::Libertango

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
http://www.youtube.com/watch?v=rj6rCbUcnxc
Z dedykacją dla Aurorki
A ja patrzyłem przez okno
a oni ją tańczyli
bez wstydu ją tańczyli
nago na ulicy
I śmiali się głośno
że wytańczą ją całą
do cna w pełni na amen
do czarnego ciała
A ona była naga
i złakniona czerni
więc oni brali dziko
ona się dawała-
tańczyć więc tańczyli
w pionie i poziomie
w kokonie niewyjętej
z szafy białej- spódnicy
I tańczyli ją często
raz za razem bez końca
mocno brutalnie a ona dawała
znak skurczoną łydką że już-
półobrót i zmiana partnera
bo w tangu wśród uniesień
są i opadania
spętanej dzikości
Bo w tańcu w tangu nagim
gdzie nagość to kroki
on bierze a ona oddaje
hołdy namiętności
I kiedy kończą nagle
w niej on a na nim ona
zapisują te chwile spełnienia
-trzy krople potu na chodnika kurz
*Proszę o ewentualne niepublikowanie...
Z dedykacją dla Aurorki
A ja patrzyłem przez okno
a oni ją tańczyli
bez wstydu ją tańczyli
nago na ulicy
I śmiali się głośno
że wytańczą ją całą
do cna w pełni na amen
do czarnego ciała
A ona była naga
i złakniona czerni
więc oni brali dziko
ona się dawała-
tańczyć więc tańczyli
w pionie i poziomie
w kokonie niewyjętej
z szafy białej- spódnicy
I tańczyli ją często
raz za razem bez końca
mocno brutalnie a ona dawała
znak skurczoną łydką że już-
półobrót i zmiana partnera
bo w tangu wśród uniesień
są i opadania
spętanej dzikości
Bo w tańcu w tangu nagim
gdzie nagość to kroki
on bierze a ona oddaje
hołdy namiętności
I kiedy kończą nagle
w niej on a na nim ona
zapisują te chwile spełnienia
-trzy krople potu na chodnika kurz
*Proszę o ewentualne niepublikowanie...
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Re: ::Libertango
To, i "Anawa" mnie przerosły. Może to przez tę muzykę w tle, może przez świetny tekst... Czy ja wiem? Może pięć? Raczej nie mniej. Świetny rytm, ten klimat, te uczucia! Aj. Takie mam wrażenie teraz, może mi przejdzie... 
Co do samej "Anawy" - Al, musiałeś Aurorze nieźle pomóc, ona by sama czegoś takiego nie napisała...
Przeczytam to jeszcze raz, później... Może ocena ulec zmianie, nawet diametralnej. Na pierwszy rzut oka - pięć mniej.

Co do samej "Anawy" - Al, musiałeś Aurorze nieźle pomóc, ona by sama czegoś takiego nie napisała...

Przeczytam to jeszcze raz, później... Może ocena ulec zmianie, nawet diametralnej. Na pierwszy rzut oka - pięć mniej.

-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
1. CO TY SOBIE WYOBRARZASZ Ty.... Ty.... Ty...Co do samej "Anawy" - Al, musiałeś Aurorze nieźle pomóc, ona by sama czegoś takiego nie napisała...
Że kim ja jestem? Niedorozwiniętą, małą dziewczynka.. wiejską kretyneczką do wierszy
o nieszczęśliwych miłościach, tanich winach?
NIE... NIE POMÓGŁ MI DLA TWOJE INFORMACJI TY PSEUDOINTELEKTUALISTO WY NIEWYSUBLIMOWANY MĘŻCZYZNO TY... Ty.... Ty...
Jedyne w czym mi pomgół to w tym, że mnie sprowokował... Przez co powstał wiersz o odmiennej tematyce.. przez co mogłam poczuć w swoim tekście dawną Aurore, a nie..
nie to co było do tej pory.
WIĘC JAKIM PRAWEM PISZESZ COŚ TAKIEGO I NISZCZYSZ CAŁE MOJE 15 MINUT DZISIEJSZEJ RADOŚCI, KTÓRE Z TEJ OKAZJI MAM ?
W ogóle to....
Idź stąd, co ?
Aaa i byłam ZA łagodna. I nie zamierzam za to przepraszać !
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
- Bosman
A dzięki wielkie 
O to chodzi, żeby wiersz wgniatał, przynajmniej u mnie. Jak sie nie mogłeś dobudzić po pierwszym razie, to jest dobrze.
A Aurorka sama pisała. Bez ani jednej mej rady. Pierwszy raz tekst widziałem tu na tawernie
Coby nie mówić, ta dziewczyna naprawdę ma wielki talent ;>
EDIT- I Aurora zaraz rozpęta burze... Tak jak myślałem. Sih, kolego, chyba waśnie włożyłeś kij w mrowisko

O to chodzi, żeby wiersz wgniatał, przynajmniej u mnie. Jak sie nie mogłeś dobudzić po pierwszym razie, to jest dobrze.
A Aurorka sama pisała. Bez ani jednej mej rady. Pierwszy raz tekst widziałem tu na tawernie

Coby nie mówić, ta dziewczyna naprawdę ma wielki talent ;>
EDIT- I Aurora zaraz rozpęta burze... Tak jak myślałem. Sih, kolego, chyba waśnie włożyłeś kij w mrowisko

-
- Bombardier
- Kontakt:
Mnie tam nie gniecie, ale fajnie, fajnie.
Sih: przesadziłeś ;>
Aurorko: ja wiem, że nerwy, ale pilnuj tej ortografii
Sih: przesadziłeś ;>
Aurorko: ja wiem, że nerwy, ale pilnuj tej ortografii

leżę, patrzę w podłogę i nie chcę.

-
- Bosman
No to wpadłem...
Aurorko, wybacz, ta rymowanka jest bardzo piękna (
) Nigdzie nie zamierzam iść, dostosuj się do mnie!
Albo sama odejdź! 
Po prostu wiersz prezentuje się lepiej niż Twojej poprzednie (marne?) dokonania
No, teraz możesz mnie dodać do "czarnej listy", jak chcesz
A na serio, kończąc tę bzdurną wymianę zdań - ja tu wrócę i ocenię. Sensownie. Wtedy dopiero się na mnie wyżyjesz, jeeee!
I naucz się pisać tak, żeby inni mogli Cię rozczytać
@Nep: Teraz to wiem...

Aurorko, wybacz, ta rymowanka jest bardzo piękna (

Po prostu wiersz prezentuje się lepiej niż Twojej poprzednie (marne?) dokonania

A na serio, kończąc tę bzdurną wymianę zdań - ja tu wrócę i ocenię. Sensownie. Wtedy dopiero się na mnie wyżyjesz, jeeee!
I naucz się pisać tak, żeby inni mogli Cię rozczytać

@Nep: Teraz to wiem...

-
- Mat
- Kontakt:
Powiem Ci tylko tyle:
- miałam gorszy okres w tym co pisałam, ale... tawerna ma trochę więcej stron, jesteś tu krótko, zapoznaj się z całością potem wydawaj opinię.
- masz rację albo TY albo JA. I JA odchodzę. Bo nie mam ochoty słuchać, że moje wiersze nie są moje. Nie chce żeby mi ktoś psuł radość z nowego tekstu swoją głupotą
i niewyparzonym językiem. Sorry dzisiaj stawiam na wrędną suke i wariatke, ale to zabolało. SMARKACZU!
No to dziękuje Wam kochani tawerniacy, było miło.
Pozdrawiam :*.
- miałam gorszy okres w tym co pisałam, ale... tawerna ma trochę więcej stron, jesteś tu krótko, zapoznaj się z całością potem wydawaj opinię.
- masz rację albo TY albo JA. I JA odchodzę. Bo nie mam ochoty słuchać, że moje wiersze nie są moje. Nie chce żeby mi ktoś psuł radość z nowego tekstu swoją głupotą
i niewyparzonym językiem. Sorry dzisiaj stawiam na wrędną suke i wariatke, ale to zabolało. SMARKACZU!
No to dziękuje Wam kochani tawerniacy, było miło.
Pozdrawiam :*.
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
- Bombardier
- Kontakt:
Aurorko, proszę sobie nie robić jaj. Rozwiąż buciki, załóż kapcie i przestań! 

-
- Bosman
Ok, ok, no problem. Ja też życzę wszystkiego najlepszego i miłego dnia. Pozdrawiam.

-
- Mat
- Kontakt:
Ja Ci życzę żeby Ci sie w tej pustej i TĘPEJ głowie rozjaśniło.
Bo widzisz słowa to nie wszystko. Pozorna dojrzałość to nie wszyskto. PSEUDOinetlektualizm to nie wszystko. Jak się jest inteligentnym to można ładne akrobacje na takim rowerku robić. Ale spadać się będzie. BOLEŚNIE. Ostrzegam.
Jako zdeklarowana psychopatka i choleryczka wiem co mówię.
A i jeszcze Ci polecam lekturę pod tytułem 'o szacunku dla drugiego człowieka' oraz drugą
'o braniu odpowiedzialności za swoje czyny i słowa'
Bo widzisz słowa to nie wszystko. Pozorna dojrzałość to nie wszyskto. PSEUDOinetlektualizm to nie wszystko. Jak się jest inteligentnym to można ładne akrobacje na takim rowerku robić. Ale spadać się będzie. BOLEŚNIE. Ostrzegam.
Jako zdeklarowana psychopatka i choleryczka wiem co mówię.
A i jeszcze Ci polecam lekturę pod tytułem 'o szacunku dla drugiego człowieka' oraz drugą
'o braniu odpowiedzialności za swoje czyny i słowa'

-
- Bosman
Zdołałem się zapoznać ze wszytkim co napisałaś i na tej podstawie jest moja opinia. Raz piszesz bardzo dobrze, raz miernie. Taka jest moja ocena - przyjmij ją do wiadomości.jesteś tu krótko, zapoznaj się z całością potem wydawaj opinię.
Nie wrzucaj więcej w moją stronę tylu inwektyw. Skup się na tym, co piszę, niekoniecznie na samym mnie.
Z tym, że Al Ci pomógł, to było tylko podpuszczenie

-
- Mat
- Kontakt:
w dupie mam takie przepraszam i takie pozdrawiam
na ra
na ra

-
- Bombardier
- Kontakt:
Oj, bo zaraz zrobię się nieprzyjazny ;>
Aluś, czas zaprowadzić porządek jakiś.
Aluś, czas zaprowadzić porządek jakiś.

-
- Bosman
Taaak, was wszystkich trzeba wrzucić na CL i będzie spokój - już Egl ze swoim alternatywnym stylem pisma był lepszy. ;P
Nie dość, że 95% wierszy jest tak wtórne, że bez czytania tego śmiesznego paska obok posta można pomyśleć, iż tylko Neprijatel tu pisze i sam sobie komentuje. Jakbyście normalnie uważali Nepa za prawdę objawioną pod względem stylu pisania wierszy. ;P
@Sihamaah: Odpuść, co? Primo - trzeba umieć być złośliwym, bo bez tej umiejętności wychodzisz na zwykłego idiotę podczas wypuszczania bluzgów. Po drugie - rzeczywiście mało znasz pracę Aurory jeśli wydajesz taki pogląd - owszem, dziewczyna ma i miała swoje gorsze dni (vide najbardziej chyba żenujacy przypadek, czyli plagiat dawno, dawno temu) a stworzyła też parę (nawet więcej niż parę) dobrych rzeczy które udowadniały, że ma w sobie pewne pokłady talentu. Więc, zwyczajnie - nie pieprz.
@Aurora - uspokój się. ;P Bo takie posty to mi się z jakimś emo kojarzą, a nie z poważną autorką. Okej - rozumie sie, rozdrażnienie, złość etc. - ale co za dużo to nie zdrowo. ;P
Rany, jak ja już tu dawno nie pisałem - zresztą może dlatego, że cała PL cierpi od pewnego czasu na pewien "zastój twórczy"? Nikomu nie chce się komentować identycznych wierszy, postarajcie się trochę, zioms. ;P Dobre, w sumie zgredzę z lekka po fakcie - bo toto jest całkiem dobre, Alu. ;P Trochę tak niektóre słowa i efekty skrzypią plastikiem ale całość prezentuję się nadzwyczaj dobrze - przynajmniej jeśli porównywać to z ostatnimi kalkami. ;P
Nie dość, że 95% wierszy jest tak wtórne, że bez czytania tego śmiesznego paska obok posta można pomyśleć, iż tylko Neprijatel tu pisze i sam sobie komentuje. Jakbyście normalnie uważali Nepa za prawdę objawioną pod względem stylu pisania wierszy. ;P
@Sihamaah: Odpuść, co? Primo - trzeba umieć być złośliwym, bo bez tej umiejętności wychodzisz na zwykłego idiotę podczas wypuszczania bluzgów. Po drugie - rzeczywiście mało znasz pracę Aurory jeśli wydajesz taki pogląd - owszem, dziewczyna ma i miała swoje gorsze dni (vide najbardziej chyba żenujacy przypadek, czyli plagiat dawno, dawno temu) a stworzyła też parę (nawet więcej niż parę) dobrych rzeczy które udowadniały, że ma w sobie pewne pokłady talentu. Więc, zwyczajnie - nie pieprz.
@Aurora - uspokój się. ;P Bo takie posty to mi się z jakimś emo kojarzą, a nie z poważną autorką. Okej - rozumie sie, rozdrażnienie, złość etc. - ale co za dużo to nie zdrowo. ;P
Rany, jak ja już tu dawno nie pisałem - zresztą może dlatego, że cała PL cierpi od pewnego czasu na pewien "zastój twórczy"? Nikomu nie chce się komentować identycznych wierszy, postarajcie się trochę, zioms. ;P Dobre, w sumie zgredzę z lekka po fakcie - bo toto jest całkiem dobre, Alu. ;P Trochę tak niektóre słowa i efekty skrzypią plastikiem ale całość prezentuję się nadzwyczaj dobrze - przynajmniej jeśli porównywać to z ostatnimi kalkami. ;P

-
- Bombardier
- Kontakt:
Wyjaśnij, proszę.Nie dość, że 95% wierszy jest tak wtórne, że bez czytania tego śmiesznego paska obok posta można pomyśleć, iż tylko Neprijatel tu pisze i sam sobie komentuje. Jakbyście normalnie uważali Nepa za prawdę objawioną pod względem stylu pisania wierszy. ;P

-
- Bosman
Brednie Phovenku. Nie wiem czy się znasz na poezji czy się nie znasz na poezji, ale jedno jest pewne- nasze style różnią się niezwykle. Spójrz choćby na grafike... U mnie (No, tu może wyjątek) dominują teksty mające w jednej strofie po 7,8 wersów. Poza tym widać duży kontrast między poszczególnymi. U Nepa pojawia się coś innego- regularnie pisze po 4... czasem 5 wersów, do tego najczęściej ma 3 strofy , aurora raczy nas natomiast wielostrofowym rozbudowanym obrazem w ktrym od lat powtarzaja się 4-wersowe strofy. Dodaj do tego, że jechano ostatnio po mnie za pisanie o alkoholu, u Aurory niezmienie seks i wino a u Nepa miejska przestrzeń...Phoven pisze: Nie dość, że 95% wierszy jest tak wtórne, że bez czytania tego śmiesznego paska obok posta można pomyśleć, iż tylko Neprijatel tu pisze i sam sobie komentuje. Jakbyście normalnie uważali Nepa za prawdę objawioną pod względem stylu pisania wierszy. ;P
Nie mam pojęcia co rozumiesz, przez "95% takie same" i "Wzorujecie się na Nepie"
Jakoś nie pamiętam, żebym kiedyś pisał podobnie do niego...

Identycznych? Wybacz ale... teraz o tangu, wcześniej typowo knajpiane klimaty a jeszcze wcześniej głębsza refleksja o roli poetów świecie... no i wcześniej coś zabawnego o papierosach... A to tylko niecały nmiesiąc- Na pewno wszystkie moje teksty są identyczne? No... i dodaj do tego inną formę... Tu lekkie rymy, w tym o petach rytmizacja i rymowanie, w knajpianym totalna arytmia... Jak dla mnie polana przeżywa rozkwit, bo pojawiają sie naprawde mocne teksty, ciekawi ludzie (debiut Siha, Asia, teraz coraz ciekawsza Aurora...)Phoven pisze:Rany, jak ja już tu dawno nie pisałem - zresztą może dlatego, że cała PL cierpi od pewnego czasu na pewien "zastój twórczy"? Nikomu nie chce się komentować identycznych wierszy, postarajcie się trochę, zioms. ;P
Dzięki wielkie...Phoven pisze:Dobre, w sumie zgredzę z lekka po fakcie - bo toto jest całkiem dobre, Alu. ;P Trochę tak niektóre słowa i efekty skrzypią plastikiem ale całość prezentuję się nadzwyczaj dobrze - przynajmniej jeśli porównywać to z ostatnimi kalkami. ;P
I prosze o przykład kalkowania :>
Tak, wiem... lubie się wykłócać

-
- Bombardier
- Kontakt:
Phoven,
oto przegląd tematyczny moich tekstów, w kolejności od góry słupka ;>
1. Błąd kroków - żart dla Aurorki i Alusia.
2. Proch - tekst adresowany do Boga, fatalizm, peel jako element w układance.
3. Przejście - krążenia, powtarzalność, zmiana.
4. Po fakcie - pisanie.
5. Wizja lokalna - miłość w pewnym ujęciu.
6. RPG (ostatnia krucjata) - chyba jasne.
7. Czilałty - luz, młodość.
8. Pogo - bunt.
9. Post scriptum (spod celi) - alienacja, ambicja.
10. Samoswojość - odbicie idei człowieka w świecie.
Jak widać, tematy sie powtarzają.
A jeśli są to kalki, to podaj łaskawie, z czego. Czy masz jakąkolwiek wiedzę i oczytanie, czy tylko cwaniakujesz.
oto przegląd tematyczny moich tekstów, w kolejności od góry słupka ;>
1. Błąd kroków - żart dla Aurorki i Alusia.
2. Proch - tekst adresowany do Boga, fatalizm, peel jako element w układance.
3. Przejście - krążenia, powtarzalność, zmiana.
4. Po fakcie - pisanie.
5. Wizja lokalna - miłość w pewnym ujęciu.
6. RPG (ostatnia krucjata) - chyba jasne.
7. Czilałty - luz, młodość.
8. Pogo - bunt.
9. Post scriptum (spod celi) - alienacja, ambicja.
10. Samoswojość - odbicie idei człowieka w świecie.
Jak widać, tematy sie powtarzają.
A jeśli są to kalki, to podaj łaskawie, z czego. Czy masz jakąkolwiek wiedzę i oczytanie, czy tylko cwaniakujesz.