Klan/Gildia TRPG w jakimś MMORPG

-
- Bombardier
- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
Re: Klan/Gildia TRPG w jakimś MMORPG
Dobrze, wszystko pięknie i fajnie... ALE NIE NA PRIVIE!!!
Chyba najlepsze byłoby Silkroad, ale akurat na nie trudno wbić :/
Ehh... ja bym jednak szedł w kierunku Anarchy. Dlaczego? Chyba nikt z TRPG w to nie gra, więc wszyscy byliby równi na start ;]
Poza tym - jeśli ktoś gra w GW i myśli o założeniu gildii - zaproście mnie ;]
Chyba najlepsze byłoby Silkroad, ale akurat na nie trudno wbić :/
Ehh... ja bym jednak szedł w kierunku Anarchy. Dlaczego? Chyba nikt z TRPG w to nie gra, więc wszyscy byliby równi na start ;]
Poza tym - jeśli ktoś gra w GW i myśli o założeniu gildii - zaproście mnie ;]

Czerwona Orientalna Prawica

-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Metin2 trzyma podobne klimaty, ale jest polski i nie ma problemów z wejściem.Chyba najlepsze byłoby Silkroad, ale akurat na nie trudno wbić :/
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.

-
- Mat
- Numer GG: 9916608
Ja myśle, że najlepsze będą:
Endless Online
Metin 2
Archlord
Ze wskazaniem na Archlorda. A zaraz za nim świetny metin. Jak ja uwielbiam tam łowić rybki
.
Ultima też może być, ale jak dacie jakiś poradnik krok po kroku skąd ściągnąć, gdzie rejestrować i jak zacząć. Bo już probowałem dużo razy dostac się, ale zawsze coś było nie tak.
To może by założyć nowy temat z ankietą? A po ankiecie by się go usunęło? Bo Perzyn coś jej nie umieszcza w temacie.
Endless Online
Metin 2
Archlord
Ze wskazaniem na Archlorda. A zaraz za nim świetny metin. Jak ja uwielbiam tam łowić rybki

Ultima też może być, ale jak dacie jakiś poradnik krok po kroku skąd ściągnąć, gdzie rejestrować i jak zacząć. Bo już probowałem dużo razy dostac się, ale zawsze coś było nie tak.
To może by założyć nowy temat z ankietą? A po ankiecie by się go usunęło? Bo Perzyn coś jej nie umieszcza w temacie.

-
- Mat
- Numer GG: 7230085
Silkroad obsolutnie nie:
-przeludniony
-przebociony
-przecośtam
Ogólnie silk mi się nie podoba.
-przeludniony
-przebociony
-przecośtam
Ogólnie silk mi się nie podoba.

-
- Bosman
Okej, wiem - MMO to nie moja działka i wisi mi serdecznie nolifowanie w najlepszym nawet towarzystwie, lecz.. muszę wtrącić swoje trzy grosze: UO trzeba (uwaga, trudne słowo) kupić. Co innego granie na bezpłatnych serwerach, a co innego ściąganie komercyjnej gry. ;PKeyhell pisze:Ja myśle, że najlepsze będą:
Endless Online
Metin 2
Archlord
Ze wskazaniem na Archlorda. A zaraz za nim świetny metin. Jak ja uwielbiam tam łowić rybki.

-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
Endless to zło, taka Tibia tylko z inną grafiką i bez samouczka (wszystko trzeba wyczytać z pomocy i FAQi) oraz najżałośniejszym systemem walki w galaktyce, a w ilości n00bów to nie ustępuje Tibii.
Ja byłbym za Anarchy, pierwszy powód podał P.K(ot).L. , a osobiście lubię Sci-Fi więc...
Ja byłbym za Anarchy, pierwszy powód podał P.K(ot).L. , a osobiście lubię Sci-Fi więc...
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars

-
- Bosman
Eh... zróbmy ankietę. Napiszę zaraz PW do Perzyna.
Anarchy moim zdaniem odpada już na wstępie. Za klimaty właśnie. ( już wolę Archlorda)
Anarchy moim zdaniem odpada już na wstępie. Za klimaty właśnie. ( już wolę Archlorda)
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

-
- Majtek
- Kontakt:
Archlord jest imo cienkie jak barszcz (gralem w to wiec to nie opinia wzieta z kosmosu).
Z roznych MMO osobiscie mnie najbardziej podpasowal Lineage 2 (pogrywam na jednym serwerze juz 2 lata - EPI server) i osobiscie to bym wam polecal no ale jak chcecie (ja i tak bede sobe gral w L2 na EPI a i klanu nie zmienie chocby powstał tam klan TRPG
).
Z roznych MMO osobiscie mnie najbardziej podpasowal Lineage 2 (pogrywam na jednym serwerze juz 2 lata - EPI server) i osobiscie to bym wam polecal no ale jak chcecie (ja i tak bede sobe gral w L2 na EPI a i klanu nie zmienie chocby powstał tam klan TRPG

-
- Bosman
O BOŻE! Ludzie.... nie będziemy grać na PIRACKIM servie. I tyle.
Gry płatne ew. można tu zgłaszać, lecz PIRACI najlepiej niech dostaną bana.
Gry płatne ew. można tu zgłaszać, lecz PIRACI najlepiej niech dostaną bana.

-
- Majtek
Sprawa z serwerami L2 jest nieco bardziej skomplikowana.
Zarząd NCSoft nie podejmuje żadnych kroków przeciw prywatnym serwerom, nawet pozwala im istnieć - w licencji istnieje jedynie zapis o zakazie modyfikowania klienta gry, a sam klient jest rozprowadzany za darmo. Głośna jakiś czas temu sprawa zamknięcia jednego z największych prywatnych serwerów L2 - extreme - była mocno przereklamowana, i chodziło tam bardziej o pewne przekręty administracji, niż o sam serwer. NCS maczał w tym palce, gdyż rzeczony serwer zaczął się ogłaszać na oficjalnym forum L2.
Tak naprawdę, gra na takim serwerze nie zawsze jest w 100% legalna, ale nikt nie powinien mieć o to do nas pretensji z prawnego punktu widzenia. Gorzej z administracją takiego serwera.
No, to tyle
A co do tematu - ET mi pasuje, tylko klimat mało pasuje do TRPG xD
Zarząd NCSoft nie podejmuje żadnych kroków przeciw prywatnym serwerom, nawet pozwala im istnieć - w licencji istnieje jedynie zapis o zakazie modyfikowania klienta gry, a sam klient jest rozprowadzany za darmo. Głośna jakiś czas temu sprawa zamknięcia jednego z największych prywatnych serwerów L2 - extreme - była mocno przereklamowana, i chodziło tam bardziej o pewne przekręty administracji, niż o sam serwer. NCS maczał w tym palce, gdyż rzeczony serwer zaczął się ogłaszać na oficjalnym forum L2.
Tak naprawdę, gra na takim serwerze nie zawsze jest w 100% legalna, ale nikt nie powinien mieć o to do nas pretensji z prawnego punktu widzenia. Gorzej z administracją takiego serwera.

No, to tyle

Without compassion...

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Ankieta dodana. ET nie dałem ponieważ to nie ta bajka. Jeśli coś innego pominąłem to trudno, możecie mnie ukamionować.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Marynarz
- Numer GG: 8533882
Ultima nie jest piracka. O ile posiadasz oryginalna kopie gry, to mozesz grac na serwerach otwartych. To ze w WOW nie jest to legalne nie znaczy ze gdzie indziej tez nie jest.
dópa

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Głosuję na Lineage2 serwer Supreme2. Jeśli faktycznie klient jest darmowy i otwarte serwery legalne... Sam o tym słyszałem, że to taka reklama serwerów oryginalnych. Dopóki serwer otwarty jest darmowy, to ok, oni nie mają nic przeciwko.
Perzyn, może dodaj to do ankiety?
Perzyn, może dodaj to do ankiety?

-
- Bosman
Miłego grania, nie pójdzie mi...Głosuję na Lineage2 serwer Supreme2
Głosowałem na Metina którego można odpalić u mnie na komputerze. Poza tym Ninia... Yay!

-
- Pomywacz
- Numer GG: 7246010
Cabal Online !!!

From the darkness, I walk into the life...
From the day, I walk into the night...
From the shadow, I will appear.
From the day, I walk into the night...
From the shadow, I will appear.

-
- Bosman
Zagłosowałem na Metina, a że liczę iż wy zrobicie to samo już zacząłem skillować 
)
W Metinie mam już postać i jeśli się zdecydujecie na tą grę szybciej będziemy mogli założyć ten klan.
Obiecuje, że nie będę zbytnio nadużywał władzy "głowy klanu" i wcale mi nie zależy, abym to ja go zakładam.
Tak tylko piszę.
Cabal moim zdaniem poza grafiką i dźwiękiem jest gorszy od Metin2. W tym drugim sa fajne wojny.
Pytanie trochę do przodu, ale będziemy przyjmować osoby spoza TRPG?

Zaprzeczyłem? Problem w tym, że nie wszyscy mają oryginalną kopie gry, a wątpie, żeby ktoś pobiegł do sklepu tylko dlatego, że będzie tam klan TRPG. (choć jakby mnie tu nie było....O ile posiadasz oryginalna kopie gry, to mozesz grac na serwerach otwartych. To ze w WOW nie jest to legalne nie znaczy ze gdzie indziej tez nie jest.

A znasz jakąś "piracką" grę?Ultima nie jest piracka
W Metinie mam już postać i jeśli się zdecydujecie na tą grę szybciej będziemy mogli założyć ten klan.
Obiecuje, że nie będę zbytnio nadużywał władzy "głowy klanu" i wcale mi nie zależy, abym to ja go zakładam.
Tak tylko piszę.
Cabal moim zdaniem poza grafiką i dźwiękiem jest gorszy od Metin2. W tym drugim sa fajne wojny.
Pytanie trochę do przodu, ale będziemy przyjmować osoby spoza TRPG?

-
- Marynarz
- Numer GG: 8533882
Ultima made by Zygmunt z torrent.pl? (ew. sea dogs?A znasz jakąś "piracką" grę?

Azrael666, a co jesli to jednak nie bedzie metin?
dópa