Czyli Fallout został chyba "ojcem" cRPG-ów (oczywiscie dla tawerniaków).BearClaw pisze:To ciekawe.. Temat został zdominowany przez Fallouta
Pierwszy cRPG

-
- Pomywacz
- Kontakt:
Niech nam żyje Jasio kiep, ten typ co wymyślił Piwo, Piwo, Piwo !
Amrug- s 8 z 8 m 4 Hp: 100/100 U: Latanie, Targowanie się E: miecz krótki, 2x łuk krótki, 2x pszeszywanica D 250 L 0 Pn 5
Amrug- s 8 z 8 m 4 Hp: 100/100 U: Latanie, Targowanie się E: miecz krótki, 2x łuk krótki, 2x pszeszywanica D 250 L 0 Pn 5

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:
chyba Diablo 2, a z prawdziwych RPGow to BG 2, wtedy bylem maniakiem Forgotten Realms i potem oczywiscie gralem we wszystko z FR (plus Torment, który byl zupelnie inny i zapamietalem go jako gre wyjatkowa). Za fallouta wziąłem sie dosc pozno, ciezko bylo przestawic umysl zainfekowany heroic fantasy na swiat post nuklearny, ale w koncu sie udalo.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal

-
- Szczur Lądowy

-
- Kok
- Numer GG: 0

-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Co do racji - zawsze i wszedziePrQ pisze:masz rację BearClaw ale też zawołano o baldur's geate co mnie cieszy widocznie dzięki magii falouta wielu koleśi zacęło lubić cRPG (tak było w moim przypadku) cyż to nie piękneBearClaw pisze:To ciekawe.. Temat został zdominowany przez Fallouta:roll:![]()

Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...

-
- Pomywacz
Heh, w cRPG gram od niedawna, więc nie mogę się pochwalić, że moim pierwszym był np. Fallout. Ale za to mogę się pochwalić, że pierwszym cRPG w jakiego zagrałem było demko Wizardry... 8 ;P W sumie gram w niego do dzisiaj(już w pełną wersję). To co, że fabuła jest średnia, że grafika jest słaba, ale ta grywalność, ten rozwój postaci... miodzio
Szczerze mówiąc, do dzisiaj nie zagrałem w cRPG-a, który miałby większą grywalność od W8. Ale to pewnie dlatego, że od tej gry zacząłem moją przygodę z cRPG i mam do niej pewien sentyment. Chociaż szczerze mówiąc... jak siedziałem przed monitorem grając w tę grę nie zauważałem nawet jak szybko mija czas, czego nie moge powiedziec o innych cRPG(nie wliczam tu Morrowinda, bo do niego potrzeba mnóstwo wolnego czasu
)

"Bez przerwy pić też się nie da, więc się dokształcam"

-
- Majtek
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Numer GG: 20804960
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:
Pewny jestes, ze to Menzoberranzan? Byla taka gra z 1994 jesli dobrze pamietam, i tam byl widok z oczu postaci, a wybieralo si ena poczatku dwie postaci, a w trakice gry dolaczal sie drizzt do druzyny ;].. ogolnei gra nie byla taka zla, jak pamietam. Z lat 80, to dopiero pod koniec powstal Pool of Radiance, i jesli dobrze pamietam, to byla pierwsza gra taka oficjalna ze swiata FR. Wczesniej byly jakies tam mikrogierki tworcy Ultimy ;]

-
- Tawerniak
Moim pierwszym cRPG był Planescape: Torment i to od niego zaraziłem się tą chorobą jaką są gry RPG
Od tamtej pory wszystkie gry tego gatunku porównuje właśnie do Tormenta. Ta gra należy do rodzaju takich gier w które trzeba zagrac, jak ktoś nazywa się maniakiem RPG a nie grał w P:T to... nim nie jest(no co miało nie byc brzydkich słów
)

Seth
Mu!
(ja przynajmniej działam pod przykrywką)
http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!
Mu!

http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!

-
- Marynarz

-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:

-
- Marynarz

-
- Szczur Lądowy
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Pewny jestes, ze to Menzoberranzan? Byla taka gra z 1994 jesli dobrze pamietam, i tam byl widok z oczu postaci, a wybieralo si ena poczatku dwie postaci, a w trakice gry dolaczal sie drizzt do druzyny ;].. ogolnei gra nie byla taka zla, jak pamietam. Z lat 80, to dopiero pod koniec powstal Pool of Radiance, i jesli dobrze pamietam, to byla pierwsza gra taka oficjalna ze swiata FR. Wczesniej byly jakies tam mikrogierki tworcy Ultimy ;]
Byc moze sie myle, byc moze ta gierka o ktorej mowie nazywala sie jakos innaczej. nie mniej pamietam ze byla taka gra i byla dosyc stara, chociaz przyznaje sie bez bicia jak se teraz o niej pomysle to byla raczej z 1990 lub cos kolo tego. W sumie to i tak nie robi wielkiej roznicy. Nie mam pojecia czy to byl rpg ze FR bo wtedy nie wiedzialem co to w ogole jest