Azrael666 pisze:
Nigdzie nie zaprzeczyłem, lecz wy mówicie o przyszłości a ja o teraźniejszości. NA TERAŹNIEJSZOŚĆ LEPSZE WEDŁUG MNIE RTS, FPS I RPG SĄ NA PC. I tyle, a to jak dobra jest gra to już względy gustu.
Nikt nie mówi o żadne przyszłości. Na chwilę obecną FPPy ownują na konsolach. Były już genialne gry gatunku w czasach N64 na nie - czyli w roku 1996. Powoływałeś się na jakieś śmieszne średnie Crysisa, ja pokazywałem listy najwyżej ocenianych FPPów gdzie dominują pozycje na konsole - i nagle milczałeś. Później pisałeś coś, że teraz każdy by wybrał PC a nie np PS2. No to się zdziwisz bo jakoś PS2 oferuje mocną bibliotekę gier od roku 1994 po dziś dzień, z gatunkami które na PC nie gościły. RTS - masz racje, jasne. RPGi - hahaha, weź proszę Cię wymień mi te setki RPGów na PC, które są tak wspaniałe, że warto dla nich upgradeowac PC. Z ręką na sercu powiedz, że widziałeś wszelkie warte uwagi RPGi na konsole. Bo widzisz jest sobie na PC klasyka z czasów DOSa (Eye of Beholder, Dungeon master, Pool opf Radiance itd itd) - nikt już w nią nie gra, większośc na wersje na konsole. Jest sobie na PC ogólnie pojęta klasyka (Baldurs, Planescaae, Fallouty) - i je doceniają konsolowcy i grać w nie można na jakimkolwiek PC. Świetne. I są sobie te nowe RPGi, z których większośc to gry multi, lub konwersje z konsol. TESy, Mass Effect, Arx Fatalis, Fable, Kotory, Jade Empire... Świetne gry, dostępne dla posiadaczy wielu platform. I co mamy exkluzywnie z nowych gier gatunku na PC? Diablo 2, Vamipiry, Gothicki, Arcanum, nie wiem na upartego z dziesięć innych których nie znam/nie pamiętam/ nie doceniam należycie. I czy jesteś pewien, że to dostatecznie wiele przeciw Record of Loddos War, multiserii Shin Megami Tensei, Golden Sun, Vagrant Story, Ogre Battle Saga, FFT, serii Front Mission, serii Mysterious Dungeon, Okami, Zelda, Fire Emblem, Star Ocean, Wizardry, King's Field i dziesiątką innych megapozycji? Czy masz świadomość, że wiele z tych gier będąc dziełami japończyków jest bardziej europejska niż dzisijesze cRPGI? Wątpię.
Gust może wynikać z niewiedzy