@
fds
Tak, to zasada opcjonalna, ale nie mam nic przeciwko zastosowaniu się do niej. W takim razie proszę wszystkich tych, którzy jeszcze nie wybrali sobie specjalizacji w Atrybucie/Zdolności na poziomie 4 i wyżej, by uczynili to jak najszybciej. Po rozpoczęciu Rozdziału II może już nie być na to czasu.
Dziękuję wszystkim za odpisy. Bardzo przyjemnie mi się je czytało. Niby mała rzecz, a potrafi dodać przygodzie i postaciom smaczku.
Podejmijcie zatem decyzję, czy zamierzacie jeszcze coś w Interludium wkomponować. Dajcie znać do jutra rano, gdyż wtedy planuję rozpocząć kolejny rozdział opowieści. W razie potrzeby mogę się na kilka dni wstrzymać.
A, jeszcze jedno. Kolejny drobiazg, który stosowałem po sesjach live. W PBFie też powinien się sprawdzić.
Mianowicie proszę każdego z Graczy, by w kilku słowach opisał:
1. Co jej/jego postać sądzi o pozostałych członkach watahy?
2. Jak jej/jego postać ocenia dotychczasowe funkcjonowanie watahy jako całości (skuteczność, organizacja, celowość itp.)?
3. Jak jej/jego postać ocenia bieżące położenie swoje i watahy w świetle ostatnio zaistniałych wydarzeń?
Odpowiedzi mają głównie na celu zobrazowanie relacji zachodzących między postaciami, przedstawienie ewentualnych trosk i dylematów, zarysowanie motywacji i stanu emocjonalnego bohaterów oraz konstruktywną krytykę zarówno przywódców watahy, jak i podległych im osób. Pytam o to, gdyż podczas sesji, tym bardziej rozgrywanych w trybie PBF, niewiele znajduje się okazji, by na wspomniane tematy porozmawiać. To dość krzywdzące, gdyż urok i specyfika gry w Wilkołaka wymaga położenia większego nacisku na relacje społeczne między postaciami, a szczególnie w ramach współpracy w watasze.
Odpowiedzi nie będą miały większego wpływu na samą fabułę, bardziej stanowiąc zestaw wskazówek zarówno dla Was, jak i dla mnie. Dlatego proszę o odpowiedzi zwięzłe, szczere i wolne od wazeliny.
@
Mekow
Kartę "zeskrinuję" i wyślę Ci niebawem. Zakładam, że *.jpg możesz otworzyć bez problemu.

Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine
Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek