Muzyka
-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Re: Muzyka
Z innej beczki. Wczoraj o 23.55 na TVP Kultura leciał koncert "The Wall" w wykonaniu Watersa i zaproszonych gości, który odbył się w 1990 w Berlinie. I przyznam, że efekt był całkiem niezły. Co prawda początek był bardzo słaby - raz, że realizatorzy transmisji nie bardzo wiedzieli, co filmować, a dwa, że troszkę się sam koncert posypał (w "The Thin Ice" w ogóle się słowa zgubiły ), ale im dalej, tym było lepiej. Muzycznie wypadło bardzo dobrze (szczególnie Bryan Adams śpiewający "Young Lust") i wrażenie na mnie zrobiła też scenografia - na potrzeby koncertu podczas występu zbudowano i zburzono mur, nie brakło też odpowiednich inscenizacji do poszczególnych piosenek. Miodzio* Szkoda, że w TV nie leci więcej takich koncertów albo są pokazywane o skandalicznych porach**
*Oczywiście, jak ktoś lubi twórczość Pink Floyd
**Oglądanie czegokolwiek koło północy nie jest miłym doświadczeniem, nawet jak się spać nie chce zbytnio
*Oczywiście, jak ktoś lubi twórczość Pink Floyd
**Oglądanie czegokolwiek koło północy nie jest miłym doświadczeniem, nawet jak się spać nie chce zbytnio
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Myślę, że byłoby DUŻO lepiej, gdyby TVP puściło ten koncert ZAMIAST tych dwóch różnych sylwestrów. Można by było dobrej muzyki posłuchać, a nie "wielkich artystów" pokroju Dody czy innego Jet Set. W końcu odliczanie do północy nie jest takie ważne, a jak ktoś dla niego wytrzymuje trzy godziny zawodzenia, to szacun.
-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
No z tym muszę się zgodzić te koncerty są zdecydowanie za późno.A jak jakiś koncert jest wcześnie to jakiś Bethowen
Jeszcze głupie jest to że niektóre trwają nie całe pół godziny(ucinają część koncertu )
Jeszcze głupie jest to że niektóre trwają nie całe pół godziny(ucinają część koncertu )
"Jest tylko jedna droga do śmierci dla zawodowego żołnierza: od ostatniego naboju w ostatniej bitwie podczas ostatniej wojny." George Patton
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Po pewnym czasie dodałem - metal, hip-hop, klasyczna, inne. Gusta się zmieniają.
Metal: Duuużooo... Black, death, trash, opera, gothic...
Hip-Hop: Fisz i Eldo
Klasyczna: Mozart, Beethoven
Inne: Mhm... Ulver, UNKLE, Dj Shadow, RJD2... Głównie zaznaczyłem inne, bo nie wiem do czego ich przyporządkować, a chyba są w ankiecie ich gatunki.
Metal: Duuużooo... Black, death, trash, opera, gothic...
Hip-Hop: Fisz i Eldo
Klasyczna: Mozart, Beethoven
Inne: Mhm... Ulver, UNKLE, Dj Shadow, RJD2... Głównie zaznaczyłem inne, bo nie wiem do czego ich przyporządkować, a chyba są w ankiecie ich gatunki.
Trochę szacunku dla muzyki klasycznej, co?jakiś Bethowen
Fakt. Sam oglądałem koncert Kultu o drugiej w nocy...Szkoda, że w TV nie leci więcej takich koncertów albo są pokazywane o skandalicznych porach**
-
- Tawerniak
- Numer GG: 9986661
Tevery Best, tylko, że ludzie siedzący w domu w sylwestra nie narzekają na taka muzykę, reszta nawet nie przejmuje się tym co telewizja puści.
Sam obecnie 'odkryłem' zespół 2cztery7, i nie może mi uciec z głośników rap, funk, soul- najsmaczniejsza muzyczna mieszanka. No i wkońcu, jakieś naprawdę bliskie mi teksty znalazłem, świetny zespół, brzmienie eleganckie
Sam obecnie 'odkryłem' zespół 2cztery7, i nie może mi uciec z głośników rap, funk, soul- najsmaczniejsza muzyczna mieszanka. No i wkońcu, jakieś naprawdę bliskie mi teksty znalazłem, świetny zespół, brzmienie eleganckie
-
- Kok
Ostatnio znalazłem ciekawy zespół, który się zowie Posrtishead. Ogólnie to moim zdaniem sposób grania nie jest skomplikowany, jednak fajny głos wokalistki i mnogość instrumentów (i sposób w jaki grają) daje fajną, klimatyczną mieszankę. Aczkolwiek powiem, że w kółko tego słuchać bym nie mógł. Na dłuższą metę dla mnie zbyt monotonne (podobnie mam z zespołami takimi jak Eels, czy Mogwai).
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
-
- Bosman
@up: Portishead chyba Z takiego grania polecam jeszcze Hooverphonic...
A w ogóle chciałbym polecić wszystkim Unkle. Wiem, że część z was ich zna, na pewno choć słyszała ich kawałek Lonely Soul (z 1. trailera Assasin Creed). Zespół gra bardzo różną muzykę, właściwie tworzą go dwie osoby + ci, których da radę sprosić do występu na płycie. Bosko, wierzcie mi. Podobają mi się też ich remiksy, np. False Flags. Oryginał jest Massive Attack, a Unkle nadali mu niesamowitej imo mocy i przyspieszyli, dzięki czemu tak nie nudzi... Polecam.
A w ogóle chciałbym polecić wszystkim Unkle. Wiem, że część z was ich zna, na pewno choć słyszała ich kawałek Lonely Soul (z 1. trailera Assasin Creed). Zespół gra bardzo różną muzykę, właściwie tworzą go dwie osoby + ci, których da radę sprosić do występu na płycie. Bosko, wierzcie mi. Podobają mi się też ich remiksy, np. False Flags. Oryginał jest Massive Attack, a Unkle nadali mu niesamowitej imo mocy i przyspieszyli, dzięki czemu tak nie nudzi... Polecam.
-
- Kok
Tak Portishead, nie wiem co mi tam za "s" wskoczyło.Sihamaah pisze:@up: Portishead chyba Z takiego grania polecam jeszcze Hooverphonic...
Idzie ktoś na koncert Metallici w maju?
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
-
- Bosman
Obowiązkowo :] Z "wielkich imprez" to jeszcze się na Ironsów i Open'er załapię ;PLOD pisze:Tak Portishead, nie wiem co mi tam za "s" wskoczyło.Sihamaah pisze:@up: Portishead chyba Z takiego grania polecam jeszcze Hooverphonic...
Idzie ktoś na koncert Metallici w maju?
-
- Chorąży
Ja się mam zamiar wybrać ale cos mam kłopoty ze zmontowaniem ekipy o.O.
Jak dobrze pójdzie to pojadę z kumplem i jego tatą.
Jak dobrze pójdzie to pojadę z kumplem i jego tatą.
.
-
- Bosman
Znajomy jedzie na Iron Maiden ale nie moje klimaty... A Wy? Ja to się muszę kiedyś na koncert Fisza przejechać, eh...
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Pozwolę sobie odkurzyć ten wątek. Ja w tym roku na pewno nie jadę na Maidenów, bo po pierwsze ich nie lubię, a po drugie już ich widziałem. Za to wybieram się na Metallike. Mam tylko nadzieję, że nie zawalą z supportami (żeby się nie potwierdziło, że chcą wrzucić tam Come!). Chcę także jechać na Hunterfest, Woodstock (o ile odbędzie się w normalnej formie) i może na Brutal Assault w Czechach. Z najbliższych koncertów, to czeka mnie Acid Drinkers w Zabrzu (i może dzień wcześniej w Częstochowie).
A tak poza tym, to są na forum jacyś aktywni koncertowicze? Jeśli byliście ostatnio na jakimś fajnym koncercie, to się tym podzielicie.
A tak poza tym, to są na forum jacyś aktywni koncertowicze? Jeśli byliście ostatnio na jakimś fajnym koncercie, to się tym podzielicie.
-
- Chorąży
Ja byłem ostatnio na WOŚPie w moim mieście. Całkiem fajne zespoły były. Ze trzy gliwickie i jako gwiazda wieczoru KSU. Po drodze jeszcze Negatyw grał ale o nich nawet nie warto wspominać. Zastanawiam się czy nie pojechać na Acidów do Zabrza, jakby co Craw to się jakoś spotkamy . Jak na razie mam zamiar iść na The Analogs w marcu. Się zobaczy. A na Metall.ice już podobno nie ma nbiletów a i tak nie mam z kim iść
.
-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Co do muzyki... Nikt nie lubi Jazzu? Takie standardy jak SUMMERTIME czy ON BRODWAY nie licząc juz całego AMSTRONGA to pozycja obowiązkowa dla niemal każdego...
To jestm kurna, czarna muzyka, a nie fiftycenty i inne tego typu artysty
http://www.youtube.com/watch?v=-WWtGpEqpV4
To jestm kurna, czarna muzyka, a nie fiftycenty i inne tego typu artysty
http://www.youtube.com/watch?v=-WWtGpEqpV4
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Kiedys na koncertach bywalem baaardzo czesto. Bralem nawet udzial w ich organizacji w moim miescie w klubie mlodziezowym. Glownie punk, reggae, folk i wszelkie tych stylow mieszanki, wtedy. Ostatnimi czasy nie chodze bo samemu chujowo, a nie mamy z kim dziecka zostawic:[ Z ostatnich na jakich bylem to Loist (pagan metal Lotwa), Metsatoll (pagan metall Estonia), Sick Of It All (HC USA), KSU, Kult i to chyba wszystko z bardziej znanych kapel, nie bede wymienial lokalnych punkowych zespolikow, bo za duzo tego bylo.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Mat
- Numer GG: 9916608
Przy okazji.
Fall Out Boy rzuciłem na bok, i teraz słucham głównie Sum'a 41.
Fall Out Boy rzuciłem na bok, i teraz słucham głównie Sum'a 41.
-
- Chorąży
Sum 41 ssie na równi z FOB . Jak chcesz posłuchać czegoś w tym stylu to polecam Offspringa. A jak chcesz poznać dobrego punka to polecam Exploited
.