[WFRP 2.0] Wewnętrzny Wróg - ZAMKNIĘTA; KOMENTARZE -

-
- Kok
- Numer GG: 9181340
Re: [WFRP 2.0] Wewnętrzny Wróg - ZAMKNIĘTA; KOMENTARZE -
Ninerl, myślę że nie masz się o co czepiać tak właściwie. Może i Meg zasuwa z akcją, ale akurat ostatnie posty nie dotyczą Cię bezpośrednio, więc i technicznie rzecz biorąc nie musiałaś postować. A co do wycieczki do domu kupca, to powiedzmy sobie szczerze – żaden szanujący się złodziej nie zabrałby Ninerl na akcję, gdyż po prostu Twoja bohaterka nie posiada takich umiejętności jak nasze postaci.Zresztą, Meg napisała kto się nadaje do włamania, a Ty nadal obstawałaś przy swoim.
Ouz: Nie mówiąc o stanie fizycznym postaci, który nie był najlepszy i co tu dużo mówić, mógł sprowadzić kłopoty, gdyby coś poszło nie tak w czasie włamania. Nin nie czuła się dobrze, nie wyobrażam sobie, jak miałaby np. wspinać się czy skakać przez mur, gdyby zaszła taka potrzeba.
Ouz: Nie mówiąc o stanie fizycznym postaci, który nie był najlepszy i co tu dużo mówić, mógł sprowadzić kłopoty, gdyby coś poszło nie tak w czasie włamania. Nin nie czuła się dobrze, nie wyobrażam sobie, jak miałaby np. wspinać się czy skakać przez mur, gdyby zaszła taka potrzeba.
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...
- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Zgadzam się w pełni ze słowami Serge'a i Ouzaru – z karty wynika że Ninerl nie nadaje się do takich włamań, więc myślę że sprawa jest jasna. Druga sprawa, że jej kondycja nie pozwala na takie rzeczy i mogłaby być zagrożeniem dla całego przedsięwzięcia.
Co do miecza, to jest to ostrze, którego poszukiwała, ale przecież nie musi to oznaczać końca Twojej gry z nami. Na pewno znajdziesz powód dla którego będziesz chciała podróżować nadal z tą osobliwą drużyną.
Od tej pory postaram się postować raz na dobę. Deadmoon, odezwij się bo będzie bicie (w sesji
).
Co do miecza, to jest to ostrze, którego poszukiwała, ale przecież nie musi to oznaczać końca Twojej gry z nami. Na pewno znajdziesz powód dla którego będziesz chciała podróżować nadal z tą osobliwą drużyną.
Od tej pory postaram się postować raz na dobę. Deadmoon, odezwij się bo będzie bicie (w sesji

Twoje życie będzie miało taki sens, jaki Ty sam mu nadasz.

-
- Bombardier
- Numer GG: 6110498
Ej, no przecież moja bohaterka już znalazła
. Szkoda tylko, że nie zdążyłam nic napisać przed waszą akcją, bo można by rozegrać ciekawy dialog
.
Właśnie jak to tam jest z jej ranami? Ja uznaje, że ciągle dają jej nieźle w kość i powinny jeszcze przez dwa, trzy tygodnie. Co wy na to?
Właściwie myślę, że jeśli się zapowiada bicie, to biedna Ninerl będzie później w bardzo złej kondycji....

Właśnie jak to tam jest z jej ranami? Ja uznaje, że ciągle dają jej nieźle w kość i powinny jeszcze przez dwa, trzy tygodnie. Co wy na to?
Właściwie myślę, że jeśli się zapowiada bicie, to biedna Ninerl będzie później w bardzo złej kondycji....
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.

-
- Mat
- Numer GG: 8174525
Jestem jestem...
Ludzie, czy Wy nie potraficie pisać jednozdaniowych postów?
Człowiek ma przymusowy odwyk od neta na dwa dni, a po powrocie czuje się, jakby wcięło go co najmniej na dwa tygodnie. 
Sorki, nie miałem nawet czasu uprzedzić, że mnie nie będzie w weekend.
Ludzie, czy Wy nie potraficie pisać jednozdaniowych postów?

Sorki, nie miałem nawet czasu uprzedzić, że mnie nie będzie w weekend.

Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine
Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Ja nie potrafięDeadmoon pisze: Ludzie, czy Wy nie potraficie pisać jednozdaniowych postów?Człowiek ma przymusowy odwyk od neta na dwa dni, a po powrocie czuje się, jakby wcięło go co najmniej na dwa tygodnie.
![]()

-
- Marynarz
Hmmmm, mój następny post prawdopodobnie zakończy Cienie nad Bogenhafen, więc chciałabym też deklaracje, czy gramy dalej? Liczę, że tak, lecz komu się już znudziło to niech napisze, nie ma co grać na siłę przecież.

-
- Kok
- Numer GG: 9181340
Skoro tak daleko zaszedłem, to głupio byłoby teraz skończyć. Oczywiście piszę się na ciąg dalszy. Mój post dopiero po południu, gdy wrócę z pracy (możliwe że wspólnie z Ouz).
Rozdałabyś pedeki, Meg
Rozdałabyś pedeki, Meg

Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

-
- Bombardier
Ej no, ja gram dalej. Nigdy jeszcze nie grałam kaleką postacią, więc czas spróbować... 

Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.

Hmm... gram dalej
Tyle, ile będę mogła siedzieć przy kompie i odpisywać (ew zostawiać info), tyle możesz na mnie liczyć
(w sensie tak długo
) Póki co nie odpisuję, poczekam, aż ktoś mnie weźmie z tego magazynu 

-
- Mat
- Numer GG: 8174525
Meg, na głupie pytania są głupie odpowiedzi.
Tym razem jednak rzeknę zupełnie poważnie: gram dalej!
Miałbym pozbawiać się takiej przyjemności? Nie ma mowy. 
Tym razem jednak rzeknę zupełnie poważnie: gram dalej!

Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine

-
- Mat
- Numer GG: 818926
No, wygląda na to, że nie tak łatwo się nas wszystkich pozbyć.
Tak więc, gramy dalej, jak widzę w takim samym składzie. Powodzenia i nie dajmy się zabić... 

Co jest gorsze? Niewiedza, czy obojętnośc?
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.
"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.
"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Żeby nie było - mnie z sesji wywiać może tylko zgon mojej postaci... Tak więc gram dalej i życzę sobie i reszcie graczy zachowania integralności ciał swoich postaci ^^

-
- Bombardier
Dobra, to ja odpiszę jeszcze dziś .... W starym temacie... Oj, coś mi się wydaje, że Ninerl będzie z deczka załamana.
Tawerna mi na chwilę zawisła, jak ja tego nie lubię
...
Tawerna mi na chwilę zawisła, jak ja tego nie lubię

Tak sobie myślę... jest miła i fajna atmosfera, może by to wykorzystać i dać jeszcze jedną 'turę' postów, by drużyna się bardziej zżyła i polubiła? Elfce przyda się odrobina sympatii i wsparcia, ale jeśli się bardzo spieszy z ciągiem dalszym, to nie będę nalegać 

-
- Bombardier
Jestem za... nie ma co się spieszyć. No i ciekawie się czyta wszystkie posty, muszę to przyznać
.

-
- Marynarz
OK, skoro chcecie jeszcze porozmawiać i bardziej się z sobą zżyć, to kolejny mój post pojawi się dopiero jutro, bądź pojutrze. Jeśli macie zamiar coś zakupić w mieście, to jest po temu najlepsza okazja (tylko bez przesady z ekwipunkiem - jakieś najważniejsze rzeczy tylko, bądź dodatkowe uzbrojenie).
Ninerl - czekam też na ostateczną decyzję, co do przejścia na wyższy level Twojej postaci
. Coś tam wymyślisz 
Ninerl - czekam też na ostateczną decyzję, co do przejścia na wyższy level Twojej postaci

-
- Bombardier
Hmm, no nie wiem, to może ten weteran? Bo ma ciekawe zdolności... Ale to i tak za moment, bo zabrakło mi PD-ków.
Edit: O fujjj, ale jestem obrzydliwa... przerażam samą siebie
... dobra, może lepiej nie dawajcie Ninerl wspominać, bo to niektóre wspomnienia to brzydkie i krwawe wspominki... Chociaż historia o jej przodkini mi się podoba, ale ja mam spaczony gust...
No i może ktoś wreszcie wykorzysta fakt, że macie rodowitą elfkę z Ulthuanu i można się o nim trochę dowiedzieć u źródła. Pociągnijcie ją za język, póki chce mówić... A teraz powie bardzo wiele
i w całkowicie różnych kwestiach... Póki jest nachlana i w miarę przytomna...
Edit: O fujjj, ale jestem obrzydliwa... przerażam samą siebie

No i może ktoś wreszcie wykorzysta fakt, że macie rodowitą elfkę z Ulthuanu i można się o nim trochę dowiedzieć u źródła. Pociągnijcie ją za język, póki chce mówić... A teraz powie bardzo wiele