Ekhm... <ociera czoło z wazeliny, co polała się litrami przez monitor>
Primo: po co ja daję linki z przetłumaczonymi Darami, drogie wilczki? (
Zeth - to do Ciebie

). Ale pal sześć, i tak wyszło dobrze
Secundo:
Zeth, jeśli chodzi Ci o drugorangowy Dar teurga, to jest to
Poznanie Ducha. I tu ciekawostka - Dar ten dostępny jest również dla lupusa, tyle że dopiero na trzeciej randze. Myślałem z początku, że to błąd w druku w podręczniku podstawowym, lecz nigdzie nie znalazłem erraty, która miałaby go korygować. Ponadto zgadza się limit Darów dla konkretnej rangi, więc wszystko zdaje się być w porządku.
Tertio: Totem to jedyna Cecha Pozycji, jaką można nabyć za pomocą PD-ków. Pozostałe ulegają zmianom tylko podczas gry, pod wpływem fabuły. Zmiana wartości punktowej Totemu odbywa się na takiej samej zasadzie, jak Siły Woli i Szału (obecny poziom x 1), z tą różnicą, że z 0 na 1 zapłaci się tylko 1 pkt.
Quarto: Leniwce pospolite!

Prosiłem o zamieszczenie sfabularyzowanej informacji o Waszych poczynaniach w temacie sesji, a nie tutaj. Marsz spamować tamten temat! Ja rozumiem, że sesje egzaminacyjne, zaliczenia, sprawdziany, studniówki i setki tysięcy innych wymówek.

Ale macie czas trolować po forum, to i znajdziecie kilka chwil, by popisać się elokwencją przed czytelnikami.
I bez wymówek!
Oki, potwierdźcie mi oficjalnie zmiany w charakterystykach, a ja je naniosę na karty i do Was roześlę. Zastanówcie się nad zmianą Postawy, bo jest ku temu idealna okazja.
Jeśli o czymś zapomniałem, to piszcie.
EDIT: Pamiętacie swoje Kontakty/Mentorów/Sprzymierzeńców? Dobry moment, by się z nimi skontaktować, odświeżyć znajomość, wpływy itp. Jak kto nie pamięta, to mówić, podeślę monit z przypomnieniem...
EDIT2: Za PD-ki można też wykupić posiadane Wady, płacąc ich podwojony koszt. Choć, jak znam życie, o Waszych niedoskonałościach pamiętam tylko ja.

I, jak wyżej, dawać znać, to przypomnę Wam jakimi ułomnościami się legitymujecie.

Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine
Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek