Fallout 3

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Re: Fallout 3

Post autor: BAZYL »

BLACKs pisze:Jeśli dorówna Oblivionowi pod względem wielkości świata i dowolności w jego zwiedzaniu,
a także wtórnością i nudziną wiejacą z każdej kolejnej napotkanej lokacji, to bazsprzecznie mamy kandydata na rozczarowanie roku ;)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Black, unikaj mnie dobrze Ci to zrobi :P

Swoją drogą tylko dwójkę zaczynaliśmy jako dzikus. W jedynce dostawaliśmy sprzęt, co prawda gówniany, ale odwzorowujący tagi jakie wybraliśmy. Ja chcę świat jak w dwóch pierwszych, a nie TES IV - Fallout, jak już kiedyś wspominałem.
Meniyaki tsukete shinugaii!
Kali from Neo-Dżungla
Majtek
Majtek
Numer GG: 6489564

Post autor: Kali from Neo-Dżungla »

Zdecydowanie fabuła F3 zapowiada się ciekawie. Jestem jednak za tym by zaczynać jako mieszkaniec krypty (gdzieś chyba nawet to było że właśnie to będzie mieszkaniec krypty) i poznawać świat z innej perspektywy. Co do F1 to fabuła tam była tak wciągająca jak największe bagno tego świata czyli cholernie genialna. Nie zapomne godzin spędzonych przed moim starym kompem i wczuwanie się w klimat Pustynnej Pustki. A odwiedziny w pierwszym mieście( jak ono się nazywało?) a te zadania poboczne.... ech... miejmy nadzieję że F3 będzie równie dobry i że jego twórcy nie poszli jedynie w strone bezmyślnej siekanki a już w ogóle klimatów TESów... bo bym z nudy chyba sam się zastrzelił.
No i też miejmy nadzieję że ta gra ruszy na naszych blaszakach, iż sądze że będzie miała niesamowite wymagania.

Nalazłem to na youtubie... nie wiem czy już widzieliście:
http://pl.youtube.com/watch?v=3X8Z14ExYxo&NR=1
WolfTeam... warto chociaż zobaczyć...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Nalazłem to na youtubie... nie wiem czy już widzieliście:
http://pl.youtube.com/watch?v=3X8Z14ExYxo&NR=1
Starocie z czasów, kiedy Falloutem 3 zajmowały się inne firmy. Każdy fan spoglądający na to tęskni i życzy, by tak wyglądała F3*.

*Co nie zmienia faktu, że mnie się taka wizja F3 nie podoba ^^.

A to jest "PRAWDZIWY" trailer:

http://pl.youtube.com/watch?v=HAHruOV7U ... re=related

Umarłem :D.
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Blacks pisze:Każdy fan spoglądający na to tęskni i życzy, by tak wyglądała F3*.
Ja sobie nie życzę, a fanem Fallouta jest dość sporym. ;) Brzydkie to-to, ani trochę postapokaliptycznego brudu.. błe ;P

Zresztą w ogóle przestałem ostatnio narzekać na sposób prezentacji Fallouta jako FPPka - wbrew pozorom to może dobrze zrobić tej grze, a dla konserwatywnych malkonentów powinna zostać wprowadzona opcja zmiana widoku gry (vide Wiedźmin chociażby). Jestem ostatnio pod wpływem magii Morrowinda i z niekłamanym podziwem stwierdzam, że taki sposób przedstawiania historii* w ogóle się nie postarzał się od tych kilku lat kiedy po raz pierwszy odpaliłem Morrka. Więc Bethesda ma u mnie pod tym względem spory kredyt zaufania.

Jeśli zaś chodzi o dołączenie do BoS - jak nie będzie obowiązkowe (czyli połączone z głównym wątkiem fabularnym) to szczerze mówiąc "mnie to wali" - nigdy ich nie lubiłem i jeśli już współpracowałem to tylko dla własnej korzyści. Moje postaci w obu Falloutach zawsze miały coś z anarchistów ;)
Blacks pisze:Tak samo satysfakcja z zaczynania gry z włócznią i bawieniem się w brud und błoto po raz trzeci nie będzie satysfakcjonująca, przynajmniej dla mnie
Biorąc pod uwagę, że ten wątek najczęściej zajmował jedynie koło godzinki** to raczej strasznie męczące nie było.
Blacks pisze:I nawet jeśli ta gra będzie zabawą w STALKERa albo walką w +70%, to i tak ją kupię.
Teraz to już posysasz, i to ostro. ;P Mi się marzy aby nareszcie można przejść grę bez ani jednej walki - posługując się miast tego sprytem, zręcznością i własną charyzmą. Wtedy chłopaki Bethesdy dostaliby WIELKIEGO plusa. Świat może i być postunuklearnie niebezpieczny ale kurde, przecież mozna wynająć ludzi, zeby ochraniali kupca/szpiega/przywódcę ;)

*Bo od opcji TPP/FPP zależą nie tylko wrażenia wizualne ale również ogólna "wczuta" w postać. W przypadku pierwszej osoby znacznie łatwiej załapać kontakt ze światem przedstawionym i dostrzec jego głębie również poza przestrzenią questów. :P
**Czyli rozwiązanie wszystkich zadań w wiosce i pogadanie z każdą krową. ;)
vorador
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: vorador »

wypuszczą edytor aby gracze sami sobie zrobili questy :D, sama gra będzie zawierać tylko początek i koniec :D. Jak to powiedzieli jak chcesz coś zrobić dobrze zrób to samemu.
Phoven
Bosman
Bosman

Ciekawy wpis na blogu grafika pracujacego przy Falloucie. Jako, że grafik Polak - to i tekst jest również po polsku. Krótko mówiąc - nieco dobrego stuffu o F3.
http://fallout.bethsoft.com/pol/vault/d ... 8-pg1.html
B@rd
Szczur Lądowy

Post autor: B@rd »

Charakterystyczne cechy "nowego" Fallout'a:

:arrow: Powrót kultowej serii Fallout, przygotowany przez twórców gry Elder Scrolls: Oblivion – Bethesda Softworks.
:arrow: Nieograniczona wolność – idź dokąd chcesz, rób co chcesz.
:arrow: Obejrzyj zrujnowane wojną nuklearną Stany Zjednoczone.
:arrow: Twoje wybory decydują o rozwoju wypadków i zmieniają świat wokół ciebie.
:arrow: System S.P.E.C.I.A.L. da ci niemal nieograniczone możliwości rozwoju postaci.
:arrow: Świat widziany w perspektywie trzecio- lub pierwszoosobowej.
:arrow: Sam zdecyduj, czy chcesz być złoczyńcą czy dobrym Samarytaninem.
:arrow: Płyń z prądem lub przeciwstaw się porządkowi panującemu w zrujnowanym świecie.
:arrow: Rozwiązuj problemy negocjacjami lub karabinem plazmowym.
:arrow: Korzystaj z ulepszonego Pip-Boya (model 3000) i systemu celowniczego V.A.T.S.
:arrow: Podziwiaj fantastyczne eksplozje i brutalne efekty działania broni.
:arrow: Stań do walki z niezwykle zaawansowaną sztuczną inteligencją przeciwników.

pozdro!
Adamir
Marynarz
Marynarz

Post autor: Adamir »

Co do tego, że Fallout 3 będzie dobrą grą, jestem pewiem. Co do tego, że Fallout 3 będzie Falloutem, już niekoniecznie ;]

Najbardziej boję się o klimat - ten z "jedynki" jest nie do skopiowania.
:arrow: Nieograniczona wolność – idź dokąd chcesz, rób co chcesz.
Tak samo jak w Oblivionie, ciągle powtarzające się elementy...
[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]Obrazek[/url]
Lorandilas
Pomywacz
Numer GG: 7785668

Post autor: Lorandilas »

Starczy powiedzieć,że F3 to będzie strzelanka z elementami RPG ...
Gdyby Black Isle skończyło trójke to byłoby to na co się czeka.Niestety wszyscy znamy zakończenie tego projektu ...
Jak wróce to przepisze z recenzji w CDA kilka najwazniejszych spraw dt gry.
Obrazek
Klon Phovena

Post autor: Klon Phovena »

Lorandilas pisze:Starczy powiedzieć,że F3 to będzie strzelanka z elementami RPG ...
Gdyby Black Isle skończyło trójke to byłoby to na co się czeka.Niestety wszyscy znamy zakończenie tego projektu ...
Jak wróce to przepisze z recenzji w CDA kilka najwazniejszych spraw dt gry.
Jakies konkretne przeslanki nt. tej "strzelanki" czy kolega mial omamy i sobie co nieco popuscil wodze fantazji? :P
starcu
Majtek
Majtek
Numer GG: 323029

Post autor: starcu »

A ja osobiście uważam, że to będzie gra legenda ;) nie wiem czemu, ale tak ją widze, grafika wiadomo będzie nextgenowa, a świat ma być mniejszy od Oblivionowego i bardziej pełny. W Oblivionie twórcy na serio przesadzili z wielkością.
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.

Obrazek <--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)
Lorandilas
Pomywacz
Numer GG: 7785668

Post autor: Lorandilas »

Klon Phovena pisze: Jakies konkretne przeslanki nt. tej "strzelanki"
Gdzieś na necie przeczytałem taką opinie i sam tak sądze.Po screenach można wywnioskować,że będzie to FPS.A dla pozorów zostawili dialogi i inne sprawy charakterystyczne dla cRPG.Prawda jest taka,że tylko gdyby serie kontyuował autor gra byłaby w 100 % Falloutem.Wcześniej kiedy F3 by Black Isle był na ukończeniu grafika zapewne by to umożliwiła.Teraz Bethesda może jedynie starać się aby nowy Fallout był jak najbardziej "Falloutowy".Moim zdaniem nie będzie to już gra całkowicie podobna do poprzednich części serii.

P.S to samo może stać się z Baldurem :roll:
Obrazek
Phoven
Bosman
Bosman

Czyli tak jak podejrzewałem - ignorancja zmieszana z beznadziejną podatnością na głupotę i iście żenującą bezczelnością.
Doktorze, chyba potrzebna będzie lewatywa.
Gdzieś na necie przeczytałem taką opinie i sam tak sądze.
Opinie mają to do siebie, że nie są faktami - wiec powoływanie się na nie jest samo w sobie błędem logicznym. O ile jeszcze byłyby to opinie specjalistów-dziennikarzy, ale nie... Ja mogę napisać teraz, że planuje się wydać Simsy 3 jako mrocznego FPSa w realiach polskiego sejmu. Uwierzyłbyś?
Po screenach można wywnioskować,że będzie to FPS.
Parę ładnych obrazków:
Screen z nowego FPSa osadzonego w realiach II wojny światowej.
Fanowska mapa do BF2.
Arbuz dla kogoś kto zgadnie co to za rzeźnicki FPS.
Kolejny klon Unreal Tournament
Jeden z pierwszych FPSów online.

Reszty posta nie zamierzam komentować - jak bowiem można dyskutować z kimś go zakłada, że gra będzie zła tylko dlatego, że tworzy ją inne studio. Co więcej - studio posiadające spore doświadczenie w tworzeniu dobrych gier fabularnych. Klimat starych Falloutów rzeczywiście trudno odtworzyć ale ja wierzę Bethesdzie - tyle czasu już sie meczą nad trójką, że spokojnie mogą dopracować wszystko na ostatni guzik.
Thurs
Mat
Mat

Post autor: Thurs »

To Deus Ex. Ale głowy nie dam, jak zgadłem to chcę arbuza. :D
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

To Deus Ex. Ale głowy nie dam, jak zgadłem to chcę arbuza. :D
A Ty nie wiesz, co to sarkazm?

Ja uważam, że nowy Fallout będzie zupełnie inny - to prawda. Ale na pewno nie gorszy. Jak sam grałem w F2 to mi się marzył jakiś FPS w takiej konwencji, ale bardzo zbliżony do RPGa, żeby był system rozwoju postaci itd. no i oczywiście jak najwięcej elementów z samego Fallouta. No i co? Bethesda właśnie to robi! ;)
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Thurs
Mat
Mat

Post autor: Thurs »

A Ty nie wiesz, co to sarkazm?

Wiem wiem, ale cicho sza, bo się Phoven wykręci sianem, i z arbuza nici. ;)

Mi tam się podoba to co przedstawiają w fallout 2, nie jest to w prostej linii kontynuacja graficzna poprzednich części, ale lubię fps-owy widok, jest naturalniejszy.
ODPOWIEDZ