Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Kiwi
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Kiwi »

Od 3 czy 4 dni słucham tylko jednej płyty- Tourist , zespołu Athlete. Nikomu z tego forum się raczej takie new accousticowe brzdąkanie nie spodoba (:>), ale jeśli coś to zmieni, to napiszę, że zjada całą dyskografię Coldplay na śniadanie (niskokaloryczne w dodatku) =]. Prześliczne melodyjne pioseneczki są miłą odskocznią od hard rocka i metalu (którego to, o zgrozo, ostatnio głównie słuchałem). Rozczulić się można, naprawdę ;P.
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Kiwi pisze:Od 3 czy 4 dni słucham tylko jednej płyty- Tourist , zespołu Athlete. Nikomu z tego forum się raczej takie new accousticowe brzdąkanie nie spodoba (:>), ale jeśli coś to zmieni, to napiszę, że zjada całą dyskografię Coldplay na śniadanie (niskokaloryczne w dodatku) =]. Prześliczne melodyjne pioseneczki są miłą odskocznią od hard rocka i metalu (którego to, o zgrozo, ostatnio głównie słuchałem). Rozczulić się można, naprawdę ;P.

Czyli rozumiem, ze to jakiś delikatny mjuzik? Blee :P
żyję
Kiwi
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Tak, Athlete definiuje na nowo pojęcie 'lajtu' :P. Dla odmiany sobie ich slucham właśnie =].
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Ojej, Coldplay! Przez myśl by mi nawet nie przeszło, że ktokolwiek tego tutaj może słuchać! Znam wszystki piosenki na pamięć i mam wszystkie płyty (z czego nawet dwie są orginalne ze sklepu, a nie przegrywane od kolegi;)).

A jak już się tak przyznaję do różnych dziwnych zespołów (najpierw SA, teraz Coldplay...) to napiszę, póki pamiętam: lubię jeszcze Bjork i Smashing Pumpkins. I coś jeszcze mi się pewnie przypomni, jak mi się następna piosenka w playliście włączy ;) (uwielbiam opcję 'shuffle' - nigdy nie wiem co będzie następne: czy jakiś Eminem, czy Menowar, czy może FatBoy Slim;))
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Moj brachol słucha i Coldplaya i Smashing Pumpkins i Bjork... Jak dla mnie to to za cienkie :D
żyję
Kiwi
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Falka pisze:Ojej, Coldplay! Przez myśl by mi nawet nie przeszło, że ktokolwiek tego tutaj może słuchać! Znam wszystki piosenki na pamięć i mam wszystkie płyty (z czego nawet dwie są orginalne ze sklepu, a nie przegrywane od kolegi;)).
Jeżeli tak uwielbiasz ten zespoł to posłuchaj sobie albumu Tourist, podobne klimaty. Teraz ponoć na Wyspach w notowaniach najpopularniejszych płyt dość wysoko jest (dobra nie TERAZ, ale w każdym badź razie był) :].
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

Smashing Pumpkins o tak tez sluchalem(: fajne piosenki.. naprawde.. a ja postanowilem sobie Budki Suflera pierwszy raz posluchac bo mam 2 plytki od qmpla nagrane.. w sumie nie przesluchiwalem ich dokladnie ale jak w kazdym zespole znajda sie jakies fajne piosenki..
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

No ja sobie ostatnio sciagnalem Beatallice. Nie ma jak utwory the beattles stylizowane na metallisie z dziwnymi tekstami
Jakób
Szczur Lądowy

Post autor: Jakób »

Witam, to jest mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieje że dobrze będzie mi się tutaj postowało.

Wracając do tematu, ja przeważnie słucham grunge'u i zespołów takich jak Alice In Chains, Pearl Jam i Soundgarden. Ale oprócz grunge'u lubie sobie posłuchać Thrash Metalu (sterej, dobrej Metallicy) i Crossover (Suicidal Tendencies rulezz).

Pozdrawiam.
When A Man Lies He Murders
Some Part Of The World
These Are The Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All This I Cannot Bear
To Witness Any Longer
Cannot The Kingdom Of Salvation
Take Me Home
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

no prosze!! bratnie dusza AIC i soundgarden (: brawo za wybor a ja po formacie starcilem 3 plytki soundagred ): chlip!
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Suhar »

Jakób pisze:Thrash Metalu (sterej, dobrej Metallicy)
hahahahahhwhahwhhahahahh! witam :D
zabiłeś mnie na dobry początek bo jeśli metallica to thrash metal to pójdę z dsadfgą na wino... specjalnie do niego do chaty :P
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this

Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks
Vircung
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Vircung »

Jakób... jeśłi wszyttkie twoje posty bedą tak wyglądały (treść) to gratuluje miana pierwszego TRPG-owego błazna (ale jeśli był pierwszy to ja go nie znałem)... prawie wszyscy (którzy słuchają metallici[widać oprócz ciebie]) wiedzą że to CZYSTY METAL... nastepym razem jak bedziesz pisał posta to może popytaj troche kolegooff :wink: , podpowiedzą ci jaki zespół co gra... LOL... humor ma już świetny :D
Czyń Zło

Na potęgę Moherowego Beretu !!

http://www.i-rpg.net
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

ahaha tamten tekst bardziej mnie rozwalił, niż wyznanie w tv pewnej bokserki "słucham bardzo cieżkiego metal, np linkin park'. i chyba każdy wie, że metallica to nie żaden nju, fast, death, horror, thrash, czy death metal tylko po prostu METAL! w najczystszej postaci lub ewentualnie heavy metal :P łał teraz czekam tylko, aż ktoś określi bartka wronę mianem hardcore'u :P

a najbardziej nie rozumiem, że ktoś napisał w wikipedii, to samo co sądzi nasz jakób.. thrash metal brzmi zupełnie inaczej :?

aha i mam pytanie:kredki grają tak właściwie jaki gatunek muzy ??

Freaks
Craw
Bosman
Bosman

credki to pozer metal.

Ja sie ostatnio dosc czesto delektuje summoningiem
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

a ja słyszałem od kolesia co tego słucha nałogowo, że to horror metal i wyczytałem też tak w internecie ale w necie też wyczytałem że metallica to thrash... :P

Freaks
Craw
Bosman
Bosman

Jak chcesz poszukac cos w stylu horror, to poszukaj Krola (nie, nie elvisa, a Kinga Diamonda)
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

iii tam... ja teraz upajam się kredkami..... :D ehehehe... i będę może grał w zespole! ale niestety nie thrash, tylkoalternative rock :P ale i tak jest dobrze ;)

Freaks
ODPOWIEDZ