[Naruto] Narodziny Legendy podejście 2

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Re: [Naruto] Narodziny Legendy podejście 2

Post autor: Ant »

Jeżeli dołączysz do drużyny to super. Zawsze przyda się dodatkowy ninja w teamie. Lecz jeżeli przez ciebie odejdzie nasza sensei to już nie będzie tak fajnie.
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Nie bój nic moja postać jest geninem.
Hiro
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5761430

Post autor: Hiro »

Perzyn pisze:Nie bój nic moja postać jest geninem.
Może stwórz kogoś, kto nie jest maniakiem broni, bo póki co to w drużynie jest przesyt na takie osoby :).

Żartuje tylko 8). W każdym razie do zobaczenia na sesjach (jak się dostaniesz), na pewno będzie ciekawiej :D.
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Cóż, maniakiem broni nie jest ale i tak się nią posługuje jako podstawą swojego stylu. A co do dostania się, to wierzę, że się uda bo postać jest jak na uniwersum Naruto bardzo egzotyczna, do tego wyjątkowo zrezygnowałem z kogoś z mhroczną przeszłością (co jak wiadomo jest fajne ale jak wszyscy tak mają to się robi cliche). No i na koniec może nie najważniejsze, ale BK zna mnie na tyle dobrze by wiedzieć czego się po mnie na sesjach spodziewać.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Kilka ogłoszeń parafialnych.

a) kilka uwag na temat mechaniki pojawi się tutaj tuż po zakończeniu przez was misji, o ile nadal można tak nazywać bagno, w któreście się wpakowali :P Przede wszystkim, po długich rozważaniach, jednak oddzielę chakrę Raiton od Fuuton, i w związku z tym pozwolę przekierować kropki początkowe na moc piorunów. Ponadto jest też kilka rzeczy które mają mniejsze zastosowanie... Ach, no i jeszcze jedno - mechanika już się dość dobrze wyklarowała, więc teraz wszystko będzi już w miarę porządnie przeze mnie liczone ;)

b) tzw. Premia Filmowa - jeśli będziecie robili coś _naprawdę_ spektaluranego, najlepiej w celu ratowania świata/kumpli/ukochanej(-ego) i w ostatniej chwili przed wielkim BUUUUUM!, macie większe szanse że wam się uda, niż wynikałoby to ze zwykłej mechaniki. Dzięki tej premii na przykład Kakashi zdążył wysłać do innego wymiaru wybuchającego klona tzw. Gliniarza Akatsuki w którymś z odcinków Shippuudena :P

c) powstało pytanie, w związku z tym coście narobili :P Na ile mocno pozwalacie mi, jako MG, ingerować w historię świata? Tzn. jak wiadomo, według anime/mangi, wojna z AmeGakure wcale nie wybuchła krótko po zdemolowaniu Konohy przez Kyuubiego, a tutaj, jak widać :P Oceńcie moje (a przy okazji i wasze) możliwości mieszania w historii świata w skali od 1 (jest tak jak zostało w anime powiedziane i nie dotykaj tego!) do 5 (radosna twórczość i gracze przewracający świat do góry nogami). Tutaj w temacie proszę o wypowiedzi na ten temat :P

BTW: Hose, na kogo czekamy w Dziwnej Organizacji?
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Hiro
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5761430

Post autor: Hiro »

Blind Kitty pisze:b) tzw. Premia Filmowa - jeśli będziecie robili coś _naprawdę_ spektaluranego, najlepiej w celu ratowania świata/kumpli/ukochanej(-ego) i w ostatniej chwili przed wielkim BUUUUUM!, macie większe szanse że wam się uda, niż wynikałoby to ze zwykłej mechaniki. Dzięki tej premii na przykład Kakashi zdążył wysłać do innego wymiaru wybuchającego klona tzw. Gliniarza Akatsuki w którymś z odcinków Shippuudena :P
Rozbudzenie Pasji i Gasnące Słońca drogi MG. Cholernie przydatne, ale nigdy naszemu kochanemu mistrzowi, co nam prowadził GSa, nie chciało się zrozumieć jak to działa. Aczkolwiek działa tak samo. I pewnie jeszcze mi wmówisz, że dzięki temu zabiłem"przypadkiem" tego bogu ducha winnemu genina deszczu :).

Tak tylko dowcipkuje, dobry pomysł, bo daje poczucie, że jesteśmy bohaterami.
Blind Kitty pisze:Oceńcie moje (a przy okazji i wasze) możliwości mieszania w historii świata w skali od 1 (jest tak jak zostało w anime powiedziane i nie dotykaj tego!) do 5 (radosna twórczość i gracze przewracający świat do góry nogami).
Zgadzam się na pionteczkę (5), a to ze takiego względu iż, jest to ciekawsze/bardziej ekscytujące, kiedy ma się wpływ na otaczający świat. I to duży wpływ. No ewentualnie będę łagodny zgodzę się na 4 (ewentualnie)
Blind Kitty pisze:powstało pytanie, w związku z tym coście narobili
MY? Myśmy nic nie zrobili. Samo się zrobiło :D.

P.S. Z góry przepraszam za ten dziwny nastrój całej wypowiedzi.
Obrazek
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

A) Nowy typ chakry się na pewno się przyda... Tak samo jak dodatkowa kropka, bo trochę mało technik się umie...

B) Premia filmowa dla każdego. Powstaje tylko pytanie, czy coś jeszcze pod nią podchodzi jak odzywka pożegnalna specjalnie dla przeciwnika, czy umieranie w stylu Ronalda.

C) Jestem jak najbardziej za 4... Może nawet za 5, ale bez przesady, że np ktoś z nas zostanie Hokage, albo innym kage, lub wymorduje całe Ame-Gakure. A to cośmy narobili... No cóż... Wypadek przy pracy.

BTW: Nie wiem jak z P.K.T, ale na mnie na pewno.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Ad. a) nie dodatkowa kropka, tylko zamiast!

Ad. b) wszystko co akurat MG uzna za stosowne :P Nazwa powinna mówić za siebie: wtedy kiedy w filmie wbrew logice coś by się udało (rzut do kosza z połowy boiska w ostatniej sekundzie, gdy przegrywa się dwoma punktami choćby) wtedy i wy macie większe szanse, że wam się uda. Proste?

Ad. c) 4 już wystarczy, żeby Piątym Hokage został ktoś inny (ale marne szanse żeby był to ktoś z was), a wymordowanie całej AmeGakure... Nie dacie rady nawet przy 5 :D

Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Mi to osobiście jest obojętne w jakim stopniu będziesz ingerował w świat. Poza tym w Dziwnej Organizacji czekam na Anta i Kota. Ten drugi ma problemy z netem chyba ale dokładnie nie wiem jak to z nim jest...
Czerwona Orientalna Prawica
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Jako gracy, ktróry dojdzie to opowiadam się za 5 w ingerencji w świat. A to dlatego, że nie jesteśmy tu aby odgrywać mangę czy tam anime ale aby wykorzystać fajny świat dający ciekawe możliwości. Że niby w ten sposób może dojść do brutalnego gwałtu na koncepcji autora? Jak się przekonacie to moja postać już takiego dokonała [szatański śmiech].
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

Hose15 pisze:Ten drugi ma problemy z netem chyba ale dokładnie nie wiem jak to z nim jest...
Ja właśnie odzyskałem i już odpisuję :P
Obrazek
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Hose rapier jest przy pasie nie na plecach!
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Tabelka kosztów w PD:

Podniesie Atrybutu kosztuje 5*nowy poziom atrybutu PD

Podniesie Kontroli Chakry (tzn. dodanie kropki w jednej z chakr lub taijutsu) 10 + 2*nowy poziom PD

O techniki pytać indywidualnie :P

I jeszcze jedno! Techniki mają 4 (albo i 5) stopni rozwoju. Kolejne poziomy kosztują PD, ale usprawniają technikę (ale nie ma dobrze, trzeba je też potrenować, nie wystarczy samo wydanie PD!).
Gdy przydzielę PD napiszę tutaj jeszcze trochę więcej i wrzucę tę tabelkę do pierwszego posta jeszcze. Przewidywana orientacyjna ilość PD za tę misję to 20 - 30, możecie przemyśleć gdzie to wszystko dawać.

Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Ja mam jeszcze jedno pytanie... Napisałem niedawno nową kartę i chciałem spytać, czy na tym etapie sesji dałoby się jeszcze dołączyć.
Obrazek
Obrazek
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Za duży byłby tłok na sesji. Teraz dołączył już Perzyn, i drużyna jest czterosobowa, a nad stworzeniem naszej ukochanej sensei za dużo się namęczyłem, żeby mi ją teraz jakiś gracz zastąpił ;) Więc póki ktoś nie odpadnie, to jest to raczej niemożliwe. Pogoń Anta, to Dziwna Organizacja ruszy z miejsca :P

Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Ale to nie takie proste jak się wydaje :D Poza tym... należy mi się miejsce w sesji za to, że przez "koci" klan Kyouko (nie znam szczegółów, bo to jeden z mhrocznych sekretów na PW MG) moja w 99 % kocia postać się nie dostała :P
Obrazek
Obrazek
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Co nie jest takie proste? Pogonić Anta? Wiem, bo próbuję :P A należy, to Ci się instruktaż jak robić postacie inne niż oparte na kotach. Bo masz tu, wybacz autoreklamę, naprawdę niezłą konkurencję. Szczególnie że i Ant miewa takie fazy :P Ale miejsca na sesji niet. Po prostu go nie ma, więc dostać go nie możesz :P

Zablokowany