Neverwinter Nights - problemy
-
- Majtek
- Numer GG: 2708525
Neverwinter Nights - problemy
Jam zabić smoka z kryształowej kuli w trzecim akcie. Bo skur... śni mi się ostatnio po nocach
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Nie pamiętam dokładnie tego smoka, ale ja ze wszystkimi robiłam tak:
tłukłam ile wlezie, a jak kończyło mi się życie, to się teleportowałam przy użyciu tego takiego kamienia do teleportacji :D Potem odpoczywałam, ożywiałam pomocnika i borsuka (jeżeli zginęli w międzyczasie) i wracałam do smoka ;)
tłukłam ile wlezie, a jak kończyło mi się życie, to się teleportowałam przy użyciu tego takiego kamienia do teleportacji :D Potem odpoczywałam, ożywiałam pomocnika i borsuka (jeżeli zginęli w międzyczasie) i wracałam do smoka ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Kok
- Numer GG: 0
-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Re: NWN
O ile pamiętam - trzeba wyjść z kuli, przekręcić ją, wejść znowu (teraz strona po której stoimy w konflikcie driady vs. krasnoludy odwróci się). Krasnoludy naprawią złamanie w amulecie, potem przekręcamy, driady natchną go magią i dopiero bijemy smoka!
JAK SPATCHOWAĆ NWN???
Ściągamy łatkę krytyczną ze strony gram.pl, instalujemy i z tej wersji uaktualniamy grę na wersję, na której nam zależy.
JAK SPATCHOWAĆ NWN???
Ściągamy łatkę krytyczną ze strony gram.pl, instalujemy i z tej wersji uaktualniamy grę na wersję, na której nam zależy.
-
- Bosman
Na to wpadłem dopiero za 2 razem. Pierwszy grałem kapłanem.Sihamaah pisze:O ile pamiętam - trzeba wyjść z kuli, przekręcić ją, wejść znowu (teraz strona po której stoimy w konflikcie driady vs. krasnoludy odwróci się). Krasnoludy naprawią złamanie w amulecie, potem przekręcamy, driady natchną go magią i dopiero bijemy smoka!
Przywoływałem żywiołaka żeby smok się nim zajął a potem rzucałem "Krzywdę" wystarczy że jedna wejdzie to smokowi zostanie 1k4 życia w sam raz na jeden cios.
-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Podobnie jak Falka... Ale ja szylem z luku i trzymalem sie mocno na dystans zostawiajac "smoczygniew" ( ) na zwierze (zlowieszczego wilka) i towarzysza... Przydaja sie czary oplatania, ale niestety dzialaja na krotka mete
-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
NVN1
Ech... chciałem sobie pograć w NwN 1, bo niby gra klasyczna i wypada nadrobić zaległości. A tu dupa, bo jak uruchamiam to po filmikach mam jedynie czarny ekran... Ma ktoś jakiś pomysł? [I nie odsyłać mnie do pomocnej dłoni bo tam do usranej śmierci się pomocy nie doczekam]
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
-
- Bosman
Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?
Problemem jest pewnie odświeżanie i rozdzielczość ekranu. Ustaw sobie identyczne jak na pulpicie, także głębię kolorów (da się to przecież zrobić przed uruchomieniem gry!)
-
- Bosman
- Kontakt:
Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?
Obawiam się, że to nie to. Metody z pomocy technicznej CDP też niezbyt pomogły.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
- Solarius Scorch
- Bosman
Miałem ten sam problem, pomogła... wymiana karty graficznej
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Jest jeszcze taki myk, że czasami pomagają _starsze_ sterowniki do karty graficznej.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
Miałam podobnie w NWN... Tylko, że trwało to jakieś 6 tygodni i nagle problem zniknął. Żadnych zmian nie było w tym czasie w kompie... Ot początkowo gra nie chciała się uruchomić (czarny ekran), potem po jakichś 10 dniach zobaczyłam menu... A potem mogłam nawet stworzyć sobie postać... Po 6 tygodniach oswajania się kompa z grą mogłam zagrać... Dziwne X_X
-
- Bosman
- Kontakt:
BAZYL pisze:Jest jeszcze taki myk, że czasami pomagają _starsze_ sterowniki do karty graficznej.
Bazylossa - dzięki ci wielkie. Pomogło.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
-
- Mat
- Numer GG: 6781941
Mam pewien problem.
Otóż doszedlem do drugiego rozdziału, ale usunąłem zapis. Rozdział mam odblokowany i mogę zacząć w nim grać ale... jak tworzę nową postać, to zaczynam od pierwszego poziomu doświadczenia. Da się jakoś przy tworzeniu postaci podnieść poziom? Bardzo prosiłbym o pomoc.
Otóż doszedlem do drugiego rozdziału, ale usunąłem zapis. Rozdział mam odblokowany i mogę zacząć w nim grać ale... jak tworzę nową postać, to zaczynam od pierwszego poziomu doświadczenia. Da się jakoś przy tworzeniu postaci podnieść poziom? Bardzo prosiłbym o pomoc.
A d'yaebl aep arse!
-
- Tawerniany Bard
- Numer GG: 4825300
Włącz konsolę (shift + tylda). Wklep Debug Mode 1 (albo Debug Mode=1, nie pamiętam), enter. Następnie wpisz w konsoli GiveXP ###(albo dm_GiveXP? ponownie nie pamiętam), zamiast ### wpisz liczbę pdków potrzebną do awansu na potrzebny Ci poziom. Enter, wskaż swoją postać myszką i kliknij. Potem w konsoli wyłącz Debug Mode (zmień go na 0) i już.
Wielkość liter w poleceniach ma znaczenie. Spacje też.
Wielkość liter w poleceniach ma znaczenie. Spacje też.
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
There is something to be learnt about irony here.
-
- Bosman
Ale jest lepszy sposób. Ściągnij moda który pozwala nabić sobie lvl, pieniądze i wybrane przedmioty i odtwórz postać Pamiętam że był taki mod, dołączony do oryginalnego NWN na płycie bonusowej... Nazwy nie pamiętam, poszukaj sam.