MG poszukiwany/poszukiwana!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: MG poszukiwany/poszukiwana!

Post autor: Azrael »

Kto jest chętny do załozenia sesji, w której bohaterowie będą walczyć z BAZYLEM i jego armią?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Brzmi ciekawie, Azi, ale boję się, że jak będzie BAZYLa za dużo na TRPG (nawet jako postać w sesji), to nam forum już zupełnie padnie ;)
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Azrael666 pisze:Kto jest chętny do załozenia sesji, w której bohaterowie będą walczyć z BAZYLEM i jego armią?

Jestem pewien, że ktokolwiek zechce to poprowadzić będzie musiał sam zmierzyć się z BAZYLEM i jego armią. A wtedy zamiast sesji zrobi się LARP tylko taki tochę bardziej realistyczny, z hektolitrami krwi, urwanymi kończynami i wyprutymi flakami. I to nie BAZYLa to spotka, o nie....
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Obrazek
Obrazek
Praca na Deviancie*
Chciałbym żeby ktoś poprowadził sesję w takowych klimatach. Zespół szkół- nienormalne dzieci, surrealistyczny klimat, nadludzkie moce, bezwzględna walka o władzę.
Ja nie umiem prowadzić, ale gdyby dobry mg się znalazł...
*Nie są to moje prace, ale jako źródło mego natchnienia umieściłem linki.
Obrazek
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Prosiliście o Monastyr. I nie ma chętnych.

Dlatego i ja proszę, bo chętnie bym zagrał- jeżeli ktos czuje sie na siłach, to bardzo chętnie napiszęKP
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Soreh
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Soreh »

Szukam sesji fantasy z wolnym miejscem :P Jakby ktoś potrzebował gracza proszę PW do mnie podesłać :P Ponadto z góry mówię że bawiłem się w MG razy pare, ale to już szczerze wale :P
.:| Samozwańczy Pogromca Języka Polskiego |:.
Obrazek
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Hmmm.. Spodobałoby mi sie jakby ktoś zrobił sesje w klimatach "kłamcy" Jakuba Ćwieka.
Alucard
Bosman
Bosman

Łamiesz. Ale łamaniem sesji nie będzie.Trzeba sie postarać ;)

OK. Koniec offtopu.
Ja chcę Elfen Lied. Gracze- zwykli ludzie, diploconiusy (tak się to pisało?) i badacze z Instytutu mający za zadanie złapać rogatego.
Ciekawy psychologizm i klimat (Kto widział przykuta okrwawiona nagą Nanę mówiącą dziecięcym głosikiem "papa" wie, o co chodzi)
Delf
Marynarz
Marynarz

Post autor: Delf »

Niestety po raz kolejny nie powiodły się moje światłe plany zorganizowania sesji "na żywo" w trakcie roku akademickiego. Ale jak to mówią: nie ma tego złego, co by na filety nie wyszło. Mam dzięki temu dość czasu i pomysłów by prowadzić na tym forum równolegle drugą sesję. Ponieważ wśród zamieszczonych tu próśb nie znalazłem niczego, w czym byłbym kompetentny, postanowiłem bezczelnie ukraść metodę Phovena ;) i spytać, czy jest zainteresowanie którymś z moich pomysłów. Jak zgłoszą się tu przynajmniej trzy osoby, to założę rekrutację. Jak nie, to dalej będę grzecznie czkał, aż ktoś zaproponuje coś w zakresie moich możliwości.

- Pomysł numer jeden:
Będąc pod silnym wpływem takich anime jak Excel Saga czy Puni Puni Poemi naszła mnie ochota na kompletnie pokręconą sesję w klimatach anime, z dużym naciskiem na czarny humor, absurd, groteskę i parodie (nie tylko w obrębie gatunku).

- Pomysł numer dwa:
Od dłuższego czasu kołacze mi się po głowie taka idea - wyobraźcie sobie, że każda znana legenda, mit, anegdota, czy wręcz historia z brukowca kryje w sobie prawdę. I to nie tylko przysłowiowe ziarno, ale jakąś głębszą tajemnicę. Gracze mieliby możliwość zabawić się w odkrywanie praktycznie dowolnych tajemnic (od piramidy Cheopsa i legendy o królu Arturze, po Area 51 i Człowieka Śniegu) i - co najważniejsze - mieliby możliwość aktywnego współtworzenia świata i decydowania, co jest prawdą.

- Pomysł numer trzy:
Tym razem bez materiałów dodatkowych się nie obejdzie, albowiem miałbym wielką ochotę poprowadzić coś w świecie Darker Than Black. Wątpię, żeby znalazło się wiele osób, które oglądały to anime, ale może znajdą się chętni gracze wśród fanów X-man, gdyż te dwa settingi mają ze sobą wiele wspólnego. Po szczegóły odsyłam do artykułu na wikipedii.
Meee
Majtek
Majtek

Post autor: Meee »

nie wiem jakby to miało wyglądać, ale zgłaszam się wstępnie na drugi, co byś tak strasznie czkać nie musiał ;p
"You killed your own blind brother?"
"It would be cruel to let him live after what I did to his eyes"
Alucard
Bosman
Bosman

Nie wiem. Pomysł drugi wydaje się ciekawy, ale (bez urazy oczywiscie) czy sobie poradzisz z taka rozległa swoboda graczy, potężnym materiałem historycznym i rozbudowana fabułą? Niewielu jest MG którzy by yo to ogarnęli
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Jestem za drugim pomysłem. To może być najciekawsza przygoda w historii tawerny.
Keyhell
Mat
Mat

Tez jestem za drugim. Moze nie najciekawsze w historii, ale interesujące. I małe pytanko. Czy bedzie tam mozliwość jakiejś "walki", "strzelaniny" itp. Bo nie wiem do końca jak sobie to wyobrażać. Ale pisze się na to.
Soreh
Majtek
Majtek
Kontakt:

A ja jestem zarówno za 1 i 2 pomysłem ^.=.^ .. O ile się załapie... >.=.>;
Obrazek
Delf
Marynarz
Marynarz

Post autor: Delf »

Oż! Jaki odzew! Teraz jak się wkopałem, to nie mam wyjścia i muszę podołać. ;)
Rekrutację walnę jutro* i tam będą szczegóły, na razie tylko kilka odpowiedzi na szybko:
@Alucard: Ja mam wątpliwości, czy gracze poradzą sobie z tak rozległą swobodą graczy. :P W rekrutacji postaram sie wyselekcjonować tych, którzy będą faktycznie chcieli i umieli współtworzyć świat gry. Zresztą w porównaniu z tym, co teraz wyprawia Phoven, to i tak jest pryszcz.
Natomiast jeśli chodzi o historyczność... to pamiętaj, że założeniem tej sesji będzie poszukiwanie Prawdy. Może historia którą znasz wcale nie jest prawdziwa? ;)
@Keyhell: Dużo zależy od graczy, ale mogą być jak najbardziej. Ostatecznie nie tylko BN-i będą chcieli poznać Prawdę. Myślę, że dobrą analogią będzie tu film "Skarb Narodów", dość zgrabnie łączący elementy tajemnicy i akcji. Ale jeśli gracze będą woleli pójść bardziej w stronę Indiany Jonesa (albo przeciwnie, serii Broken Sword), będą mieli taką możliwość.

*Jutro to znaczy dzisiaj, tylko w dzień. ;) Koło południa jak dobrze pójdzie.
Keyhell
Mat
Mat

Oki. Skarb narodów... Jeden z moich ulubionych filmów. :D .

Wpadłem na pomysł na sesje. Cuś w klimatach gry F.E.A.R. Jesteśmy grupą specjalną First Encounter Assault Recon (F.E.A.R) do walki ze zjawiskami paranormalnymi. Byłoby ciekawie, ale niestety ze mnie jest słaby MG.
Soreh
Majtek
Majtek
Kontakt:

Keyhell pisze:Wpadłem na pomysł na sesje. Cuś w klimatach gry F.E.A.R. Jesteśmy grupą specjalną First Encounter Assault Recon (F.E.A.R) do walki ze zjawiskami paranormalnymi. Byłoby ciekawie, ale niestety ze mnie jest słaby MG.

Ano fajny pomysł ^.=.^ Też bym się nawet pisał, ale nie jako MG >.=.>
Obrazek
ODPOWIEDZ