Mam wielki problem z gra Arcanum. Otoz kiedy chce stworzyc konto do gry w sieci chocbym wpisal jakiekolwiek imie i wymysly (nawet najbardzej oryginalne) to i tak pisze, ze juz takie imie istnieje. Patrzylem na innych stronach za tym problemem i wiele osob go ma, lecz nikt nie wie jak go rozwiazac.
P.S. Oczywiscie mam oryginalna plytke.
Ten, kto uważa, że jest idealny jest albo wielkim głupcem albo heretykiem.
xender pisze:ochdzi o arcanum przypowiesc o maszynach i magi, da się w to grać w internecie ?
No pewnie że da się tylko trzeba mieć neta hehe
Kiedyś się dało a teraz jak chcesz założyć konto (coś tam WON)
to jak nie wpiszesz masz nieprawidłowe hasło.
Ja też mam orginał jakby coś. Wiem pociesza to że single i tak jest świetny.
Mam mały problem.
Przy uruchamianiu gry pojawia mi się okienko z treścią "no/wrong disc inserted" (bez względu na zawartość czytnika - płyty posiadam oryginalne). Wiem, że można zlikwidować je patchem, znajdującym się na jednej z płyt, który również spolszcza grę. Jednocześnie chciałabym założyć łatkę znalezioną w internecie, która podwyższa limit poziomu z 50 na 127.
I tutaj właściwie zaczyna się mój kłopot. Łatka nie działa na spolszczeniu, natomiast, nałożona bezpośrednio na grę, nie usuwa problemu z płytami.
Zapytanie postanowiłam umieścić tutaj, bowiem informacje w internecie do jakich dotarłam są bardzo okrojone. Tak na dobrą sprawę, to na stronie producenta/wydawcy (?) nawet porządnie opracowanego FAQ nie ma (to subiektywna ocena, zwyczajnie nie znalazłam nic na ten temat)... Może więc ktoś z obecnych będzie znał rozwiązanie (na polskiej wersji językowej mi nie ależy, poradzę sobie z innymi językami).
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up
But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Witam mam problem z zainstalowaniem arcanum(orginalna wersja). na początku podczas proby instalacji wyswietlała sie informacja brak pliku bink32.dll -pobrałem i umiesciłem go prawidłowo w C:\WINNT\system32 nastepnie gra zażądała pliku mss32.dll który równiez umiesciłem w tym katalogu kiedy proboje instalacji widze:procedury_AIL_set_stream_volum,e@8 w bibliotece mss32.dll. błagam pomóżcie co mam zrobic z góry dziękuje io pozdrawiam
Z tego co widzę (nazwy brakujących plików) to nie masz zainstalowanego DirectX. To że ręcznie dodałeś 2 pliki niewiele zmienia. Wrzuć DirectX w wersji przynajmniej 8.0
Ja pamiętam, że też miałem problemy z instalacją Arcanum. Ale wszystko minęło, jak zainstalowałem patch polonizujący(znajduje się na płycie[nie wiem co ma polonizacja do brakujących plików, ale pomogło ]). Może u ciebie tez to pomoże?
Minimalne wymagania Arcanum (wyd.Game Star):
Procesor Pentium II(R) 300, 64 MB RAM
1200 MB wolnej przestrzeni na dysku twardym
system operacyjny Windows (c) 95/98
lub Windows (c) 2000
lub Windows (c) ME
DirectX 7a
Napęd CD-ROM 4x
Karta graficzna zgodna z DirectX, posiadająca przynajmniej 8 MB pamięci
Karta dźwiękowa kompatybilna z systemem Windows
--------
Więc raczej NT tak niekoniecznie.