http://echo-glosu-trolla.blogspot.com/
Tak od chłopa co się zna na rzeczy:
Witam wszystkich.EGT(a taki skrót

Czekam na nurtujące was pytania.
[Co za grafomaństwo ... - dop. fds]
Dla Ciebie drogi BLACK'u...dla mnie nie...A robienie słowiańskiego fantasy to już utarty pomysł...
No weź mnie nie rozśmieszaj. to 'naszej ery' dodane jest żeby brzmiuało klimatyczniej? No jezus maria. Ja na poczekaniu wymyślę lepszego słowiańskiego rolpleja.Blog o tych khedazach czy zymś innym pisze:Rok 960 naszej ery.Mieszko I obejmuje tron całeg kraju Polan.
Taki jest mój pogląd mojego systemu RPG i nie musisz się z tym zgadzać.Jeżeli masz pisać tak prymitywne komentarze/posty to nie pisz.Nie obchodzi mnie też to że jesteś w elitce TRPG i za chwilę ktoś z elitki mnie zjedzie na maksa.Nic mi to nie zrobi.Kurde bele, co to za słowiańskie RPG gdzie są krasnoludy niziołki i jakieś khedazy, weź się stuknij w ten swój czerep.
<bez komentarza>weź się stuknij w ten swój czerep
W pełni słowniańskim RPG,EGT nie jest...co można spotrzec na blogu.To "naszej ery" jest dodane dla pewności.Jeżeli Ci to "naszej ery" nie pasuje to możesz mi założyć sprawe do sądu a ja i tak tego nie usunę.No weź mnie nie rozśmieszaj. to 'naszej ery' dodane jest żeby brzmiuało klimatyczniej? No jezus maria. Ja na poczekaniu wymyślę lepszego słowiańskiego rolpleja.
Wielkie dzięki i poczytam.Co do tego połączenia arabsko-słowniańskiej to mało tu tej pierwszej.Khazadzi najechali na kraj i zostawili troszke kultury ale bez przesady.Co nie zmienia faktu, że warto przeczytać to co Ci przesłałem.
Hmmm...została zamieszczona w dziale demonologia...Babie Jadze
DOBRA. OK. Najpierw naucz się pisać. Potem, zacznij myśleć - słowiańskie rpg - rpg o naszych przodkach - rpg o podstawach naszej kultury, o czymś co dało podstawe naszemu narodowi - narodowi rosyjskiemu, czeskiemu, słowiackiemu, w ogóle wielu narodom w Europie. Pomysl teraz że to co robisz to marna karykatura mnogości wyobrażeń i wierzeń, karykatura naszej rodzimej, a jakże pięknej kultury (bo Polacy nie Hamerykanie swoją kluturę mają!). Żeby taki system stworzyć proponuję Ci najpierw taką rzecz: Najpierw naucz się pisać. Potem naucz się czytać, żeby sprawdzać czy nie porobiłeś błędów. Potem weź się kurde bele do lektury i wywal te wszystkie żywiołaki i wrzuć normalnych słowiańskich bogów. Poczytaj trochę źródeł, polecam Mitologie Słowiańskie Gieysztora, Brucknera. Zwłaszcza w takiej kolejności. Bruckner ładnie interpretuje Gieysztora i go dopełnia i naprawia.kajtek Raulin pisze: Co do bóst to tego jeszcze nie ustaliłem choć pewne jest że każdy region bedzie miał inne wierzenia.Dla przykładu:
Pomorzanie-kilka żywiołaków wody,morskie bóstwa.
Przedgórscy(Górale dzisiejsi)-duchy gór i rzek,duchy skał.
Wszelakie błedy itd. zgłaszajcie tutaj...
Już sam nie wiem...jeden uczy mnie pisać drugi daje pomysły...wyluzuj i odpuść sobie ten projekt
Nie wierze!Tym razem serio niezłośliwy
Phovuś ^^