[Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - dyskusja i komentarze

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Re: [Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - pytania i komentarze

Post autor: WinterWolf »

Mnie się gra genialnie :D To jedyna sesja, która sprawia, że w ciągu dnia myślę godzinami co odpisać a na koniec ludzie dziwnie się na mnie patrzą, bo nieświadomie szczerzę zęby i warczę :lol: Już mi zwracano na to uwagę nie raz i nie dwa :lol: A teraz nie mogę się doczekać następnego upa :P W razie czego fds pogoni mnie do odpisywania a ja Zetha i BK :P
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Deadmoon
Mat
Mat
Numer GG: 8174525

Post autor: Deadmoon »

Up miał pójść wczoraj, pójdzie jutro :(
Od rana do wieczora zawalony jestem robotą, a spać kiedyś trzeba. W piątek będę miał więcej luzu, to i sesja zostanie zaktualizowana.
Wybaczcie opóźnienia, to przejściowe trudności.
Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine

Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Uprzedzam! Mój komp poważnie świruje pawiana. Odpis zrobiłam trochę w pośpiechu, bo nie wiem kiedy komp zdechnie na dobre i do tego jestem chora... W razie większych wątpliwości lub konieczności naniesienia poprawek proszę o próbę kontaktu na gg... Ewentualnie przez Zetha.
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Hmm, bądź bo bądź jesteśmy watahą, więc mam pytanie. Ktoś ma plan co teraz robić? :D W końcu wataha często porozumiewa się bez słów, więc gadania poza sesją jest jak najbardziej wskazane, a tymczasem nikt się nie odzywa nawet na gg ;)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Thaaa... Poruszyłeś bardzo ważną kwestię... Nie mam zupełnie pomysłu jak się z tego wykaraskać... Przychodzi mi kilka luźnych myśli... Jeśli po prostu zwiejemy, to zrobi się szum na całe miasto... Na domiar złego nagłe zniknięcie kilku wolonatriuszy i dzieciaka może zostać niekorzystnie dla nas odczytane... Zastanawiam się czy mamy jakąś możliwość odegrania szopki X_x
Obrazek
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

na pewno dwójka za nas może pojechać z dzieciakeim "do szpitala", reszta musiałaby zostać i robić swoje, lub stwierdzić, że taka nerwówka to ne ipowod, dla ktorego stali sie wolontariuszami... dobre usprawiedliwienie, zeby wysliznac sie z roli.
A na gg jestem czesto, ale niewidoczny :P
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Dzieciak od razu nam nie wykituje na rękach, w końcu od czegoś mamy totem, niech sie przysłuży. Jednak dzieciak musi natychmiast udać się do szpitala/zaufanego lekarza. Jednak nie mamy pewności, że to właśnie ten dzieciak jest tym którego szukamy. Podejrzewam, że żaden z naszych teurgów nie posiada odpowiedniego daru, więc musimy zdać się na zwykłe szpiegostwo. Chodzący-Po-Lodzie jest cały okrwawiony więc zostać z dzieciakami nie może, ja też bo byłem zamieszany u byłej dyrektor i lepiej, żeby policja mnie tu nie widziała. Nie wiem w jakim stanie jest reszta, ale chyba wygląda ok. Moja propozycja, niech oni wrócą, udają przestraszonych, wyglądają normalnie i patrzą kto nie sika w majtki, czyli nie ma objawów delirium. Bo właśnie to będzie nasz dzieciak, krewniak :) Innymi słowy, to popieram to co zaproponował Zeth :)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Chodzący Po Lodzie do tego jeśli przyjmie postać homida jest też goły... Na śniegu i w zimie. Leny też nie nazwałabym czystą. Zagryzła kierowcę. W spodniach ma dziurę po postrzale, zakładając, że w zimie nosiła cieplejsze ubranie to też została teraz tylko w tym co miała do siebie przypisane (opis ubioru gdzieś wyżej w tym temacie). Zmarznie dziewczyna... Najlepiej mają się Dżet i Nina. Z mojej strony też brak wiedzy o lekarzach, szpitalach i leczeniu. Tak w ogóle to jak się ma mały? Zakładam, że nieprzytomny... Skoro działa na niego Dar to jest garou... Hmmm... Muszę coś przeczytać w sesji... Dopowiem jak doczytam X_x

UWAGA!
Wszyscy gracze biorący udział w sesji proszeni są o pojawienie się w czwartek 18.10.2007r. o godzinie 20:30 na necie i kontakt ze mną na gg, tlenie lub innymi środkami komunikacji. Jest kilka bardzo ważnych spraw do omówienia związanych sesją. PILNE!

nr gg: 8583003
nr kom. (tylko smsy!): 695432071
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Myślałem że Chodzący ma przypisane ;) jak nie to dam mu swój płaszcz. Lena wygląda tak jakby w panice uciekła z pola walki, więc tu wszystko pasuje. A to, że na kolesia działa Dar Matczyny Dotyk nie oznacza od razu, ze jest garou ;) (chyba)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Opis daru:
Matczyny dotyk (poziom 1)
Opis: Za pomocą dotyku wilkołak może leczyć rannych.
Mechanika: Wydanie punktu Gnozy i test Inteligencja + Medycyna (trudność to poziom Szału u wilkołaka lub 6 u innych stworzeń).
Efekt: Za każdy sukces w teście wilkołak leczy jeden Stan Zdrowia. Za pomocą Daru i kosztem dodatkowego punkty Gnozy można również wyleczyć Zaszczytną Ranę, pod warunkiem, że leczenie nastąpi w tej samej scenie co otrzymanie Rany. Mocą tą nie można uzdrowić samego siebie, duchów i nieumarłych.
Czas trwania: Nie dotyczy.
Naucza: Duch niedźwiedzia lub duch jednorożca.
Także chyba masz rację. Zmylił mnie skrótowy opis daru z Podręcznika Gracza. Moja wina. Kajam się, Mistrzu :P No to mamy jeszcze większy problem X_x

Dziś gadałam o tym z BK. Nie ma przypisanego. Za to mówił, że wiecznie taszczy ze sobą torbę z zapasowymi ciuchami.
Obrazek
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

Ja się zgłaszam na odwiezienie smarka do szpitala :wink: ... Skoro jestem w najlepszym stanie :) . I nie zostawiłam odcisków palców, jakby co.
A z tego co wiem, to chyba trochę porwałam swoją koszulkę. I jeszcze w dodatku mam zakrwawione ręce. To co powiemy w szpitalu? Ofiara strzelaniny na ulicy? Tylko której? By nie było to zbyt podejrzane...

Uwaga! Mogę nie zdążyć na czat, ale moje uwagi i tym podobne mam nadzieję, że przekaże fds.
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

<WW wali głową w ścianę> co jest do diaska? O umówionej porze skontaktował się ze mną tylko Zeth i to nawet mimo kłopotów z netem... _-_' Co z Wami ludzie?
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Ja na śmierć zapomniałem, oglądałem debatę liderek w TV i się wciągnąłem. Ale już jestem.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Deadmoon
Mat
Mat

Ach, miśki pluszowe, nie można było tak wcześniej? Potrzebne było trzęsienie ziemi, by wywołać lawinę? ;)

Jutro dam Wam parę wskazówek, które mogą okazać się przydatne w tym momencie. 8)

Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

Hmm, byłam przed chwila na czacie, ale pusto... A wcześniej nie miałam jak :( .... Jakieś konkretne ustalenia? Czy jednak nie?
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Mimo faktu, że wszyscy się ze wszystkimi minęli coś udało się uzyskać... Nin, jeśli jesteś teraz na necie to ja teraz na chata wlazłam.. Po raz trzeci zresztą. Może masz jakieś świeże myśli...

Wskazówki będą bardzo pomocne, bo chwilowo nie mogę dojść do ładu.

Moja propozycja: Conn i CPL się zmywają. Conn może być chwilowo poszukiwany przez policję, a CPL nie dość, że goły to jeszcze zakrwawiony jak Elżbieta Batory po odmładzającej kąpieli. Nina przyda się na miejscu, bo w razie czego zna się na funkcjonowaniu społeczeństwa ludzkiego lepiej od Leny. Dżet też zostaje pomagać zacierać ślady i sprawdzać czy przypadkiem szukany dzieciak nie jest w sumie dalej w sierocińcu. Problem może być ze śladami krwi na ubraniu i ciele Leny. Ale w razie czego wystarczy, żeby ctos kazał jej opisać co widziała i słyszała. Jąka się tak bardzo, ze spokojnie może uchodzić za przerażoną itp... I raczej nikt nic nie zrozumie...
Obrazek
Deadmoon
Mat
Mat

Coś dla rozjaśnienia umysłów:

1. O ile wszystkie crinos powrócą do ludzkich/wilczych form, Delirium wkrótce przestanie działać. Świadkowie zajścia na boisku nic albo prawie nic nie będą z tego pamiętać.
2. Są trzy ofiary śmiertelne. Jeden napastnik, ten powalony przez Dżeta (ten od pałki), jeszcze żył, kiedy wataha opuszczała miejsce walki.
3. Nie macie pojęcia, czy scena walki była przez kogokolwiek kręcona. Tak czy inaczej kontakty Niny w środowisku informatyków i grafików komputerowych pozwolą na spreparowanie nagrań, by całość wyglądała np. jak masakra dokonana przez rozwścieczone zwierzęta, które uciekły z pobliskiego zoo/transportu/etc. Możliwości jest wiele, to tylko moja propozycja. W ten sposób oddali się widmo zerwania Zasłony i podejrzenia ze strony policji, a głodnym sensacji mediom rzuci się smakowity ochłap.
4. Po leczeniu stan dziecka ustabilizował się. Jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo, jednakże jest nieprzytomne.
5. Niedźwiedź jest *prawie* pewien, że to *to* dziecko. Wokół jego osoby w Umbrze gromadzą się silne wibracje, co przekonuje Wasz totem o mocy, która w chłopcu drzemie.
6. Zapasowe ubrania można znaleźć w budynku sierocińca. Może to jednak zająć trochę czasu.

Na razie tyle. W razie kolejnych pytań - służę przem...pomocą. ;)

Zablokowany