Muzyka
-
- Trocheiczny Tawerniak
- Numer GG: 3654146
Re: Muzyka
Zawsze wydawało mi się, że Budzy przed nawróceniem nie grał w Armii, dopiero potem? Zresztą, gdzie on nie grał? ;P Ja go lubię.
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)
-
- Kok
- Numer GG: 0
Budzy grał w Siekierze. Faaajnie grali, szkoda że już nie ma tego zespołu... Normalnie gdyby nie swoja prymitywność, to ten zespół by nie istniał. Budzy odszedł, chcieli grać ambitniej, nagrali płytę i zespół się rozpadł.
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 2465898
Metal. Głównie brzmienia skandynawskie (nie ograniczam się tutaj do konkretnych podgatunków, gdyż co to by nie było zazwyczaj jeśli chodzi o ciężka muzyke właśnie skandynawom najlepiej wychodzi ), czyli choćby Ensiferum (hehe ), Fintroll, Amon Amarth, Dark Tranquility, Hypocrisy, Marduk, Limbonic Art... i wiele innych... kolejność przypakowa. Nie żebym dyskryminował kapele nie-skandynawskie (broń mnie panie Boże, dajmy tu chociaż Behemota czy Vadera, klasa sama w sobie ), ale to właśnie skandynawowie są mistrzami w swoim fachu, takie moje zdanie.
-
- Bosman
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Kurde, zaznaczyłem Rock, a słucham Rocka, metalu i klasyki....
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
- Solarius Scorch
- Bosman
Ostatnio trochę wkręciłem się w Rockbitch. Może nie wszystkie kawałki mi się aż tak podobają (choć są na pewno bardzo dobre technicznie), ale cały zespół zrobił na mnie wielkie wrażenie. A już myślałem, że widziałem na scenie wszystko.
-
- Szczur Lądowy
Szkoda, ze tylko jeden rodzaj mozna zaznaczyc
Wydaje mi sie, ze chyba nikt sie nie ogranicza do sluchania w kolko tego samego
Wydaje mi sie, ze chyba nikt sie nie ogranicza do sluchania w kolko tego samego
-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Solarius Scorch
- Bosman
A gdzie chillout, muzyka medytacyjna, itd.? Ja na przykład zaznaczyłbym w pierwszej kolejności: metal i chillout, a potem bym się zastanowił.
Tylko proszę mi tu nie wciskać kitu, że jest kategoria "Inne"; muzyka taka jak chillout zasługuje na swą kategorię i żadnych "innych" zaznaczał nie będę.
To samo dotyczy reggae/dub, które też pewnie zaznaczę, jeśli się pojawią.
Tylko proszę mi tu nie wciskać kitu, że jest kategoria "Inne"; muzyka taka jak chillout zasługuje na swą kategorię i żadnych "innych" zaznaczał nie będę.
To samo dotyczy reggae/dub, które też pewnie zaznaczę, jeśli się pojawią.
-
Nie ja tworzyłem tę ankietę, ja tylko dodałem "Inne" Stylów muzycznych jest tyle, że nie da się wszystkich wypisać. Poza tym widać, jaki typ muzyki mniej więcej słucha Twórca ankiety, właśnie po ilości rodzajów muzyki jakie wypisał. Zauważ, że wszystko wrzuca do jednego wora, całą muzykę elektroniczną schował błędnie pod hasłem "techno" etc etc. Ankieta jest tragiczna, lecz w momencie jak zaproponujesz 20 stylów które mają się w niej pojawić to się ją dopiero zmieni. 20 bo taka jest maksymalna wielkość ankiety, no może 19 zostawiając miejsce na "Inne". Zaproponuj wygląd ankiety i już. Mi też się nie podoba taka jaka jest w tej chwili, nigdy mi się nie podobała, ale co poradzić? Kiedyś można było tylko na jedną rzecz głosować co było jeszcze gorsze.
Tak więc czekam na propozycje pełnej listy
Tak więc czekam na propozycje pełnej listy
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Ja dorzuciłbym Blues i Jazz.
Metal można schować do jednego wora - bo jak będziemy się rozdrabniać, to wyjdą nam podkategorię pokroju Death & Roll, Techniczny Death, Death, Black Metal, Symphony Black, itd.
Muzyka elektroniczna zamiast techno?
Metal można schować do jednego wora - bo jak będziemy się rozdrabniać, to wyjdą nam podkategorię pokroju Death & Roll, Techniczny Death, Death, Black Metal, Symphony Black, itd.
Muzyka elektroniczna zamiast techno?
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Muzyka elektroniczna zamiast techno to słuszny pomysł. Można na przykład podciągnąć pod nią Portishead czy Massive Attack. I ogólnie zresetowanie tej ankiety i przeprowadzenie od początku, bo po edycji ankiety można dodać swój głos ponownie, a stary też jest zaliczony.
-
Jeśli damy muzykę elektroniczną to resztę też trzeba tak uogólnić, więc będzie też muzyka gitarowa?
- Solarius Scorch
- Bosman
Zgadzam się w pełni z fds'em i Blackiem. Nie chodzi mi o to, żeby wymyślać 500 podstylów dla każdej opcji z ankiety, tylko żeby dodać to, czego tam ewidentnie nie ma.
Tak więc proponuję dodać: jazz, blues, chillout, reggae/dub (niech będzie w jednym worku, co tam). Poza tym może muzyka filmowa (oczywiście każda muzyka być "filmowa", ale mi chodzi o np. soundtracki z gier czy z Predatora). Pewnie jeszcze coś się znajdzie - może country?
@Sihamaah: Muzyka elektroniczna to raczej Jarre albo Biliński, Massive Attack podciągnąłbym raczej pod chillout. Oczywiście elektronika występuje w wymienionych przez Ciebie zespołach, ale nie mylmy stylu z technologią - ta ostatnia ma wpływ na ten pierwszy, ale tylko w pewnym stopniu.
Tak więc proponuję dodać: jazz, blues, chillout, reggae/dub (niech będzie w jednym worku, co tam). Poza tym może muzyka filmowa (oczywiście każda muzyka być "filmowa", ale mi chodzi o np. soundtracki z gier czy z Predatora). Pewnie jeszcze coś się znajdzie - może country?
@Sihamaah: Muzyka elektroniczna to raczej Jarre albo Biliński, Massive Attack podciągnąłbym raczej pod chillout. Oczywiście elektronika występuje w wymienionych przez Ciebie zespołach, ale nie mylmy stylu z technologią - ta ostatnia ma wpływ na ten pierwszy, ale tylko w pewnym stopniu.
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Klasyczna z wszelkimi odnogami, również z orkiestrową.Pewnie jeszcze coś się znajdzie - może country?
[I nie mówcie, że nie ma na TRPG osoby, która tego słucha :O. Bo sam jestem zakochany w Paganinim i Chopinie ^^]
Muzyka gitarowa? Czemu nie. W końcu takie sławy jak Steve Vai i Joe Satriani istniejąJeśli damy muzykę elektroniczną to resztę też trzeba tak uogólnić, więc będzie też muzyka gitarowa?
I oczywiście nie zapomnijcie o możliwości oddania głosu na kilka kategorii.
-
- Mat
- Numer GG: 9599112
A ja zaczalem ostatnio sluchac wiecej i wiecej rocka i metalu a szczegolnie trash metalu Ogolnie muzyka na mojej liscie wartosci zaczela zajmowac wyzszze pozyjce i w sumie ciezko jest mnie bez mp3 znalezc
-
Rany ale ślepole Jakbyście sie postarali to byście zauważyli, że można jednocześnie wybrać max 10 odpowiedzi ;p Macie już możliwość wielokrotnego wyboru, a marudzicie że tego brakuje ^^
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Co do modyfikacji ankiety:
- usunalbym grunge i gotyk (sorry, ale to sa podgatunki i nie widze sensu ich istnienia na liscie, rownie dobrze mozna by wklepac gore\grind),
- metal przemianowal na hard rock\heavy metal (do wszystkich co sie beda burzyc: heavy metal to zarowno nazwa ogolno-gatunkowa, jak i podgatunku wykonywanego np przez Iron Maiden),
- punk zmienilbym na punk\punk rock,
- pop na muzyka popularna (co ogarnelo by np R'n'B itp),
- klasyczna zamienilbym na muzyke powazna (bo np ktos moze sluchac Vangelisa),
- usunalbym dysco polo, dorzucil muzyke elektoniczna, soundtracki i muzyke relaksacyjna.
Majac uprawnienia admina mozna to zmienic bez problemu ;]
- usunalbym grunge i gotyk (sorry, ale to sa podgatunki i nie widze sensu ich istnienia na liscie, rownie dobrze mozna by wklepac gore\grind),
- metal przemianowal na hard rock\heavy metal (do wszystkich co sie beda burzyc: heavy metal to zarowno nazwa ogolno-gatunkowa, jak i podgatunku wykonywanego np przez Iron Maiden),
- punk zmienilbym na punk\punk rock,
- pop na muzyka popularna (co ogarnelo by np R'n'B itp),
- klasyczna zamienilbym na muzyke powazna (bo np ktos moze sluchac Vangelisa),
- usunalbym dysco polo, dorzucil muzyke elektoniczna, soundtracki i muzyke relaksacyjna.
Majac uprawnienia admina mozna to zmienic bez problemu ;]