Witam wszystkich tawernowiczów. To jeden z moich krótszych wierszy i, choć nie jest z pewnością najlepszym z tutejszych, chciałym wysunąć śmiałą prośbę, o łaskawe ocenienie.
Cóż zrobić, kiedy twórczy duch mnie wznosi,
A czasu braknie, by myśl swą rozgłosić?
Cóż czynić mam, gdy nieład w żywot się wkrada,
I tak móc nie mogąc, czy to losu zdrada?
I co w głowie gaśnie, już nie powracając,
Burząc teraźniejszość, myśl mą przewalając?
Zaś gdy czasu wiele, ucieka wstydliwie,
Bym natchnienia nie mógł, poznać wnikliwie?
Wena

-
- Bombardier
- Kontakt:
Re: Wena
Moje uwagi:
- miejscami zaburzona rytmika,
- niekiedy pomieszana interpunkcja,
- zbyt sztucznie i patetycznie,
- momentami nielogiczny.
Mimo powyższych i raczej oklepanego tematu, brzmi całkiem nieźle. Istotnie, Autor miał rację, pisząc, że nie jest to najlepszy utwór na forum. Zasługuje on - moim zdaniem - na 3 z niewielkim minusem.
- miejscami zaburzona rytmika,
- niekiedy pomieszana interpunkcja,
- zbyt sztucznie i patetycznie,
- momentami nielogiczny.
Mimo powyższych i raczej oklepanego tematu, brzmi całkiem nieźle. Istotnie, Autor miał rację, pisząc, że nie jest to najlepszy utwór na forum. Zasługuje on - moim zdaniem - na 3 z niewielkim minusem.
leżę, patrzę w podłogę i nie chcę.

-
- Szczur Lądowy
Rytmika owszem, chwilami zaburzona, mam z nią problemy. Jeśli chodzi o interpunkcję, to każdy znak stawiałem w tym wierszu celowo. Dziękuję za ocenę 
Jeśli chodzi o tą patetyczność - to taki jest trochę mój styl. Być może zbyt wcześnie to co piszę ujrzało światło dzienne... Bom jeszcze bardzo młody.

Jeśli chodzi o tą patetyczność - to taki jest trochę mój styl. Być może zbyt wcześnie to co piszę ujrzało światło dzienne... Bom jeszcze bardzo młody.

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Dało się zauważyć. Rytmika nie jest trochę zaburzona. Rytmiki jako takiej nie maArcher pisze:Rytmika owszem, chwilami zaburzona, mam z nią problemy .

Wiem i sie nie czepiam. Mimo to cos bym pozmienia jeżeli chodzi o przecinki...Archer pisze:Jeśli chodzi o interpunkcję, to każdy znak stawiałem w tym wierszu celowo. Dziękuję za ocenę.
Patetyzm widac nawet w twoich postach. Dobrze, ze teraz to cos ujrzało światło bo mopżna Ci błędy wytluc. Patetyzm tutaj wybitnie sztuczny, jakies takie to nijakie, przekaz juz tyle razy walkowany, że...Archer pisze:Jeśli chodzi o tą patetyczność - to taki jest trochę mój styl. Być może zbyt wcześnie to co piszę ujrzało światło dzienne... Bom jeszcze bardzo młody.
Mimo to wystawiam nie 1 czy 2 tylko 3
Cos z ciebie może być tylko ćwicz, poza tym podoba mi sie połączenie "moc" i "niemoc"
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica