Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Re: Filmy

Post autor: Alucard »

Hehe
Ja oglądałem wszystkie asteriksy i najbardziej podobał mi się Asterix w brytani :D
Filmy tez niezłe ale nie ma to jak kreskówka...
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Euro trip - ma kilka fajnych motywow np w bratislavie ;)

co do asterixa jak dlamnie to wszystkie asterixy są kapitalne :D lubie je bardzo :d jesli chodzi o kreskowki :d bo z filmów juz mniej ale i tak bawią :D
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

Asterix - tylko jako komiks. Filmy nawet te animowane, wydają mi się jakoś kwaśne...
Lajla
Pomywacz
Numer GG: 8009316

Post autor: Lajla »

Ja polecam takie filmy jak :arrow: "Ostatni dzwonek" (nie lubie polskich produkcji ale to jest jeden z wyjatków).

:arrow: The Elephant Man Davida Lyncha. Super film, klimatyczny, nie przerazac sie bo czarno bialy :lol: Jest to wzruszajaca opowiesc o zmutowanym człowieku poniewieranym przez spoleczenstwo. Polecam!!!

Kolejny wyjatek z polskich filmow to :arrow: Skazany na Bluesa- uwielbiam ten film :lol:
Opowiada o losach Ryśka Riedla. Super charakteryzacja Kota, który gral tam głowna role.

Kolejna kultowa wg mnie produkcja to :arrow: The Blair Witch Project. Na faktach!!! :shock: :D

Co do tego ostatniego filmu polecam strone: http://blairwitch.pl/ :D

Ja ogolnie lubie filmy i wszystkich nie jestem w stanie wymienic.
Kolejne państwo, kolejny system, kolejne życie, kolejna śmierć....
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Ostatni dzwonek to świetny film, a co wazniejsze - ze świetną muzą Kaczmarskiego. Choć akurat Wójcicki jak śpiewa piosenki Kaczmarskiego, to sprawia wrażenie ciut nawiedzonego...

Co do Skazanego na Bluesa, to tam z kolei świetna muzyka Dżemu. I Kot, któy świetnie zagrał Ryśka Riedla.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Lajla
Pomywacz

W "Ostatnim dzwonku" szczegolna postacia wg mnie był Świr :D

A widzieliscie film pt:"Matór" takze polska produkcja.......
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Tak, do Ostatniego dzwonka też mam sentyment. I zgadzam się z BAZYLową opinią :)
Człowiek Słoń trzyma Lynchowski poziom. Lynch w ogóle robi filmy bardzo dobre, choć wbrew powszechnej opinii nie jest takim znów nowatorem, czerpie jak rasowy szarlatan z dawnych, mniej znanych twórców, takich jak Maya Deren (tu akurat zrzyna na potęgę).
Lajla
Pomywacz

Wg mnie jednym z lepszych filmow jakie widzialam byl tez "Egzorcyzmy Emili Rose"
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Wybrałem sie ostatnio na najnowszy film Tarantino o tytule"Greindhouse" I było warto. Był to jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem. Można by rzec ze odświeżył mi nieco stare tandetne jak i dobre filmy do których się tu odnoszono. Myśle ze był to hołd właśnie ku czci tych produkcji. Bardzo dobra gra Kurta Russella i dobrze stworzony klimat sprawiły że miło odbierało sie subtelność psychologi oraz wyprawy po kinomatografi zarówno tej istniejącej jak i zmyślonej. Podobało mi się budowanie klimatu, odgrzanie starych tematów jak na mistrza kuchni przystało
ogolnie daję 4
Werewolf
Pomywacz
Lokalizacja: Z miejsca gdzie psy d**ami szczekają a wrony zabijają się o znak "koniec świata"

Post autor: Werewolf »

Ja zakochany jestem w kinie japońskim. Nie w tym z "megaoczami" na pól twarzy, ale bardziej realistyczny rodzaju anime. Polecam filmy:

"Ghost in the Shell" -klasyka gatunku.
"Karas" -to w sumie serial, ale wydali go na DVD. Genialna muzyka i podoba mi się pomysł.
"Appelseed"- w sumie sf (a tego nie lubię), ale za muzykę, efekty i historię "żółwik" :D

Ps. Wszystkie filmy japońskie trzeba oglądać po kilka razy żeby COKOLWIEK zajarzyć. To tak uwaga dla tych, którzy chcieliby zacząć przygodę z tym gatunkiem. No i niestety polski rynek nie rozpieszcza nas ilością wydawanych produkcji.

Na koniec napiszę że podobał mi się "Wiedźmin". AAAAAAAA nie bijcie!!! ;P W sumie podobały mi się w nim tylko sceny walki i krajobrazy, a najbardziej wnerwiały przyśpiewki Zamochowskiego. Argh!!!
Does it matter what is on the top?
Way too down below, that's how this werewolf burns in me
O God, I see the light again
I'm gonna be getting someone in my brain
Alucard
Bosman
Bosman

Werewolf pisze:W sumie podobały mi się w nim tylko sceny walki i krajobrazy, a najbardziej wnerwiały przyśpiewki Zamochowskiego. Argh!!!
PANIE- TY TO SŁYSZYSZ I NIE GRZMISZ :D

Sceny walki były bezsensowne (tak, te uniesione ręce która az sie prosily "tnij panie wiedźmin po brzuchu bądź pod pachą...") a krajobrazy... no cóz. Jeżeli Malbork robiący za kilka miast równoczesnie jest taki powalający...

Co da Jaskra zaś to zagral on cód miód (inna sprawa,ze z pierwowzorem msiażkowym miał tyle wsopólnego co nic) a przyśpiewki byly rewelacyjne :D
Oso
Tawerniany Księgarz
Tawerniany Księgarz
Numer GG: 9053067

Post autor: Oso »

Werewolf pisze:Ps. Wszystkie filmy japońskie trzeba oglądać po kilka razy żeby COKOLWIEK zajarzyć. To tak uwaga dla tych, którzy chcieliby zacząć przygodę z tym gatunkiem.
Jak ja lubię być uważany za idiotę :P

A poważnie, Appleseed w wersji filmowej jest do bani. Przynajmniej z tego, co słyszałem (ale mam zamiar w najbliższym czasie zapoznać się z tym tytułem). Akcja, akcja i jeszcze raz akcja, która pogubiła gdzieś głębię mangi. Z nią akurat miałem do czynienia i przyznaję, że pierwsze dwa tomy są świetne (a pozostałe nie zostały wydane w Polsce). Jak już to obejrzę, to możecie się spodziewać tekstu na ten temat.

GITS - owszem, dobry jest. To klasyka, którą fan cyberpunka obejrzeć po prostu musi.

Dorzuciłbym jeszcze Cowboy Bebop: Knockin' on Heavens Door. Jeden z najlepszych filmów akcji, które widziałem. Do tego bardziej realistyczny niż amerykańskie produkcje. Tutaj bandyta nie pertraktuje z władzą, tylko strzela, a policjant nie odkłada broni na żądanie. Hmm, może w najbliższym czasie machnę recenzję tego tytułu. Naszła mnie ochota na jego odświeżenie :D
"Bądź ponad to, spraw by się przestał liczyć, to sobie wreszcie pójdzie. Bo jeśli się przejmiesz tym, co on wygaduje, i skupisz całą uwagę na walce z nim, to tym samym uznasz, że może mieć rację i wtedy będzie po tobie."
Werewolf
Pomywacz
Lokalizacja: Z miejsca gdzie psy d**ami szczekają a wrony zabijają się o znak "koniec świata"

Post autor: Werewolf »

Źle mnie zrozumiałeś Alucard nie chodzi mi o Malbork, tylko czyste krajobrazy typu górki i pagórki. Bo płonąca Cintra wyglądała do bani. Sceny walki zapożyczone z aikido no i dodanie czegoś na wzór katany zamiast srebrnego miecza to dla fanów herezja. Przyjąłem jednak, że reżyser miał do tego prawo. No i przestańcie jak na polski film fantasy to nie był taki zły (bo może to jedyny film polski stricte fantasy). Ogólnie był zły i tragiczny, ale czego się nie wybacza krajanom? :D Wnerwiały mnie zmiany w fabule i pełno innych głupot, ale wybaczam. Gra pokaże coś lepszego.

PS. Zamachowski w filmie grał świetnie to fakt. Choć z wyglądu mało pasował do książkowego pierwowzoru.
Oso pisze:Jak ja lubię być uważany za idiotę :P
Czy ja pisałem, że "dla tych co chcieli by zacząć przygode z gatunkiem". Tak? O to mi się pomyliło, bo przecież trzeba to mówić każdemu staremu wyjadaczowi co sobie już na anime zęby zjadł. :P
Does it matter what is on the top?
Way too down below, that's how this werewolf burns in me
O God, I see the light again
I'm gonna be getting someone in my brain
Alucard
Bosman
Bosman

Werewolf pisze:Źle mnie zrozumiałeś Alucard nie chodzi mi o Malbork, tylko czyste krajobrazy typu górki i pagórki. Bo płonąca Cintra wyglądała do bani. Sceny walki zapożyczone z aikido no i dodanie czegoś na wzór katany zamiast srebrnego miecza to dla fanów herezja. Przyjąłem jednak, że reżyser miał do tego prawo. No i przestańcie jak na polski film fantasy to nie był taki zły (bo może to jedyny film polski stricte fantasy). Ogólnie był zły i tragiczny, ale czego się nie wybacza krajanom? :D Wnerwiały mnie zmiany w fabule i pełno innych głupot, ale wybaczam. Gra pokaże coś lepszego.

PS. Zamachowski w filmie grał świetnie to fakt. Choć z wyglądu mało pasował do książkowego pierwowzoru.
Ech... no to teraz mi ćwieka zgiąłeś...
Co do pagorków to owszem, ładne byly i nawet klimatyczne. Czasami też jako taki dreszczyk mi po plecach przebiegl co oznacza, że na ułamek sekundy poczulem klimat i magę.

Co do Jaskra już mowiłem. Zagrany świetnie tyle, że...eee... mało wspólnego ma z pięknym podobnym elfon bardem :D
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Wybrałem się wczoraj z kumplami na "Niepokój" ("Disturbia"). Całkiem przyjemny thriller. Przynajmniej dało się go oglądać bo ostatnio trafiam na jakieś badziewne filmy. Film opowiada o nastolatku, który nie może się podnieść po stracie ojca, źle się zachowuje co w końcu doprowadza go do aresztu domowego. W domu jak to w domu nic nie ma oczywiście do roboty więc chłopak wpada na pomysł aby podglądać sąsiadów (a zwłaszcza sąsiadkę). Dalej wam nie powiem bo jeszcze cały film streszczę ;). Jak nie macie co robić wieczorami wybierzcie się ze znajomymi na "Niepokój" bo to fajny film jest :)
.
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Z tego co widziałem, to będzie to taki "Okno na podwórze" w dzisiejszych realiach ;) Ale obejrzę z przyjemnością...
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Jedno co mnie denerwowało, to to, ze było pełno niedopowiedzeń (przykład: główny bohater na początku mówi ojcu, że jest w ciaży ze swoją dziewczyną, nigdy więcej nie jest wspomniana) i taki facet, który ciągle pojawiał się w różnych miejscach, chociaż w zasadzie to nie wiadomo jak (jak obejrzycie to zrozumiecie o co chodzi)
.
ODPOWIEDZ