Tibia Corner Reaktywacja...
-
- Majtek
- Numer GG: 7260540
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Re: Tibia Corner Reaktywacja..
Moze nie jest to bezposrednio zwiazane z Tibia, ale jakos sie tam laczy
dobreprogramy.pl pisze:Oszustwa nastolatków na Allegro
Policja zatrzymała trzech gimnazjalistów podejrzanych o oszustwa na Allegro. Nastolatkowie początkowo na swoich kontach, a później na kontach bezprawnie przejętych od innych Internautów urządzali aukcje sprzedając wirtualne pieniądze wykorzystywane w jednej z gier sieciowych.
Policja szukała oszustów oferujących do sprzedaży na internetowych aukcjach wirtualne pieniądze wykorzystywane w popularnej wśród internatów grze Tibia. Jak ustalili policjanci w wielu transakcjach sprzedający nie dostarczali sprzedanych "karatów" narażając swoich klientów na straty.
Zatrzymano trzech gimnazjalistów z Braniewa. Wg ustaleń, to oni najpierw na swoich kontach, a później na kontach podstępnie przejętych od innych Internautów organizowali aukcje nie wywiązując się z zawieranych umów. Na pomysł takiego zarabiania pieniędzy wpadł 16-letni Przemek, wymyślając także jak przejmować konta innych osób. Gimnazjaliści włamywali się do obcych komputerów nie zabezpieczonych przed dostępem osób niepowołanych i wyszukiwali tam informacji o loginie i haśle dostępu do konta, korzystając z niego.
Jak szacuje policja w ciągu dwóch miesięcy każdy z zatrzymanych mógł w ten sposób zarobić nawet 6 tys. zł. Funkcjonariusze ustalają wszystkich poszkodowanych i wysokość poniesionych przez nich strat. W ustaleniu i zatrzymaniu sprawców pomagali pracownicy Działu Bezpieczeństwa portalu Allegro.
O losie nieletnich zadecyduje sąd rodzinny.
-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Oo.. A mi ta reaktywacja przypomniala ze ja rowniez swego czasu gralem w tibie.. Ba nawet dzieki niej przypomnialem sobie Acc i haslo i zaczynam grac po trochu.. Ale nie maniakalnie.. Wszystko ma granice.. Pozdro dla Tibijczykow z Candii :p
PS A co do posta Crawa Tez to czytalem
PS A co do posta Crawa Tez to czytalem
-
- Kok
- Numer GG: 0
Ja gram na Candii ^^
Powiedz jaki nick...u mnie tak samo...zaczełem grać...ale 30 minut dziennie...taka nuda że trzeba w Tibie grać...
Powiedz jaki nick...u mnie tak samo...zaczełem grać...ale 30 minut dziennie...taka nuda że trzeba w Tibie grać...
-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
To nie wyobrażam sobie, jak bardzo musiałeś się nudzić żeby w to grać. Tak paskudnej grafiki i trywialnej rozgrywki dawno nie widziałem. Ale co kto lubikajtek Raulin pisze:Ja gram na Candii ^^
@Craw - jakoś mnie to nie dziwi Tyle się słyszało o kupowaniu kont w Tibii, więc czemu nie zarobić na tym robiąc ludzi w wała? A że w Tibię grają raczej średnio rozgarnięci ludzie (w większości chodzi o tych 11,12-latków podniecających się nowym itemem), to i czemu ma się nie udać? Dobrze się stało - może na przyszłość nie będą cwaniaczyć
-
- Kok
Oj,bardzo!jak bardzo
Mój gracz wyjechał i nie mam z kim grać więc wiesz...
Taaka nuda...a co do tych gości-hakero-złodziejo-allegrowiczów-tibijczyków to żal d()pe ściska kiedy to młodzi ludzie kradną...
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Lepiej nie cwaniaczyć. Policja złapała ostatnio trzech kumpli, którzy sprzedawali na Allegro nieistniejące itemy i postacie I do paki... Hahahahaha!
Jak mi nie wierzycie poszukajcie w necie.
Jak mi nie wierzycie poszukajcie w necie.
-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Sihamaah.... Nie mozemy Ci nie wierzyc, bo to trwa juz od jakiegos czasu... Sa ludzie uczciwi i sa niieuczciwi ;p .. Prosty podzial ale jednak... A jezeli chcecie to posluchajcie sobie
Tutaj
Tutaj
-
- Bosman
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Ja swego czasu grałem w Tibie nawet miesiąc...
Dlaczego? Było to jeszcze za czasów, gdy ludzie nie myśleli tylko o tym jak zdobyć więcej forsy bądź chain armor.
Ja, traktowałem tą gre (pewnie niektórzy stwierdzą, że to źle) jak rozbudowany czat.
A znacie czat z lepszą grafiką? Znacie czat z muzyką? Znacie czat w którym możesz "coś" zrobić osobie która cie wyzywa? Chyba nie.
Z Tibijskimi przyjaciółmi (założyliśmy klan, a ja nie przyjmowałem chamów z manią na punkcie GP i noobów), więc jakoś nam się współ istniało.
Choć gre bym rzucił pierwszego/drugiego dnia żal mi było opuszczać klan i ludzi (musze się pochwalić) których przyjąłem, a jako zachęte do przyłączenia się dawałem złoto i podpowiedzi.
(LOL wszyscy myśleli, że ja taki dobry jestem i łazili za mną, a ja chciałem tylko powiększyć liczebność klanu )
Dlaczego? Było to jeszcze za czasów, gdy ludzie nie myśleli tylko o tym jak zdobyć więcej forsy bądź chain armor.
Ja, traktowałem tą gre (pewnie niektórzy stwierdzą, że to źle) jak rozbudowany czat.
A znacie czat z lepszą grafiką? Znacie czat z muzyką? Znacie czat w którym możesz "coś" zrobić osobie która cie wyzywa? Chyba nie.
Z Tibijskimi przyjaciółmi (założyliśmy klan, a ja nie przyjmowałem chamów z manią na punkcie GP i noobów), więc jakoś nam się współ istniało.
Choć gre bym rzucił pierwszego/drugiego dnia żal mi było opuszczać klan i ludzi (musze się pochwalić) których przyjąłem, a jako zachęte do przyłączenia się dawałem złoto i podpowiedzi.
(LOL wszyscy myśleli, że ja taki dobry jestem i łazili za mną, a ja chciałem tylko powiększyć liczebność klanu )
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Oj, Azrael, chyba kitujesz.
Z tego co słyszałem, w Tibii nie ma muzyki... Chyba, że cię opacznie zrozumiałem. Ale mi się wydaje, że to jakiś kant... Tak samo nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek mówił o czasach, kiedy w Tibii nie było tak, jak jest, ale to już inna historia, heh.Azrael666 pisze:A znacie czat z lepszą grafiką? Znacie czat z muzyką? Znacie czat w którym możesz "coś" zrobić osobie która cie wyzywa? Chyba nie.
-
- Bosman
W tibi nie ma muzyki. Napisałem "Znacie czat z muzyką?" - gdyż wiele osób marudzi, że w tibi jej nie ma. :/ (wiem, troche pokręciłem)
Być może czasów w tibi lepszych nie było, lecz z pewnością było mniej PK i innych ******
Być może czasów w tibi lepszych nie było, lecz z pewnością było mniej PK i innych ******
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Tak każdy jeździ po tej Tibii...
Może podajcie jakąś sensowną alternatywę, w której - tak jak w Tibii:
-można spotkać wielu graczy
-grać rzeczywiście MMO, a nie tak jak np. w Guild Wars
-grać bez lagów
I to, czego Tibia nie ma:
-sensowne walki
-muzyka i dźwięk
(sorry za chaos ale się spieszę)
-grać bez lagów
-sensowne walki
-muzyka i dźwięk
-
- Marynarz
- Numer GG: 4340922
- Kontakt:
Tibia to bardziej MMOH&S . A odpowiadając na twoje pytanie jest masę takich gier z porządną grafiką i ciekawszym gameplayem jak np : MU onile czy Ragnarok.Sihamaah pisze:Tak każdy jeździ po tej Tibii...
-grać bez lagów
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
-
- Bosman
A słyszałeś kiedyś o czymś takim jak UO? To jedyny MMORPG który wciągnął mnie na dłużej niż niż miesiąc ;P Zresztą, darmowych MMORPGów jest od groma i jeszcze troche - tyle, ze mnie one wujek obchodzą. Popytaj np. Ouz - kiedyś, jak pamiętam zmieniała MMORPGi jak rękawiczki więc nieco zorientowana bardziej powinna byćSihamaah pisze:Tak każdy jeździ po tej Tibii...
-grać bez lagów
-sensowne walki
-muzyka i dźwięk
-
- Bosman
Mu online to H&S jakich mało!!!jokemaster pisze:
Tibia to bardziej MMOH&S . A odpowiadając na twoje pytanie jest masę takich gier z porządną grafiką i ciekawszym gameplayem jak np : MU onile czy Ragnarok.
Lineage 2 - nie jest tak drogi jak WoW, a jest świetny.
Zresztą spójrzcie pod mój post :(:(
-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
OSTRZEGAM - posty jednozdaniowe, bezsensowny spam, offtop, prowokacje typu "Tibia ssie bo ssie", nagrodzę kasowaniem i postaram się o kary dla ich autorów. Macie tamaty o innych MMORPGach to w nich sobie piszcie o Lineage itd. A jeśli ktoś nie lubi Tibi to nie musi o tym nam pisac 20 razy w prostacki sposób. Dziękuje - Wasz Ukochany Mod Pita
Har Har Har