[2012] Przez popioły.

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

[2012] Przez popioły.

Post autor: Szasza »

Hail!

Pomysł na tą sesję zrodził się z tego że czytałem parę artykułów na temat tego co może nas czekać w tym roku. Istnieje wiele teorii, a ja będę trzymał się jednej z nich.
Jakiej?
O tym będzie można przekonać się w trakcie sesji.

Wstęp (czyli co aktualnie się dzieje): Jest dzień 20.12.2012r. Od roku 2008 kiedy to Amerykanie zdecydowali się
przejąc Irak w swoje władanie. Na świecie panuje pokój, chociaż stosunki międzynarodowe są ostatnimi czasy bardzo napięte i nerwowe. Osoby najmocniej wierzące w przepowiednie dotyczące końca świata ( a było ich około 6mln ) złożyły się na budowę bunkrów na masywie górskim Kilimandżaro, na szczytach And i na wyżynie Tybetańskiej . Gdy nie fakt że minimalny wkład w budowę i zaopatrzenie bunkrów wynosił w przeliczaniu na złote 100000PLN od osoby byłoby ich [osób] znacznie więcej. Bunkry zostały ukończone na początku roku 2012, niedługo potem naukowcy, gwiazdy, niektórzy politycy i wszyscy inni ludzie których było na to stać wprowadzili się do ciasnych systemów tuneli z których wyjdą dopiero w połowie roku 2013. Setki milionów ludzi, których nie było stać na miejsca w bunkrach żyją obecnie w paranoidalnym strachu i w miarę możliwości starają się umacniać swe domostwa, aby mieć chociaż cień szansy na przeżycie nadchodzącej zagłady. Rządy większości państw świata ( za wyjątkiem Monako i Paru pomniejszych afrykańskich państewek) starają się powstrzymywać szerzącą się panikę w czym wcale nie pomagają im biegający po ulicach fanatycy religijni głoszący apokaliptyczne proroctwa. Obecnie nic nie wskazuje na to aby zapowiedziana kometa-niszczyciel leciała w kierunku ziemi. Większość ludzi (w tym wy) żyje jak dawniej śmiejąc się z głupoty "tych wszystkich nawiedzonych badaczy ufo."
Przez te pięć lat dokonał się znaczny postęp technologiczny. Głównymi osiągnięciami były: znaczne zmniejszenie poboru prądu przez urządzenia elektryczne, usprawnienie leczenia nowotworów (dzięki nanotechnologii), wynalezienie broni laserowej i budowa pierwszych dział gausa, stworzenie w pełni kompetentnych i samodzielnych inteligentnych robotów, wprowadzenie do seryjnej produkcji samochodów działających na wodór oraz osobowych pojazdów lewitujących.
Sytuacja w Polsce znacznie się poprawiła od kiedy naszej ukochanej koalicji skończyła się kadencję (i wszystkich ich wzięli w kaftan!!! :twisted: Sorry tu musiałem pofolgować swoim żądzom.). Dzięki podtrzymywaniu przez obecny rząd wzrostu gospodarczego, w Polsce pojawiło się takie pojęcie jak dobrze płatna praca, policja, służba zdrowia i dzięki temu ludzie zaczęli żyć na tyle normalnie i bezstresowo by nie wyjeżdżać masowo z naszego pięknego raju nad Wisłą.
Wasze postaci są Polakami i aktualnie świętują zakup nowego domu przez parę ich znajomych (żyją w nieformalnym związku). Dzięki ociepleniu klimatu aktualnie panuje temperatura +15'C i świętujecie tą doniosłą chwilę ostro zakrapianym grillem. W tym momencie zaczyna się sesje.

Uwagi:
- Polakami jesteście z dwóch powodów
1) Polacy nie mają w domach arsenałów broni palnej jak np. Amerykanie
2) Jesteście jedynie zwykłymi ludźmi w niezwykłej sytuacji, więc łatwiej będzie wam się wczuc w Jana Kowalskiego niż
w jakiegoś tam Nogami Jajamłuci. Jeżeli karta będzie na prawdę dobra możecie grac obcokrajowcami.
-Karty na PW
-Jesteście znajomymi więc imię, nazwisko, i wygląd piszecie w temacie.
- Sesja będzie raczej freestyle'owa i to wy będziecie decydować o rozwoju akcji
- Śmierć, okaleczenia i choroby będą następstwami nieuwagi,nieostrożności i głupoty oraz karą za byki i krótkie posty.
- Sesja rusza za tydzień (najprawdopodobniej w niedzielę)
- Sesja będzie storytelingowa.

Karta:
-Na PW:
Imię:
Nazwisko:
WIek(21+) :
Wygląd (dokładmie opiszcie w co jesteście aktualnie ubrani, jak wyglądacie, fryzurę, możecie zamieścić jakieś zdjęcia, ale przy opisie zwyczajnego człowieka jest to zbędne )
Powiązania z gospodarzami (Nazywają się Karolina Nowak i Jakub Stefański i mają kolejno 24 i 26 lat. można być np. bratem samczyka, koleżanką ze studiów samiczki itp.):
Zawód (ważne! np. Jeśli jesteś mechanikiem samochodowym umiesz naprawić samochód, a jeśli jesteś lekarzem potrafisz leczyć) :
Atut (coś w stylu: bystry wzrok, nieprzeciętna uroda,):
Dodatkow umiejętnosci( dwie nietypowe umiejętności nie wynikające z wykonywanego zawodu np. Parkour, znajomośc języka chińskiego( Angielski biegle zna każdy kto ma zapisane w historii że ukończył liceum)
Historia (nic niezwykłego chodzi tu bardziej o skład rodziny, kontakty z nią, ukończone szkoły, zainteresowania itp.),:
Ekwipunek (to co macie aktualnie przy sobie, Pamiętajcie że jestście u kogoś na imprezie więc możecie miec ze sobą np. biżuterię, portfel z dokumentami i niewielką sumą pieniędzy (Euro) i inne drobiazgi.
Środek transportu( samochód, rower, motocykl, skuter; w przypadku samochodu najlepiej niech ma rocznik 2006-20080 jeżeli chcecie możecie wymyślic jakiś z późniejszych roczników, ale bez przesady):

W temacie

Imię:
Nazwisko:
Wygląd:
Zawód:
Obrazek
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Re: [2012] Przez popioły.

Post autor: Ant »

Pomysł bardzo ciekawy. Chętnie bym zagrał ale wracam dopiero 21. Szkoda :(
Szasza
Bombardier
Bombardier

Nic straconego. Ta sesja będzie miała to do siebie że banalnie łatwo będzie wprowadzić nowych graczy.
Obrazek
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

To już zostawiam postać, a resztę podeślę po powrocie/

Imię:Mateusz
Nazwisko:Antfer
Wygląd: 196cm wzrostu, długie do ramion włosy ciemny blond, niebieskie oczy, chudy
Ubiór: jeansy, koszulka SOAD, czarna bluza z kapturem przewiązana w pasie
Zawód: Wyuczony: Programista. Prowadzi z kumplem warsztat zajmujący się dosłownie wszystkim. Od rowerów, przez tuning, po samodzielne wytwarzanie samochodów (to ostatnie z różnym skutkiem).
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Ghhh... Kartę wyślę ale nie wiem czy bedę w stanie zacząć razem z innymi (kolejny wyjazd - wyjeżdżam koło 20 wracam koło 26). Mam nadzieję, że coś się z tym bedzie dało zrobić. Karta dzisiaj albo jutro.
.
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Karta najwcześniej jutro, ale grać będe w stanie dopiero od wtorku/środy.

Imię: Marcin
Nazwisko: Jurkiewicz
Wygląd: http://www.dabrowa-tarnowska.policja.go ... ER_TSW.jpg
Zawód: Informatyk (pracuje głównie nad Gothicem 5 i Windowsem ViXp)
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Deep
Chorąży
Chorąży

Imię: Jakub
Nazwisko: Mikulski
Wygląd: Wysoki (190cm) szczupły mężczyzna o pogodnej twarzy. Na głowie irokez (fioletowy, nie postawiony) i kolczyk w uchu. Gładko ogolony. Ubrany raczej po punkowemu ;). Martensy, wytarte, czarne spodnie (dżinsy 3/4), postrzępione nogawki. Pomarańczowa koszula w kratkę. Zielone oczy rozglądają się pewnie po otoczeniu. W kieszeni komórka oraz iPod Apple'a.
Zawód: Mechanik samochodowy. Na nic lepszego się nie nadawał a do wojska przecież nie pójdzie? ;)
.
Szasza
Bombardier
Bombardier

Ok. Trochę więcej informacji.
Pytanie Aziego z PW: Jako że jest + 15 stopni C możesz byc w miarę lekko ubrany.
Jako że większość z was ma ukończone studia informatyka/programisty- nic w tym złego. Obecnie nawet mikrofalówka ma skomplikowane oprogramowanie i żeby być choćby woźną trzeba umieć zaprogramować robota.
Na mistrzostwach świaa nasi zajęli trzecie miejsce (zaraz po Niemcach i Francuzach) i każdy dres kopie "gałę".
Akcja zaczyna się na przedmieściach Krakowa,
Obrazek
Hiro
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5761430

Post autor: Hiro »

Hmm, mam ochotę w coś zagrać więc może zgłoszę się na tą sesje. Podoba mi się pomysł niedługo zabiorę się za kartę postaci (no chyba że mnie nie chcecie ale wtedy od razu mówić :D)

Krótko o postaci

Imię:Piotr
Nazwisko:Ryś
Wygląd: 205 cm wzrostu, dłuższe włosy, brunatne, postury krzepkiej, oczy piwne
Ubiór: proste ciemnozielone spodnie, koszulka Nightwish (o taka http://i8.ebayimg.com/04/i/000/8f/81/71ce_1.JPG :P), Bluza czarna bez kaptura, proste adidasy szarego koloru
Zawód: W technikum kształtował się na elektryka przez kilka lat wojsku a obecnie dorabia w firmie zajmującej sie instalacjami elektrycznymi.

Karta poszła! Zobaczymy jak to będzie :P
Ostatnio zmieniony sobota, 11 sierpnia 2007, 17:58 przez Hiro, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman

Szasza pisze:Ok. Trochę więcej informacji.
Jako że większość z was ma ukończone studia informatyka/programisty- nic w tym złego. Obecnie nawet mikrofalówka ma skomplikowane oprogramowanie i żeby być choćby woźną trzeba umieć zaprogramować robota.
Sorry, ale przesadzasz - za pięć lat? Woźna programująca roboty? :lol:
Takie cuda to w 2112 :?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Szasza
Bombardier
Bombardier

@ Azi
No może i przesadziłem, ale wiedziec co to jest ten "łindołs" i jak się go obsługuje musi wiedzieć każdy.
Wszystkie karty przyjęte.
Sesja rozpocznie się w poniedziałek i jeśli ktoś jeszcze chce nadesłać kartę ma ku temu okazję.

Ps. Przydałyby się w drużynie jakieś kobiety. Sami muskulanto-technicy-metalowcy się tu zebrali :D .
Jak na razie najładniejszą kartę napisał Hiro.
Obrazek
Thorgrim
Majtek
Majtek
Numer GG: 1099483

Post autor: Thorgrim »

To może jeszcze ja jeśli można:

Imię: Marcin
Nazwisko: Hercman
Wygląd: 190 cm wzrostu, 95 km wagi, krótkie włosy na jeża, niebieskie oczy, czarny dres pumy, zegarek casio, buty sportowe.

Karta poszła.
Deep
Chorąży
Chorąży

Szasza pisze:Sami muskulanto-technicy-metalowcy się tu zebrali :D .
I punkowcy!

Jak chcesz to mogę jeszcze zmienic kartę i podesłać ci jakąs laskę :P
.
Azrael
Bosman
Bosman

Moja Umcyk postać Umcyk słucha Umcyk techno i stuku klawiatury! klap klap klap
Historie dodam jutro.

Hiro
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5761430

Post autor: Hiro »

Azrael666 pisze:Moja Umcyk postać Umcyk słucha Umcyk techno i stuku klawiatury! klap klap klap
Historie dodam jutro.
Jeśli tak to nie spodziewaj się od mojej postaci jakiejś szczególnej dobroci serca :D, no i wiedz zę jak zaczniesz go na techno nawracać to na drzewie wylądujesz :P

<joke naturalnie ;)>

Jak na razie najładniejszą kartę napisał Hiro.
Najładniejszą, czy jedyną ;) Rozumiem ze to znaczy że zostałem przyjęty :mrgreen: Nie żebym miał kompleksy ale każda postać ma pow. 1,80 m :P
Obrazek
Szasza
Bombardier
Bombardier

Wszystkie karty przyjęte. Dziś wieczorem zaczynamy.
Rekrutacja będzie wciąż otwarta.

Azrael musi mi napisać opis bo link nie wchodzi.
Obrazek
Hermes
Szczur Lądowy
Numer GG: 7466713

Post autor: Hermes »

Imię: Tomasz
Nazwisko: Barański
Wygląd: 182 cm wzrostu, oczy brązowe, brunet (włosy krótkie, jeżyk), 75 kg wagi, przeciętnej urody, nie napakowany. biały T-shirt z długimi rękawami (gładki bez napisów) i dżinsy.
Zawód: BORowik (Biuro Ochrony Rządu).

To i ja się dołączam :)
Si vis pacem......para bellum
Zablokowany