[Forgotten Realms] Wyprawa po Honor.

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Dylan Wishop
Pomywacz
Numer GG: 432092

[Forgotten Realms] Wyprawa po Honor.

Post autor: Dylan Wishop »

Nasza przygoda zaczyna się w ponad 1000 letnim królestwie Cormyru, którego stolicą jest Suzail. Jakże to cudowny kraj, otaczany jest przez góry, lasy, lecz niestety otaczany jest również przez osady złych humanoidów. Ziemie Leśnego Królestwa są lekko pofałdowane, zielone i przyjazne. U stóp otaczających gór Cormyrczycy tworzą pastwiska, które mogłyby wyżywić wielu ludzi. Ta kraina słynie też z rozwiniętego handlu. Z kraju wysyłane są między innymi surowce takie jak: drewno, węgiel, rzeźbiona kość słoniowa, żywność, pancerze. Natomiast do Królestwa przybywają surowce takie jak: kość słoniowa (którą rzeźbią i wysyłają), przyprawy czy też szkło. Cormyr słynie z bardzo dobrze wyszkolonej armii, oraz z ludzi którzy bardzo dobrze potrafią operować magią. Z pozoru Cormyr jest krajem, w którym wszystko jest dobre, jedzenie, mieszkańcy nie kradną i wszyscy są szczęśliwy. Jednak jak każda kraina ta także ma swoje tajemnice. Niedawno były ciężkie czasy dla Cormyru. Chociaż minęły już 2 lata, nadal odbijają się konsekwencję. Mianowicie był to czas, w którym na tą piękną krainę najechały armie goblinów i orków, kiedy to nastąpił głód a także umarł wtedy kochany przez mieszczaństwo monarcha. Po tych zdarzeniach, nie można powiedzieć że Cormyr nadal jest szczęśliwą krainą. Przeciwnie. Lecz są jeszcze istoty, które oddadzą wszystko by przywrócić honor i dobre imię Królestwu Cormyru.

Dodałem jeszcze troszkę historii.

Zwykłe popołudnie. Na rynku jest tłum ludzi, gdyż przywieziono nowe towary na targ. Pełno dzieci biega i krzyczy z radości. Dorośli biegają za nimi by ich uciszyć. Jak zwykle atmosfera jest dobra. Nagle na koniu przyjechał posłaniec władcy Azoun’a IV. Rozwinął on zwój i zaczął czytać:
-Z rozkazu naszego kochanego władcy Azoun’a IV, mam przeczytać tę wiadomość wszystkim mieszkańcom, tej części Królestwa. Wczorajszego dnia do naszego kochanego władcy, przyszedł list, od władcy pięknej krainy Waterdeep, w którym to liści skarży się na naszą krainę. Konkretnie powiada on, że nasza kraina pozwoliła się zbezcześcić i straciła honor. Jeżeli go nie przywrócimy Władcy Ośmiu podzielą nasze Królestwo między siebie. Więc musimy zrobić to co każą. I teraz pojawia się prośba i wyzwanie dla wielkich poszukiwaczy przygód. Potrzebna nam jest drużyna, która będzie mogła przebić się przez najciemniejsze moczary, najdziksze puszcze, najdłuższe lasy by w końcu dotrzeć do Jaskini Zagłady. Tam jak wiadomo żyje smok, który od już dłuższego czasu pustoszy wioski na Smoczych Wybrzeżach, a także w Sembii, w Vassie. Drużyna ta nazwana „Drużyną Honoru” dotrze do smoka i unicestwi go. Lecz trzeba Wam wiedzieć, że jest on bardzo potężny i trzeba się będzie bardzo natrudzić by go pokonać. Dlatego też szukamy najodważniejszych i najsilniejszych do tej przygody. Posłaniec spojrzał po ludziach. Byli oni już spokojni, lecz patrzyli z niedowierzaniem i strachem w oczach. Dzieci nie biegały tylko stały w miejscu i słuchały tego oświadczenia. –Powtarzam więc, że od tego zależą losy naszego pięknego Królestwa. Jeżeli jesteście na tyle odważni przyjdzie do Zamku Władcy i tam dostaniecie dokładniejsze informacje. Dziękuję.Posłaniec zwinął zwój, spojrzał jeszcze raz na wszystkich i ruszył tam skąd przybył. Ludzie jeszcze chwilę stali w miejscu i myśleli o tym co usłyszeli. Po czym kupili szybko co mieli kupić i wrócili pospiesznie do domu. Czy ktoś będzie na tyle odważny by uratować królestwo?

I teraz bym prosił chętnych o Karty Postaci.
Wyglądają one następująco:
Imię: (Może być imię z nazwiskiem, albo samo imię albo jakiś przydomek)
Rasa: (I tutaj muszę coś dodać. Mianowicie w Cormyrze populacja to 85% ludzi, 10% półelfów i 4% elfów. Więc jeżeli ktoś pochodzi z Cormyru to może wybrać tylko jedną z tych ras. Ale jeżeli ktoś przybył do Cormyru, to może śmiało wybrać inną rasę. Tylko wtedy prosiłbym o chociaż krótkie przedstawienie w historii postaci, jak tam trafił.)
Klasa: (Tutaj dozwolone jest chyba wszystko oprócz wieloklasowości. Jak np. Mag-Wojownik.)
Charakter: (Jeżeli chodzi o charakter to też można dowolny, lecz ludzi w Cormyrze mają takie charaktery: Praworządny Dobry, Praworządny Neutralny, Neutralny Dobry. Ale można mieć jaki się chce.)
Cechy: (I tutaj przydzielam 86 punktów do rozdania. Myślę że to wystarczająco)
-Siła
-Zręczność
-Kondycja
-Mądrość
-Inteligencja
-Charyzma
Umiejętności: (Tutaj wybierzcie dwie, które są bardzo dobrze rozwinięte i jedną, która jest słabiej rozwinięta)
Wygląd: (Nie musicie się bardzo rozpisywać. Lecz wiadomo im więcej tym ciekawiej)
No i na koniec:
Historia: (Jeżeli pochodzisz z Cormyru to masz łatwiej, aczkolwiek nie banalnie bo to też trzeba się pomęczyć.)

Powiem jeszcze, że do zwiedzenia będzie wiele różnych ciekawych miejsc. Takich jak np. Wody Wywernów, czy też Moczary Odległego Morza.

Karty tutaj nie na PW chociaż jak komuś wygodniej to niech wyśle na PW.

Zapraszam!
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 9 lipca 2007, 12:10 przez Dylan Wishop, łącznie zmieniany 4 razy.
" Tylko pstryk i już nie ma mnie.... Czasem bardzo tego chcę.... Zostawić wszystkich Was.... "
Van Helsing
Pomywacz
Numer GG: 0

Re: [Forgotten Realms] Wyprawa po Honor.

Post autor: Van Helsing »

Imię: Mat
Rasa: Półelf
Klasa: Skrytobójca
Charakter: Neutralny
Cechy:
10-Siła
18-Zręczność
15-Kondycja
15-Mądrość
10-Inteligencja
18-Charyzma

Umiejętności:
Skradanie się
Krótkie ostrze

Wygląd: Długie blond włosy, niebieskie oczy, wysoki, przystojny, czarny płaszcz, oraz czarny kapelusz.
Historia: AT jest synem biednej fleki i bogatego człowieka, szlachcica. Urodził się w lesie Glanki Maar. Od dziecka kochał białą broń oraz walkę wręcz kiedy miał 21 lat został zwerbowany do wojska: armii króla zobaczył tam ile istot ginie na marne by zadowolić króla. Po wojnie doszedł do gildii skrytobójców. skrytobójców wieku 30 lat został najsłynniejszym i najlepszym skrytobójcą na południowym kontynencie teraz szukając przygody wyruszył do nieznanej krainy.
Dylan Wishop
Pomywacz

Van Helsing, jeżeli nikogo nie będzie tak jak teraz to chyba nie poprowadzę sesji. Bo dla jednej osoby to co to za sesja. Poczekamy jeszcze torchę, ale jak nikogo nie będzie to trudno. ;(
" Tylko pstryk i już nie ma mnie.... Czasem bardzo tego chcę.... Zostawić wszystkich Was.... "
EmDżej
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 3121444

Post autor: EmDżej »

:-) Ja się zastanawiam poważnie. Muszę przeanalizować czy dam radę, bo nie chcę się wbijać na sesję jeśli dam d*** po dwóch update'ach. Niedługo zacznę grać w jedną przygodę WFRP a poza tym prowadzę swoją kampanię (która chyba niedługo padnie, bo coś licho z postowaniem BG). Dam znać w przeciągu 2 max 3 dni.

p.s.

Jakby co to rozumiem, że zaczynamy na pierwszym poziomie. Kartę wolałbym wysłać na PW, bo będę miał parę niespodzianek dla innych BG.

EDIT:

Ok. Jestem zainteresowany, jeśli jeszcze jest szansa na to, że sesja pójdzie. Karta na dniach.
Nie jestem wariatem. Jestem... samolotem :-)
Dylan Wishop
Pomywacz

No to super. Szkoda tylko, że nikogo więcej nie będzie. Ale może podczas sesji kogoś dołączymy. Naprawdę się cieszę i mam nadzieję, że Cię nie zawiodę.

EDIT:

WAŻNA SPRAWA. Mianowicie 20 lipca wyjeżdżam na obóz i niestety sesja rozpocznie się dopiero po moim przyyciu. Poczekajcie proszę.
Mrodnim
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2461120

Post autor: Mrodnim »

To prawdopodobnie macie trzeciego gracza. Zgłaszam się. Karta prawdopodobnie dziś max. jutro.
"They themselves are miserable. That's why they need someone more miserable than them.Those are not human.Those are not people..."
Dylan Wishop
Pomywacz

Więc sytuacja przedstawia się następująco:
Mamy trzech graczy; ;)
Ja wyjeżdżam 20 lipca wracam w sierpniu; ;)
Sesja zacznie się po moim powrocie.;)
;)
Nazarian
Pomywacz
Numer GG: 2946336

Post autor: Nazarian »

Hm... jeżeli to nie sprawi problemu, to prosiłabym o dołączenie mnie do drużyny. I miałabym przy tym jeszcze pytanie do pozostałych graczy... jakie klasy preferujecie? Widzę, że jest jeden skrytobójca. Więc zbrojne ramię drużyny jakoś stoi... a reszta? Czy, jeżeli stworzę maga, drużyna poradzi sobie?

Nazarian :)
Dylan Wishop
Pomywacz

Wróciłem z wakacji, możemy zacząć sesję. Ale poczekamy na Nazariana, gdyż jeszcze nie dostałem jego KP. Gdy ją dostanę sesja się rozpocznie. ;)
Nazarian
Pomywacz

Dziękuję, kartę wyślę dziś w nocy lub jutro rano : ) i proszę, na Nazarian, nie na Nazariana, to żeńska postać jest xD wiem, wiem, nie słychać : )
Dylan Wishop
Pomywacz

Bardzo przepraszam, a tak poza tym właśnie się dziwiłem, że taki avatar a męska postać a tu jednak kobieta. Przepraszam jeszcze raz ;)
Nazarian
Pomywacz

nic się nie stało : ) już mam kartę, wysłać Ci na PW, tak? już posyłam ; )
Mrodnim
Marynarz
Marynarz

Miło mi Cię powitać, dobrze, że w drużynie znalazła się jedna postać żeńska :) Co do twojego pytania to do naszej drużyny przydałby się mag, kapłan albo coś w tym stylu,bo ja jestem zwiadowcą. Co na to reszta ekipy i sam MG ?
"They themselves are miserable. That's why they need someone more miserable than them.Those are not human.Those are not people..."
Nazarian
Pomywacz

witam : ) cóż, Naza jest czarownicą, ale leczyć chyba nie potrafi : ) może Mistrz nam krzywdy nie zrobi... (naiwna jestem, wiem) nie wiem, czy nie powinnam była karty postaci wkleić tutaj, w ten temat, teraz dopiero zauważyłam apel Mistrza odnośnie kart. za bałagan w PW przepraszam : )

Ogólny zarys:
Imię: Nazarian
Rasa: elf
Klasa: Czarownik vel Zaklinacz
Charakter: Chaotyczny, dobry
Cechy:
-Siła 10
-Zręczność 14
-Kondycja 14
-Mądrość 12
-Inteligencja 18
-Charyzma 18
Umiejętności:
1. Koncentracja
2. Dyplomacja
3. Blef
Dylan Wishop
Pomywacz

Moim zdaniem mag i jeszcze do tego kobieta to bardzo dobry wybór. Niestety mam też smutną wiadomość, najprawdopodobniej gracz Van Helsing nie będzie brał udziału w sesji. Czy zgadzacie się zagrać tylko w trójkę?
Mrodnim
Marynarz
Marynarz

Mi nie przeszkadza :) Liczę na dobrą grę.
Dylan Wishop
Pomywacz

Więc gramy w trójkę sesja zacznie się dzisiaj na pewno ;)

EDIT: Sesja ruszyła panowie..... i panie xD

http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... =15&t=3947

EDIT2: Chyba mamy 4 gracza. Ale dołączę go w trakcie, prawdopodobnie po pierwszej rundzie ;)
Zablokowany