Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Suhar »

Runiq pisze:Nie, ja mam napisane dobrze. Wiem, bo ten podbis beszczelnie zerżnąłem z tekstu utworu, który znalazłem w necie.
A nie myślisz, że koleś, który spisywał tekst piosenki i umieścił go na necie nie mógł się pomylić? Chyba, ze to był Jonathan ;)
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this

Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Rochatyniec
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Rochatyniec »

Jak sie spoglada swierzym okiem na wyniki ankiety to mnie strach az bierze Mozna wrecz pomyslec ze w RPG bawia sie przedewszystkim sluchacze "ciezkiego" brzmienia
Rownie dobrze moge sie mylic ale to takie male moje zdanie :?
"...Jestem okruchem ostatnim, zagubionym w powrzechnej eutropii, tak niewielkim i tak bolesnym ziarnem..."
Delirium w Tharsys
Wiktor Żwikiewicz
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Juz taka dola tego gatunku. Bardzo czesto fantasy towarzyszy metal (a czasami jest tez na odwrot :P)
Co wiecej, czesto w srodowisku mangowcow sa fantasci, a co za tym idzie czesto metalowcy :P
Jak ktos kiedys byl na jakims konwencie M&A, to pewnie zauwazyl, ze dosc duza czescia programu sa np. rpgi. Nie mowiac o masie ludzi w czarnych koszulkaz z roznymi dziwnymi literkami (co to oni tylko odczytac potrafia :P) i dlugimi wlosami.

A tak, zeby to totalny offtop nie byl, to sie powtorze: Moonspell wymiata :D
Kubus666
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Kubus666 »

Masz racje Falka. Słuchałem tego ze 4 razy pod rząd i ci ludzie na tej stronie się nie mylili :P Tam NAPRAWDĘ tak jest. Btw jeżeli chcecie, to ściągnijcie sobie przez np. emule cover Thoughtless zrobiony przez Evanescence. Troche mnie to rozbroiło :twisted:

Stay SiC :P
Fear me not but fear my hell
Man made me so I could kill
Praise me in the name of war
I destroy both rich and poor
Rupi
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Rupi »

METAL RULEZ
Jeśli moge coć polecić to zaproponuje wam do przesłuchania:
LORDI - okreslany mianem Disco-Rock (zespuł ma zajefajny wyglond sceniczny)
Hammerfall - poprostu polecam :]
MANOWAR - i wszystko jasne
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Czytając ten temat dochodze do wnioku, że większość wielbicieli RPG słucha metalu, a nie, tak jak myślałem "boskiego" hip-hopu... I cieszę się. Tylko czemu takich nie ma u mnie w szkole? :(
żyję
Natalie
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Natalie »

Waltos bo życie jest nie fair ... :)

Ale fakt faktem więkrzość rpg'wców słucha metalu :) wiedzą poprostu co dobre nie uważacie ?
ale jak można wybrać jedno jeśli się słucha metalu rocku i gotyku ?? hey ta ankieta naprawde jest okrótna~!!!!!!!
some things just happens... - np jak spada na ciebie taki wielki org a ty sobie nagle przypominasz ze to ten którego wczoraj okradłeś :)
Rupi
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Rupi »

Oj Waltos wiem coś o tym u mnie tesz wienkszość populacji słucha "boskiego" hip-hopu
może dlatego że miaszkam w małej miejscowości albo cuś a zresztol teraz taka moda zobaczymy co będzie za pare lat.
:?:
Eperogenay
Majtek
Majtek
Numer GG: 3206842
Kontakt:

Post autor: Eperogenay »

To jednak nie wszyscy słuchają hip-hopu ? Czyli nie jestem samotny na tym świecie? Dobrze wiedzieć że nie jestem jedynym człowiekiem na ziemi który nie słucha HH milo poznać innych ludzi którzy tego nie sluchają! JA słucham wielu rzeczy ale Rock i Metal wiodą prym, do Hip-Hopu nic niemam ale nie słucham nałogowo jak (prawie) cała moja szkoła...zgroza..."zaczniesz gadać(ocenzurowano) w czymś co przypomina rytm, dodasz kilka przeklenstw i kogos z tylu co łyżką bije w garnek i potem ludzie tego słuchają..." kocham ten cytat (słowa mojego taty)
Obrazek kIEpski musi odejść!

"...and those who are prideful and refuse to bow down shall be laid low and made unto dust." - Book of Origin

"You know, you blow up one sun and suddenly everyone expects you to walk on water."
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

Ja tez nie słucham hip-hopu.'
Metal i rock to jedne z moich ulubionych gatunków. Ale poza nimi istnieją też pewni ciekawi ludzie (niektórzy niestety juz nie): Turnau, Kaczmarski, (to nie osoba ;p)Stare Dobre Małżeństwo i wielu wielu innych. I, szczerze mówiąc, całkiem duża liczba erpegowców tego słucha (z pewnością większa od tej, której się spodziewalismy). To dobrze :wink: .
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

a tu wogle sa hip hopowcy?
na pal z nimi :)

co do hh ogolnie nic niemam, sam czasami slucham jak kumpel pusci i niemoge tego wylaczyc. a u mnie w szkole to metali na palcach jednej reki drwala metali mozna policzyc...
ale o dziwo to w mojej szkole teraz mam baaaaardzo duzo pseudo-metali. takie cos chodzi w workowatych spodniach, ma koszulke eminema, ma dluzsze wlosy (ok. 5 cm), jeansowa kurtke i ciagle gada jaki hh jest do dupy... sam niewiem... smiac sie? plakac? palowac?
thaven
Szczur Lądowy

Post autor: thaven »

Znalazłem poważną usterke - w ankiecie nie ma opcji "nie słucham muzyki" (tak, ludzie nie słuchający muzyki też istnieją, np. ja :D)
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

dziwny czlowiek jestes... jak ja 2 godziny bez muzy siedze to sie dziwnie czuje... no chyba, ze gadam przez telefon albo gram w cos gdzie sa fajne krzyki ofiar :D
thaven
Szczur Lądowy

Post autor: thaven »

No właśnie, aja jak słucham z godzine, nawet troche mie, to się CHOLERNIE dziwnie czuje w znaczeniu negatywnym.... a przy hip-hopie to wysiadam po 4 minutach.....
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

A ja się dziwię, jak pewien czas temu mogłem słuchać shit-chłopu. No, ale Ripper słucha, to ja tez musiałem. Ale juz dość tego! Jestem metal wyzwolony! :D Wprawdzie nie mam jeszcze takich typowych ciuchów, ale czekam, aż ze starych wyrosnę. :)

BTW: Kupiłem sobie niedawno najnowszą płytę Apocalyptici. Oni wymiatają na tych gitarach i wiolonczelach! I nie myślcie, że słucham TYLKO niegdyś popularnego 'Bittersweet'. Podobają mi się też inne utwory ('Quutamo', 'Life Bruns!', 'Farewell').

GOD BLESS APOCALYPTICA!
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

A tak a propos metalu. Dzisiaj jest mystic festival. Dla tych co beda: do zobaczenia w tlumie glow :D
ODPOWIEDZ