Morrowind

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Re: MORROWIND

Post autor: kajtek Raulin »

A teraz pytanie gdzie mam sie przespać??
:D
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Proponuję w D.R.C z piękną Bretonką u boku... :D
Obrazek
Obrazek
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Zamroczony mrrrok pisze:.....Niepamiętam czy ci te 5 punktów zje czy będziesz miał je na 2 poziomie... Nyano pewnie będzie wiedział :)
Ja tez wiem :wink: ... A tych 5 czy ilestam pkt nie przechodzi gdy masz przykladowo 15/10... Gdy sie przespisz awansujesz na kolejny poziom i otrzymujesz ponownie 0/10 .... :P Niestety :D

Dla Kajtka ::
Mozesz sie przespac np. za miastem ale nie zdziw sie gdy Twoj sen zostanie przerwany przez 5 skrzekaczow pozywiajacych sie Toba.. :D
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

Elfin pisze:Ja tez wiem :wink: ... A tych 5 czy ilestam pkt nie przechodzi gdy masz przykladowo 15/10... Gdy sie przespisz awansujesz na kolejny poziom i otrzymujesz ponownie 0/10 .... :P Niestety :D
Niestety błędna odpowiedz po przespaniu się kajtek będzie miał level 2 i 5/10 do następnego levela. O i mam małe pytanie do kajtka ile ty masz postaci w morku bo co i raz piszeż że zaczełeś nową gre.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
kajtek Raulin
Kok
Kok

Zrobiłem sobie drugą bo save z pierwszą poszedł sie *****
A co?
Ale zrobiłem sobie Norda Barbarzyńcę.....
Kościany hełm
Kościane nagolenniki
Kościane cośtam :D
Norski claymor
Ale cos jeszce pominęłem....
Venthe
Pomywacz
Numer GG: 9104055
Kontakt:

Post autor: Venthe »

Skoro tak mówicie o postaciach, to też się nową pochwalę ^^

Cesarski,
Umiejętności to mix Wojownika i skrytobójca, plus iluzja ;)
Stalowy komplet ze wstawkami z orczej zbroi z posiadłości Ghorak, plus Nordic Claymore
Z dodatkiem 'Peleryny' :)

Pochwalę się - Ubiłem tak strażnika w Calderze, że mnie nikt nie przyuważył, na 1 poziomie ^^ (A ile kasy poszło na scrolle?)

BTW: Ktoś mi powie, gdzie się zdobywało Volendrunga? Bo raz go miałem w eq, ale znalazłem go jakieś półtora roku temu... Ktoś przypomni, proszę? ^^
Pozdrawiam, Venthe
Morrowind, Gothic, Half Life 2, Fallout, ADoM, Otchlan... ...Fan :)
ASG, RPG player.
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

Tak, zacząłem grać w Morrowinda.
Nie, nie dlatego żeby spamować forum.

Mag bojowy, trzeci poziom
Zaklęty topór jadu
Skradziony Kirys z plantacji Dren (65 kp, po założeniu 33 kp)
Zwykła tarcza i reszta.
~5200 smoków.

I mam dla znawców hurtowe pytanka:

Mam już czar chodzenia po wodzie, więc do pakietu "trzy wymiary" brakuje mi "oddychania w wodzie" oraz "lewitacji". Gdzie mogę dostać te czary? Konkretnie w której gildii magów? W Balmorze nie ma.

Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie :D ?

Czy Pełzacz jest jedynym tak bogatym kupcem? Kto tu ma dużo złota?

Gdzie sprzedać "księżycowy cukier"?

I w końcu pytanie wielkiej wagi - Jak dołączyć do gildii złodziei?

Na razie rabuje co się da i pracuję trybem "total harvester" sprzedaje wszystko co znajdę, nawet śmieci z koszy.
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
kajtek Raulin
Kok
Kok

Gdzie sprzedać "księżycowy cukier"?
Księżycowy cukier to narkotyk i mało kto chce go kupić...

Ale w mieście Suran w Domu Uciech Cielesnych babka stojąca za ladą(nie khajiit) sprzedaje ten oto cukier.To dlaczego by go nie kupowała? :D
Trzeba to sprawdzić....

A ja mam też pytanie...
Jestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Force pisze:Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie :D ?.
Użyj albo amuletu powolnego spadania albo w chwili jak będziesz przy ziemi walnij znowu ikara. Wtedy przeżyjesz
Force pisze:Czy Pełzacz jest jedynym tak bogatym kupcem? Kto tu ma dużo złota?
Jest jeszcze taki krab który ma 20 tyś złota i u niego również można sprzedawać przedmioty w stosunku 1:1.
Force pisze:I w końcu pytanie wielkiej wagi - Jak dołączyć do gildii złodziei?
Skoro nie mozesz do niej dołączyć to prawdobodobnie masz za małe współczynniki ( osobowość i zwinność w tymwypadku)
kajtek Raulin pisze:Jestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?
Pogadaj z barmanem o usłuchach albo o pokojach. Nie jestem jednak tego pewniem gdyż żadko kimam się w wynajmowanych pokojach.
This is it, here I stand
Got this love I can feel
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Force pisze:Mam już czar chodzenia po wodzie, więc do pakietu "trzy wymiary" brakuje mi "oddychania w wodzie" oraz "lewitacji". Gdzie mogę dostać te czary? Konkretnie w której gildii magów? W Balmorze nie ma.
W Gildii Magów w Sadrith Morze są.
Dziką Lewitację dostaniesz u Arielle Phiencel, a Pocałunek Viveca (oddychanie w wodzie) u Uleni Heleran.
U obu pań mogą kupować czary osoby nie będące w gildii, a nawet członkowie Telvanni ;)
Force pisze:Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie :D?
Już się kiedyś rozpisywałem nt. megaskoków.
W każdym bądź razie - czar z efektem Powolne Opadanie. O ile się nie mylę, wspomniana już Arielle Phiencel powinna mieć takowy.
Force pisze:I w końcu pytanie wielkiej wagi - Jak dołączyć do gildii złodziei?
W Balmorze po wschodniej stronie rzeki jest taka gospoda przy południowym murze. Nawet chyba tak się nazywa - Przy Południowym Murze. Musisz odnaleźć w środku Khajiita imieniem Habasi i pogadać z nim. Nic trudnego ;)
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
kajtek Raulin
Kok
Kok

Jestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?
@Nyano
Bo Ciebie uważam za Morrowindowego eksperta....;)
O co mam zapytać? I kogo?
Pogadaj z barmanem
Barmanem?
Tam nie ma barmana...
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

kajtek Raulin pisze:
Hmm... włączyłem sobie morrka i poszłem do domu uciech ale łużka nie udałomi się wynająć. Idz poprostu na góre i otwórz te zamknięte drzwi ( mają 45 poziom otworzysz je spokojnie włamaniem ondusiego lub wytrychem )

Ja natomiast mam pytanie do bardziej zaawansowanych graczy. W obliwionie robiłem właśnie questa dla championa areny który był "białym orkiem" i był ciekawy kto jest jego ojcem. Ojcem był wampir co wyjaśniało kolor skóry championa. I po tej misji nasuneło mi się pytanie - jak wygląda wampir Argoianin i wampir Khaiit. Byłbymwdzienczny o podesłanie screna.
This is it, here I stand
Got this love I can feel
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

kajtek Raulin pisze:
@Nyano
Bo Ciebie uważam za Morrowindowego eksperta....;)
O co mam zapytać? I kogo?
Dzięki, ale ekspertem to ja nie jestem :D Ja jestem tylko maniakiem TES :)

Nic masz nie mówić ^^
Nie śpij w Domu Uciech, bo musisz zmarnować manę na czar / kasę na zwój otwarcia, jako że nie sądzę byś był wystarczająco dobrym włamywaczem by poradzić sobie z wytrychem.

Przespać się możesz:
- Poza miastem.
Istnieje ryzyko, że coś przerwie Ci sen, ale to tylko jeden potwór (a dla Tribunala również skrytobójca) dostosowany do twojego poziomu. Nie ma się czego obawiać.
- W jednej z siedzib organizacji (gildia, ród etc.), której jesteś członkiem.
Jako, że na początku wątku głównego zostajesz członkiem Ostrz możesz również spać w chatce Cosadesa.
- W pustym domku.
Oczywiście domek trzeba najpierw otworzyć wytrychem / czarem albo zaciukać właściciela :D
- W łóżku gdzie nikt Cię nie widzi.
Daleko nie szukając - Wyszedłszy z Domu Uciech wejdź do sklepu Ranosy Gilvayn, który znajduje się naprzeciwko. Na dole znajdziesz Dunmerkę, natomiast na górze - pusty pokój i łóżeczko w którym nikt Cię nie przyłapie ;)
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Ja u siebie zacząłem Wielkie Modowanie :D .Na razie tylko kosmetyczne modziki używam czyli prawie wszystkie Ang wiec trzeba sie pobawić konwertem i CS :P Ciekawe jak będzie gra wyglądała ?
Obrazek
Obrazek
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

Jeśli masz zamiar bawic się modami to lepiej zrób sobię najpierw kopię zapisów, czasem można nieźle się wkopać, np: miałem kiedys moda dodającego nowe potworki, początkowo działał bezproblemowo, nabiłem sobie jakieś 20Lvl i okazało się, jeden z dość powszechnie występujących stworów nie posiadał modelu i za każdym razem gdy zbliżałem się do miejsca gdzie powinien się pojawić wywalało mi grę, wyjątkowo irytujące.
Force pisze: Gdzie sprzedać "księżycowy cukier"?
Cukier kupi od ciebie każdy khajiit kupiec, tak więc i Ra'Vir lub Ajra.
Force pisze: Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie :D ?
Poza powolnym opadaniem o którym wpomniał Nyano masz jeszcze 2 możliwości, albo skorzystać ponownie ze zwoju przed lądowaniem albo z lewitacji, przy czym zaznaczam, że lepiej jest posiadać przedmiot z którymś ze wspomnianych czarów, wtedy masz pewność, że zawsze zadziała.
De gustibus non est disputandum, no nie?
KuKi
Majtek
Majtek

Post autor: KuKi »

BochN pisze:Cukier kupi od ciebie każdy khajiit kupiec, tak więc i Ra'Vir lub Ajra.
Nieprawda drogi kolego!
Ajira nie kupi od ciebie cukru
kajtek Raulin
Kok
Kok

Nareszcie się przespałem i mam 3 poziom. :D
W gildi wojowników w Balmorze.Schodzi się niżej i tam jest handlarz.Jeszce niżej i są drzwi.Jedne prowadzą do miejsca treningu a drugie do łóżek.

Wykonałem wszystkie zadania w wcześniej wspomnianej gidli woj. gdzie teraz iść?
W którym mieście jest gildia wojowników znieskomplikowanymi zadaniami?

PSnieskomplikowane zadania(tzn.idę do miasta pustynnego a tam tak gildia wojowników.Ok.Myślę sobie że tam będą zadania.A gościu mi mów:
-znajdź nekromantów wraz z kimśtam,kimśtam i kimśtam znajdujących się koło gdzieśtam i ....tak dalej...:wink:)
ODPOWIEDZ