Gry komputerowe ogólnie

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

A wiedziałeś, że w N4S był dodatkowy, ukryty samochód "przyszłości"? Żeby go mieć trzeba było grzebać w plikach, ogółem nie był zbyt... "fair".

Tekken2: Angel, Yoshimitsu, Kunimitsu, Heniek, Law
Tekken3: Eddie, Tiger, Jin, Law, Paul, Yoshimitsu, Gon [i tak najwięcej w Tekken Ball Mode się grało]
Tekken5: Steve, Jin, Paul, Eddie, Law, Heniek, i jakbym więcej grał to pewnie jeszcze Ravena mógłbym wymienić

Co do innych części to za mało w nie grałem, a w najnowszą część w ogóle nie grałem
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Re: Gry

Post autor: Pita »

Jesteśmy już po targach E3 i.....kompletny zawód. IMHO najlepiej zaprezentował się Xbox 360, lekko za nim PS3. Wii było całkowitą porażką, a "Games fo Windows"....cóż jakby nie konwersje z Xa byłoby źle. Handheldy wyrównanie. Na http://www.gamespot.com można obejrzec całe konferecnje, na gametrailers.com masę trailerów z nowych gier. Jak dla mnie największe wrażenia zrobiły:

Halo 3 (Xbox 360) FPP - zapowiada się na genialne zwieńczenie trylogii, trailer niezbyt ciekawy, ale napalił mnie na grę całkowcie. ten fpp wymiecie

Killzone 2 (PS3) FPP- nie spodziewałem się czegoś takiego. Po prostu opad szczeny, walki w zubraniozowanych loakcjach świetny klimat.

Heavenly Sword (PS3) Slasher - cóż nowa jakośc w slasherach oraz grafika na najwyzszym spotykanym poziomie... rudowłosa kobieta, miecz od Boga, setki przeciwnikó na raz na ekranie...

Mass Effect (XBox 360) RPG - RPG od Bioware, gra któa zawsze chcieli stworzyc...wiecej nie musze pisac

Lost Odyssey (Xbox 360) RPG - opad szczeny, Mistwalker da rade bedzie wyczes po maxie, fabuła opowaida historię nieśmiertelego człowieka/....

Front Mission First (NDS) TRPG - ulepszona konwersja hitu ze SNESa i PSone, do kieszeniw sam raz

Gears of War (PC) - i PC dostanie swoje Gearsy. Dobrze, przyda sie dobra gra

Assasin Creed (Xbox 360, PS3, PC) - zabója, Jeruzalem, broń biała, free roaming. Nawet BAZYL to chce.

Metroid Prime 3 (Wii) FPP - najlepiej zapowiadający się FPP pod względem kontroli. Niesamowity klimt. Cudo.

Ogólnie next-geny się rozkreciły. PC zdycha, jakby nie konwersje i multipaltformy zostałby mu Crysis i StarCraft 2 na tych targach. Wii sprzeda sie w kolejnych milionach bo pokazali na nie kolejne pierdółki dla niedzielnych graczy.
Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

niesttey nie obadałem jeszcze wszystkich trailerów, więc nie nawiążę do nawet połowy gier ywmienionych przez Pitę, ale swoje dodam.
Targi odbyły się bez TEJ pompy co zwykle, zabrakło też zupełnie nowych, naprawde głośnych pozycji. Za to otrzymaliśmy zapewnienie, że gry które już od heeen czasu są tworzone nielugo przyatakują i zabiją :P to już coś

killzone2- wielkie odzyskanie wiary w siłę Sony, prezentuje się topowo bez dwóch zdań. Masakryczny design

Assasins Creed- były ftopy, ale urok Jade je uratował. Ja jeszcze peanów nie wygłaszam, sam zamysł, pomysł, design rządzą ale wykonanie satnowczo potrzebuje szlifów. Gdy one nadejdą będzie pozamiatane

Ratchet&Clank Tools of destruction- next genowa gra na którą najbardziej czekam, ma mnie całkowicie. Jest szybko, ultrapłynnie, wszytsko się błyszczy, wybucha, człowiek na***wia do przodu, masa pomysłów wetkniętych w jeden produkt, Cudna oprawa. Dla takich gier się kupuje konsole

no i MGS4... ahhhhhhhhhh
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Cholera zapomniałem o MGS4 (PS3) - fakt, Kojima zapewne jak zwykle zmiecie nas, dziwi mnie tylko jak ktos na grafe najezdza w tej grze O_O
Har Har Har
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Pita pisze:PC zdycha
LOL. Nie osmieszaj sie prosze.
Rownie dobrze ja moge powiedziec: "konsole zdychaja", ale nie powiem bo to oczywista bzdura.
X-box 360 zdycha. Gdyby nie multiplatformy...
PS3 zdycha. Gdyby nie multiplatformy...
Itd.itd.itd.

Ile to juz razy (lata temu) czytalem w np.PSXextreme, ze PC zdycha. Juz nawet nie mam sie sily smiac z takich rewelwcji. Wspolczucie mnie po prostu ogarnia.
:D
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Szelmon pisze:
Pita pisze:PC zdycha
LOL. Nie osmieszaj sie prosze.
Rownie dobrze ja moge powiedziec: "konsole zdychaja", ale nie powiem bo to oczywista bzdura.
X-box 360 zdycha. Gdyby nie multiplatformy...
PS3 zdycha. Gdyby nie multiplatformy...
Itd.itd.itd.

Ile to juz razy (lata temu) czytalem w np.PSXextreme, ze PC zdycha. Juz nawet nie mam sie sily smiac z takich rewelwcji. Wspolczucie mnie po prostu ogarnia.
:D
Chodziło mi o te targi. Wiesz tam zaznaczone "na tych targach". Porównaj sobie ilośc eksluzywnych dobrych gier, które pokazali na PC (3) a na PS3, Xbox 360 (aż się liczyc nie chce). O Wii nie wspominam bo te się chyba nawet gorzej do PC zaprezentowało - niestety bo liczyłem na nie. Więc Twój argument o multiplatformach chybiony... A, że Crysis (nie pisze, że JEST, tylko jaka była prezentacja) został zaprezentowany NIE ciekawie to już NIE moja wina. W tę grę wierze, nie przeczę. Największymi podjarkami targów jęsli chodzi o PC był StarCraft 2 i Gearsy. Obejrzyj E3 a później się wypowiedz linki na gamespot.com. Games fo Windows - prezentacja MS jakbyś nie wiedział. Acha bo bym zapomniał Call of Duty 4 (multiplatforma) zapowiada się słodko. Pełni życia PC na targach baaaaaaardzo brakowało ;/ no, ale odpowiednie pisma PC znów walną po 15 zapowiedzi gier, których nie zapowiedziano na PC + 50 stron o gearsach i VIVA Pinata z Xa. Choc przyznaje - PCtowe Gearsy dostaną nowy kawałek gry, nie wiadomo czy wyjdzie on na Xa. I dobrze, niech mają w co grac. A kiedyś się wypowiedziałem już że PC jako platforma nie zginie bo rynek to za duży.

EDIT: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=171421 oł szit bede musial sprzedac nere by kupic niektore z tych gier O_O
Ostatnio zmieniony niedziela, 15 lipca 2007, 18:12 przez Pita, łącznie zmieniany 1 raz.
Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak

no trudno się z Tobą nie zgodzić Piotrze ;] już nie będę wnikał w ciągłe obracanie się rynku pc wokół gier na jedną modłę, ale nawet jesli miałyby wychodzić ciągle same strategie i fppy to i tak liczba tytułów to bieda, nędza, republika konga.

konsole pokazały poprostu od czego są- od grania, i czas najwyższy by ludzie siedzący ciągle tylko w blachach to przyuważyli. Przewaga jest miażdrząca. X360 to niexle rozpędzony wagon rollecastera a PS3 to wulkan czekający na przebudzenie, nic tylko się cieszyć, że w tym roku wyjdą gry o których będziemy mówić dłuuuugo.
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

a właśnie....Wii Fit to będzie nowa zabawka, do przyciągania rzeszy nowych graczy http://pl.youtube.com/watch?v=5oNVIcMnZ ... ed&search= nie sądzicie?
Har Har Har
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

stupid6394 pisze: this game looks so stupid
I ja się z tym zgadzam może i fenomen wii polega na ruchu ale Wii Fit to dla mniepoprostu głupota - takie rozwinięcie kaset wideo z ćwiczeniami i bajer dla japończyków.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

jokemaster pisze:
stupid6394 pisze: this game looks so stupid
I ja się z tym zgadzam może i fenomen wii polega na ruchu ale Wii Fit to dla mniepoprostu głupota - takie rozwinięcie kaset wideo z ćwiczeniami i bajer dla japończyków.
ale nikt tu nie pisze, że to się podoba. Bo mi się np. nie podoba, Arasowi też, ale są setki osób które już się tym jarają. Ja tylko pisze, że to się sprzeda. Bo dla "normalnych" graczy, nie casuali Wii to porażka. A bajer dla Japońców? daje ogon BAZYLa że dobrze sprzeda się również w USA i Europie
Har Har Har
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Nintendo>all Ds>wszystkie przenośne wii>ps3(to jest największy niewypał w next-genach)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Wydaje mi się, że Wii Fit sprzeda się nieźle nie tylko u Japończyków. Z tego prostego powodu, że Wii jest najbardziej geekowską zabaweczką, jaką można kupić, więc geeki się na to rzucą. I nawet nie po to, żeby w to grać i się aerobikować, a po to, żeby móc się upić ze znajomymi na imprezie i skakać przed ekranem. No i żeby *mieć* kolejnego gadżeta do najbardziej coolerskiej* konsoli.
Np. ja bym chciała sobie kupić tego cosia i poskakać trochę ;)

* - "coolerska" w tym poście oznacza 'zapewniająca świetną zabawę dla całej masy ludzi, w przeciwieństwie do innych konsol, gdzie się tylko męczy paluchy'. Zdaję sobie sprawę, że np. takie PS3 wymiata :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Widzicie Falka to żywy dowód na sukces Wii i Wii Fit :)
Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak

ja osobiście nie mogę patrzeć na te genialne inaczej ruchy nintendo w swiecie dużych (?) konsol. Zwalili niesamowicie z N64 przez swoje nie wiem... ego? potem mieli gC, wkońcu normalna konsola! jes jessss tylko o gry się postarac to już nie mogli. Nie rozumiem, ekskluesivy tez stracili a gdyby nie to to GC mialby u siebie NAJWIĘKSZE killery poprzedniej generacji takie jak metroidy, RE4, Zeldy, VJ masakra. Troszkę więcej gie rdla wszytskich, wydawanych co mieisąc i by nie było takiej sytuacji jak teraz.

Oby zdechli :D xD
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

mimo wszystko chciałbym Wii. Chocby dla gier z GC, Zeldy, Metroida, No More Heroes, Fire Emblema.
Har Har Har
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

top 10 E3 wg. gamespy:

Top 10:
10. Clive Barker's Jericho (360/PS3/PC)
9. Crysis (PC)
8. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (NDS)
7. Call of Duty 4: Modern Warfare (PC/360/PS3)
6. Halo 3 (360)
5. LittleBigPlanet (PS3)
4. Rock Band (360/PS3)
3. Mass Effect (360)
2. Fallout 3 (PC/360/PS3)
1. BioShock (360/PC)
Har Har Har
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: Gry komputerowe ogólnie

Post autor: Force »

A ja od dzisiaj zacząłem swoją przygodę z Jedi Academy II. Oczywiście multiplayer.
Nareszcie mogę polatać sobie po ścianach z laserowym mieczem. Musze podszkolić się trochę w kombosach i przeboleć że na serwerach jest mało graczy. Jak ktoś chce się przyłączyć to zapraszam.
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ