Nie odradzam, ale jakoś jak sobie pomysle o takiej imprezie... brrr... zreszta na Grunwaldzie pewnie będzie wiele świrów (czyt.- maniaków) a ja lubie świrów, dopóki sa niegroźni
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Tak,racja....Alucard pisze:Nie unoś się Szelmon. Temat brzmi "obóz ROG"
Kajtku poszukaj w necie stronki Grunwaldu a zrozumiesz ze głupoty pleciesz. Grunw to impreza zbierająca rycerstwo z całej Polski. Dla mnie to prawie 200km a chyba dalej niż moi znajomi z Bractwa św Łazarza ze Szczecina to nie masz.kajtek Raulin pisze:
Ekhm...Mieszkam w Pomorskim i trochę daleko mi do Grunwaldu...
A ja nadal się wstrzymuję co do tego Grunwaldu ( chociaż cena 200 zł jest naprawdę kusząca) Pewnie jest tam masa specjalistów którzy skoczą na noobka który o średniowieczu ma mniejsze pojecie od nich (czyt. na mnie)Alucard pisze:a ja lubie świrów, dopóki sa niegroźni
woha? Grunwald i Flamberg ale nie zwykłe konwenty.A wracając do konwentów to trzeba mieć ukończone 18 lat
A więc nie zniechęcam. Oczywiście jak już wczesniej wspomniałem , obóz będzioe dla młodego RPGowicza/(owca?) ciekawym przeżyciem i uczącym doświadczeniem. Popieram Cie Kajtku-nasz jak juz wcześniej zaznaczyłes Trollu oswojony w stu procentach. Niech moc będzie z tobąkajtek Raulin pisze:Tak,racja....Alucard pisze:Nie unoś się Szelmon. Temat brzmi "obóz ROG"
Mam nadzieje iż na mym obozie będzie ciekawie....[...] Więc obóz będzie najlepszym rozwiązaniem
Zależy na kogo trafisz. Ludzie, jak wszędzie. Nawet kompleksy te same mają - stąd szansa, że będziesz ośmieszany. Jak wszędzie. Ale ręczę, że są tam też ludzie, z którymi fajnie się gada.Pewnie jest tam masa specjalistów którzy skoczą na noobka który o średniowieczu ma mniejsze pojecie od nich (czyt. na mnie)
Oł, yeah! Tak, tak i jeszcze raz tak.I nie mowie tu tylko o historii Bitwy pod Grunwaldem czy wojny z Krzyżakami ale o tym jak się żyło w średniowieczu bo RR to nie tylko walka ale również cala otoczka.
Może to kompleksy, może to zazdrość... Ale chcę to zobaczyć. Zapraszam w przyszły wtorek do Salezjan w Legionowie. Mamy trening z własnym sprzętem. Dodatkowy sparing partner będzie jak znalazł:)Może starych przekonam i pojadę was tam na miecze porozwalać...
Ach już widzę te krzyki i ludzi rozłożonych na glebę.
Normalnie to nikt w realu nie chce się ze mną fechtować bo wynik jest przesądzony.
Nie wiem, ale u nas poniżej 700zł się nie schodzi:P Nogawice, dublet, jopula... I 700zł w plecy. Wiem, bo sam tydzień temu zamówiłem.Strój: dostaniesz od 200zł
I dobrych trenerów. Można trenować latami i tylko powielać błędne założenia. Trenerzy IMHO są zdecydowanie ważniejsi, niż "dobry" sprzęt - zrobienie tarczy, palcata i podstawowych osłon to betka w porównaniu z trudem znalezienia człowieka, który naprawdę umie uczyć walczyć.Ale... jak taki dzieciak zacznie trenować, to w wieku 16-18 lat po prostu będzie klasą samą dla siebie (pod warunkiem, że będzie miał dostęp do sensownego sprzętu)
02.07.2007 - 14.07.2007
16.07.2007 - 28.07.2007
30.07.2007 - 11.08.2007
13.08.2007 - 25.08.2007
Czyli to nie takie prawdziwe profesjonalne nurkowanie, na takie z butlą będziesz musiał poczekać do 15 roku życia. I za 120 zł. Ja nauczę cię za piwowypożyczalnia ABC fajka, maska, płetwy