Morrowind

-
- Kok
- Numer GG: 0
Re: MORROWIND
A teraz pytanie gdzie mam sie przespać??

-
- Majtek
- Numer GG: 7260540

-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Ja tez wiemZamroczony mrrrok pisze:.....Niepamiętam czy ci te 5 punktów zje czy będziesz miał je na 2 poziomie... Nyano pewnie będzie wiedział

Dla Kajtka ::
Mozesz sie przespac np. za miastem ale nie zdziw sie gdy Twoj sen zostanie przerwany przez 5 skrzekaczow pozywiajacych sie Toba..

-
- Marynarz
- Numer GG: 4340922
- Kontakt:
Niestety błędna odpowiedz po przespaniu się kajtek będzie miał level 2 i 5/10 do następnego levela. O i mam małe pytanie do kajtka ile ty masz postaci w morku bo co i raz piszeż że zaczełeś nową gre.Elfin pisze:Ja tez wiem... A tych 5 czy ilestam pkt nie przechodzi gdy masz przykladowo 15/10... Gdy sie przespisz awansujesz na kolejny poziom i otrzymujesz ponownie 0/10 ....
Niestety
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Got this love I can feel

-
- Kok
Zrobiłem sobie drugą bo save z pierwszą poszedł sie *****
A co?
Ale zrobiłem sobie Norda Barbarzyńcę.....
Kościany hełm
Kościane nagolenniki
Kościane cośtam
Norski claymor
Ale cos jeszce pominęłem....
A co?
Ale zrobiłem sobie Norda Barbarzyńcę.....
Kościany hełm
Kościane nagolenniki
Kościane cośtam

Norski claymor
Ale cos jeszce pominęłem....

-
- Pomywacz
- Numer GG: 9104055
- Kontakt:
Skoro tak mówicie o postaciach, to też się nową pochwalę ^^
Cesarski,
Umiejętności to mix Wojownika i skrytobójca, plus iluzja
Stalowy komplet ze wstawkami z orczej zbroi z posiadłości Ghorak, plus Nordic Claymore
Z dodatkiem 'Peleryny'
Pochwalę się - Ubiłem tak strażnika w Calderze, że mnie nikt nie przyuważył, na 1 poziomie ^^ (A ile kasy poszło na scrolle?)
BTW: Ktoś mi powie, gdzie się zdobywało Volendrunga? Bo raz go miałem w eq, ale znalazłem go jakieś półtora roku temu... Ktoś przypomni, proszę? ^^
Cesarski,
Umiejętności to mix Wojownika i skrytobójca, plus iluzja

Stalowy komplet ze wstawkami z orczej zbroi z posiadłości Ghorak, plus Nordic Claymore
Z dodatkiem 'Peleryny'

Pochwalę się - Ubiłem tak strażnika w Calderze, że mnie nikt nie przyuważył, na 1 poziomie ^^ (A ile kasy poszło na scrolle?)
BTW: Ktoś mi powie, gdzie się zdobywało Volendrunga? Bo raz go miałem w eq, ale znalazłem go jakieś półtora roku temu... Ktoś przypomni, proszę? ^^
Pozdrawiam, Venthe
Morrowind, Gothic, Half Life 2, Fallout, ADoM, Otchlan... ...Fan
ASG, RPG player.
Morrowind, Gothic, Half Life 2, Fallout, ADoM, Otchlan... ...Fan

ASG, RPG player.

-
- Bosman
Tak, zacząłem grać w Morrowinda.
Nie, nie dlatego żeby spamować forum.
Mag bojowy, trzeci poziom
Zaklęty topór jadu
Skradziony Kirys z plantacji Dren (65 kp, po założeniu 33 kp)
Zwykła tarcza i reszta.
~5200 smoków.
I mam dla znawców hurtowe pytanka:
Mam już czar chodzenia po wodzie, więc do pakietu "trzy wymiary" brakuje mi "oddychania w wodzie" oraz "lewitacji". Gdzie mogę dostać te czary? Konkretnie w której gildii magów? W Balmorze nie ma.
Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie
?
Czy Pełzacz jest jedynym tak bogatym kupcem? Kto tu ma dużo złota?
Gdzie sprzedać "księżycowy cukier"?
I w końcu pytanie wielkiej wagi - Jak dołączyć do gildii złodziei?
Na razie rabuje co się da i pracuję trybem "total harvester" sprzedaje wszystko co znajdę, nawet śmieci z koszy.
Nie, nie dlatego żeby spamować forum.
Mag bojowy, trzeci poziom
Zaklęty topór jadu
Skradziony Kirys z plantacji Dren (65 kp, po założeniu 33 kp)
Zwykła tarcza i reszta.
~5200 smoków.
I mam dla znawców hurtowe pytanka:
Mam już czar chodzenia po wodzie, więc do pakietu "trzy wymiary" brakuje mi "oddychania w wodzie" oraz "lewitacji". Gdzie mogę dostać te czary? Konkretnie w której gildii magów? W Balmorze nie ma.
Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie

Czy Pełzacz jest jedynym tak bogatym kupcem? Kto tu ma dużo złota?
Gdzie sprzedać "księżycowy cukier"?
I w końcu pytanie wielkiej wagi - Jak dołączyć do gildii złodziei?
Na razie rabuje co się da i pracuję trybem "total harvester" sprzedaje wszystko co znajdę, nawet śmieci z koszy.

-
- Kok
Księżycowy cukier to narkotyk i mało kto chce go kupić...Gdzie sprzedać "księżycowy cukier"?
Ale w mieście Suran w Domu Uciech Cielesnych babka stojąca za ladą(nie khajiit) sprzedaje ten oto cukier.To dlaczego by go nie kupowała?

Trzeba to sprawdzić....
A ja mam też pytanie...
Jestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?

-
- Marynarz
- Kontakt:
Użyj albo amuletu powolnego spadania albo w chwili jak będziesz przy ziemi walnij znowu ikara. Wtedy przeżyjeszForce pisze:Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie?.
Jest jeszcze taki krab który ma 20 tyś złota i u niego również można sprzedawać przedmioty w stosunku 1:1.Force pisze:Czy Pełzacz jest jedynym tak bogatym kupcem? Kto tu ma dużo złota?
Skoro nie mozesz do niej dołączyć to prawdobodobnie masz za małe współczynniki ( osobowość i zwinność w tymwypadku)Force pisze:I w końcu pytanie wielkiej wagi - Jak dołączyć do gildii złodziei?
Pogadaj z barmanem o usłuchach albo o pokojach. Nie jestem jednak tego pewniem gdyż żadko kimam się w wynajmowanych pokojach.kajtek Raulin pisze:Jestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?
This is it, here I stand
Got this love I can feel
Got this love I can feel

-
- Mat
- Numer GG: 3030068
W Gildii Magów w Sadrith Morze są.Force pisze:Mam już czar chodzenia po wodzie, więc do pakietu "trzy wymiary" brakuje mi "oddychania w wodzie" oraz "lewitacji". Gdzie mogę dostać te czary? Konkretnie w której gildii magów? W Balmorze nie ma.
Dziką Lewitację dostaniesz u Arielle Phiencel, a Pocałunek Viveca (oddychanie w wodzie) u Uleni Heleran.
U obu pań mogą kupować czary osoby nie będące w gildii, a nawet członkowie Telvanni

Już się kiedyś rozpisywałem nt. megaskoków.Force pisze:Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie?
W każdym bądź razie - czar z efektem Powolne Opadanie. O ile się nie mylę, wspomniana już Arielle Phiencel powinna mieć takowy.
W Balmorze po wschodniej stronie rzeki jest taka gospoda przy południowym murze. Nawet chyba tak się nazywa - Przy Południowym Murze. Musisz odnaleźć w środku Khajiita imieniem Habasi i pogadać z nim. Nic trudnegoForce pisze:I w końcu pytanie wielkiej wagi - Jak dołączyć do gildii złodziei?

Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew

-
- Kok
@NyanoJestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?
Bo Ciebie uważam za Morrowindowego eksperta....

O co mam zapytać? I kogo?
Barmanem?Pogadaj z barmanem
Tam nie ma barmana...

-
- Marynarz
- Kontakt:
Hmm... włączyłem sobie morrka i poszłem do domu uciech ale łużka nie udałomi się wynająć. Idz poprostu na góre i otwórz te zamknięte drzwi ( mają 45 poziom otworzysz je spokojnie włamaniem ondusiego lub wytrychem )kajtek Raulin pisze:Jestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?
Ja natomiast mam pytanie do bardziej zaawansowanych graczy. W obliwionie robiłem właśnie questa dla championa areny który był "białym orkiem" i był ciekawy kto jest jego ojcem. Ojcem był wampir co wyjaśniało kolor skóry championa. I po tej misji nasuneło mi się pytanie - jak wygląda wampir Argoianin i wampir Khaiit. Byłbymwdzienczny o podesłanie screna.
This is it, here I stand
Got this love I can feel
Got this love I can feel

-
- Mat
- Numer GG: 3030068
Dzięki, ale ekspertem to ja nie jestemkajtek Raulin pisze:@NyanoJestem w DOmu Uciech i pytam się o dług.Ok.Zadanie wykonałem.Ale chce się teraz przespać.Co mam powiedzieć?
Bo Ciebie uważam za Morrowindowego eksperta....
O co mam zapytać? I kogo?

Nic masz nie mówić ^^
Nie śpij w Domu Uciech, bo musisz zmarnować manę na czar / kasę na zwój otwarcia, jako że nie sądzę byś był wystarczająco dobrym włamywaczem by poradzić sobie z wytrychem.
Przespać się możesz:
- Poza miastem.
Istnieje ryzyko, że coś przerwie Ci sen, ale to tylko jeden potwór (a dla Tribunala również skrytobójca) dostosowany do twojego poziomu. Nie ma się czego obawiać.
- W jednej z siedzib organizacji (gildia, ród etc.), której jesteś członkiem.
Jako, że na początku wątku głównego zostajesz członkiem Ostrz możesz również spać w chatce Cosadesa.
- W pustym domku.
Oczywiście domek trzeba najpierw otworzyć wytrychem / czarem albo zaciukać właściciela

- W łóżku gdzie nikt Cię nie widzi.
Daleko nie szukając - Wyszedłszy z Domu Uciech wejdź do sklepu Ranosy Gilvayn, który znajduje się naprzeciwko. Na dole znajdziesz Dunmerkę, natomiast na górze - pusty pokój i łóżeczko w którym nikt Cię nie przyłapie

Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew

-
- Majtek
- Numer GG: 7260540
Ja u siebie zacząłem Wielkie Modowanie
.Na razie tylko kosmetyczne modziki używam czyli prawie wszystkie Ang wiec trzeba sie pobawić konwertem i CS
Ciekawe jak będzie gra wyglądała ?

-
- Majtek
- Numer GG: 12017892
Jeśli masz zamiar bawic się modami to lepiej zrób sobię najpierw kopię zapisów, czasem można nieźle się wkopać, np: miałem kiedys moda dodającego nowe potworki, początkowo działał bezproblemowo, nabiłem sobie jakieś 20Lvl i okazało się, jeden z dość powszechnie występujących stworów nie posiadał modelu i za każdym razem gdy zbliżałem się do miejsca gdzie powinien się pojawić wywalało mi grę, wyjątkowo irytujące.
Cukier kupi od ciebie każdy khajiit kupiec, tak więc i Ra'Vir lub Ajra.Force pisze: Gdzie sprzedać "księżycowy cukier"?
Poza powolnym opadaniem o którym wpomniał Nyano masz jeszcze 2 możliwości, albo skorzystać ponownie ze zwoju przed lądowaniem albo z lewitacji, przy czym zaznaczam, że lepiej jest posiadać przedmiot z którymś ze wspomnianych czarów, wtedy masz pewność, że zawsze zadziała.Force pisze: Jak można ulepszyć "Lot Ikara" Żebym przy lądowaniu nie rozpaćkał się na gruncie?
De gustibus non est disputandum, no nie?

-
- Majtek
Nieprawda drogi kolego!BochN pisze:Cukier kupi od ciebie każdy khajiit kupiec, tak więc i Ra'Vir lub Ajra.
Ajira nie kupi od ciebie cukru

-
- Kok
Nareszcie się przespałem i mam 3 poziom.
W gildi wojowników w Balmorze.Schodzi się niżej i tam jest handlarz.Jeszce niżej i są drzwi.Jedne prowadzą do miejsca treningu a drugie do łóżek.
Wykonałem wszystkie zadania w wcześniej wspomnianej gidli woj. gdzie teraz iść?
W którym mieście jest gildia wojowników znieskomplikowanymi zadaniami?
PSnieskomplikowane zadania(tzn.idę do miasta pustynnego a tam tak gildia wojowników.Ok.Myślę sobie że tam będą zadania.A gościu mi mów:
-znajdź nekromantów wraz z kimśtam,kimśtam i kimśtam znajdujących się koło gdzieśtam i ....tak dalej...
)

W gildi wojowników w Balmorze.Schodzi się niżej i tam jest handlarz.Jeszce niżej i są drzwi.Jedne prowadzą do miejsca treningu a drugie do łóżek.
Wykonałem wszystkie zadania w wcześniej wspomnianej gidli woj. gdzie teraz iść?
W którym mieście jest gildia wojowników znieskomplikowanymi zadaniami?
PSnieskomplikowane zadania(tzn.idę do miasta pustynnego a tam tak gildia wojowników.Ok.Myślę sobie że tam będą zadania.A gościu mi mów:
-znajdź nekromantów wraz z kimśtam,kimśtam i kimśtam znajdujących się koło gdzieśtam i ....tak dalej...