Morrowind

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Re: MORROWIND

Post autor: Lea »

<sigh> No ładnie. Napędzilibyście gospodarkę...

Swoją drogą, to nigdy nie znalazłam tego kraba. Raz, szukając według poradnika z netu, obeszłam dobry kawał wybrzeża i łąk, ale nic z tego. Widać źle szukałam, zły poradnik, albo był sezon na paluszki z kraba:/

Miałam kilku ulubionych sprzedawców. Jakiś kowal na górze w Vivec mi wystarczał. Tylko, że progi obchodziłam wymianą przedmiotów w te i we wte. Sprzedawałam np daedryczny miecz za kasę i szklane sztylety sprzedane uprzednio, potem drugi tak samo, a potem odkupowałam sztylety sprzedając następne rzeczy i tak aż do końca towaru, mozolnie wyciągałam od niego forsę. Zawsze byłam do tyłu, jasne, ale nie tyle co przy sprzedaży za ichnią marną gotóweczkę. Oj tak, w sklepach to się nasiedziałam... W zasadzie wszędzie się nasiedziałam - w końcu to morrowind...

Z zasiedzeń to najmilej wspominam przydługą, ale zabawną bieganinę po posesji pewnego czarnego pana, którego wcześniej trochę rozdrażniłam - później musiałam biegać w kółko, ucząc się jak właściwie rzuca się zaklęcia i jakie jest stosowne, by zamienić z nim niezbędne parę słów. Na nim nauczyłam się rzucać spelle, lepiej późno niż wcale... od opanowania magii gra zrobiła się trochę przyłatwa, ale trudno, ciągle miała inne zalety.

Nie zarabiałam na uwięzionych duszach. Nie lubiłam rozstawać się z zaklętymi klejnotami. Gromadząc je, czułam się "potężniej" :lol: [jej, ta moja postać to był czubek... ale przynajmniej ładnie ubrany].
telitha i lú...
Obelix
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6330570
Kontakt:

Post autor: Obelix »

o wlaśnie - jak się łapie dusze w klejnoty i do czego w ogóle są potrzebne (te z duszami)?
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Lea pisze:od opanowania magii gra zrobiła się trochę przyłatwa, ale trudno, ciągle miała inne zalety.
Jeśli jeszcze nie próbowałaś to polecam pobawienie się suwaczkiem regulującym poziom trudności. Daje niedużo, ale przynajmniej już nie powinno Ci się wydawać, że jest za łatwo.
Obelix pisze:o wlaśnie - jak się łapie dusze w klejnoty i do czego w ogóle są potrzebne (te z duszami)?
Po pierwsze - musisz mieć odpowiednio duży klejnot duszy.
Po drugie - musisz mieć zaklęcie z efektem Chwytanie Dusz (mistycyzm) tudzież zaklęty przedmiot / zwój z tym zaklęciem.
Należy rzucić zaklęcie na stwora, którego chcemy złapać, następnie zwyczajnie go ubić w czasie działania czaru. Jeśli się powiedzie dusza wskoczy do kamienia automatycznie.

Kamienie duszy są potrzebne do zaklinania.
Używane są tworzenia zaklętych przedmiotów (zarówno gdy tworzymy je sami jak i gdy tworzy je NPC).
Przydatne są również do regenerowania zaklętych przedmiotów (tych z efektem przy użyciu / przy trafieniu, zaklęte na stałe nie zużywają się). Oczywiście w miarę upływu czasu przedmioty regenerują się same, ale gdy czeka nas duża bitwa ładowanie kamieniami dusz może być nieuniknione.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

Nyano pisze:Jeśli jeszcze nie próbowałaś to polecam pobawienie się suwaczkiem regulującym poziom trudności. Daje niedużo, ale przynajmniej już nie powinno Ci się wydawać, że jest za łatwo.
Niestety, przy stałej lewitacji i łuku postać jest niemal nietykalnym "amorkiem", który jednak ma łatwo niezależnie od suwaka.
Eh, kiedyś jak mi do reszty poprzedni morrow wywietrzeje z głowy, zagram sobie altmerem wojownikiem, to pewnie na łatwość nie będę narzekać... Tylko że nie lubię grać wojownikami. :)
telitha i lú...
Monk
Szczur Lądowy
Numer GG: 4899414

Post autor: Monk »

Moim pierwszym rpg'iem byl wlasnie morek. Pamietam jak go odpalilem jakies 4 lata temu. Pierwsze wrazenie szok :shock: Boshe gdzie tu isc? To morze to sie konczy gdzies. Ooo....questlog. Balmora? Gdzie to jest? Pn-Zach, to ide. To ptak,samolot,supermen....nie to koles spadajac z nieba. Fajny miecz, a ta czapka. Stworki jakie dziwne, ej to gryzie, usmazony blyskawica...haha...tylko skad ona sie wziela? Ta blyskawica to z miecza jaki bajer, ale sie popsol, ladunek sie skonczyl czy cos, a gniazdek nie widze :? Dlugo tak juz ide ... stworki, las, bagna, jaks rzeka i znow stworki. Daleko jeszcze? Widze jakies miasto:D . Nareszcie po 2h grania to na pewno Balmora. Co za nora, tez mi miasto wiocha jakas na bagnach. Eheee co... Gnaar Mok, dalej to jest morze tylko...hmm.. :idea: ..wracam! Kurde trudne te questy, a kumpel mowi ze sa ich setki. Super bedzie grania na pol roku :)
Od tamtej pory installuje ta gre srednio 2x na rok, gram, znudze sie, wywalam i od nowa. Gralem bardzo duzo, widzialem jeszcze wiecej a i tak znajde cos nowego. Po morku to juz nic mnie tak nie zachwycilo. Mialem tony modow (sam zrobilem pare). Ze bledy sa, to co?! A niby gdzie ich nie ma. Cos mi sie zdaje ze dzis kolejny raz juz zainstaluje to cudo.

Pozdrawiam
Venthe
Pomywacz
Numer GG: 9104055
Kontakt:

Post autor: Venthe »

[qoute="Odnośnie blue/goldbranda"]Nie szukaj go na powierzchni Vvardenfell ;).[/quote]
Oh, qrczę, rozumiem to teraz... :)
Yipee, mój Altmerowski Mag z longblade'm rządzi...!

(A dla uczczenia: jako wilkołak -z pierścienia- zostałem Wampirem...! BTW. Wicie jak ciężko stworzyć przedmiot 100% podatności na choroby? xD)

Ja nie zabijam nikogo, kogo nie muszę. Nie lubię. ;)

I teraz kilka pytań do obecnej tu braci,

MicroAnkieta:
Gracie FPP czy TPP?: Ja FPP.
Z dodatkami, czy bez?: Tak, Bloodmoon rox.
Jaką frakcję najbardziej lubicie?: Popielni ^^
Pozdrawiam, Venthe
Morrowind, Gothic, Half Life 2, Fallout, ADoM, Otchlan... ...Fan :)
ASG, RPG player.
Obelix
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

1. FPP
2. nie wiem, nie mam dodatków
3. za mało gram
Nyano
Mat
Mat

Gracie FPP czy TPP?: TPP od zawsze. Zarówno w Morrku jak i Obku.
Czasem grając w FPP można żyć w błogiej nieświadomości (patrz: parę postów wyżej) :P
IMO jedyną zaletą FPP w TES jest "celownik", ale ja jakoś i bez niego zawsze trafiam na dystans :P

Z dodatkami, czy bez?: Z dodatkami i modami, naturalnie

Jaką frakcję najbardziej lubicie?: Wielki Ród Telvanni
Bo nie dość, że specjalizują się w magii to jeszcze są z nich niezłe, za przeproszeniem, sukinsyny :)
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Fargoroth
Pomywacz
Numer GG: 4894429

Post autor: Fargoroth »

Mój ukochany cRPG , to była moja 3 taka gra , zrobiłem postać Nord , barbarzyńca
Cała deadryczna zbroja
Miecz z dodatku płomień prawdy
Tarcza cieni
Ubrania Cauciussa
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

FPP
reszta - za mało grałem na razie.

Aha Nyamo, wiem, że po podniesieniu czegoś stajesz się znów widzialny ale za to samego momentu zabrania przedmiotu nikt nie zauważa. Wyczyściłem tak już kilka sklepów. No a co do bicia Daedr - ach, jak mogłem być tak głupi by cieniem kraść to szkło, trza było iść postacią na 6 w chitynowym pancerzu i z demonicznym tanto iść do daedrtycznych ruin!
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Robiąc zadania dla Straży możesz zdobyć najlepszą zbroję jaka jest w grze (coś chyba z boskością, ale ma na 100 ciężkiego pancerza 333KP :P), potem gdzieś zdobyłem najlepsze buty (cośtam anioła, ma full KP i jeszcze do tego magię), potem mam też super hełm (maska czegośtam, tyle KP co deadryczne uzbrojenie + 30 pkt. do osobowości 8) ). Broń? Nie mam stałej... Może dlatego, że mam wszystkie umiejętności związane z władaniem bronią na 100? Teraz ćwiczę magię. Jak zdobędę wszystkie umiejętności na 100 (chociaż nie wiem jak to będzie, bo retorykę mam na czerwono jakbym się zaraził bądź jakbym miał klątwę, a niczym tego z siebie nie mogę zwalczyć... jakiś błąd? mam ją zamiast na 100 (tak miałem przez jakiś czas) to mam na 99 :/), to rozpocznę grę od nowa. Chociaż nie wiem jak to będzie, bo mając Tribunala, to wkurzające będzie jak stosunkowo często będą mnie zabijać skrytobójcy, gdy nie będę miał zbyt dobrze rozwiniętej postaci.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Nyano
Mat
Mat

Perzyn pisze:Aha Nyamo
Nyano, ewentualnie N., nie Nyamo, proszę...
Perzyn pisze:wiem, że po podniesieniu czegoś stajesz się znów widzialny ale za to samego momentu zabrania przedmiotu nikt nie zauważa.
Być może masz jakieś mody, bo w podstawce zauważają.
Oto dowód.
Perzyn pisze:No a co do bicia Daedr - ach, jak mogłem być tak głupi by cieniem kraść to szkło, trza było iść postacią na 6 w chitynowym pancerzu i z demonicznym tanto iść do daedrtycznych ruin!
Wybacz, mój błąd. Przez krótką chwilę zapomniałem, że masz wolną wolę ergo masz prawo nosić chitynę zamiast szklanki...
Obelix
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

bo po prostu ciebie nikt nie moze widziec jak używasz tej mocy Nyano :/
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

N. ale tą szklankę najpierw chyba muszę skądś wziąść, nie? I jakoś udało mi się bez kłopotu ją ukraść przy użyciu niewidzialności.
Nyano
Mat
Mat

Perzyn pisze:N. ale tą szklankę najpierw chyba muszę skądś wziąść, nie?
Hm... Ta wzmianka o konkretnym poziomie kazała mi myśleć, że mówimy o stanie obecnym twojej postaci, czyli już po tym jak skradłeś zbroję.
W każdym bądź razie sens jest taki, że nikt Ci nie każe chodzić w chitynie, więc na nią nie narzekaj ;) (I tak jest to wystarczająco dobra zbroja jak na 6 lvl, nawet na wypady do ruin)
Obelix pisze:bo po prostu ciebie nikt nie moze widziec jak używasz tej mocy Nyano :/
No co Ty? :D
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Re::MORROWIND

Post autor: kajtek Raulin »

Mam pytanie co do zadania w gildi wojowników.
A mianowicie polega ono na znalezieniu dłużniczki w mieście Suran.
Gdzie można ją znaleść?

I jeszce jedno pytanie:
Mam 1 poziom.Klikam PPM i najeżdżam na liczbę 1.Pokazuje mi się 15/10.A gdy awansuje w np.akrobatyce to pisze"Odpocznij i przemyśł swoje osiągnięcia".
15/10? To chyba nowym poziom...ale ciągle pisze 1.
O co chodzi?
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Jest on właścicielką "Domu Rozkoszy Cielesnych":)Burdel ten znajduje sie niedaleko łazika (obok niego jest tez wieża a w niej niezły mieczyk pod łóżkiem na samej górze...tylko ze pilnuje go strażnik.
A no jeśli pisze ci ze masz 15/10 to znaczy że masz o 5 punkcików za podniesienie umiejętności więcej niż trzeba.Wystarczy ze prześpisz sie chociażby 1h i dostaniesz lvl up'a.Niepamiętam czy ci te 5 punktów zje czy będziesz miał je na 2 poziomie... Nyano pewnie będzie wiedział :)
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ