Sonet do głupoty
Sonet do głupoty

-
Neprijatel
- Bombardier

- Kontakt:
Sonet do głupoty
Tak sobie pomyślałem, że co mi szkodzi, i ja wkleję tutaj coś swojego gwoli ewentualnego obsobaczenia mnie przez tutejszych bywalców. Zaznaczam jednakowoż, że to jeden z moich pierwszych utworów, a samo tworzenie form lirycznych traktuję raczej zabawowo, jako formę ćwiczenia języka, która może zaprocentować i w tworzeniu prozy 
Sonet do głupoty
Sonet do głupoty
Ostatnio zmieniony czwartek, 19 czerwca 2008, 01:01 przez Neprijatel, łącznie zmieniany 1 raz.
leżę, patrzę w podłogę i nie chcę.

-
Alucard
- Bosman

- Numer GG: 9149904
Re: Sonet do głupoty
Genialne. Oczywiscie wiersz nie jest przełomowy, ale mimo średniego warsztatu, niewielkiej ilości odkrywczych środków i niekiedy zaburzonej rytmiki wystawiam pięc
Po prostu przypadło mi to do gustu i tyle... nie będe sie trudził nad jakas logiczna krytyką. Chyba naucze sie tego na pamięc 
Aha... i bravo za formę. Sonet to cięzka rzecz
Aha... i bravo za formę. Sonet to cięzka rzecz
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica

-
Neprijatel
- Bombardier

- Kontakt:
Dzięki, Alucard, ale co do tego warsztatu to wal mi wszystko prosto, między oczy, bom nowicjusz i rad byłbym się przyuczyć trochę 
leżę, patrzę w podłogę i nie chcę.

-
Aurora
- Mat

- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Jak na pierwszy wiersz....
Jak jeszcze będziesz się rozwijał to ja jestem pełna optymizmu. 5 !
Jak jeszcze będziesz się rozwijał to ja jestem pełna optymizmu. 5 !
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
Ardel
- Kok

- Numer GG: 8570942
Genialne... Pięknie naopisane i ogólnie 'bajeczne'.
Prawda prawdzie nierówna, a to jest...
Nie będę się nad tym rozwodził... Masz u mnie 6
Prawda prawdzie nierówna, a to jest...
Nie będę się nad tym rozwodził... Masz u mnie 6

-
Tevery Best
- Tawerniak

- Numer GG: 10455731
Dawno (oj, jak dawno) nie komentowałem wierszy. Dlaczego? Ano bo znudziły mi się teksty Alucarda i Aurory, robione wszystkie na jedno i to samo białe, emowate kopyto. Z całym szacunkiem dla nich, mam tego dość. Więc wszedłem sobie ot, tak, patrzę i co widzę? Sonet! Rymy! Rytm! Ciekawy temat! Żadne "duszy mojej pitolenie" czy "rozwodzenie się nad nieszczęśliwą miłością vol. 69286984986928". O to chodzi, wiersz jest super, masz u mnie 6 pewną jak w mordę strzelił. 6. 6. 666!

-
Alucard
- Bosman

- Numer GG: 9149904
Widac dawno nie byłeś.
-Też walnąłem kilka sonetów
-Oraz sporo tekstow nie noszących ani grama tego co charakteryzuje EMO
-Pojawiło się wielu wybitnie uzdolnionych wiec nie mów, że PL to tylko ja i Aurora
W sumie De gustibus non disputantus, szanuje twoje zdanie... WOjaczek też był EMO ? ( nie poruwnuje sie do niego, ale styl liryczny mamy podobny ) . Tyle. Juz kmończe moja księgę skarg i zażaleń.
-Też walnąłem kilka sonetów
-Oraz sporo tekstow nie noszących ani grama tego co charakteryzuje EMO
-Pojawiło się wielu wybitnie uzdolnionych wiec nie mów, że PL to tylko ja i Aurora
W sumie De gustibus non disputantus, szanuje twoje zdanie... WOjaczek też był EMO ? ( nie poruwnuje sie do niego, ale styl liryczny mamy podobny ) . Tyle. Juz kmończe moja księgę skarg i zażaleń.
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów