Ha, ja też dołączę się do złośliwców i powiem, że bierzmowanie mam za sobą... Jakoś to przeżyłemDeep pisze:Też gdzieś tak słyszałem. No trudno isę mówi ja muszę ocenę z religi do biezmowania... -.-

Ha, ja też dołączę się do złośliwców i powiem, że bierzmowanie mam za sobą... Jakoś to przeżyłemDeep pisze:Też gdzieś tak słyszałem. No trudno isę mówi ja muszę ocenę z religi do biezmowania... -.-
A tak przy okazji, wiecie może kto będzie nauczał etyki? Bo chyba trudno znaleźć odpowiedniego nauczyciela. Poza tym ja przez całe gimnazjum nie chodziłem na religię i jakoś żadnej etyki nie miałem. A jak wprowadzą religię lub etykę obowiązkową to raczej na tą drugą będzie mało ludzi uczęszczać.Ravandil pisze:A jak wypiszę się z religii, to mnie zagonią na etykę, która mnie zanudzi na śmierć.
Ano powinien, a politycy nie powinni w to wtykać nosa, bo to tak naprawdę nie ich sprawa. To przecież osobista sprawa każdego z osobna, i w sumie z funkcjonowaniem w społeczeństwie nie ma nic wspólnego (teoretycznie zupełnie), a część polityków chce nam wcisnąć, w co trzeba wierzyć, na kogo głosować (no bo oni są chrześcijanami, to trzeba!) albo jak postępować. A potem zdziwienie, że ktośtam ma kryzys wiary, że wiernych mniej... Lepiej się przecież skupić na tym, co trzeba, dać każdemu wolną rękę (np. z tym ustawieniem godzin, chociaż akurat ja mam ok). Nikt by (może) wtedy nie narzekał.krucaFuks pisze:Moim zdaniem zamiast sztucznie podbijać statystyki "wierzących" Kościól raczej powinien się zająć pogłebianiem wiary u tych, którzy wierzą naprawdę...
nie ma to jak wcinać się między wódkę a zakąskę...AC pisze:tą wypowiedź wypowiedzi.
Ja też się wcale nie uczę, również kończę trzecią gimnazjum, a średnia będzie w granicach 5,21 - 5,28. Żałuję trochę, że nie zostałem fizycznym laureatem, bo wtedy w (_!_) mógbym mieć średnią, i tak wszędzie by mnie przyjęli. No ale 15pkt. za finalistę to też cośTori pisze:Kończę trzecią gimnazjum, średnia będzie gdzieś w granicach 4.64... Może trochę więcej... I prawdę mówiąc, ja prawie się nie uczę
Wartości w każdej religii są takie same, tutaj nie ma żadnych różnic, i bardzo dobrze.Heimdall pisze:A na etyce pewnie wpajaliby wartości chrześcijańskie, tylko bez tej całej otoczki typu modlitwy itd..
Ja tak miałem, grałem w ping-ponga w tym czasieDeep pisze:Ej a w zasadize jak to jest? Jesteś zwolniony z religi a nie ma etyki. I co wtedy robisz? SIedzisz na korytarzu czy w klasie z resztą na religi?
Ja mam posty do nadrobienia, ale względem CiebieDeep pisze:Spokojnie, nadrabiaj sobie. Będę ci dodawał nowe do nadrobienia to jakos wytrwamy do 3.Heimdall pisze:Lepiej idź spać, ja tu mam do nadrobienia 100 postówDeep pisze:Spać jakoś się nie chce... Mam nadzieję Heim, że bedziesz bo z botami to sobie nie pogadam.
Ktoś tu się chyba na IE przerzucił <bleee>Deep pisze:O, fds czemu Twój wiewiór ma tło? Jakiś czas temu nie miał