Przepraszam, skoro sami 
BAZYL i 
borg przyznają, że sprawują dość autorytarny styl rządzenia (co uzasadniają jakoby większą efektywnością) to kto odpowiada za problemy i konflikty z tego wynikają? i liście dyskusyjnej na przykład nic nie wiedziałem... Zamiast udawać, że tak musi być, lepiej zastanowić się jak temu zaradzić. 
Wszyscy narzekają, że nie ma kto robić korekt, nie ma kto pisać artów, nikt nie chce się angażować w to czy w tamto. A potem okazuje się, że cześć osób ma odczucie, że ich inicjatywy są blokowane. Przecież to bez sensu! Dajcie coś tym ludziom robić to co chcą, umożliwcie im to, pomóżcie się zorganizować. Jeżeli się sprawdzą - tym lepiej. Jeżeli nie - sami zrewidują swoje możliwości i na przyszłość będą pewnie znacznie ostrożniejsi. Na pewno jednak nie będą się czuli "olani", jak to mam miejsce teraz.
Jeszcze raz powtarzam - ani 
BAZYL ani 
borg nie podjęli wg mnie próby merytorycznej obrony. Ja ze swojej strony wiem, że mają w wielu sprawach rację, ale wyciąganie tego z nich to była mordęga. A w moim mniemaniu w każdej inicjatywie typu D.I.Y. klarowność zasad, informacje o tym co się dzieje i dlaczego, nie tylko są konieczne, ale powinny być wręcz priorytetem.
Wszystkie te zarzuty kieruję w stronę 
BAZYLa i 
borga nie z powodów personalnych, ale dlatego że sami mnie do tego zmusili - jak już mowiłem, wg mnie władza=odpowiedzialność za decyzje. Czyli: macie, Panowie, władzę feudalną - to wy za wszystko ponosicie odpowiedzialność. Przyczyna i skutek.
Uważam, że taki układ nie jest szczególnie korzystny nie tylko dla Tawerny, ale i dla was.
Ale mogę się mylić.
@
Szelmon:
Szelmon pisze:O kolorach nawet nie wspominaj, bo przyklad tworczosci ktory zaprezentowales, swiadczy o tym, ze nie masz pojecia o czym mowisz.
A konkretniej? rozumiem że przykład jak mogłyby wyglądać posty świadczy o tym? zaznaczylem, to jest projekt na szybko, wszystkie elementy wykonałem od zera, wykorzystując tylko pojedyncze zdjęcia, kilka filtrów i illustratora. Wszystko w 1,5h, z czego np na narysowanie ikonki to Biblioteki światow zeszło się 15 minut, na przerobienie   hebrajskiego manuskryptu na "papierowe" tło jakies 20 minut, etc. Mam świadomość że np tło strony nie pasuje do części dla postów, ale chodziło mi raczej o pokazanie różnych możliwości. Uważam jednak, że kolory w "postach" są dobrane dobrze - i to mimo że też się spieszyłem. Nie jestem w tym odczuciu osamotniony, z wyjątkiem Ciebie, ludzie, któzy sie do mnie odezwali, uważali zarówno kolory jak i layout za dużo ciekawszy. Mam podejrzenie, że za Twoją "krytyką" stoi coś więcej niż obiektywne racje. Czy może obecna paleta to Twoje dzieło?
ps. zapewne oburzyło Cię stwierdzenie, że używanie tylko odcieni jednego koloru to najbardziej amatorski sposób dobierania palety. Tak się składa, że nie jest to mój wymysł. Wręcz przeciwnie, kiedyś uważałem podobnie, dopiero kiedy zacząłem więcej czytać na ten temat szybko zrozumiałem swój błąd. 
To stwierdzenie znajdziesz na samym początku każdego artu o kompozycji kolorów, może tylko nieco dyplomatyczniej sformułowane.