1.
-
- Bosman
- Numer GG: 0
Re: 1.
Przy takim poparciu publiczym program długo nie pociagnie. Tak jak Tavery Best powiedział trzeba wysyłać sms, kiedy nie ma smsów to nie ma zysku, kiedy niema zysku robi sie inny program. Dlatego jestem dobrej myśli.
Chyba że, o zgrozo, program jednak zyska widzów. Ale wtedy to już bedzie upadek moralny na maksa : ((((
Chyba że, o zgrozo, program jednak zyska widzów. Ale wtedy to już bedzie upadek moralny na maksa : ((((
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
wielu ludzi pewnie będzie oglądać z czystej ciekawości i nie mówię tu o ciekawości jak bedą konkurować tylko coś typu kolejnego ciekawego zjawiska społecznego etc.. i niektórzy się wciągną
-
- Bosman
- Numer GG: 7524209
Taa... Mi to przypomina walki gladiatorskie- ludzie chcą, żeby żył, bo jest fajny, kciuki w górę, jeszcze trochę pożyje. A jak nie chcą, kciuki w dół, do piachu. W tym przypadku jest tak samo, tylko w grę nie wchodzą palce, tylko SMSy... Ech, a to wszystko się skończy chyba właśnie takimi walkami gladiatorów- czego telewidzowie chcą, tego dostaną, w końcu nasz klient nasz pan...
Od dziś płacę Eurogąbkami.
-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Dlatego właśnie reality show cieszyły się w swoim czasie tak dużą popularnością. Po prostu jedni ludzie chcą poczuć władzę, a drudzy chcą zdobyć sławę, niezależnie od tego, jaka ta sława jest. Tylko, że o ile wygłupy bandy kretynów w jakimś Barze czy Big Brotherze jeszcze przeżyję, bo nie muszę oglądać to tego typu pomysły są niesmaczne, bo przekroczona została ta delikatna granica dobrego smaku. Mam nadzieję, że ten cyrk i jemu podobne nie dojdzie do skutku, bo człowiek jest niby istotą inteligentną. Chociaż, jak widać, czasem to pojęcie jest bardzo elastyczne...Tori pisze:Ech, a to wszystko się skończy chyba właśnie takimi walkami gladiatorów- czego telewidzowie chcą, tego dostaną, w końcu nasz klient nasz pan...
-
- Tawerniany Leśny Duch
Człowiek jest człowiek, ale skoro jest istotą inteligentną, to powinien wiedzieć, jakie granice można przekroczyć, a jakie nie. Ale jak czytam tego typu pomysły na reality show i inne dziwne rzeczy w TV, to miewam chwile zwątpienia. Szczególnie jeśli tego typu pomysły mają dorośli, rozsądni (przynajmniej teoretycznie) ludzie...Deep pisze:To by mogło oznaczać, że ludźmi byli tylko niektórzy. A ci wszyscy których widzimy wtelewizji to jedynie mutanty...Ravandil pisze:To człowiek jest niby istotą inteligentną.
-
- Marynarz
Byś zmienił zdanie jak byś poznał moją klasęRavandil pisze:...bo człowiek jest niby istotą inteligentną.
Dla mnie walki gladiatorów byłyby mniej gorszące, ponieważ:
a)nie prowadziło by to do robienia błaznów z osób śmiertelnie chorych
b)walczyli by raczej Ci którym odpowiada taka "rozrywka", po za tym raczej sami by o tym decydowali a nie tak jak w przypadku chorych - sytuacja.
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
ej zmienmy temat bo ten mnie przygnębiać zazyna jak pomysle o całym debiliźmie. TV to zło! i to gorsze od BAZYLA.
Nie dosc ze robi papkę z mozgow to posuwa sie do przekraczania nie ktorych granic wszystko dla forsy ....
ale ludzie lubia oglądać czyjąś tragedię po prostu to lubią.
Nie dosc ze robi papkę z mozgow to posuwa sie do przekraczania nie ktorych granic wszystko dla forsy ....
ale ludzie lubia oglądać czyjąś tragedię po prostu to lubią.
-
- Tawerniany Leśny Duch
Poznałem swoją gimnazjalną klasę i byłem blisko do zmiany zdaniaRemik pisze:Byś zmienił zdanie jak byś poznał moją klasęRavandil pisze:...bo człowiek jest niby istotą inteligentną.
A propos robienia z ludzi błaznów - TV donosi, że ów holenderski program okazał się mistyfikacją, a kobieta, która była rzekomą dawczynią to podstawiona aktorka. Po tej wiadomości nawet jakaś tam agencja uznała, że to dobry pomysł na zwrócenie uwagi na problem braku organów, ale ja mam mieszane uczucia. Czy naprawdę trzeba posuwać do tego rodzaju cyrku, żeby pokazać pewne sprawy? Czy zniesmaczenie sporej liczny osób to naprawdę jest metoda? Po raz kolejny, zamiast robić coś konkretnego, robi się szopkę, która pewnie tak naprawdę nic nie zmieni.Remik pisze: Dla mnie walki gladiatorów byłyby mniej gorszące, ponieważ:
a)nie prowadziło by to do robienia błaznów z osób śmiertelnie chorych
-
- Chorąży
Zgadzam się z powyższym.Eglarest pisze:ej zmienmy temat bo ten mnie przygnębiać zazyna jak pomysle o całym debiliźmie. TV to zło! i to gorsze od BAZYLa.
To może jakiś ciekawy temacik na temat:
Czy lubicie robić karty postaci?
.
-
- Tawerniany Leśny Duch
No więc temat na temat... Erm... Masło maślane Ale bez złośliwości. Sam proces tworzenia karty postaci jest fajny, jest dużo ubawu przy losowaniu współczynników, jak np. wychodzi, że będzie się miało w drużynie krasnoluda ze zręcznością 15 (w WFRP), a to nie za dobrze ;] Podchodząc do pytania z drugiej strony - nie lubię, bo to oznacza, że będę musiał przestać grać starą postacią, do której się przyzwyczaiłem. Na szczęście ostatnio kartę robiłem chyba we wrześniu, więc nie jest źle. A jeśli karta postaci jest np. na sesję forumową to lubię robić, bo tworzenie to zawsze jakaśtam przyjemnośćDeep pisze: To może jakiś ciekawy temacik na temat:
Czy lubicie robić karty postaci?