Homoseksualizm

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Nie ważne czy się taki rodzi czy nie. Ma takie preferencje seksualne jakie ma i to jego sprawa. Jeśli jemu to w jakiś sposób przeszkadza i prosi w tej sprawie o pomoc to naturalnie trzeba coś z tym fantem zrobić, ale jeśli jest mu dobrze z własną seksualnością to innym wara od tego! Póki nikomu (w tym sobie!) nie szkodzimy, póty wszystko jest w porządku. Wszak wszystko jest dla ludzi, ale należy zachować umiar :D
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Re: Homoseksualizm

Post autor: Eglarest »

AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Eglarest pisze:czy niepopadamy w paranoje ?

http://fakty.interia.pl/prasa/wprost/ne ... izm,917062
A tubusiach to ja już dawno słyszałem - nie wiem co oni tam homowego robią i w sumie nie obchodzi mnie to - zabronił bym ich z innego powodu: gdy kiedyś nieopatrznie przelatywałem z kanału na kanał zatrzymałem się na nich. Zacząłem czuć jak mózg mi wycieka i zaczyna kapać mi ślina przez otwarte usta. Użyłem swojej wolnej woli i w skupieniu poruszyłem dłoń do pilota, żeby to * wyłączyć. Po kilku minutach odzyskałem swój mózg... a może i duszę...

TELETUBUS - TELEwizyjna TUBa Ultra Soniczna :shock: :shock: :shock: :shock:

ps. :lol:
ps2. teletubusie i ich twórcy na stos!
Obrazek
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

Post autor: Mistrz Małodobry »

hmm skoro da się propagować homoseksualizm to ja próbuje spróbować propagować dwudyszność

pomyślcie ile ofiar rocznie byłoby mniej gdyby ludzie byli dwudyszni

powinno się zacząć przynosić przedstawicieli dwudysznych do szkół!
Obrazek
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

AC pisze: Nie bardzo co prawda wiem co to dwudyszność, ale brzmi jak coś związanego z fizycznością. Homoseksualizm natomiast jest w głowie, to przypadłość mentalna, a to oznacza, że można zmanipulować dzieci (i nie tylko dzieci), żeby były homoseksualne - a to jest złe. W drugą stronę oczywiście też to działa - przy odpowiednich metodach można sprawić, że osoba homoseksualna stanie się na początku terapii biseksualna, a na końcu heteroseksualna lub aseksualna.

Nie to żebym coś sugerował, po prostu piszę jak uważam. Ktoś czuję się urażony?
Nie AC, raczej nikt sie nie czuje urażony. Wręcz gratuluje sensownie wypowiedzianego twierdzenia. Jestem pod wrażeniem ;) Tylko co do sensu to bym się spierał. Jakoś trudno mi uwierzyć żeby była możliwa zmiana swojej orientacji seksualnej. Przecież wątpie w to, że gdyby nawet ktoś Ci powiedział "chłopcy są teraz kaczi" to Ty miast na przedstawicielki płci pięknej zaczął wywieszać jęzor na facetów ;)
Abstrahując od tego i mówiąc bardziej serio: Jestem uczniem i nigdy (podkreślam to słowo) nie zauważyłem żeby ktoś mnie próbował "przekabacić" na homoseksualiste :D A to wg Pana Ministra sie w szkołach dzieje :P
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Ja tez nigdy sie z tym nie spotkałem tzn nikt mnie nie przekabacał ani moich kumpli ekhm a gdyby mnie to spotkało to hmmm taaak wolałbym nie byc w skorze tego kolesia ...
Obrazek
Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Zamroczony mrrrok pisze:Ja tez nigdy sie z tym nie spotkałem tzn nikt mnie nie przekabacał
Jak zostaniesz gejem, to kupię Ci ciastko :>

[Ja zostanę gejem - dostane ciastko? - dop. BAZYL]

Czujesz się przekabacony, czy mam się bardziej postarać? ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

czuje sie przekabacany nie przekabacony... nie powiem ciastko z Angli za Twoje funty to bardzo kusząca propozycja... ;D
Obrazek
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży

No widzicie
niewiem czy uwierzycie ale ja tez bylem keidyś uczniem a nawet studentem jeszcze jestem :d
I mnie probowano i nadal sie proboje przekabacic ! w szkolach jest taki natłok Propagandy HETEROSEKSUALNEJ i to na kazdym kroku.
no i nikt nie robi halo o to hmm ciekawe czemu :P

a swoją drogą w artykule było stwierdzenie ze niebedzie sie zaparszac do szkol osob Homoseksualnych bo moga swoim ubiorem etc propagowac a co jesli uczen się tak ubiera i propaguje jedynie swoje JA- to co wywalą go ze szkoly ?
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

Cóż... większość z nas widziała reklamówkę ministerstwa edukacji, z bramką wpuszczającą do szkoły niemal identycznie ubrane bezmózgie 'roboty' i zamykającą się przed osobami przejawiającymi cechy indywidualizmu.

Może taka jest przyszłość szkolnictwa według "Wielkiego Edukatora Romana"?
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

We wspomnianej reklamie najlepsze jest to, że ci przed, którymi ta brama się zamknęła to ci, ktorzy co prawda odstają ale na ogół nie robią kłopotów bo są na to zbyt wyalienowani albo mają ciekawsze rzeczy do roboty. Natomiast nie było pośród nich osób, które można spokojnie uznać za bydło - dresów z ABSem itp. No bo zdarzyło mi się spotkać inteligentnych metali, ale wśród dresów czy inncyh "ludzi ulicy" (co to niby liczy się ich szacunek) to widuje tylko nadpobudliwe, agresywne i głupie bydło z nadprodukcją testosteronu.

A co do promocji homoseksualizmu to jakoś nie jestem w stanie pojąć moim małym rozumkiem w jaki sposób się taką przeprowadza. Przez ubiór? To raczej znając nasze małe piekiełko prędzej w ten sposób ktoś ściągnie sobie na główę próbę linczu niż kogoś przekabaci. Przez namawianie? Nigdy nie spotkałem ani nie widziałem w TV/Internecie homoseksualisty, który chciałby czegoś więcej niż spokoju. Aaaa już wiem, przez przekupywanie ciastkiem i teletubisie! Zaiste groza...

PS. Nie mam zamiaru nikogo obrazić, mówię jedynie o tym co widuje na ulicy, możliwe, że są wyjątki ale są ta właśnie wyjątki.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Perzyn w stu rocentach się zgadzam ze zamykanie bramek dla indywidualizmu nic nie przyniesie a jedynie pogorszy sytuacje. Stara sie z ludzi zrobic jakies bydło bezmozgie pozbawione włąsnego zdania. Tylko czy z bydła na ulicy coś da się zrobić.

Ja jakos nie zauwazylem promocji homoseksualizmu a uwierzcie ze zauwarzyl bym taka szybko bo jestem i bylem yczulony na tematyke. Za to jest duza promocja heteroseksualizmu i zarowno mi jak i wielu innym homoseksualistom niepodoba się usilne wciskanie nam modelu rodziny etc...

Wyobrazcie sobie ze mam kolege ktorego prrofil, dyrekcja liceum znalazla na stronie Gejowskiej. Kazali mu usunąc swoj profil, zdjecia etc oraz skierowano do psychologa, oczywiscie poinformowano tez rodziców i chłopak ma teraz piekło bo na siłe stara sie mu wcisnac ze jest chory.
Dobrzez e psycholog stwierdzil ze nic mu nie jest. Wniosek z tego taki ze dyrekcje szkół przeszukuja internet w poszukiwaniu swych uczniow czyli istnieje maksymalna kontrola. I wrazie ciekawszych znalezisk stara sie wprowadzic swoj porzadek.
Danai
Tawerniana Smoczyca
Tawerniana Smoczyca
Kontakt:

Post autor: Danai »

Przepraszam bardzo, jak się "propaguje" heteroseksualność?

Zdaje mi się, Ergie, że popadasz w pewne dość niebezpieczne skrajności. Jestem zwolenniczką tolerancji i wolności w wyborze partnera ale Twoje słowa brzmią niepokojąco. "Narzucanie modelu rodziny" ? A jaki może być model rodziny poza jednym i prawidłowym, to znaczy kobieta+mężczyzna+dziecko/dzieci? Każda sytuacja w której dziecko wychowuje się bez obojga rodziców, tj. matki i ojca jest nieprawidłowa - mam tu na mysli także rodziny rozbite.
Nie oznacza to, rzecz jasna, ze matka czy ojciec nie stają na wysokości zadania i nie są w stanie wychować potomstwa na jednostki pożyteczne i przystosowane społecznie, niemniej, jest tylko jeden właściwy model rodziny i nie ma dla niego alternatyw. Nie dlatego bynajmniej, że jak mówią niektórzy, dziecko wychowane wśród homoseksualnych wzorców samo będzie przejawiało pewne skłonności, ale dlatego, że w rodzinie powinna być mamusia i tatuś, a każda inna sytuacja jest błędna.

Co do kolegi - współczucia dla chłopaka. Mam nadzieję, ze rodzice dadzą się przekonać, że z synem wszystko w porządku i będzie mógł wrócić do normalnego życia.
I'm not a bitch. I just have low bullshit tollerance.
''Μῆνιν ἄειδε, θεά...''
www.smoczej.blogspot.com
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Danai pisze:Przepraszam bardzo, jak się "propaguje" heteroseksualność?

Zdaje mi się, Ergie, że popadasz w pewne dość niebezpieczne skrajności. Jestem zwolenniczką tolerancji i wolności w wyborze partnera ale Twoje słowa brzmią niepokojąco. "Narzucanie modelu rodziny" ? A jaki może być model rodziny poza jednym i prawidłowym, to znaczy kobieta+mężczyzna+dziecko/dzieci? Każda sytuacja w której dziecko wychowuje się bez obojga rodziców, tj. matki i ojca jest nieprawidłowa - mam tu na mysli także rodziny rozbite.
Nie oznacza to, rzecz jasna, ze matka czy ojciec nie stają na wysokości zadania i nie są w stanie wychować potomstwa na jednostki pożyteczne i przystosowane społecznie, niemniej, jest tylko jeden właściwy model rodziny i nie ma dla niego alternatyw. Nie dlatego bynajmniej, że jak mówią niektórzy, dziecko wychowane wśród homoseksualnych wzorców samo będzie przejawiało pewne skłonności, ale dlatego, że w rodzinie powinna być mamusia i tatuś, a każda inna sytuacja jest błędna.

Co do kolegi - współczucia dla chłopaka. Mam nadzieję, ze rodzice dadzą się przekonać, że z synem wszystko w porządku i będzie mógł wrócić do normalnego życia.

W pełni Cię popieram. Natura stworzyła taki model rodziny, i powinniśmy sie jej podporządkować. Nie mam nic przeciwko małżeństwom homoseksualistów, ale do adopcji na przykład mam mieszane uczucia. Co do propagowania to myślę , że Eglarestowi chodziło, o to, że homoseksualiści są w Polsce traktowani jak trędowaci. Z góry narzuca się, ze każdy powinien być hetero, a homo są źli. Z drugiej strony po części wydaje mi się, ze homoseksualiści też promują swoją orientacje, np. przez parady. Gdyby ktoś zorganizował paradę heteroseksualistów, to pewnie by był posadzony wraz z członkami o homofobie.
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży

co do natury to roznie znia bywa modelem naturalnym rodziny jest Stado ktore twozy rodzine z regoly ojcowie nie przejmuja sie swym potomstwem ic zesto ejst tak ze same matki wychowuja swe dzieci ot prosze np. lwy albo surokatki wychowuja wszytskie potomstwo razem twozac swoj model rodziny etc...

Model wsrod ludzi tez jest stadny ale czy normalnym jest by tylko ojciec matka wychowywali dziecko owszem tak ! ale czy normalnym jest by narzucano mi obowiazek posiadanai tego dziecka i zwiazania sie z kobieta - NIE! a to w szkolach mi probowano zakorzenic.
odzuca sie model ojciec+ojciec dziecko i matka matka dziecko lub ojciec ojciec matka matka dziecko.
choc jest on rowniez normalny roznic apolega na tym ze nie jest popularny.

owszem sam uwazam ze dziecko powinno miec rodzicow obu plci ale dopuki dzieci ebda trafialy do modelu rodzinnego domu dziecka to lepiej dlanich stwozyc inny model rodzinny.

DAnai wyrwalas me slowo z kontekstu i nabralas obaw coz przykre to ale zmeizalem tylko do tego ze skoro uwaza sie model matka ojciec dziecko za prawidlowy to poco sie go jeszcze propaguje na sile?
Danai
Tawerniana Smoczyca
Tawerniana Smoczyca
Kontakt:

Post autor: Danai »

Ponieważ, szacowny Ergaleście, obecnie próbuje się wmówić społeczeństwu, że równie dobre są 'rodziny' złożone z dwóch osób tej samej płci bądź tylko z jednego rodzica.

Zgadzam się z Tobą - posiadanie bądź nie posiadanie dziecka jest tylko i wyłącznie Twoim wyborem i nikt nie może Ci wpierać, że *musisz* mieć potomstwo. Nie możesz jednak mieć pretensji o to, że w szkolach uczy się tego, co jest najzwyczajniej w świecie bardziej rozpowszechnione.

Odnośnie zaś tego, co lepsze dla dziecka...Owszem, tak. Lepiej, by żyło w szczęśliwej rodzinie homoseksualnej, niż siedziało w bidulu. Co nie zmienia faktu, że jestem przeciwna adopcji przez pary homoseksualne - podobnie jak nazywania zarejestrowanych związków jednopłciowych "małżeństwem", bądź udzielania ich w kościołach. To są rzeczy zależne od religii, w tym wypadku chrześcijańskiej, którą albo się wyznaje i postępuje zgodnie z jej zasadami, albo się poprostu nie wierzy.
Ale odeszłam od tematu... : ]

I nie zgadzam się absolutnie, z tym, jakoby modele, które zaproponowałeś były normalne. Tak samo jak "stado" - ile społeczności ludzkich żyjących w takowych "stadach" znasz? Matka nie poradzi sobie sama w warunkach naturalnych z wychowaniem dziecka - chocby dlatego, że ludzkie niemowlęta przez przynajmniej 7 lat nie nadają się do niczego - ani do walki, ani do zdobywania pożywienia, w przy ucieczce tylko zawadzają. Dlatego potrzebni są mężczyźni : ]

I tak po prawdzie...Mimo upływu czasu nic sie w naturze nie zmieniło - nadal ludzie są dla siebie po to, by się wspierać.

Tym optymistycznym akcentem kończę, pozdrówka.

PS. Błagam, przestań gwałcić składnię! Chwilami strasznie ciężko sie zorientować o co Ci w ogóle chodzi...
I'm not a bitch. I just have low bullshit tollerance.
''Μῆνιν ἄειδε, θεά...''
www.smoczej.blogspot.com
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

A jaki może być model rodziny poza jednym i prawidłowym, to znaczy kobieta+mężczyzna+dziecko/dzieci?
Moze byc: - kobieta+kobieta
- mezczyzna+mezczyzna
- kobieta+mezczyzna
- kobieta+kobieta+potomstwo
- mezczyzna+mezczyna+potomstwo
- mezczyzna + potomstwo
- kobieta + potomstwo
jest tylko jeden właściwy model rodziny i nie ma dla niego alternatyw.
Oczywiscie, ze sa.
Natura stworzyła taki model rodziny,
Tak? A gdzie go widzisz? Obserwujac zwierzeta? Ustalajac pierwotna rodzine ludzka? W pierwszym przypadku, znaczna czesc zwierzat tworzy rodzinne hordy. W drugim przypadku, nie jestesmy w stanie ustalic, jak zyli pierowtni ludzi. Poza tym, swiat natury nie jest jakas determinanta naszego zycia.
obecnie próbuje się wmówić społeczeństwu, że równie dobre są 'rodziny' złożone z dwóch osób tej samej płci bądź tylko z jednego rodzica.
Bo w istocie sa (a uscislajac - moga byc). Czlowiek ma calkowita wolnosc doboru ludzi, z ktorymi stworzy blizsza relacje. Kwestie prawno-panstwowe, kulturowe, spoleczne sa nieistotne, bo czlowiek zyje dla siebie, a nie dla jakiegos tam narodu i innych, ktorzy staraja mu sie wmowic, ze jednostka nie ma racji, bo wymyka sie z pewnych ram ustalonych przez jakies tam spoleczenstwo. Poza tym, wnioskujac z zycia, sklad rodziny nie ma zbyt istotnego wplywu na dziecko, ludzie z rozbitych rodzin moga byc normalni, a z normalnych - nie.

Oczywiscie, mozesz wierzyc w idealizm, twierdzic, ze szczesliwa, kochajaca sie rodzina heteroseksualna, zacne wzorce, prawe wychowanie i wspolne zapoznawanie sie z prawda boska to to, co dobre, prawdziwe i jedyne sluszne, ale patrzac biologicznie i genetycznie, a przede wszystkim ludzko - nie masz racji.
ODPOWIEDZ