Willa mogła spokojnie pomieścić dwie duże rodziny i z pięć rodzin służby. Wybudowano ją w tileańskim stylu, białe balkony i tarasy ciągnęły się z każdej strony, delikatne balustrady zdobiły pnącza wspinającej się po nich roślinności, łagodne łuki znaczyły przejścia i drzwi. Z czterech stron otoczona była dużymi, ciągnącymi się kilkaset metrów sadami. Jabłonie, wiśnie, winogrona, śliwki i krzewy owocowe, od zawsze były chlubą rodziny i przynosiły duży zysk, gdy zaczynał się czas pędzenia wina i słodkich nalewek.
Kilka dużych, starych budynków łączyło się w większy kompleks z ogromnymi stajniami i dużym wybiegiem pośrodku. Największa hodowla koni w Imperium właśnie tutaj się mieściła, nawet sam Imperator miał u siebie konia od tej rodziny. Chłopcy stajenni i pomocnice mieli pełne ręce roboty, ale też dobrą płacę. Lepszą niż ich rodzice mieszkający jakieś trzy kilometry dalej, wzdłuż rzeki. Zajmowali się, podobnie jak inne rodziny, hodowlą bydła - krów, kóz, swiń, owiec...
Dzień zapowiadał się na pogodny i upalny, słońce mocno grzało i szybko osuszyło rośliny z rosy. Pobudzone ciepłem owady bzyczały radośnie nad głowami, ptaki ganiały się pod nieboskłonem ćwierkając donośnie, a psy leniwie wygrzewały się na ganku. Młodzi ludzie już zaczęli pracę, jak zawsze o świcie i teraz zbierali się do pierwszej przerwy na szybkie śniadanie. Pochodzili z trzech różnych, niemal graniczących ze sobą posiadłości i przylegających do nich ziem. Niektórzy znali się z widzenia, inni tylko ze słyszenia i choć byli sobie niemal obcy, połączyła ich jedna rzecz - pobór.
W tej chwili każdy z Was, jako dziecko wybrane ze swojej rodziny, dostaje nakaz stawienia się w garnizonie położonym piętnaście kilometrów drogą na zachód. Z rozkazu Imperatora macie odbyć podstawowe szkolenie wojskowe, gdyż szykuje się wojną z Bretonią, z którą niemal graniczą ziemie przez Was zamieszkane. W chwili obecnej nie posiadacie żadnych umiejętności bojowych, każdy naukę będzie zaczynał od zera.
W pierwszym poście zaznaczcie, z jakiej posiadłości pochodzicie, jaką posadę dostaliście i kim są Wasi rodzice. Jeśli ktoś chce grać rasą inną niż człowiek, proszę bardzo, ale chciałabym jakieś ładne wytłumaczenie w historii postaci. Kart nie wysyłajcie mi na PW, wszystko proszę zamieścić w pierwszym poście. W razie pytań i niejasności łapać mnie na GG lub na TRPG... I chyba tyle tytułem wstępu.
Jeśli ktoś bardzo będzie się upierał przy jakiejś niezwykłej postaci/rasie, postaram się w jakiś logiczny sposób umożliwić grę. Kolejni gracze mogą sobie spokojnie dochodzić, rekrutacja nadal otwarta
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy oraz udanej sesji.
Wasz ukochany MG
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)