Nowe forum

Zablokowany

Jaką skórkę powinno mieć forum?

Silver - bo jest ładne i przejrzyste
5
8%
Old TRPG - bo jest klasyczne i najlepsze
47
76%
Inne - w poście wpisałem propozycję jakie
10
16%

Liczba głosów: 62
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Re: Nowe forum

Post autor: Tori »

I gitara :) Tylko te kości jakieś tam takie... Sztuczne, odznaczające się...
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Nie wiem BAZYL skąd ci się ta nieczytelność wzięła. Jak dla mnie logo całkiem ładnie się prezentuje i z pewnością jest ciekawsze niż ta plakietka.

A kości są ok.
Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

To logo jest z całą pewnością ładniejsze niż to co jest teraz. No i raczej nikt nie kliknie na logo z zamiarem przejścia na stronę główną TRPG, a trafi na stronę główną, ale forum. A właśnie tak to teraz wygląda, jak odnośnik do Tawerny (jeszcze ten link pod kuflem).
...
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Szelmon, kocham Cię. To logo bardzo mi się podoba. Bardzo, bardzo. Te znaczki z OFFLINE i ONLINE też są fajne i zdecydowanie lepsze niż obecne. Są jak najbardziej czytelne. Kolory się odcinają, łatwo odróżnić jeden znaczek od drugiego. O to właśnie przecież chodzi!

Odnośnie tylko kolorów to pada z mojej strony pytanie czy mogłyby być o jeden lub dwa tony ciemniejsze i odrobinę mniej oczojebne. W takiej tawernie to raczej panuje półmrok rozświetlony przez lampy itp. więc kolor moglby być bledszy ale ciemniejszy... Hmm... No wiecie o co mi chodzi...
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

WinterWolf pisze:Szelmon, kocham Cię.
:D
WinterWolf pisze:Odnośnie tylko kolorów to pada z mojej strony pytanie czy mogłyby być o jeden lub dwa tony ciemniejsze i odrobinę mniej oczojebne.
Wg. mnie nie sa jaskrawe. Nawet jesli przyciemnie odrobine, straca czytelnosc. Wierz mi, to co jest teraz to optimum. Kombinowalem z tym chwile i rezultat ktory przedstawilem jest ostateczna granica czytelnosci ;)
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

K10 są gitarka, ale k6 wg mnie jst troszkę za jasna, ale pewnie ze mnie jakiś dalton jest :lol:
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

BAZYL ponarzeka sobie troche i w koncu i tak skapituluje. Jak to się mówi - demokracja, "Vox Populi Vox Dei" i te sprawy ;)
A serio: Ten kufelek obecny jest tak bardzo nie pasujacy do robienia za logo, że zakrawa to już o absurd. Za to Szelmona dzieło jest na prawdę ładne.
Tak od wczoraj piszę krótkimi zdaniami ale czas goni więc i tym razem uraczę was zaledwie kilkoma zdaniami: Dlaczego, po jakiego czorta wszystko musi być takie małe _-_" Logo musi być małe, obrazek w podpisie moze posiadać co najwyżej 91 pxl, pardon - to mi nawet na dłuższy niż trzy pozycje wycinek z last.fm nie wystarczy _-_" Tak wiec składam petycje o uleczenie tego kompleksu mniejszości i przywrócenie rozmairów do sensownych wielkości. Za wielkie podpisy i tak przecież można usunąć _-_"
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Jak to mówię: Jest demokracja, ale rządzę ja :P

Ciągle poważnie zastanawiam się nad tym obrazkiem - owszem świetny jest, podoba mi się ale nie wiem czy pasuje do ogólnej prostoty forum...

Co do wielkości obrazka w podpisie, to powiem tyle, że uzgodniliśmy to z Falką i jednoczęsnie napisaliśmy - 80 i 100 pikseli - poszliśmy na kompromis i daliśmy 90. Wiecej nie będzie, a jak bedziecie marudzić, to w ogóle zablokujemy możliwość zamieszczania tam obrazków.

I po co usówać za wielkie podpisy skoro można poprostu nie pozwolić umieszczać za wielkich?
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Logo dobre. Po pomiejszeniu ten rysunek miasta wymiata :D
Obrazek
Obrazek
to moja propozycja - czytelna
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Force
Bosman
Bosman

Obrazek przepraszam 2 jednakowe dałem ;)
Obrazek
Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

BAZYL pisze:Jak to mówię: Jest demokracja, ale rządzę ja :P
Zarzadz wiec i zmien ikony on/off na moje. ;P
BAZYL pisze:Ciągle poważnie zastanawiam się nad tym obrazkiem - owszem świetny jest, podoba mi się ale nie wiem czy pasuje do ogólnej prostoty forum...
Pasuje! Naprawde! Mowie Ci! ;)
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

BAZYL pisze:Jak to mówię: Jest demokracja, ale rządzę ja :P
Może jakąś ankietę zrobisz? Chociaż chyba nie ma potrzeby, wszyscy jednogłośnie stwiedzają, że logo Szelmona jest lepsze od obecnego. I z całą pewnością będzie pasowało do prostoty forum.
...
Force
Bosman
Bosman

BTW. Szelmon jakiego programu użyłeś do tego stworzenia tego obrazka?
Obrazek
Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Force ray pisze:Logo dobre. Po pomiejszeniu ten rysunek miasta wymiata :D
Obrazek
Obrazek
to moja propozycja - czytelna
Sorry Force, ale to cos jest po prostu oblesne. Skad pomysl na tak zrzygane kolory?
Na brak gustu mozesz spokojnie konkurowac z Falka ;)
Force
Bosman
Bosman

próbowałem pisać elfickim alfabetem ale literry wyłaża z buttona. Próbowałem runami okaztwało się ze mało czytelne, pisałem fontem z NWN okazało sie ze czcionka sie psuje. Wiec poooowiedz czym robiłes to logo bo jest dobre :D
Obrazek
Obrazek
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Force ray pisze:próbowałem pisać elfickim alfabetem ale literry wyłaża z buttona. Próbowałem runami okaztwało się ze mało czytelne, pisałem fontem z NWN okazało sie ze czcionka sie psuje. Wiec poooowiedz czym robiłes to logo bo jest dobre :D
Huh... Taki sam efekt mógł uzyskać niezależnie od programu. To chyba nie ważne czy tom PSka, czy Corel czy Gimp czy cokolwiek innego ^^
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Heimdall pisze:wszyscy jednogłośnie stwiedzają, że logo Szelmona jest lepsze od obecnego.
Obecne w gruncie rzeczy takze jest Szelmona :P Więc zostaje :P

Acha - przyciski off/on-line Szelmona mogę wrzucić, ale nie chce mi sie ich przerabiać...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Zablokowany