fds pisze:Zajcew pisze:A gdzie byli ci ekolodzy przez ostatnie 10 lat kiedy obwodnica była w trakcie planowania i przygotowań do budowy?
Zgłaszali swój projekt alternatywnych dróg omijających dolinę Rospudy do Ministerstwa Środowiska np
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ale zostali olani.
Bo ten cały ich projekt jest debilny. Widziałem je wszystkie i ten, który jest jest najlepszy. I to nie tylko moje zdanie.
fds pisze:(elektrowni termonuklearnej nie liczę bo dopiero się świat szykuje do odpalenia pierwszej)
To ciekawe, gdzie taka będzie?
[wiem, że to może zabrzmieć jak ironia, ale pytanie jest całkowicie serio, bez podtekstów]
fds pisze:PS: AC nie wyzywaj wszystkich od oszołomów bo świadczy to najgorzej tylko i wyłącznie o Tobie oraz Twoim nieuctwie i zacietrzewieniu.
Tyle, że właśnie ja czytałem ich bzdury i dlatego ich nazwałem oszołomami. Podobnie jak wielu, którzy też czyli różne ich teksty i ja po kilku chwilach zacząłem podejrzewać, że "ekologowie" działali tam w interesie kilku bogatych kacyków, którzy chętnie pozbyli by się trochę ziemii w tamtym rejonie na budowę drogi.
Żadna z wytyczonych przez "ekologów" tras nie omija pięknych terenów.
fds pisze:PPS: Pisanie zdań w stylu "A jeśli chodzi o planetę: ona sobie poradzi" świadczy o mocno rozwiniętym egoizmie i gigantycznym wręcz antropocentryzmie.
Z twoich zaś tekstów wynika wielka nienawiść do rasy ludzkiej. "A niech ludzie zdychają tylko, żeby droga nie szła przez jakieś tereny które mam w dupie, ale mi powiedziano, że są piękne." - czy tak wygląda twój altruizm?
A ja tak: jestem egoistą, ale również jestem osobą, która pomogła by prawie każdemu.
I co widzisz złego w antropocentryźmie? Wydaje ci się, że nie jesteś człowiekiem czy co? Nie rozumiem... Człowiek to istota o wielkich możliwościach - nie wolno nam zmarnować naszego daru zabijając siebie nawzajem. A właśnie zatrzymywanie budowy drogi w tamtym miejscu zabija ludzi.
fds pisze:Nie zrozumiałem w czym masz problem z tym słońcem. To już od dawna udowadniali, że cykl pogodowy, wzrostu roślinności etc, jest uzależniony od cyklu słonecznego i trwa 11 lat.
Tak, tyle, że jeśli czytałeś drugi link, który podałem to zapewne zwróciłeś uwagę na kit o ludziach. Szczerze mówiąc globalne ocieplenie istnieje - i by istniało nawet gdyby ludzkość nie istniała.
Mr.Z pisze:Co zasłyszałem na ten temat:
Ogólny plan ekologów zakładał przeniesienie pewnych gatunków zwierząt z poprzednich miejsc... na odległe o kilka km, co zakrawa na kpinę i kompletną bzdurę. Gatunki owe od pokoleń maja w temtym meisjcu tereny lęgowe. Co maja zmiar zrobić, łapać i noscić? A może wytłumaczyć, że mają skłądać jaja nie tu a gdzieś indziej? (patrzaj ptaszku, zaraz ci na mapie pokażę)
Te ptaszki same się przeniąsą, jeśli byłyby tak głupie jak je podejrzewasz to miliony ptaków by już dawno zdechły w miejscach masowych wyrąbek lasu w Brazylii czy Afryce. Zwierzęta jednak radzą sobie jednak prawie tak dobrze jak człowiek i można powiedzieć, że mają nad nami małą przewagę: bardziej ufają instynktowie.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
[a my nad nimi multum innych
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
]