http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... eci,885580
Gdy to przeczytałem uderzył we mnie wstyd i zażenowanie przedstawicielami własnego narodu. Jednakze gdy przeczytałem wspomniane już komentarze - zamurowało mnie. Jakby szlag jasny trafił. Miałem wrażenie że odstetek polskich rasistów nie jest duży, tymczasem po przeszperaniu internetu polskiego doszedłem do zatrważających wniosków - spora część naszego społeczeństwa jest pod względem rasizmu nie wiele lepsza od nazistów i faszystów. Po prostu krew zalewa gdy czyta się te rasistowskie wypowiedzi. Pozwolę sobie przytoczyć parę z nich, TYLKO z komentarzy powyzszego artykułu.
I bardzo dobrze! Wg mnie w szkolach powinna byc segregacja!Nikt by sie wtedy nie
denerwowal.Wiadomo tez,ze zdolnosci przyswajania
wiadomosci tzw.czarnych jest nizszy niz rasy
bialej.Nie oklamujmy sie wiecej!
Powinniśmy bronić swojego. Niestety jest tu wielu
idiotów, którzy opluwają własny naród.
TO ja na to pytanie odpowiem ci pytaniem,czy sa
inne narody ktorych zydzi w takim stopniu
nienawidza jak nienawidza polakow. NIE NIEMA.a
przeciez niemcy powinny byc znienawidzone,dlaczego
tak jest ??
Et cetera. Po prostu - przy takich wypowiedziach wstyd mi za własny naród. :/Murzyni, arabowie i inne nacje nie wzbudzają we
mnie nienawiści. Ale nie chcę w Polsce czarnych
dzielnic, arabskich dzielnic i innych kolorowych
"dzielnic". Mamy wystarczająco własnych problemów.
A Polacy jako nieliczni mają jeszcze odwagę mówić
o tym głośno.
Jakie jest Wasze zdanie? Czy jest wielu Polaków - rasistów? Konkluzje do owego artykułu? Cokolwiek innego dotyczące problemu rasizmu? Piszcie bo ja już nie mogę :/
Ps. Do moderatorów: Nie zauważyłem nigdzie takiego tematu więc myślę że założenie nowego jest dobrym wyjsciem.