CD Action

- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0
Tak, ale jednak czasopismo daje coś, czego w internecie nie ma. Jest to spójny produkt, który trudno porównywać z setką stron z netu, choćby i najlepiej informującymi. Poza tym czasopismo jest w jakimś stopniu profesjonalne, co odbija się na poziomie tekstów - od zawartości merytorycznej do ortografii (niestety, to ostatnie bardzo kuleje).

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904

-
- Marynarz
- Kontakt:

-
- Bosman
- Numer GG: 4159090
- Kontakt:
Re:
Kto właściwie jest tam na forum CDA? Nadal nie lubię CDA, mogli by dać jakąś fajną grę to kupię... A takto to nie, no trudno, nie dam im pieniędzy. Są moje i tylko moje... A jaki link na ich forum bo mi się nie chce szukać?Pan_Feanor pisze:Hehe Taferniaki, zajżyjcie czasem na forum CDA, jest tam całkiem sympatycznie a i mordek wiele znajomych ^^ pozatym zgadnijcie kto ma tam najwięcej postów/ostrzeżeń i status maskotki

- Solarius Scorch
- Bosman
Re: CDA ? :)
Ostatnio dali Aftershocka i Morrowinda, doskonałe gry. W ogóle robią się coraz lepsi.

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Szkoda tylko, że Morrowinda mam już od dłuższego czasu, i to z dodatkamiSolarius Scorch pisze:Ostatnio dali Aftershocka i Morrowinda, doskonałe gry. W ogóle robią się coraz lepsi.

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
ano, nie będzie ;D Czyta się miło, poziom recek cieszy, płytkę rzadko odpalam w ogóle (jak już, to dla fajneł pełnej albo trailerów). Ogólnie pismo cieszy i warto wydać 15 zł. Miła lektura jak się ma trochę czasu na zbyciu
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica

-
- Marynarz
- Numer GG: 8009826
Ja tam uważam że CDA rządzi. Mam nawet układ ze sklepikarkami z osiedlowego żeby mi nikt nie wykupił CdA przede mną. 

Opowiadania, wiersze itp. krótko mówiąc biblioteka zapraszamy - http://www.alibrary.webd.pl/index.php?id=glowna
http://world4.knightfight.pl/?ac=vid&vi ... &ref=flink

http://world4.knightfight.pl/?ac=vid&vi ... &ref=flink

-
- Tawerniany Leśny Duch
Ja mam dobrze, bo wiem, że mi nie braknie - w drodze do szkoły mijam 4 kioski i EMPiKSir_Ernest_Torrmer pisze:Ja tam uważam że CDA rządzi. Mam nawet układ ze sklepikarkami z osiedlowego żeby mi nikt nie wykupił CdA przede mną.

Ja już nie pamiętam, kiedy ostatnio płytę odpalałemAlucard pisze:ano, nie będzie ;D Czyta się miło, poziom recek cieszy, płytkę rzadko odpalam w ogóle (jak już, to dla fajneł pełnej albo trailerów). Ogólnie pismo cieszy i warto wydać 15 zł. Miła lektura jak się ma trochę czasu na zbyciu

-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Na mnie czekaja dwa zalegle numery... Musze tylko doczekac do srody rana, az spotkam sie z Solarem i polorze na nich lapska
Tak jak przedmowcy, nie odpalilem nawet plyt z jakichs 5 numerow ostatnich. Nie mam czasu na gierki i dema. Kiedys jednak bywalo inaczej. Plytki traktowalem na rowni z czasopismem. Jak juz lyknalem pisemko, przychodzil czas na cover cd. Zaczynalem zawsze oczywiscie od Tawerny RPG, potem Esensja i inne ziny potem trailerki, dema, uzytki co ciekawsze. W tamtych czasach nie wiedzialem za bardzo co to internet i do czego sluzy, i jak ludzie moga w ogole sie czyms takim podniecac. Cover cd CDA byl dla mnie wszystkim czego potrzebowalem z internetu 

Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.

-
- Marynarz
- Kontakt:
Pamiętam te czasy jak latałem do kawairenek by wysłać swoje typocinki do tawerny, kącika książki i paru innych zinów
Eh, a potem przyszedł net, a potem przyszły studia 

Zjedz kota! Zjedz kota! Kot ma wiele witamin i mikroelementów! RAORGHHH ! 

-
- Tawerniak
- Numer GG: 9986661
a imo CDA przez brak konkurencji zasysa, i wiem że tego nie sprawdzimy, ale bez covera to nie widzę jego sprzedaży, kupić to pismo dla smaych tekstów trochę masochistycznie mnie nastraja 
owszem celują w młodszy (do tego w pl dość specyficzny) target, ale fajnie by było mieć w łapie inne stronki niż te ze skrinami/artami w proporcjach 50-50 do tekstu.
a i jest jeszcze ten dział z niby humorem, boszzz czasy kaczora donalda wracają, żenua, szkoda stron

owszem celują w młodszy (do tego w pl dość specyficzny) target, ale fajnie by było mieć w łapie inne stronki niż te ze skrinami/artami w proporcjach 50-50 do tekstu.
a i jest jeszcze ten dział z niby humorem, boszzz czasy kaczora donalda wracają, żenua, szkoda stron

-
- Tawerniany Leśny Duch
Jeśli CDA zasysa, a mimo tego wciąż jest największe na rynku PC-towym, to wolę nie wiedzieć, jak zasysają inne pismaAras pisze:a imo CDA przez brak konkurencji zasysa, i wiem że tego nie sprawdzimy, ale bez covera to nie widzę jego sprzedaży, kupić to pismo dla smaych tekstów trochę masochistycznie mnie nastraja![]()

A co do coverów - jak już kiedyś wspomniałem, zazwyczaj rzucam je gdzieś do szuflady, i to bynajmniej nie dlatego, że jestem masochistą. A kupowanie czasopism dla płyt dołączanych do nich uważam... nie powiem za co

Jest na to prosta rada - nie czytajAras pisze:a i jest jeszcze ten dział z niby humorem, boszzz czasy kaczora donalda wracają, żenua, szkoda stron

-
- Tawerniak
- Numer GG: 9986661
skoro publicznie pwostał topic do zamieszczania opinii to publicznie je wyrażam 
a inne pisma zasysają przokropnie, zresztą konkurencja w postaci clicka i play to wiesz, jakby zrobić turniej piłkarski i w jedną grupę do Francuzów wrzucić jeszcze Cypr i Wyspy Owcze ;]
Jest największy bo... jest
ale ilość tekstu nie należy z pewnością do czegoś co nokautuje, reklamy, screeny, arty, zajmują masę miejsca- plus kącik w stylu humoru, i nie wychodzi tego tak strasznie dużo. Dodawanie jednak bardzo dobrych gier, które ciągną największe rzęchy podbija jednak znacznie nakład.
Cały czas mało osób ma alternatywę grania na czymś innym niż pc, rodziców nie stać na ciągłe modernizacje i najnowsze szpile, a tak chociaż jest te 25 zł na miesiąc, z dwie gierki, i cuś do czytnięcia- wielu osobom to starcza, i jest piekną alternatywą dla niegrania (bo skąd wziąć kasę?) czy nieczytania (bo co innego można czytać?).
brakuje imo w Polsce jakiejś wielkiej gazety która by wlazła z butem na rynek, i multiplatformowo zajęła się poważnie branżą, z jakościę papieru CDA i treścią conajmniej na poziomie Neo i PE.
PS ale designersko to DTP u cidi ssie dość mocno, tak to wyglądąły strony czasopism w 2001 r. a nie u progu 08

a inne pisma zasysają przokropnie, zresztą konkurencja w postaci clicka i play to wiesz, jakby zrobić turniej piłkarski i w jedną grupę do Francuzów wrzucić jeszcze Cypr i Wyspy Owcze ;]
Jest największy bo... jest

Cały czas mało osób ma alternatywę grania na czymś innym niż pc, rodziców nie stać na ciągłe modernizacje i najnowsze szpile, a tak chociaż jest te 25 zł na miesiąc, z dwie gierki, i cuś do czytnięcia- wielu osobom to starcza, i jest piekną alternatywą dla niegrania (bo skąd wziąć kasę?) czy nieczytania (bo co innego można czytać?).
brakuje imo w Polsce jakiejś wielkiej gazety która by wlazła z butem na rynek, i multiplatformowo zajęła się poważnie branżą, z jakościę papieru CDA i treścią conajmniej na poziomie Neo i PE.
PS ale designersko to DTP u cidi ssie dość mocno, tak to wyglądąły strony czasopism w 2001 r. a nie u progu 08

-
- Tawerniany Leśny Duch
Tutaj spytam z ciekawości - jak powinny wyglądać strony czasopism u progu 2008r? Jest jakiś kanon, który określa, jak powinny wyglądać strony wraz z upływem lat?Aras pisze: PS ale designersko to DTP u cidi ssie dość mocno, tak to wyglądąły strony czasopism w 2001 r. a nie u progu 08

- Solarius Scorch
- Bosman
Pobawię się w analityka: Arasowi chodzi, jak to zwykle rewolucjonistom, o równość i sprawiedliwość. Równość i sprawiedliwość oznacza tutaj: 1o% pisma dla PC, 10% dla PS, 10% dla XBoxa, 10% dla PSP, 10% dla Wiii (choć go nie lubi, no ale równość to równość), 10% dla GBA itd. No, może dla PC tylko 3%, bo przecież jest tyle innych czasopism służalczych wobec blaszakowego terroru, więc po co jeszcze dokładać? Dajmy im najwyżej jedną stronkę w CDA, może dzięki temu kupią i ujrzą te wszystkie cuda na next-genach, od których wylezą im oczy, przyspieszy serce, stwardnieją sutki, a żółć zagotuje się z zazdrości i zgryzoty nad swym marnym losem (i ich szmatławymi pisemkami, do których na szczęście CDA już należeć nie będzie).
Co do mojego stosunku do CDA, to jest on umiarkowanie pozytywny. Nie ma w nim tego czaru, który był w Top Secrecie czy Gamblerze, ale się starają. Zresztą nie ma co wracać do przeszłości, bo czasy były wtedy inne, a ja byłem nastolatkiem... Więc życzę CDA jak najlepiej, tylko tak dalej chłopaki.
Co do mojego stosunku do CDA, to jest on umiarkowanie pozytywny. Nie ma w nim tego czaru, który był w Top Secrecie czy Gamblerze, ale się starają. Zresztą nie ma co wracać do przeszłości, bo czasy były wtedy inne, a ja byłem nastolatkiem... Więc życzę CDA jak najlepiej, tylko tak dalej chłopaki.

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Ja też uważam, że CDA do czołówek nie należy. Robią dośc duża ilośc błędów merytorycznych, często zapowiadają gry które nie są potwierdzone na PC i pozniej wychodza z tego kwiatki - jak chocby ilustam stronnicowa zapka MGS3. Szata graficzna surowa, dział listy...cóż jeśli ktoś uważa, że smugller jest idolem i błyszczy inteligentną ripostą to naprawde powinnien kupowac N+ dla banana. Moim zdaniem najlepszy dziennikarz zajmujący się grami wideo jakiego wydała Polska. I nie, nie chodzi mi o to, że CDA = PC
lubiłem Top Secret i SS. A duże niezdecydowanie redakcji CDA, momentami naprawdę bolesne wpadki, oraz jak dla mnie nadmiar dziwnych kącikow nie czynią dla mnie CDA czyms wielkim. Jest dobre i tyle ;0 no offence
Tez mi brakuje mega-pisma multiplatformowego na tym rynku...
EDIT: w zasadzie takie pismo multiplatformowe powinno dzielic sie wedle rynku
wiec jego obejtosc na daną paltforme zalezala by od danego miesiąca> Jeśli zajmowałaby sie PS2,PS3, Xbox 360, Wii, GBA, DS, PSP, Arcade, PC, komorki - retrokonsole było bosko
wiadomo, że pisma strice PC będą bronic swojego, konsolowe swojego 

EDIT: w zasadzie takie pismo multiplatformowe powinno dzielic sie wedle rynku

Har Har Har