Kościół, Religia, Wiara...

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
Arch
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Re: Kościół, Religia, Wiara...

Post autor: Arch »

No ja jako ateista mogę być niedouczony, ale zawsze myślałem, że ludzie ze śmierci Jezusa też się cieszą bo było to jego zwycięstwo i otwarcie drogi do nieba.
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

Arch pisze:No ja jako ateista mogę być niedouczony, ale zawsze myślałem, że ludzie ze śmierci Jezusa też się cieszą bo było to jego zwycięstwo i otwarcie drogi do nieba.
No niby tak. Ale to wiesz, jezus umarł za nas i nasze grzechy. Podziwiamy go, bo się poświęcił dla nas. Kapiszi?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Arch
Marynarz
Marynarz

Kapię, ale to nie zmienia faktu, że świat zaludniony tylko i wyłącznie katolikami byłby niemal idealny.

I kończę tą dyskusję bo bronię swego zdania walniętego na odwal. (mniej więcej z takim samym przjęciem mówię, że zjadłbym konia z kopytami)
Brzoza
Bosman
Bosman

świat zaludniony tylko i wyłącznie katolikami byłby niemal idealny.
tak, jezeli byliby to idealni katolicy. generalnie to bardzo podobna sprawa jak z socjalizmem.
Sir_Ernest_Torrmer
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8009826

Post autor: Sir_Ernest_Torrmer »

No chłopaki. Czemu zaraz katolikami. Nie lepiej powiedzieć. Praktykującymi chrześcijanami?

Jestem ewangelikiem (protestantem) więc musiałem się odezwać ;)
Opowiadania, wiersze itp. krótko mówiąc biblioteka zapraszamy - http://www.alibrary.webd.pl/index.php?id=glowna

http://world4.knightfight.pl/?ac=vid&vi ... &ref=flink

Obrazek
Arch
Marynarz
Marynarz

Na dobrą sprawę nie znam religi katolickiej której uczyli mnie w szkole i w której teoretycznie zostałem wychowany, więc wolę się nie wypowiadać na temat obcych wierzeń.
Brzoza
Bosman
Bosman

Sir_Ernest_Torrmer pisze:No chłopaki. Czemu zaraz katolikami. Nie lepiej powiedzieć. Praktykującymi chrześcijanami?

Jestem ewangelikiem (protestantem) więc musiałem się odezwać ;)
racja. Sorry dude.
gaudat
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 12362182

Post autor: gaudat »

tak, jezeli byliby to idealni katolicy. generalnie to bardzo podobna sprawa jak z socjalizmem.
Nienawidzę gdybania
I kończę tą dyskusję bo bronię swego zdania walniętego na odwal. (mniej więcej z takim samym przjęciem mówię, że zjadłbym konia z kopytami)
To po co piszesz głupoty ?
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
Arch
Marynarz
Marynarz

To po co piszesz głupoty ?
Przyznałem iż napisałem to bez przekonania. Nie przyznałem, że uważam to za głupie.

TZeraz ty mi odpowiedz na pytanie - Po co napisałeś tego posta? Wątpie, aby kogokolwiek chcącego podyskutować o "Kościele, Religi, Wierze" obchodziło co lubisz, czego nienawidzisz i dlaczego piszę głupoty.

Tak, ten post też niczenie nie wnosi, a więc ulegnie autodestrukcji.
gaudat
Marynarz
Marynarz

O tym, co ulegnie destrukcji, a co nie, nie ty decydujesz.
Nie przyznałem, że uważam to za głupie.
ale ja uważam że to głupie. Postawiłeś idiotyczną tezę, której nie możesz poprzeć żadnymi argumentami. Zastanawia mnie po co to zrobiłeś. Teraz próbujesz się tłumaczyć tekstami w stylu
Z twoich postów wynika, że dopiero po czasie zorientowałeś się o głupocie tezy " szczęśliwego chrześcijanina" ( aby SET się nie burzył :P ) i próbujesz się z niej wycofać z twarzą.( co z resztą niezbyt ci wychodzi )
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
Arch
Marynarz
Marynarz

:roll:
O tym, co ulegnie destrukcji, a co nie, nie ty decydujesz.
Autodestrukcji - zamierzałem ten post skasować.
ale ja uważam że to głupie. Postawiłeś idiotyczną tezę, której nie możesz poprzeć żadnymi argumentami. Zastanawia mnie po co to zrobiłeś.
Jesteś ż.a.ł.o.s.n.y. NIe potrafisz odpowiedzieć na moje proste pytanie to zarzucasz mi... coś. Udowodnij mi, uargumentuj, że ta teza jest idiotyczna.
próbujesz się z niej wycofać z twarzą.( co z resztą niezbyt ci wychodzi )
Ja pier***le, weź idź sie dorozwiń na forum onetu. NIe chce mi się o tym gadać, bo jest to nudne, nie ważne, gdybanie. Chcesz możemy sobie napisać rozprawki o świecie pełnym chsześcijan... nom, właściwie to ty już zaczynaj bo zaraz zacznę pisać, że nie potrafisz argumentować własnego zdania.
gaudat
Marynarz
Marynarz

Uargumentować idiotyczność tezy ? To nie działa w tą stronę. To TY musisz udowodnić że ona ma sens. Póki co nie przedstawiłeś żadnego cytatu który wskazuje na to, że "chrześcijanie muszą być szczęśliwi".
NIe chce mi się o tym gadać, bo jest to nudne, nie ważne, gdybanie.
:roll: FAIL ? Gdy zaczynałeś pisać bzdury o szczęśliwych chrześcijanach to to nie było nudne, nie ważne i nie było gdybaniem.
Ja pier***le, weź idź sie dorozwiń na forum onetu.
Idź leczyć frustrację gdzie indziej.
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Idźcie się kłócić na PW.
.
Arch
Marynarz
Marynarz

Uargumentować idiotyczność tezy ? To nie działa w tą stronę. To TY musisz udowodnić że ona ma sens.
G**nomuszę, tym bardziej jeśli mi się nie chce.
Gdy zaczynałeś pisać bzdury o szczęśliwych chrześcijanach to to nie było nudne, nie ważne i nie było gdybaniem.
No i takie pie******. Odpowiem jak ty - a według mnie było. :roll:
Idź leczyć frustrację gdzie indziej.
Spoko i tak nie zamierzałem z tobą dyskutować. Czasem rozmawiam ze swoim psem, ale pewne granice trzeb zachowywać.
Póki co nie przedstawiłeś żadnego cytatu który wskazuje na to, że "chrześcijanie muszą być szczęśliwi".
"Radujcie się i weselcie się; albowiem zapłata wasza obfita jest w niebiosach;"
Teraz ty mi odpowiedz na pytanie - Po co napisałeś tego posta? Wątpie, aby kogokolwiek chcącego podyskutować o "Kościele, Religi, Wierze" obchodziło co lubisz, czego nienawidzisz i dlaczego piszę głupoty.
EDIT: Deep no wiesz, zaniechanie takich bzdurnych dyskusji zostanie odczytane za "próbę wyjścia z twarzą".
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Arch pisze: EDIT: Deep no wiesz, zaniechanie takich bzdurnych dyskusji zostanie odczytane za "próbę wyjścia z twarzą".
Dlatego jak już koniecznie musicie się gdzieś wyzywać to możecie to robić na PW albo gg. Tutaj tylko dostaniecie wpisy na CL.
.
Thurs
Mat
Mat

Post autor: Thurs »

Żal mi was (Archa i Gaudata). :mrgreen:
Ostatnio zmieniony wtorek, 5 maja 2009, 13:52 przez Thurs, łącznie zmieniany 1 raz.
Brzoza
Bosman
Bosman

a oto przykład złośliwego edita, żeby ukrócić wyzywactwo.
Brzoza, nie zmuszaj mnie, żebym to zrobiła jeszcze raz, bo nie będę taka miła.
- [D.]
ODPOWIEDZ