Homoseksualizm

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Isengrim Faoiltiarna pisze:Cały czas czekam na odpowiedź na pytanie: czy homoseksualiści są w stanie wyciągać logiczne wnioski? Skoro ci z nich, którzy się ujawniają, doświadczają dyskryminacji, to po co się ujawniać? Po co mówić światu "Hej, jestem gejem", skoro można za to zostać pobitym, zgwałconym, poniżonym? Nie lepiej przestać prowokować i skończyć z afiszowaniem się?

...

Żyjemy w świecie, w którym na dźwięk słów "moralność" i "etyka" większość ludzi chwytają spazmy śmiechu. Z tym się nie da nic zrobić, trzeba się po prostu pogodzić z nietolerancją, niechęcią, nienawiścią. Unikać wzbudzania jej

...

Niech homoseksualiści organizują jakieś imprezy. Zjazdy. Cokolwiek. Nie chodzi mi o to, żeby homoseksualiści pod groźbą utraty życia ukrywali się. Chodzi mi o tych, którzy ostro się malują, ubierają w skórzane spodnie bez tyłka, nabijane ćwiekami obroże i smycze i tym podobne zabawki i zaczepiają ludzi na ulicy.
Wypowiem się tylko odnośnie tych wypowiedzi bo reszta była omawiana w tym temacie już wcześniej i nie mam ochoty się powtarzać.

Oto sens Twojej wypowiedzi:
"Wszyscy którzy się wyróżniają strojem, zachowaniem i mają gołe tyłki muszą się pogodzić z tym, że wzbudzają nienawiść. Niech się najlepiej nie odzywają i ukrywają bo dostaną w zęby."
Nie wiem czy miałeś to na myśli, pisząc te słowa, ale tak brzmią. Twierdzisz, że każdy kto nie pasuje do zachowania grzecznego szaraczka, może zostać pobity i terroryzowany. To polityka nienawiści albo znieczulicy. I to i to jest złe i niegodne człowieka cywilizowanego.

I powiedz mi gdzie widziałeś homoseksualistów w obrożach zaczepiających ludzi? Jeśli Ci chodzi np o parady równości to jesteś skończonym hipokrytą. Tak samo jak oni ludzi zaczepiają protestujący górnicy, lekarze, pielęgniarki etc etc. (no może spokojniej bo górnicy z reguły urządzają potężne burdy).

PS: W pełni popieram Danai
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Zgadzam się z przedmówcą i z Danai
Co kogo obchodzi czy ktoś się kocha z mężczyzną, kobietą, czy lubi robić to w szpilkach, kozaczkach, nago czy w koszuli nocnej...
Nic nam do tego.
Celem rozmowy miała być sytuacja homo w dzisiejszym społeczeństwie, ich problemy, nasz stosunek do tego, a nie ich łózkowe preferencje...

Danai,fds - Niech moc będzie z wami ;)
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Czyli wychodzi na to, że to ja jestem po złej stronie mocy... Dobrze wiedzieć ;)
fds pisze:Oto sens Twojej wypowiedzi:
"Wszyscy którzy się wyróżniają strojem, zachowaniem i mają gołe tyłki muszą się pogodzić z tym, że wzbudzają nienawiść. Niech się najlepiej nie odzywają i ukrywają bo dostaną w zęby."
A tak nie jest? Nie popieram tej sytuacji i wstyd mi za to, że ludzie są zdolni do rzeczy opisanych w tamtym artykule, ale to jest fakt i ja ten fakt po prostu stwierdziłem. Więc nie nazywaj mnie hipokrytą za stwierdzanie faktów.

OGŁASZAM JESZCZE RAZ WSZEM I WOBEC: NIE MAM NIC PRZECIWKO HOMOSEKSUALISTOM, DOPÓKI NIE PRÓBUJĄ INGEROWAĆ W MOJE PRYWATNE ŻYCIE!
fds pisze:Tak samo jak oni ludzi zaczepiają protestujący górnicy, lekarze, pielęgniarki etc etc. (no może spokojniej bo górnicy z reguły urządzają potężne burdy).
Górnicy protestowali przeciwko zamykaniu kopalń. Lekarze i pielęgniarki zostali oszukani przez NFZ i ministerstwo zdrowia. Wybacz, ale nie widzę związku.

Ja też w pełni popieram Danai.
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Post autor: Uciekinier »

BAZYL pisze:W tym miejscu poprę Danai - jak to kiedyś mój kumpel (jak najbardziej prostolinijny heteroseksualista) określi: Co ludziom do tego, co robię z żoną w łóżku? Dlaczego coś co sprawia mi przyjemność nazywają zboczeniem?
Boję się, że do rangi "przyjemności" kiedyś zakwalifikujemy cięcie nożem partnerki-masochistki przez męża sadystę. To będą cudowne noce :roll: . Ostrożnie z tymi przyjemnościami i łóżkowymi sprawami. Nie namawiam do ingerencji przez państwo w łoże małżeńskie, ale obawiam się nadmiernej tolerancji, o którą łatwo...
Wciąż mnie ścigają!
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Uciekinier pisze:obawiam się nadmiernej tolerancji, o którą łatwo...
Nie masz sie czego obawiac. Jak na razie, to TRUDNO o jakakolwiek tolerancje, dla jakiejkolwiek innosci. Wiec spij spokojnie.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Ah. Miałem na myśli kraje zachodnie. Powinienem to dodać.
Wciąż mnie ścigają!
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Hmmm. Tak mnie naszła dziwna myśl odnośnie argumentu, że związki homoseksualne są nienaturalne bo rolą biologiczną związku jest prokreacja. A wiecie, że rolą biologiczną interakcji społecznych jest albo zdobycie pożywienia albo zwiększenie bezpieczeństwa albo rzeczy w stylu iskania pasożytów czyli ochrona zdrowia. Gry RPG nie spełniają żadnej z tych funkcji więc są nienaturalne a my jesteśmy zboczeńcami! A to się porobiło...
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Perzyn, możnaby się zastanawiać nad genezą RPG-ów. Bądź co bądź chodzi w nich o rozmowę na linii gracz-MG. Dyskusja w ludkzim społeczeństwie miała zastąpić iskanie się z pasożytów (u kobiet taką rolę spełniają plotki), więc jednak RPG-i są naturalne. Ale tak poza tym, to zgodzę się ze stwierdzeniem, że wszyscy jesteśmy zboczeńcami - każdy ma inny gust przy doborze partnera/partnerki, więc jest inny od reszty :P
Szelmon pisze:Jak na razie, to TRUDNO o jakakolwiek tolerancje, dla jakiejkolwiek innosci.
Bez przesady. Jakoś nie widziałem jeszcze płonących stosów ani kolesi w białych kapturach.

Ale nie zgodzę się z wypowiedzią o sadyźmie/masochiźmie. Takie pary tworzą się i dopóki daje to przyjemność obojgu partnerom, to co my mamy do gadania?
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Isengrim Faoiltiarna pisze:(u kobiet taką rolę spełniają plotki)
LOL, że tak sobie napiszę.

A tak poza tym, to się wtrącę, bo intryguje mnie jedna rzecz.
Co chwilę ktoś pisze, że nie lubi, jak zaczepiają go wymalowani, obściskujący się geje i wyzywają od misiów czy kotków. Dlatego mam pytanie: GDZIE wy ich spotykacie?! W klubach gejowskich?

Jedyni wymalowani kolesie, jakich widziałam na ulicach, to emo kids. We Wrocku nigdy na ulicy nie zauważyłam ściskających się chłopców, ba, nawet nie widziałam trzymających się za ręce. Nie widziałam takich ani w Wawie, ani w Krakowie, ani nawet w Londynie, gdzie od paru lat mieszkam.
Byłam wprawdzie raz na imprezie w pubie na Soho, obok którego odbywało się jakieś gay party, ale nie widziałam obściskujących się, wymalowanych chłoptasiów! Ot, normalnie faceci, tyle że umyci i ładnie ubrani ;>

Znajomych facetów mam masę i *żaden* nie był zaczepiamy przez wymalowanego geja. Ja też nie byłam zaczepiana, ale ja nie jestem targetem, więc to zrozumiałe ;)

Może się ostatnio coś w Bolandzie pozmieniało i teraz geje się obściskują na każdym rogu? W kraju bywam średnio 3-4 razy w roku, więc miałam prawo przeoczyć takie widoki...

Dlatego ponawiam pytanie: gdzie wy się szlajacie?! O_O
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Falka pisze:
Isengrim Faoiltiarna pisze:(u kobiet taką rolę spełniają plotki)
LOL, że tak sobie napiszę.
LOL dowiedziony naukowo.

Co do reszty - poddaję się, przegrałem dyskusję z powodu braku argumentów :) Brawo Falka. Ciemna strona mocy upadła :P (w tle motyw muzyczny z Gwiezdnych Wojen, wszyscy tańczą i rozsypują płątki róż dookoła, szczęście i radość nie mają końca :P )
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Falka pisze:GDZIE wy ich spotykacie?! W klubach gejowskich?
W szkole ;) U nas po budzie przemieszcza sie pewien blizej niezidentyfikowany chuderlaczek w koszuli w kwiaty i rózowej apaszce na szyji ;)
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Force - to, że ktoś ma zwichrowany gust to nie znaczy jeszcze, że od razu musi być homo. A nawet jak jest i się tak manifestuje to Bóg z nim. Ja Falce przyznaję racje, bo nie wiem skąd wzięło się przekonanie o tym, że gej to wymalowany, zniewieściały i w ogóle. Przecież nawet w Wilq było, że taki pedał to twardy jest :wink: No i nigdy nie widziałem "agresywnego" homoseksualisty, który by epatował tymi sterotypicznymi cechami, jedynie urban legend o homoseksualnych gwałtach na wyspie Bolko po 22 mi do głowy przychodzi (o tym jakoby po 22 w tym miejscu szalała banda homoseksualistów gwałcąca ludzi 2metrową, gumową atrapą członka). No, ale w końcu najłatwiej oprzeć się o obraz baru Blue Oyster z Akademiii Policyjnej (choć oni tam też w sumie nic złego nie robili, tylko tańczyli tango, a coś takiego to już Mrożek wcześniej opisał... tańczenie Tanga znaczy się).
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

to co napisała falka
Co chwilę ktoś pisze, że nie lubi, jak zaczepiają go wymalowani, obściskujący się geje i wyzywają od misiów czy kotków
mnie zastanawia jakim trzeba być ułomem by twierdzić że taki ktoś bedzie zwracał uwagę na kogoś kto tak mówi. Czy wam, tez podoba sie kazda kobieta i o kazdej myslicie w kategoriach łóżkowyych?(pytanie do meżczyzn)
w 80% przecietny facet dla przecietnego geja to albo oblech alboo niechluj lub poprostu zwykły gosc ktory go nie pociąga ale mozna z nim pogadac TYLKO POGADAC- jest mu obojętny.

ja sie zastanawiam gdzie wy spotykacie takich ludzi najprawdopodobniej nie spotykacie tylko dorabiacie sobie wlasną filozofię, zastanawiam się czy to nie jest czasem podbudowywanie wlasnej wartości i samooceny.

Mnie osobiscie czesto smieszy tekst w wykonaniu przepoconego nieogolonego faceta popijajacego piwsko mowiący:
- "o jesteś gejem wszystko ok tylko sie na mnie nie rzucaj" - boze smieszy mnie to bo naprawde ostatnią rzeczą jaka wtedy chce to nawet dotknąc tego faceta ktorego normalnie kijem sie neichce tknąć.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Isengrim Faoiltiarna pisze:LOL dowiedziony naukowo.
Linki proszę. Najlepiej do jakiś poważnych publikacji. Ale to na PW, bo tutaj offtopic będzie.
Force ray pisze:W szkole ;) U nas po budzie przemieszcza sie pewien blizej niezidentyfikowany chuderlaczek w koszuli w kwiaty i rózowej apaszce na szyji ;)
Może to jakaś nowa odmiana emo kida? :D
Eglarest pisze:zy wam, tez podoba sie kazda kobieta i o kazdej myslicie w kategoriach łóżkowyych?(pytanie do meżczyzn)
Czemu tylko mężczyzn? :>
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Czemu tylko mężczyzn? :>
bo kobiety reprezentują tu zdroworozsądkowy pogląd ;) więc nietrzeba wam nic obrazowo przedstawiać ;)
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

Jestem raczej pewny prawdziwości mojego twierdzenia odnośnie człowieka - jeśli masz inne poglądy na to, czy człowiek jest organizmem żywym, czy nie, podziel się nimi.
Mam inne poglady:
zdolność
wobec tego bezplodni nie sa organizmami zywymi.
chęć i potrzebę
wobec tego wiele zdrowych par hetero i homoseksualnych jest niezywa.

Przynajmniej wedlug twojej teorii :].

A moja argumentacja.. no, nie pamietam, bym wyrazal tam gdzies wczesniej jakas moja teze na temat organizmow zywych; raczej mialem na celu udowodnienie ci nieprawdziwosci twojej teorii.
Z naturalnego punktu widzenia - muszą, gdyż najważniejszym celem żywego organizmu jest prokreacja.
Wobec tego -> ludzie sa organizmami nienaturalnymi. Mysle, ze prokreacja w znacznej czesci (ale nie wszystkich) pokrywa sie z celem ludzi, czyli przyjemnoscia, bezpieczenstwem, wygoda, ale nie jest celem samym w sobie.
Aha, ROTFL-e zachowaj na rozmowy z innymi dziećmi Neostrady.
Zachowalem dla ciebie.
Potrenuj czytanie ze zrozumieniem,
Moje czytanie ze zrozumieniem - pomijajac moze dziela kilku filozofow - ma sie dobrze, a nawet bardzo dobrze, wiec radze tobie potrenowac sposob wypowiedzi, jesli uwazasz sie za zle zrozumianego. No, chyba, ze ty masz problemy ze zrzoumieniem zwiazku mojej wypowiedzi z twoja.
Jakoś nie słyszałem, żeby baptyści, jako odłam Kościoła, organizowali jakieś parady
Masz racje, moj blad - zastap 'wszystkie' na 'znaczna czesc'.
Cały czas powodowana bytnością na paradzie opisanych przez Eglaresta "ciot".
Czemu wychodzisz z zalozenia, ze wszystkie negatywnie nacechowane okreslenia na homoseksualistow zwiazane sa z paradami? tak jakby przed nimi homoseksualisci byli uwazani za calkowicie normalnych, jakby nie byli obrazani, itp.
wyrywania z kontekstu poszczególnych zdań, przez co zmienia się ich sens i przekaz.
To popracuj nad spojnoscia tekstu, tak by inni uzytkownicy mogli zrozumiec o co ci tak wlasciwie chodzi.
NIE MAM NIC PRZECIWKO HOMOSEKSUALISTOM, DOPÓKI NIE PRÓBUJĄ INGEROWAĆ W MOJE PRYWATNE ŻYCIE!
A jak ingeruja w twoje prywatne zycie? Wsadzaja ci penisa do buzi, molestuja twoje dzieci, bija cie pejczem?
Boję się, że do rangi "przyjemności" kiedyś zakwalifikujemy cięcie nożem partnerki-masochistki przez męża sadystę.
Jesli komus to sprawia przyjemnosc, to czemu ma tego nie robic?
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Jesli komus to sprawia przyjemnosc, to czemu ma tego nie robic?
Może dlatego, że to nienormalne?
Wciąż mnie ścigają!
ODPOWIEDZ