Homoseksualizm

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
Zajcew
Marynarz
Marynarz

Post autor: Zajcew »

Isengrim Faoiltiarna pisze:Uwierz mi, że nie trzeba nic szerzyć. Kaczyński, Giertych (zarówno Roman, jak i Maciej) i Lepper robią co mogą, żeby Polskę na arenie międzynarodowej ośmieszyć, poniżyć i zniszczyć. Dzięki broszurce eurodeputowanego M. Giertycha i zachowaniu pewnej grupy społecznej znanej jako Moherowe Berety Polakom została przypięta już łatka antysemitów, homofobów i religijnych fundamentalistów, których fundamentalizm graniczy z fanatyzmem a nierzadko te granice przekracza. Smutne, ale prawdziwe i opinia kogokolwiek na jakimkolwiek forum na temat jakiegokolwiek artykułu dużo nie zmieni.
Następny się znalazł. Myślisz, że oni robią to specjalnie. Władze też działają według własnego sumienia i w sposób który wydaje im się najwłaściwszy. Możesz się z nimi nie zgadzać, ale w takim razie po prostu na nich nie głosuj w następnych wyborach. Publiczne wieszanie psów na wszystkich i wszystkim nic nie pomaga. A jeżeli na zachodzie oceniają całe społeczeństwo przez pryzmat paru obywateli to nie są lepsi. Oni wszyscy już od dawna ingerują we wszystko co się da i uważają że tylko oni wiedzą co jest dla nas najlepsze i jakie wartości są najwłaściwsze.
Nienawiść do władz wybranych przez większość społeczeństwa to przejaw nietolerancji dla tej większości. A te tzw moherowe berety to choć sam nie darzę ich żadnymi ciepłymi uczuciami mają prawo mówić i robić co chcą i wkurzają mnie ci wszyscy "obrońcy wolności" którzy bronią "parad równości", ale oburzają się na pochód moherowych beretów. Taka jest demokracja czy to się komuś podoba czy nie.
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Moje zdanie... Hmmm... Czuję że jestem heteroseksualistą, nie poznałem jeszcze osoby otwarcie mówiącej, że jest homoseksualistą, więc... Co ja właściwie wiem? Jak już mówiłem, wiem że jestem heteroseksualistą. Faceci ani mi się nie podobają, ani nie podniecają, ani jakoś nie czuję wewnętrznej chęci zbliżenia z mężczyzną. Swoją drogą kiedyś jak się upiłem "dla jaj" przez dosłownie kawałek (ze 200 metrów) po pustej uliczce szedłem z kumplem za rękę... Czułem się koszmarnie, poczułem do siebie wstręt. Dlatego wiem, że jestem heteroseksualistą.
Co do homoseksualistów? A niech se będą. Zbliżają się jak ja tego nie widzę, nie przebierają się dziwacznie, a jeśli nawet to póki nie chcą się zbliżyć do mnie, to nie ma problemu abym z nim utrzymywał normalne kontakty koleżeńskie... Ale w sumie nie wiem tego tak do końca. Jak już pisałem, poczułem wstręt do siebie kiedy spici szliśmy za rękę, więc nie ręczę, czy nie poczułbym niechęci do homoseksualisty. Przykro mi to mówić, ale są to jakieś moje wewnętrzne uczucia, których nie mógłbym zapewne powstrzymać. Nie obrażałbym takowej osoby, nie plułbym jej pod nogi ani nie robiłbym nic w kierunku zaszkodzenia/urażenia/ubliżenia osobie o skłonnościach homoseksualnych. Ale nie wiem, mógłbym odczuwać tę cholerną niechęć... Mógłbym inaczej patrzeć na tę osobę. Jednak, jak już powiedziałem, w życiu z taką grupą społeczną, ani pojedynczymi ich przedstawicielami nie miałem do czynienia, więc nie mogę powiedzieć tego jednoznacznie. Może by mnie to jednak nie ruszyło? Przecież człek jak człek. To samo jemy, tym samym oddychamy, również myślimy. Poprostu nie wiem. Nie wiedza jest jednak rzeczą koszmarną. Może kiedyś los postawi mnie przed taką sytuacją? Nie wiem.

P.S.
Poprzez "zbliżenia" mam na myśli kontakty seksualne, czy jak w przypadku "zbliżenia się do mnie" to widzenie we mnie swojego potencjalnego partnera.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Zajcew pisze:Następny się znalazł. Myślisz, że oni robią to specjalnie.
Czyli co? Schizofrenia paranoidalna? Głosy każą im kompromitować się przy każdej możliwej okazji? Publikować rasistowskie broszury? Jeśli tak, to rzeczywiście wolałbym, żeby robili te wszystkie rzeczy z własnej woli. Bo jeśli rządzą nami paranoicy, to nie czekam tu nawet do matury, tylko spieprzam byle dalej.
Zajcew pisze:Władze też działają według własnego sumienia i w sposób który wydaje im się najwłaściwszy.
Sumienia? Jakiego sumienia?
Zajcew pisze:Możesz się z nimi nie zgadzać, ale w takim razie po prostu na nich nie głosuj w następnych wyborach.
Nie będę, bo wyjeżdżam do Anglii zaraz po zdaniu matury.
Zajcew pisze:A jeżeli na zachodzie oceniają całe społeczeństwo przez pryzmat paru obywateli to nie są lepsi.
Tu zaczynasz pleść głupoty. Przez pryzmat paru obywateli zachód oceniał nas, kiedy Polakom została przypięta łatka złodziei. Teraz zachód ocenia nas na podstawie tych, których wybraliśmy jako najbardziej godnych sprawowania urzędów państwowych, wybranych przez ludzi spośród ludzi, aby mówili w imieniu ludzi. Oni nie są zwykłymi obywatelami i zachód ma pełne prawo oceniać nas na podstawie ich zachowania. Oni reprezentują Polskę na arenie międzynarodowej. Ich poglądy są oficjalnymi poglądami Polski. Więc jeśli nasz eurodeputowany publikuje broszurę, w której jednoznacznie popiera idee nazistowskie, czyli wyższość jednej rasy nad drugą, w której otwarcie pokazuje swój antysemityzm i fundamentalizm, uważając Żydów za ową gorszą rasę, wreszcie w której przedstawia się jako głupca, obwołując teorię ewolucji Darwina nieprawdziwą, to znaczy, że taki jest oficjalny pogląd Polski na te sprawy, bo rząd nie robi nic, żeby temu zaprzeczyć czy to zatuszować. Wnioski nasuwają się same: Polska jest ciemnogrodem trwającym w średniowieczu, państwem, w którym do władzy dochodzą karierowicze, aferzyści, oszuści, ludzie z kryminalną przeszłością i fundamentaliści.
Zajcew pisze: te tzw moherowe berety to choć sam nie darzę ich żadnymi ciepłymi uczuciami mają prawo mówić i robić co chcą i wkurzają mnie ci wszyscy "obrońcy wolności" którzy bronią "parad równości", ale oburzają się na pochód moherowych beretów.
Gdybyś uważnie czytał moje posty, wiedziałbyś, że parad równości nie bronię ani nie popieram. A co do moherów, to dopóki mówią, dla mnie jest OK. Ale chodzi mi o antysemityzm, którym dosłownie ociekają niektóre wypowiedzi starszych pań, cytowane w telewizji. Chodzi mi o ataki na dziennikarzy niemieckiej telewizji i programu TVN. Mówić mogą, bo wolność słowa jest dla mnie niepodwarzalną wartością, o ile nie godzi w wolność drugiej osoby. Ale okładać się torebką już nie pozwolę i każdej babci, która spróbuje mnie zaatakować za bluzę Metalliki albo glany, z tego właśnie glana przykopię. Bo będę się czuł w pełni uprawniony do obrony swojego życia i zdrowia. Widziałeś, co się działo na zjeździe Rodziny RM, kiedy babcie zobaczyły reportera TVN? Dosłownie Duch Święty w nie wstąpił, napełnił ogniem wiary i nakazał iść do boju z niewiernymi. A przed katedrą w Warszawie, kiedy abp. Wielgus ogłaszał swoją rezygnację? Babcie rzuciły się na niemieckich reporterów z niewiadomych przyczyn. Gdyby pojawił się tam ktoś z transparentem popierającym decyzję abp. Wielgusa, to babcie rozszarpałyby go na strzępy.
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Dobra, chyba trochę przeze mnie ale temat jest offtopowy całkowicie :D Dyskusję na temat nietolerancji proszę przenieść do
Rasizm
To chyba bardziej odpowiednie miejsce. No i tam będzie jak w sam raz ta dyskusja :)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Skoro homoseksualiści wiedzą, co ich spotka ze strony "normalnych", to po co afiszują się ze swoją orientacją seksualną? Dlaczego się z nią obnoszą, nachalnie narzucają? Po co organizują parady równości?
1. Homoseksualiści nei narzucaja nic nikomu a jedynie walczą o swoje prawa.
2. a dlaczego heteroseksualisci afiszuja sie ze swoją orientacją?
3. każda manifestacja homoseksualna jest bardziej widoczna niz heteroseksualna gdyż wzbuda odrazu dyskusje spoleczną a manifestuje się poto by niewzbudzała takich dyskusji.
4. gdybyś był dyskryminowany zrozumiał byś poco są parady równosci.
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Eglarest pisze:1. Homoseksualiści nei narzucaja nic nikomu a jedynie walczą o swoje prawa.
Można to robić nie wychodząc na ulicę praktycznie nagim i w kretyńskim makijażu. Jeśli walka o prawa homoseksualistów wygląda tak, że się publicznie całują w obscenicznych i niesmacznych strojach, to od teraz przestaję być tolerancyjny.
Eglarest pisze:2. a dlaczego heteroseksualisci afiszuja sie ze swoją orientacją?
A widziałeś kiedyś heteroseksualną paradę równości?
Eglarest pisze:3. każda manifestacja homoseksualna jest bardziej widoczna niz heteroseksualna gdyż wzbuda odrazu dyskusje spoleczną a manifestuje się poto by niewzbudzała takich dyskusji.
Skoro celem homoseksualistów jest niewzbudzanie dyskusji społecznej, a parady równości takie dyskusje wzbudzają, to logicznie rozumując parady równości są strzałem samobójczym. To dzięki tym paradom figuruje stereotyp homoseksualisty jako wyuzdanego zboczeńca. Nie tędy droga do równości.
Eglarest pisze:4. gdybyś był dyskryminowany zrozumiał byś poco są parady równosci.
Ależ jestem dyskryminowany. Jestem dyskryminowany przez rząd, którego nie popieram - zostałem przez nich nazwany, i to wielokrotnie, wykształciuchem i nieudacznikiem. Jestem dyskryminowany przez babcie, noszące nakrycia głowy z moheru, za to, że słucham takiej muzyki, jakiej słucham. Za to samo jestem dyskryminowany przez sympatycznych, wygolonych na łyso kolesi z wielkimi karkami. Wiem, co zaraz powiesz. Że to nie jest to samo. Może i nie. Ale głowa pęka jednakowo, nieważne, za co bejsbolem dostaniesz. Żebra pod kopniakami łamią się tak samo i nie ma różnicy, czy obrywasz za to, że jesteś gejem, czy za to, że jesteś metalem.

Demokracja w praktyce wygląda tak, że większość narzuca swoje prawa mniejszości. Ale jeśli narzuca się te prawa mniejszościom etnicznym, to jakoś mniej słychać o dyskryminacji. Tylko homoseksualiści podnoszą wielki krzyk, że ich prawa są ograniczane, że muszą o nie walczyć. I dawaj, ubrać się w skórzany, sadomasochistyczny strój, i siać zgorszenie na ulicach.
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

lubią ssać czy się rżnąć w dupę to ich
A to lubi kazdy normalny czlowiek 8).
A ja twierdzę że nie jest, bo w naturze związek dwóch osobników prowadzi do prokreacji i jakiekolwiek prawo ustanowione przez człowieka raczej nic nie zmieni...
Twoja argumentacja pokazuje,z e twoje wywody na temat czlowieka sa bezpodstawne i smieszne.
koro homoseksualiści wiedzą, co ich spotka ze strony "normalnych", to po co afiszują się ze swoją orientacją seksualną?
Zeby normalni sie wyzbyli jakichs uprzedzen zapewne.
Dlaczego się z nią obnoszą, nachalnie narzucają? Po co organizują parady równości?
Zeby pokazac, ze istnieja?
Kaczyński, Giertych (zarówno Roman, jak i Maciej) i Lepper robią co mogą, żeby Polskę na arenie międzynarodowej ośmieszyć, poniżyć i zniszczyć.
Jak czytam wypowiedzi niektorych uzytkownikow z tego forum, to musze stwierdzic, ze podejscie ww panow i owych uzytkwonikow w kwestiach moralnych sie niespecjalnie roznia, wiec jakim prawem piszesz o osmieszaniu i ponizaniu polski? ;].
Przykro mi to mówić, ale są to jakieś moje wewnętrzne uczucia, których nie mógłbym zapewne powstrzymać.
To taki gleboko zakorzeniony wstyd za homoseksualizm, wynikajacy z hanbiacego statusu bycia gejem w spoleczenstwach konserwatywnych i katolickich. Przez takie cos, wierze, ze parady rownosci sa dobre, bo im wiecej ludzi zobaczy, ze homoseksualizm tak naprawde istnieje, tym mniej sie bedzie go wstydzilo.
A widziałeś kiedyś heteroseksualną paradę równości?
No nie wiem, moze tzw. parada normalnosci? ;]
Demokracja w praktyce wygląda tak, że większość narzuca swoje prawa mniejszości.
Tak to wyglada w Polsce :].
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:A to lubi kazdy normalny czlowiek 8).
Heteroseksualni mężczyźni raczej nie lubią ssać członka innemu mężczyźnie, nie wszystkie kobiety lubią seks analny. Ale to jest indywidualna sprawa każdego człowieka, co lubi.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Twoja argumentacja pokazuje,z e twoje wywody na temat czlowieka sa bezpodstawne i smieszne.
Cóż, ja przynajmniej mam jakąś argumentację dla swoich wywodów. A twoje wywody na temat moich wywodów nawet takiej argumentacji nie mają. Poza tym moje wywody nie są bezpodstawne i śmieszne. Człowiek jest zwierzęciem, ssakiem naczelnym. Jedną z czynności życiowych każdego organizmu jest prokreacja, czyli zapewnienie kontynuacji gatunkowi. Związki homoseksualne nie są zdolne do prokreacji, o czym pisałem wcześniej i co jest chyba oczywiste.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Zeby normalni sie wyzbyli jakichs uprzedzen zapewne.
Uprzedzenia wzięły się właśnie z tego, że homoseksualiści się ze swoją orientacją seksualną afiszują. I dalsze takie działanie tylko pogłębi niechęć i dyskryminację. Innymi słowy - homoseksualiści najpierw sami się podkładają, a później narzekają, że ludzie na to reagują.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Zeby pokazac, ze istnieja?
To już jest głupota, bo wszyscy dobrze wiedzą, że istnieje coś takiego jak homoseksualizm. Obecnie parady tylko prowokują wrogość i niechęć do homoseksualistów.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Jak czytam wypowiedzi niektorych uzytkownikow z tego forum, to musze stwierdzic, ze podejscie ww panow i owych uzytkwonikow w kwestiach moralnych sie niespecjalnie roznia, wiec jakim prawem piszesz o osmieszaniu i ponizaniu polski? ;].
Wiesz, to nie ja owijałem się po pijaku w polską flagę na spotkaniu o szczeblu międzynarodowym. To nie ja publikowałem rasistowskie broszury. To nie ja twierdziłem, że teoria Darwina jest nieprawdziwa, wbrew dowodom i faktom. To nie ja nie pojechałem na ważne spotkanie głów państw, bo obraziłem się, że jakaś podrzędna gazeta nazwała mnie "kartoflem". Więc nie mów, że to ja ośmieszam Polskę. Po prostu boli mnie, kiedy patrzę, jak jest okradana, ośmieszana i niszczona. Jak władza, zamiast zająć się poprawą sytuacji, spiera się i zajmuje rzeczami kompletnie nieistotnymi. A moim poglądom do poglądów niektórych polityków jeszcze baaardzo daleko. Poza tym wyrażenie "podejście w kwestiach moralnych" nie ma logicznego sensu, więc prosiłbym o wyjaśnienie, co miałeś na myśli, aby nie dokonać nadinterpretacji.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:No nie wiem, moze tzw. parada normalnosci? ;]
Parada normalności to reakcja LPR-u, o którym nawiasem mówiąc nie mam dobrego zdania, na parady równości. Prosty wniosek - gdyby nie parady równości, parad normalności by nie było. Ba, nie byłoby tych wszystkich stereotypów o gejach.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Tak to wyglada w Polsce :].
Tak to wygląda wszędzie. Jeszcze nie słyszałem o kraju, w którym demokracja wygląda tak, że przyjmuje się tą ustawę, za którą jest mniej głosów.

Ktoś kiedyś powiedział "Moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka". Moim zdaniem homoseksualiści czasami przekraczają granice wolności innych ludzi. Właśnie tymi paradami, tym nachalnym narzucaniem się.

Cały czas czekam na odpowiedź na pytanie: czy homoseksualiści są w stanie wyciągać logiczne wnioski? Skoro ci z nich, którzy się ujawniają, doświadczają dyskryminacji, to po co się ujawniać? Po co mówić światu "Hej, jestem gejem", skoro można za to zostać pobitym, zgwałconym, poniżonym? Nie lepiej przestać prowokować i skończyć z afiszowaniem się?
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Związki homoseksualne nie są zdolne do prokreacji, o czym pisałem wcześniej i co jest chyba oczywiste
głupotą jakich mało - nie wiem czy wiesz ale w USA legalnym jest coś takiego jak surrogate mothers czyli zrobienie kobiecie dziecka, a ona je rodzi i zrzeka się praw na ojca za co jeszcze bierze kasę.
Homoseksualista nie jest bezpłodny. Może nie mieć dzieci bo ma prawo ich niemieć tak samo jak pary heteroseksualne które nie mają dzieci.
Heteroseksualni mężczyźni raczej nie lubią ssać członka innemu mężczyźnie, nie wszystkie kobiety lubią seks analny. Ale to jest indywidualna sprawa każdego człowieka, co lubi.
Widzisz cos złego w tym ze facet facetowi ssa członka ? a czemu nie widzisz nic złego w tym jak kobieta ssa facetowi ? to podobne "zboczenia" wg twojej definicji.
Heteroseksualne zachowania są tak samo "nienormalne" jak homoseksualne.
To już jest głupota, bo wszyscy dobrze wiedzą, że istnieje coś takiego jak homoseksualizm
wszyscy wiedzą a wg wszelkich sondaży niestety ale większość respondentów deklaruje ze nie zna żadnego homoseksualisty co jest ogromną głupotą gdyż większość homoseksualistów żyje w ukryciu.
Jeszcze nie słyszałem o kraju, w którym demokracja wygląda tak, że przyjmuje się tą ustawę, za którą jest mniej głosów.
a ja słyszałem o takim kraju np. USA, Niemcy, Polska. Spójrz co robią lobbyści lub mniejszości żydowskie czy Chrześcijańskie.

Cały czas czekam na odpowiedź na pytanie: czy homoseksualiści są w stanie wyciągać logiczne wnioski? Skoro ci z nich, którzy się ujawniają, doświadczają dyskryminacji, to po co się ujawniać? Po co mówić światu "Hej, jestem gejem", skoro można za to zostać pobitym, zgwałconym, poniżonym? Nie lepiej przestać prowokować i skończyć z afiszowaniem się?

1. Homoseksualiści którzy się afiszują, malują i maja tendencje do nadgarstków w samym środowisku homoseksualnym nazywane są Ciotami i są niestety dyskryminowani nawet przez środowisko, dlaczego ? bo psują bardzo dużo ale w środowisku heteroseksualnym też są tego typu zjawiska i samo środowisko nie akceptuje takich skrajności. To samo jest wśród środowiska homoseksualnego
Nie mierz wszystkich jedną miarą

2. Dlaczego chcesz zrzucić ponad 5% społeczeństwa homoseksualnego i drugie 5% biseksualnego oraz następne 1% transseksualnego do podziemi? zamknąć im usta i kazać żyć w ukryciu.?

Mówisz że nie ma potrzeby się ujawniać a dlaczego nie? Nie chciał byś być wolnym we własnym kraju mieć prawa do miłości mieć swobodę ? właśnie dlatego, że społeczeństwo uważa homoseksualizm za cos obcego innego jest on uważany za groźny.

3.Myślę że stosujesz fałszywą argumentację mówisz żeby nie mówić "hej jestem gejem" bo inaczej dostaniesz w zęby zostaniesz poniżony czyli: nie przyznawaj się bo cię zaszczuję !
Nienormalnym, nieetycznym jest takie zachowanie w którym za orientacje się dyskryminuje czy poniża.

4. homoseksualista też ma prawo afiszować się ze swoją miłością tak jak i heteroseksualista
dlaczego na karnawale w Rio parady upstrokanych całujących się i tańczących hetero nie wzbudzają kontrowersji??
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Eglarest pisze: ale w środowisku heteroseksualnym też są tego typu zjawiska i samo środowisko nie akceptuje takich skrajności. To samo jest wśród środowiska homoseksualnego
No właśnie zastanawia mnie dlaczego na zniewieściałych mówi się PEDZIO a nie choćby TRANS. Z tego co widziałem to homo specjalnie się nie wyróżniają, a nawet często próbują wyeksponować swoją męskość... Z tego co widziałem to homo (sorry ale będę pisał tym skrótem :D) są nawet bardziej wysportowani, muskularni (czyżby trudności w znajdywaniu partnera determinowały ich do dbania o formę ?)...
Eglarest pisze:Mówisz że nie ma potrzeby się ujawniać a dlaczego nie? Nie chciał byś być wolnym we własnym kraju mieć prawa do miłości mieć swobodę ?
Zgadzam się z Eglarestem. Pomyślcie, że nagle zabraniają wam się spotykać publicznie z dziewczyną, przyznawać się że ją kochacie, całować się z nią publicznie. Ja bym tego nie przeżył :D
Eglarest pisze:4. homoseksualista też ma prawo afiszować się ze swoją miłością tak jak i heteroseksualista
O tym właśnie pisałem wyżej :D Miłość to coś pięknego i sam ma wrażenie że chcę się podzielić tym szczęściem z całym światem. Czemu tego zabraniać homoseksualistom...
Eglarest pisze:dlaczego na karnawale w Rio parady upstrokanych całujących się i tańczących hetero nie wzbudzają kontrowersji??
No to już Eglarest pytanie retoryczne, co nie ? ;) Przecież wiesz, że HETERO TO CI DOOOBRZY, a HOMO TO CI ŹLIIIII (spisek, spisek, łaaaaaa). W sumie nie rozumiem czemu jak się widzi całujących hetero to się z rozczuleniem patrzy "ach... jacy zakochani" a jak homo to się składa palce w krzyż i biegnie się przeżegnać. Nie odmawiajmy im prawa do szczęścia...
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Eglarest pisze:Homoseksualista nie jest bezpłodny. Może nie mieć dzieci bo ma prawo ich niemieć tak samo jak pary heteroseksualne które nie mają dzieci.
Chodziło mi tu o prokreację w obrębie związku homoseksualnego. Bo to, że homoseksualista może mieć dzieci, jest prawdą. Ale nie może mieć dzieci w naturalny sposób ze swoim partnerem życiowym.
Eglarest pisze:Widzisz cos złego w tym ze facet facetowi ssa członka ? a czemu nie widzisz nic złego w tym jak kobieta ssa facetowi ? to podobne "zboczenia" wg twojej definicji.
Heteroseksualne zachowania są tak samo "nienormalne" jak homoseksualne.
Nadinterpretujesz moją wypowiedź. Nie pisałem, że to coś złego, twierdziłem jedynie, że heteroseksualny mężczyzna raczej nie będzie ssać członka drugiemu mężczyźnie i że nie każdej kobiecie może odpowiadać seks analny. Była to odpowiedź na słowa "Jak każdy". Nie widzę nic złego w tym, że mężczyzna uprawia seks oralny z innym mężczyzną, jeśli obaj tego chcą i się na to godzą.
A tak przy okazji, poprawna forma to "ssie" :)
Eglarest pisze:wszyscy wiedzą a wg wszelkich sondaży niestety ale większość respondentów deklaruje ze nie zna żadnego homoseksualisty co jest ogromną głupotą gdyż większość homoseksualistów żyje w ukryciu.
Moja wypowiedź byłą odpowiedzią na argument, według którego parady równości organizowane są po to, żeby ludzie wiedzieli, że istnieje coś takiego jak homoseksualizm.
Eglarest pisze:a ja słyszałem o takim kraju np. USA, Niemcy, Polska. Spójrz co robią lobbyści lub mniejszości żydowskie czy Chrześcijańskie.
Znowu źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Chodziło mi o taką sytuację: za jakąś ustawą jest powiedzmy 60% głosujących, przeciwko 40%. I ustawa przechodzi, bo zagłosowało na nią mniej ludzi.
Eglarest pisze:1. Homoseksualiści którzy się afiszują, malują i maja tendencje do nadgarstków w samym środowisku homoseksualnym nazywane są Ciotami i są niestety dyskryminowani nawet przez środowisko, dlaczego ? bo psują bardzo dużo ale w środowisku heteroseksualnym też są tego typu zjawiska i samo środowisko nie akceptuje takich skrajności. To samo jest wśród środowiska homoseksualnego Nie mierz wszystkich jedną miarą
W końcu ktoś po prostu odpowiedział na moje pytanie, za co dziękuję i daję słowo, że od teraz nie będę wszystkich oceniał jednakowo.
Eglarest pisze:2. Dlaczego chcesz zrzucić ponad 5% społeczeństwa homoseksualnego i drugie 5% biseksualnego oraz następne 1% transseksualnego do podziemi? zamknąć im usta i kazać żyć w ukryciu.?
Gdzie napisałem, że chcę ich pozamykać? Zagonić do podziemi? Zadałem tylko pytanie - dlaczego homoseksualiści, pomimo tego, że wiedzą, jak nastawione jest do nich społeczeństwo, cały czas na siłę starają się ujawniać, pokazywać, że różnią się od większości, a jednocześnie mówią, że są tacy sami? Tak dla jasności i żeby uprzedzić kolejne zarzuty - jestem tolerancyjny i jeśli ktoś powie mi, że jest gejem, to nie będę się wtrącał, nie zerwę kontaktów towarzyskich, bo nie robi mi to różnicy.
Eglarest pisze:Mówisz że nie ma potrzeby się ujawniać a dlaczego nie? Nie chciał byś być wolnym we własnym kraju mieć prawa do miłości mieć swobodę ? właśnie dlatego, że społeczeństwo uważa homoseksualizm za cos obcego innego jest on uważany za groźny.
Oczywiście, że bym chciał. Chciałbym, żeby społeczeństwo było tolerancyjne, żeby nikt nie musiał ukrywać się z powodu swojej orientacji seksualnej/poglądów/wyznania. Ale wiem, że to niemożliwe, że czasami pomimo tego, że ma się rację, trzeba umieć zachować to dla siebie i ustąpić głupszemu. Ja szczerze popieram homoseksualistów w ich walce o swoje prawa. Nie popieram metod walki. Parady równości i to, co ty nazywasz swobodą, a ja afiszowaniem się, tylko dolewa oliwy do ognia. Można walczyć inaczej. Wysyłać petycje do władz. Próbować kandydować do wyborów, żeby uzyskać głosy w sejmie i wtedy próbować zmienić coś w polskim prawie. A parady dadzą tylko to, że obie strony będą dostarczać sobie powodów do niechęci.
Eglarest pisze:3.Myślę że stosujesz fałszywą argumentację mówisz żeby nie mówić "hej jestem gejem" bo inaczej dostaniesz w zęby zostaniesz poniżony czyli: nie przyznawaj się bo cię zaszczuję !
Nienormalnym, nieetycznym jest takie zachowanie w którym za orientacje się dyskryminuje czy poniża.
Żyjemy w świecie, w którym na dźwięk słów "moralność" i "etyka" większość ludzi chwytają spazmy śmiechu. Z tym się nie da nic zrobić, trzeba się po prostu pogodzić z nietolerancją, niechęcią, nienawiścią. Unikać wzbudzania jej.
Eglarest pisze:4. homoseksualista też ma prawo afiszować się ze swoją miłością tak jak i heteroseksualista
dlaczego na karnawale w Rio parady upstrokanych całujących się i tańczących hetero nie wzbudzają kontrowersji??
Ależ budzą, wśród homoseksualistów. Tak samo jak parady równości budzą kontrowersje wśród hetero. To analogiczne sytuacje. Tyle że heterosekualiści to większość i ich głos słychać donośniej, że posłużę się taką metaforą. Co nie znaczy, że zdanie homoseksualistów się nie liczy. Liczy się, tylko że większość po prostu nie chce słuchać.
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

Poza tym moje wywody nie są bezpodstawne i śmieszne
A jednak sa, wystarczy spojrzec na uargumentowanie wczesniejszej mysli :).
Związki homoseksualne nie są zdolne do prokreacji, o czym pisałem wcześniej i co jest chyba oczywiste.
I nie musza byc. Zwiazki miedzyludzkie nie musza byc oparte na prokreacji.
Uprzedzenia wzięły się właśnie z tego, że homoseksualiści się ze swoją orientacją seksualną afiszują.
Rotfl. Zanim homoseksualisci zaczeli sie afiszowac swoja seksualnoscia uprzedzenia, niechec i wstyd za milosc do tej samej plci istnialy.
To już jest głupota, bo wszyscy dobrze wiedzą, że istnieje coś takiego jak homoseksualizm.
A jednak nie do konca. Dla niektorych to jest wciaz wynaturzenie, choroba, cos niemoralnego, nienormalnego, cos marginesowego.
Poza tym wyrażenie "podejście w kwestiach moralnych" nie ma logicznego sensu, więc prosiłbym o wyjaśnienie, co miałeś na myśli, aby nie dokonać nadinterpretacji.
W tym przypadku chodzilo mi o podejscie owych poliytkow i uzytkownikow do homoseksualizmu.
nie byłoby tych wszystkich stereotypów o gejach.
Oczywiscie, ze wiekszosc by byla.
Moim zdaniem homoseksualiści czasami przekraczają granice wolności innych ludzi. Właśnie tymi paradami, tym nachalnym narzucaniem się.
Tak jak i wszystkie inne grupy spoleczne.
Po co mówić światu "Hej, jestem gejem", skoro można za to zostać pobitym, zgwałconym, poniżonym? Nie lepiej przestać prowokować i skończyć z afiszowaniem się?
Wlasnie po to sie afiszowac, by nie zostac pobitym, zgwalconym, ponizonym za bycie homoseksualista. Po to, zeby ludzie wiedzieli, ze homoseksualizm to nie powod do bicia, gwalcenia i ponizania.
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Po co mówić światu "Hej, jestem gejem", skoro można za to zostać pobitym, zgwałconym, poniżonym? Nie lepiej przestać prowokować i skończyć z afiszowaniem się?

To tak tylko jedno pytanie w związku z tym. Jak ktoś, kto jest homo ma znaleźć sobie partnera, skoro kryje się z tym przed wszystkimi, a nawet jakby się ujawnił to to nic nie da bo cała reszta homo też się kryje i jedyne osoby znające ich orientacje to oni sami. Różowo sie takiemu komuś zapowiada życie osobiste, seksualne zresztą też... no ale najlepsza dziewica to własna prawica :wink:
Danai
Tawerniana Smoczyca
Tawerniana Smoczyca
Kontakt:

Post autor: Danai »

Ta dyskusja zrobiła się po raz kolejny zaskakująco absurdalna...

Co kogo obchodzi kto i z kim w jaki sposób zabawia się w łóżku? Czy państwo czepiający się nie zazdroszczą czasem? Seks oralny, analny, kajdanki, czy łaskotanie się po stopach... To sprawy między dwójką ludzi ( albo większą ilością, bo i tak się zdarza). Póki wszystko jest dobrowolnie i świadomie wara wszystkim od tego.

Może znajdą sę ludzie, którzy się ze mną nie zgodzą, ale póki jest się dobrym człowiekiem i obywatelem, to jakie ma znaczenie z kim zaspokaja swoje popędy?
I'm not a bitch. I just have low bullshit tollerance.
''Μῆνιν ἄειδε, θεά...''
www.smoczej.blogspot.com
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:A jednak sa, wystarczy spojrzec na uargumentowanie wczesniejszej mysli :).
Odpowiadać nie zamierzam, cały czas czekam na argumenty popierające twoją tezę. Mój argument brzmiał: człowiek jest organizmem żywym, czyli wykazuje czynności życiowe, w tym zdolność, chęć i potrzebę do prokreacji, czyli przekazania swoich genów potomstwu. Jestem raczej pewny prawdziwości mojego twierdzenia odnośnie człowieka - jeśli masz inne poglądy na to, czy człowiek jest organizmem żywym, czy nie, podziel się nimi. Dyskusja polega na wymianie argumentów.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:I nie musza byc. Zwiazki miedzyludzkie nie musza byc oparte na prokreacji.
Z naturalnego punktu widzenia - muszą, gdyż najważniejszym celem żywego organizmu jest prokreacja.

eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Zanim homoseksualisci zaczeli sie afiszowac swoja seksualnoscia uprzedzenia, niechec i wstyd za milosc do tej samej plci istnialy.
Chodzi mi o obecną formę dyskryminacji, gdyż homoseksualizm jest wiązany właśnie z tymi, jak to określił Eglarest, ciotami, czyli homoseksualistami, którzy na co dzień dziwnie się ubierają i malują. Owa ciota to stereotyp homoseksualisty, niestety bardzo popularny.

Aha, ROTFL-e zachowaj na rozmowy z innymi dziećmi Neostrady. To jest forum, a nie jakiś czat na Onecie.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:A jednak nie do konca. Dla niektorych to jest wciaz wynaturzenie, choroba, cos niemoralnego, nienormalnego, cos marginesowego.
Potrenuj czytanie ze zrozumieniem, a później przeczytaj mojego posta jeszcze raz. Jak już zrozumiesz sens mojej wypowiedzi, wtedy zabieraj głos.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:W tym przypadku chodzilo mi o podejscie owych poliytkow i uzytkownikow do homoseksualizmu.
Moje podejście do homoseksualizmu: nie obchodzi mnie, co kto robi w swoim łóżku i nie zamierzam się w to wtrącać. Ale jeśli na ulicy podchodzi do mnie umalowany, ubrany w nabijaną ćwiekami i kolcami skórę facet i mówi "misiaczku", to niezbyt mi się to podoba.
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Oczywiscie, ze wiekszosc by byla.
Cały czas powodowana bytnością na paradzie opisanych przez Eglaresta "ciot".
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Tak jak i wszystkie inne grupy spoleczne.
Jakoś nie słyszałem, żeby baptyści, jako odłam Kościoła, organizowali jakieś parady. Rozumiem zjazdy homoseksualistów, zorganizowane imprezy, ale nie pochód, blokujący ruch i wprowadzający zamieszanie.

eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Wlasnie po to sie afiszowac, by nie zostac pobitym, zgwalconym, ponizonym za bycie homoseksualista. Po to, zeby ludzie wiedzieli, ze homoseksualizm to nie powod do bicia, gwalcenia i ponizania.
Mówiłem już, nie tędy droga.

Darth Wojtex, zauważyłem pewną rzecz. Masz dziwną tendencję do omijania części moich wypowiedzi i wyrywania z kontekstu poszczególnych zdań, przez co zmienia się ich sens i przekaz. Następnym razem postaraj się odpowiadać na moje posty, przeczytawszy najpierw wszystko, co napisałem. I jeszcze raz proszę, czytaj ze zrozumieniem, bo jak dotąd wychodzi na to, że uprawiasz sztukę dla sztuki i nie ma z tego pożytku.
Perzyn pisze:To tak tylko jedno pytanie w związku z tym. Jak ktoś, kto jest homo ma znaleźć sobie partnera, skoro kryje się z tym przed wszystkimi, a nawet jakby się ujawnił to to nic nie da bo cała reszta homo też się kryje i jedyne osoby znające ich orientacje to oni sami. Różowo sie takiemu komuś zapowiada życie osobiste, seksualne zresztą też... no ale najlepsza dziewica to własna prawica
Niech homoseksualiści organizują jakieś imprezy. Zjazdy. Cokolwiek. Nie chodzi mi o to, żeby homoseksualiści pod groźbą utraty życia ukrywali się. Chodzi mi o tych, którzy ostro się malują, ubierają w skórzane spodnie bez tyłka, nabijane ćwiekami obroże i smycze i tym podobne zabawki i zaczepiają ludzi na ulicy.
Danai pisze:Może znajdą sę ludzie, którzy się ze mną nie zgodzą, ale póki jest się dobrym człowiekiem i obywatelem, to jakie ma znaczenie z kim zaspokaja swoje popędy?
Może się znajdą, a jeśli miałaś mnie na myśli, to się mylisz. Nie mam nic przeciwko homoseksualistom i toleruję ich, dopóki nie włażą z butami do mojego życia i nie starają się w nie ingerować.
Danai pisze:Co kogo obchodzi kto i z kim w jaki sposób zabawia się w łóżku?
Jeszcze raz proszę, żeby nie wyrywać części wypowiedzi z kontekstu. Poza tym pisałem już o tym, że przepraszam za wrzucanie wszystkich homoseksualistów do jednego worka. Dzięki wyjaśnieniu Eglaresta widzę różnicę między tymi, którzy paradują prawie nago po mieście, a tymi, którzy po prostu za partnera życiowego wybrali osobę o tej samej płci. I nie chodzi mi o to, co ci ubierający się w skóry robią ze sobą w łóżku, ale o to, co robią na ulicy. O ten rodzaj afiszowania się mi chodziło.

Proszę nie dokonywać nadinterpretacji moich wypowiedzi.
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Danai pisze:Może znajdą sę ludzie, którzy się ze mną nie zgodzą, ale póki jest się dobrym człowiekiem i obywatelem, to jakie ma znaczenie z kim zaspokaja swoje popędy?
Popieram. Przecież i tak poza bezpośrednio uczestniczącymi w stosunku nikt tego nie ogląda, więc kogo to obchodzi co oni robią? Nie pasuje ci seks analny? Nie rób. Nie podnieca cię sado masochizm? Nie rób tego. Ale czego do jasnej ciasnej czepiać się ludzi w jaki sposób i co ich podnieca? Niepojmuję.... Może to charakterystyka IV RP Kaczej - ogólna nietolerancja i narzucanie własnego zdania?
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

W tym miejscu poprę Danai - jak to kiedyś mój kumpel (jak najbardziej prostolinijny heteroseksualista) określi: Co ludziom do tego, co robię z żoną w łóżku? Dlaczego coś co sprawia mi przyjemność nazywają zboczeniem?
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
ODPOWIEDZ