Cześć jestem tu nowy, ale to już nie ważne. Czytałem wasze wywody i kłótnię na temat Kodu. Wszystko ciekawe i każdy z was może mieć 100% rację dotyczącą Marii Magdaleny. Ale chcę zmienić temat i zaciekawić was.
"Zaginiony Symbol" Dan Brown.
Książka opowiada o symbolice masońskiej i ich tajemnicach. Tak książka ciekawa jak każda z innych, to by było na tyle z nowego tematu
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Powrócę więc do Kodu i Aniołów i Demonów.
Szukałem informacji na temat masonów i tak przez przypadek odnalazłem też coś o Iluminatis. Jeśli wierzyć tym informacją to Iluminaci mieli władzę nad KGB. Stworzyli własne 10ęci Przykazań podobną do Dekalogu Chrześcijan. Lecz ich słowa były przeczne np:
1. Będziesz czcił bogów
2. Będziesz zabijał
3. Będziesz pragnął żony bliźniego swego [...]
W każdym razie, dochodzą do tego również 3 Wojny Światowe które iluminaci mieli rozpocząć albo rozpoczeli.
Miedzy innymi.
1. Pozbyć się rodziny królewskiej w Rosji (Carów)
2. Zniszczyć(albo rozpocząć)Nazistów.
3. Wojna Religi.
Do tego wciąż mnie ciekawi dlaczego po wpisaniu słów Iluminaci wychodzi mi obraz Wszechwidzące oko. Który to podobnym symbolem jest Niedokończona Piramida Masonów. Która znajduję się na Dolarze USA.
No i ostatnia ciekawostka która też mnie interesuje. Liczby Rzymskie ku podstawię piramid. "MDCCLXXVI"
Za zgodą oto piramida i oko.
![Obrazek](%5Bimg%5Dhttp%3A//img31.imageshack.us/img31/6418/masonr.jpg%5B/img%5D)