Przeglądarki internetowe

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ

Która przeglądarka jest najlepsza?

Opera
13
42%
Firefox
15
48%
IE
2
6%
Chrome
1
3%
Safari
0
Brak głosów
inna
0
Brak głosów

Liczba głosów: 31
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8533882

Re: Przeglądarki internetowe

Post autor: Mr.Ofca »

Wydaje mi sie ze slowo "internauta" kojarzysz z wiekiem 30 lat i mniej. Ja znam bardzo wiele osob ktore maja 1 windowsa zainstalowanego przez 2 lata, uzywaja przegladarki, winampa i zycie jest piekne. Nie potrzebuja zmian. Jezeli interesujesz sie komputerem to grzebiesz. Jezeli nie, to na nim pracujesz. Proste.

Ankieta na TRPG faktycznie nie jest moze wiarygodna. Ale ta Gemiusa tez ma wynik pewnie mocno bledny. Tego nie da sie sprawdzic, chyba ze wszyscy webmasterzy polscy sie zlacza i na kazdej stronie wrzuca skrypt sprawdzajacy. Bo wszelkie ankiety sa bledne. A nawet jezeli opery faktycznie uzywa 2-6% ludzi to nie jest to blad statystyczny. Pasuje mi to bardziej do grupki ludzi ktorzy uzywaja linksa, bo jest megaszybki i onanizuja sie przy kompilowaniu jadra jedynego slusznego systemu.
dópa
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

fds pisze: PS: Pamiętajcie, że posiadanie Safari na komputerze innym niż firmy Apple jest nielegalne ;p
PPS: Firefox3 będzie bezwzględnym dominatorem, jest to genialna, najbardziej userfriendly przeglądarka na rynku (widać profity ze współpracy z gnome). Jeśli już firefox w Polsce ma 35-50% rynku, to niedługo będzie monopolistą ;)
PPPS: Ktoś wie jak stoi konqeror z acid3? On zawsze szedł łeb w leb z Safari, w końcu programiści stąd i stąd się ciągle wymieniali rozwiązaniami różnymi etc.
1. He? Skądy ty taki news wytrzasnałeś? :D Safari domyślnie chce się instalować przy nowych wersjach Quicktime'a...
2. Dominować jeszcze długo będzie IE, zaraz po nim będzie Firefox. Ale najbardziej user friendly jest Flock :P
3. Konqueror o ile w ciagu ostatnich dwóch dni nic się nie zmieniło wiesza się na po ok. 20% testu...

Ja rozumiem Mozille, chcą wydać zgodnie z planem Firefoxa (dzisiaj potwierdzili datę)... poprawianie tych kilku bugów cofnęłoby o ładnych pare tygodni cały proces. Przecież i tak równocześnie nad tym pracują, pewnie za pare dni jakiś branch będzie przechodził test, w dogodnej chwili wrzucą to do głownego pnia.

Ale zgadzam się z Ofcą - większość internautów chce po prostu, żeby im wszystko działało.
Obrazek Obrazek
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Mr.Ofca pisze:Ja znam bardzo wiele osob ktore maja 1 windowsa zainstalowanego przez 2 lata, uzywaja przegladarki, winampa i zycie jest piekne. Nie potrzebuja zmian. Jezeli interesujesz sie komputerem to grzebiesz. Jezeli nie, to na nim pracujesz. Proste.
Daleko nie szukać, ja jestem taką osobą. 8) Kompa używam głównie do zabawy i do pracy. Ani na nim nie programuję, ani pewnie w połowie nie wykorzystuję jego potencjału. Ale co z tego? Ostatnio nawet zastanawiam się, by nie kupić jakiegoś słabego, a zarazem taniego laptopa, na którym mógłbym się bawić "na wynos".

A co do tematu, to co z tego, że przeglądarki tutaj konkurują "Ło, Opera jest lepsza od Firefoxa", "A właśnie że nie!". Większość ludzi nie wykorzystuje tych wszystkich funkcji i funkcyjek jakie te przeglądarki oferują, a nawet pewnie o wielu nawet nie wiem i bym wywalił oczy, że można coś takiego zrobić. Jednak i tak wolę od wszystkich FF, bo moim zdaniem jest najwygodniejszy.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

O dziwo tym razem zgadzam się ze sporą częścią wypowiedzi fdsa :P Zwykle nie pasuje mi 80% jego wypowiedzi. Tym razem jest inaczej. Chodzi o tę część dotyczącą grzebania w programach. Co prawda zdarzają się tacy ludzie jak np. mój brat, którzy gdyby nie najbliższe otoczenie nie wiedzieliby, że poza IE i gg są jakieś inne programy (przeglądarki i komunikatory). Są też ludzie, którzy tak na prawdę kompa unikają jak mogą (dlatego jeśli są zmuszeni do pracy na tymże, korzystają tylko z tego co mają w nim bazowo zainstalowane, ew. z najpopularniejszych programów - IE, gg itp.). Te osoby pozostają na etapie: "Byle było proste i dało się jakoś obsłużyć". Po drugiej stronie barykady są ci, którzy spędzają trochę więcej niż 2 godziny dziennie przy kompie. Mniej grają w gry, a bardziej interesuje ich np. żeby przeglądarka nie wyglądała tak paskudnie, żeby komp szybciej się uruchamiał, żeby ikony, układ pulpitu itp. się wyróżniały na tle milionów tak samo wyglądających maszyn. Takich osób jest coraz więcej. Dlatego właśnie fx jest tak lubiany, bo pozwala na te modyfikacje (no i nie zacina się na niektórych stronkach jak Opera X_x).

Ja np. ostatnio stawiam na minimalizm jeśli chodzi o funkcje. Ma być szybko i sprawnie. Im mniej grzebania tym lepiej... Ale jednocześnie chcę, by na moim pulpicie wszystko wyglądało ładnie i przyciągało oko. Co mogę to upraszczam i jednocześnie jak tylko mogę upiększam. Chyba bym się zgubiła na czyimś obcym kompie...
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Zgodnie z licencją na jakiej jest rozpowszechniane Safari (a właściwie instalowane), przeglądarki tej można używać jedynie na komputerze firmy apple, przy czym wszystko jedno na jakim systemie operacyjnym.

News z gazety.pl
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

fds pisze:Dlatego Opera może Firefoksowi buty lizać pod względem blokowanie reklam, zabaw z cssem, javasciptem, testowaniem stron, sprawdzaniem pisowni, ściągania plików etc. Opera próbowała nadrobić te straty swoimi widgetami, ale się nie sprawdziły. Dodanie czegokolwiek do Opery nie jest ani proste, ani przyjemne. Co więcej, większość nawet nie wie, że coś można do niej dodać. Jak już ktoś zechce, to musi się nagooglać i liczyć na farta.
Wiesz, to miecz obusieczny - skoro przeglądarka ma być wygodna, to na pewno do wygodnych nie należy doinstalowywanie elementów przydatnych, które mogą być w standardzie. Nie instaluję nic do Firefoxa, bo używam go tylko do oglądania robionej/poprawianej strony jak wygląda w tej przeglądarce - gdybym musiał to zrobić, to musiałbym "się nagooglać i liczyć na farta". Czyli dokładnie tak samo jak Ty musiałbyś w przypadku Opery. A biorąc pod uwagę, ze ostatnio często reinstalowałem system i Operę, gdybym musiał szukać/instalować wtyczki Fierfoxa, które domyślnie w Operze już są, to nie wmówisz mi, że Firefox jest mi bardziej przyjazny.

Co do Twoich zarzutów - z blokowaniem reklam w Operze nigdy nie miałem problemów, więc nie wiem czemu ma ona ustępować pod tym względem Firefoxowi. Czepiłeś się tego blokowania... zabawy z cssem, javascriptem - tym się zabawia odsetek ludzi, który sam określiłbyś mianem błędu statystycznego. Ale nawet jeśli, niech Firefox jest w tym lepszy, to i tak ma problemy z HTML-em (przenoszenie części wyrazu po myślniku, nadawanie szerokości kolumnom tabeli - to te z pamięci, m.in. przez które zrezygnowałem z Firefoxa). Testowanie stron - tego nie rozumiem. Z tego co wiem strony powinno testować się pod wszystkimi przeglądarkami. Ale pewnie miałeś coś innego na myśli niż testowanie strony. Sprawdzanie pisowni w Operze jest gorsze. Ale ja bym wojny o jednego klika więcej nie wszczynał. Co do ściągania plików, to tez nie wiem czemu Firefox jest lepszy? Ściąga szybciej niż łącze pozwala? Ściąga z tych samych linków nowsze wersje programów? No nie sądzę. Zauważyłem nawet, ze opera ma wbudowanego klienta torrentów, a do Firefoxa trzeba dodawać modyfikację...
1. Większość internautów grzebie coś w komputerze albo programach, których używa. Dlatego są popularne wszelakie skórki do Windowsa, patche, upiększacze, modyfikacje i dodatki do gadu-gadu itp. Dziesięciolatki, które nie potrafią wysłać maila, zmieniają sobie ikony, tapety, bawią się kolorkami, blokują reklamy w gg, doinstalowują toolbary do ie. Większość grzebie w programach i mało kto lubi jak w takim kompletnie nic nie można zrobić.
Chwytliwe hasło. Chwytliwe i wygodne. Szkoda, że tylko hasło, nie poparte żadnymi danymi.
Dlatego nawet opera ktora ma dosc mizerna w porownaniu do ff obsluge kodu strony ma szanse.
Ciekawe co to znaczy "dość mizerne". To oznacza wszystko i nic. Bardzo łatwo się wybronić z tej tezy a z grubsza wygląda na poważny zarzut. Heh... Może mi ktoś pokazać tę mizerię obsługi kodu prze Operę w porównaniu do Firefoxa? Bo póki co znam dwa widoczne na zwykłych stronach błędy obsługi strony przez Firefoxa, a Opery nie.

No chyba, że chodzi o Active-X, który nie jest standardem, w przeciwieństwie do HTML-a... (Ale zdaje się, że nowa Opera już obsługuje AX).
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Wiesz, to miecz obusieczny - skoro przeglądarka ma być wygodna, to na pewno do wygodnych nie należy doinstalowywanie elementów przydatnych, które mogą być w standardzie.
Ostatnio też tak akurat reinstalowałem Windows i po zainstalowaniu FireFoxa dołączenie wtyczek zajęło raptem z 5 góra minut:
https://addons.mozilla.org/ <- tu są dodatki wszystkie do FF
Z po zainstalowaniu czego chciałem, a długo to naprawdę nie trwa, pozostało znaleźć tylko filtry do blokowania reklam - tutaj pomogła wikipedia i sam program. Na wiki znalazłem polski zestaw, program dał mi zestaw napopularniejszy i najlepszy w internecie. Uzupełniają się i jest git, blokują reklamy, te rzeczy, które nie powinny zostać zablokowane, to co nie powinno, nie jest.

Ważne, że mam jeszcze tu wtyczkę do ściągania plików multimedialnych ze stron (np. z YT) - Downloadhelper i FlashGeta. I słownik dobry. To + AdBlock (no dobrze - i licznik, ile siedzę w necie) i jest kul, nie przesiądę się.

Poza tym Fx jest łatwiejszy dla mnie w obsłudze, przyzwyczaiłem się :) Czekam na addony do wersji 3, np. gesty myszą. Tęęsknięęę...
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz

zabawy z cssem, javascriptem - tym się zabawia odsetek ludzi
A dlaczego? Bo IE sobie nie radzi. A jak sam powiedziales, robiac strone sprawdzasz ja pod FF, wiec pewnie tez pod IE. To normalne ze webmasterzy robia strony kompatybilne z wszystkimi przegladarkami. Javascript to swietny jezyk. Moznaby napisac na nim wiele wypasionych stron, z bajerami o ktorych ludzie nawet nie snili. Ale sie nie da, bo wazniejsza jest kompatybilnosc. Dlatego nie wiem po co sie przekrzykiwac ktora przeglarka co obsluguje. Nawet gdyby najnowsza wersja ff miala opcje sterowania promem kosmicznym to i tak nikt by tego nie wykozystal. Tak samo jest z zawansowanym javascriptem.
Poza tym Fx jest łatwiejszy dla mnie w obsłudze, przyzwyczaiłem się
Jednak i tak wolę od wszystkich FF, bo moim zdaniem jest najwygodniejszy.
FF wcale nie jest najwygodniejszy. Poprostu wlasnie sie przyzwyczailiscie. Ja uzywam opery, ktos inny FF, a ktos jeszcze IE, i nie wazne co kto powie dla nas te przegladarki beda najwygodniejsze. IMHO wiekszosc ludzi uzywa FF tylko dlatego ze jest ona najpopularniejsza, a tym samym wybierajac pierwsza alternatywe dla IE sciagaja liska i sie przyzwyczajaja. Gdyby swego czasu opera nie byla ciezkim gownem (jakos jak jeszcze byla polplatna) to pewnie sytulacja by sie zmienila.

Jeszcze co do sciagania plikow i blokowania reklam. Opera blokuje mi chyba wszystkie wyskakujace reklamy, nie liczac tych ktorych nie da sie normalnei usunac. Przynajmniej wszystkie te, co FF.
Co do sciagania plikow to rowniez nie wwiem o co chodzi. Opera wykorzystuje moj skromny transfer w 100%. Widzialem rowniez jak kuzyn w akademiku sciagal plik z predkoscia 1.5 MB/s! (12Mb/s). I dochodzi fakt, ze ma dosc ciekawy panel transferow, a nie taki mini okieneczko jakie posiada ff.
dópa
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

A ja wypowiem się na temat jednego zgrzytu w Operze, który nie daje mi żyć i zatruwa mi moją słodką egzystencję. Być może ktoś będzie znał sposób na to, by temu zaradzić (może BAZYL?). Otóż moja kochana Opera czasami ma wielki kłopot z poruszaniem się po odnośnikach do innych stron, a opcje wstecz i dalej czasem potrafią się 'przyciąć' i muszę milion razy wcisnąć ten guziczek, by mi np. cofnęło stronę. Tego problemu w ogóle nie ma w Fx'ie. Z tegoż powodu jeśli chcę sobie coś wyszukać na googlach, albo np. przejrzeć sobie na jakiejś stronie jakąś galerię (czy to skinów czy obrazków, np. na DeviantART) to muszę użyć Fx'a. Na Operze prędzej się skicham na śmierć niż to będzie działało jak należy. Wie ktoś może co na to poradzić?
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

@WinterWolf - ja niestety nie wiem :/

@Mc.Ofca - coś w tym jest, co mówisz :) Ale to imo dobrze, że mamy 3 konkurujące przeglądarki. Gdyby Opera miała monopol, mogłoby być nieciekawie.

Z tym ściąganiem to chodzi o to, że jak np. wejdę na YT, to mam taką ikonkę obok tego paska, gdzie się wpisuje adres. Gdy kliknę na tę ikonkę, pokaże mi się menu z plikami multimedialnymi na tej stronie, np. filmikiem na YT. I moge go sobie ściągnąć. Są co prawda do tego strony, np. http://www.getvideo.pl/ ale są one zawodne, poza tym z wtyczką do Fx mam wygodniej :) Podobnie z plikami mp3 i innymi, których normalnie bym nie ściągnął.
Jeszcze co do sciagania plikow i blokowania reklam.
Właśnie, a macie tam gotowe zestawy filtrów? Zestawy dotyczące tego, czego zablokować? Bo Fx ma, a ponoć Opera nie...
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

BAZYL pisze: Wiesz, to miecz obusieczny - skoro przeglądarka ma być wygodna, to na pewno do wygodnych nie należy doinstalowywanie elementów przydatnych, które mogą być w standardzie. Nie instaluję nic do Firefoxa, bo używam go tylko do oglądania robionej/poprawianej strony jak wygląda w tej przeglądarce - gdybym musiał to zrobić, to musiałbym "się nagooglać i liczyć na farta". Czyli dokładnie tak samo jak Ty musiałbyś w przypadku Opery. A biorąc pod uwagę, ze ostatnio często reinstalowałem system i Operę, gdybym musiał szukać/instalować wtyczki Fierfoxa, które domyślnie w Operze już są, to nie wmówisz mi, że Firefox jest mi bardziej przyjazny.
bla, bla, bla...

Sprawdź sobie jak wygląda w nowym Firefoksie dodawanie dodatków. Poczytaj sobie o Weave, który jest już częściowo zaimplementowany w Fx3. Zobacz sobie np na wbudowaną obsługę webmaili i kilka nowych ułatwień dla KAŻDEGO użytkownika. Co proponuje Opera? email - desktopowy. Newsfeeds - w sumie niewiele się różnią od mejli w ujęciu Opery. Gesty myszy, których typowy użytkownik nie używa (do mnie na przykład zupełnie nie trafiają).
Firefox 3 bije pod względem użyteczności Operę na głowę. Ma znacznie prostszy interfejs, a możliwościami Operę przewyższa. Bazyl, ty cały czas masz w głowie stare microsoftowe podejście do HCI - dać wszystko co tylko może być potrzebne użytkownikowi. Ale od dobrych paru lat projektowanie aplikacji wygląda zupełnie inaczej - ogranicza się ilość funkcji prezentowanych typowemu użytkownikowi, zapewniając przy tym dostęp do zaawansowanych funkcji w inny sposób.
Już nie mówiąc o wkładzie jaki Mozilla wnosi do rozwoju technologii, promowania standardów etc. Wybacz, ale to Firefox pociagnął internet do przodu... Jedyną zasługą Opery jest dobra przeglądarka na urządzenia mobilne, zresztą dzieki temu nie zbankrutowała do tej pory. A i tak gdyby nie Mozilla, to już dawno by Opery nie było, bo Microsoft by ja zniszczył.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

@WW: Nie wiem na czym polega Twój problem. Sam nigdy się z niczym takim nie spotkałem, za wyjątkiem stron, które automatycznie przekierowują na inny adres - ale to akurat logiczne, ze trzeba cofać historię więcej razy i nie wątpię, że w Firefoxie też tak trzeba robić.

@kruca: Przeczytaj to co napisał fds a potem moją odpowiedź i postaraj się to zrozumieć. Ja w żadnym wypadku nie twierdze, że w Firefoxie dodatki ładuje się długo. Napisałem tylko, ze od k6 lat tego nie robiłem, i jestem w takiej samej sytuacji jak fds z Operą - musiałbym poszukać jak to się robi i googlać.

Typowy użytkownik nie używa gestów? Skąd to przypuszczenie? Masz jakieś badania na ten temat, czy rzucasz kolejne puste hasło? A może zdajesz sobie sprawę z tego, ze ani IE, ani Firefox nie maja w standardzie gestów - dlatego większość ludzi ich po prostu nie zna - i celowo wprowadzasz w błąd? Ja sobie nie wyobrażam przeglądania stron bez gestów. Czasami gdy włączę Firefoxa czy IE, to się tylko denerwuję, ze muszę wykonywać ruch do paska nawigacyjnego, oprócz tego, ze wykonuję bezskutecznie (z przyzwyczajenia) gest myszą.

A co do interfejsu - to też twierdzenie na wyrost, że Firefox ma lepszy - zobacz na podstawowy pasek nawigacyjny (w załączniku) - są niemal bliźniaczo podobne. Dodam, ze zewnętrzny interfejs w Operze jest banalnie prosto modyfikowalny i możesz go umieścić w dowolny sposób gdzie chcesz w oknie przeglądarki. Kiedyś Firefox nie miał takich możliwości - teraz nie wiem, może także ma. Ale zaraz będziesz się pewnie bronił, ze chodzi Ci o interfejs w trzewiach przeglądarki. Może i masz rację, ale nadal to bezie tylko Twoje przyzwyczajenie do interfejsu Firefoxa a nie jakieś badania, które cokolwiek w tej kwestii wykazały.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Nowa witryna z dodatkami do Firefoksa:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/

Co nowego?
- nowy "styl"
- lepsza nawigacja
- automatyczne wykrywanie wersji przeglądarki i powiadamianie, czy jest ona kompatybilna z dodatkiem (lub że nowsza/starsza wersja jest potrzebna)
- nowy search
- bardzo mocno odwswiezone słowniki i paczki językowe
- większa różnorodność treści prezentowanych dla poszczególnych lokacji (np. polska mozilla może jako najpopularniejsze proponować dodatki popularne w Polsce)
- masa innych usprawnień

Ponieważ jest też możliwość utworzenia sobie konta w serwisie... hmm... mając na uwadze stały rozwój Weave, przypuszczam że za jakiś czas witryna będzie "pamiętała" nasze dodatki ;)

@ Bazyl
Jakbyś nie zauważył, to od dłuższego czasu porównujemy oficjalne, stabilne wersje, ale z uwzględnieniem beta. Czyli porównaj funkcjonalność Fx3 beta z Operą 9.2 (bo z tego co wiem, to nic wyższego na czym dałoby sie pracować nie ma, 9.5 jest w powijakach).
Co do gestów - znam całkiem sporo osób, które przez jakiś czas używały gestów, ale im to nie odpowiada. Mnie zresztą też - łatwiej mi sie pracuje z użyciem klawiatury i myszy. Nie mówię, że gesty są złe, po prostu mi nie odpowiadają - i nie jestem w tym odosobniony. Nie widzę więc sensu, żeby w przeglądarkę domyślnie pakować tak niszowy interfejs.
Obrazek Obrazek
Mr.Ofca
Marynarz
Marynarz

Operą 9.2 (bo z tego co wiem, to nic wyższego na czym dałoby sie pracować nie ma, 9.5 jest w powijakach)
Opera 9.26 jako wersja stabilna.
dópa
Oso
Tawerniany Księgarz
Tawerniany Księgarz
Numer GG: 9053067

Post autor: Oso »

@kruca: A z kolei BAZYL nie jest odosobniony w wykorzystywaniu gestów. Dlaczego więc od razu zakładasz, że jest to interfejs niszowy? Ja, od kiedy odkryłem to cudo (jeszcze w jakiejś nakładce na IE), nie wyobrażam sobie bez niego życia. Oszczędzam czas i nadgarstek nie jeżdżąc po niepotrzebnych miejscach.

Z niesamowicie przydatnych bajerów, których teraz brakuje mi w każdej innej przeglądarce jest wyszukiwanie bezpośrednio z paska adresu. Nie muszę przeskakiwać do pola wyszukiwarki. Niby w Firefoxie też jest taka opcja, ale spróbujcie wpisać pojedyncze słowo. Albo zmienić wyszukiwarkę z domyślnego googla.
"Bądź ponad to, spraw by się przestał liczyć, to sobie wreszcie pójdzie. Bo jeśli się przejmiesz tym, co on wygaduje, i skupisz całą uwagę na walce z nim, to tym samym uznasz, że może mieć rację i wtedy będzie po tobie."
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

krucaFuks pisze:Jakbyś nie zauważył, to od dłuższego czasu porównujemy oficjalne, stabilne wersje, ale z uwzględnieniem beta.
Innymi słowy: od dłuższego czasu staracie się tak manewrować rozmową, aby porównywać to co Wam wygodne. Albo bawimy się w porównywanie stabilnych wersji, albo wszystkich. Ja tam uważam, że newsy o betach, alfach i innych także są ciekawe. Więc może przestań zasłaniać się nazwami i piszmy o wszystkim co dotyczy przeglądarek - czy to alfa, czy to beta, czy to nowa ikonka.
ODPOWIEDZ