Rasizm
-
- Mat
- Numer GG: 0
Re: Rasizm
jestem w 1/4 francuzem... dzięki :D:D
Osobiście to upek mi się podoba - wciągający i łączący wszystkie postacie
-
- Bosman
jesteś dumny ze swoich francuskich przodków? na ścianie w pokoju pewnie masz poieszoną białą flagę, he?
-
- Bosman
- Numer GG: 7524209
Brzoza wrócił, i to w starym dobrym stylu
Nie ma się czym chwalić z takim pochodzeniem, mieszkamy w takim miejscu, gdzie takie i inne wydarzenia historyczne się toczyły, że posiadanie babci spod Syberii i dziadka z mazur, a z drugiej strony babci francuzki i dziadka Liwina nie jest czymś zajebiście rzadkim
Nie ma się czym chwalić z takim pochodzeniem, mieszkamy w takim miejscu, gdzie takie i inne wydarzenia historyczne się toczyły, że posiadanie babci spod Syberii i dziadka z mazur, a z drugiej strony babci francuzki i dziadka Liwina nie jest czymś zajebiście rzadkim
Od dziś płacę Eurogąbkami.
-
- Bosman
Ach, a co do rasizmu, lubię rasistów.
-
- Bosman
Z jakiegoś konkretnego powodu czy ot tak - w ramach walki z systemem?
-
- Bosman
w ramach tego że bawią mnie żarty o aushwitz, żydach i murzynach.
-
- Bosman
Mnie też, co to ma wspólnego z lubieniem/nie lubieniem rasistów? Jak się śmieje z kawałów o blondynkach to jestem męskim szowinistą? Albo z wyznawców islamu - tzn. że jestem antymuzułmański? Sry ale nadal nie widzę związku.
-
- Bosman
a ja widzę, przeciez to oczywiste że jezeli śmieszy Cię żart o gazowaniu zydów, musisz coś do nich mieć.Phoven pisze:Mnie też, co to ma wspólnego z lubieniem/nie lubieniem rasistów? Jak się śmieje z kawałów o blondynkach to jestem męskim szowinistą? Albo z wyznawców islamu - tzn. że jestem antymuzułmański? Sry ale nadal nie widzę związku.
-
- Bosman
Nie, zwyczajnie lubię czarny humor np. przy browarze. Sorry Brzoza ale żarty o kadłubkach też mnie cholernie śmieszą, a nic do nich nie mam. Niektóre polish jokes też potrafią być zabawne - a jestem dumny z bycia Polakiem. Stary, zwyczajnie wystarczy trochę dystansu do rzeczywistości - nie ma tematu na temat którego nie dałoby się żartować. Czasem ofc są to żarty maksymalnie ciężkie i nie do przełknięcia bez wcześniejszego naprucia - ale już taka ich specyfika.Brzoza pisze:a ja widzę, przeciez to oczywiste że jezeli śmieszy Cię żart o gazowaniu zydów, musisz coś do nich mieć.
-
- Bosman
Uważam że nie masz racji i musisz nienawidzić kadłubków za niedołęzność, srsly.Phoven pisze:Nie, zwyczajnie lubię czarny humor np. przy browarze. Sorry Brzoza ale żarty o kadłubkach też mnie cholernie śmieszą, a nic do nich nie mam. Niektóre polish jokes też potrafią być zabawne - a jestem dumny z bycia Polakiem. Stary, zwyczajnie wystarczy trochę dystansu do rzeczywistości - nie ma tematu na temat którego nie dałoby się żartować. Czasem ofc są to żarty maksymalnie ciężkie i nie do przełknięcia bez wcześniejszego naprucia - ale już taka ich specyfika.Brzoza pisze:a ja widzę, przeciez to oczywiste że jezeli śmieszy Cię żart o gazowaniu zydów, musisz coś do nich mieć.
-
- Bosman
Czystą nienawiścią ich nienawidzę, masz całkowitą rację.
-
- Marynarz
To znaczy że:
Śmiejesz się z kawałów o politykach - rojalista
Śmiejesz się z kawałów o wsi - jesteś za industrializacją
Śmiejesz się z kawałów o żołnierzach - pacyfista
Śmiejesz się z kawałów o góralach - nacjonalista
Śmiejesz się z kawałów o grubych - anorektyk
Śmiejesz się z kawałów o księżach - ateista/heretyk/antychryst
Śmiejesz się z kawałów o szkole - nie masz wykształcenia
Śmiejesz się z kawałów o zwierzątkach - nie jesteś ekologiczny
Śmiejesz się z kawałów o Rosjanach - rusofob
Śmiejesz się z kawałów o politykach - rojalista
Śmiejesz się z kawałów o wsi - jesteś za industrializacją
Śmiejesz się z kawałów o żołnierzach - pacyfista
Śmiejesz się z kawałów o góralach - nacjonalista
Śmiejesz się z kawałów o grubych - anorektyk
Śmiejesz się z kawałów o księżach - ateista/heretyk/antychryst
Śmiejesz się z kawałów o szkole - nie masz wykształcenia
Śmiejesz się z kawałów o zwierzątkach - nie jesteś ekologiczny
Śmiejesz się z kawałów o Rosjanach - rusofob
-
- Marynarz
- Numer GG: 7744917
Przypomnę tylko o pamfletach antyżydowskich Lutra.Alucard pisze:"Obecność Żydów w Kościele katolickim, zwłaszcza tych niecałkowicie nawróconych, przyczyniła się do pojawienia się wielu herezji. To nie tylko arianizm był herezją żydowską, ale także niezliczone herezje późniejsze, a przede wszystkim protestantyzm i kalwinizm."
że tak się spytam nieskromnie, nie znając się na religiach- czy kalwinizm, luteranizm et cetera do cholery nie są wyznaniami protestanckimi ?? Co to ma znaczyć "protestantyzm i kalwinizm"
Najpierw zastanówmy się gdzie zaczyna się rasizm a gdzie jest to jeszcze zwykłe mówienie prawdy niekoniecznie wygodnej dla jakiejś rasy czy narodowości. Były kiedyś robione badania średniej IQ u trzech ras ludzi: białych, czarnych i żółtych. Wyniki były następujące: I miejsce żółci, II biali a III czarni (chociaż oni są bardziej brązowi niż czarni). Zauważcie, że wyniki nic nam nie mówią o konkretnym człowieku. Jakiś Mbutu Ukulele może być bardzo inteligentnym gościem a Li Ping Tsang albo Usagi Yoshimoto kompletnym debilem. Więc stwierdzenie, że każdy murzyn jest głupi to bzdura. Ale też bzdurą jest mówienie, że murzyni są ŚREDNIO tak samo inteligentni jak biali (też bardziej różowo-pomarańczowi niż całkiem biali). Nikt jednak nie jechał tak po "czarnuchach" jak murzyni, którzy dorobili się stopnia sierżanta w armiach kolonialnych. Odrzucali wszystko to co rodzime a z bałwochwalczą czcią patrzyli na metropolię i kopiowali stamtąd bezmyślnie wszystkie wzorce. Nie zbieleli od tego ani trochę a zaskarbili sobie niechęć swoich czarnych współplemieńców. Z Żydami w II RP było podobnie. Działały takie kabarety w których najwięcej skeczy było o Żydach. Wiecie kto je robił? Ześwieczczeni żydzi (mała litera celowo, bo porzucając swoją religię porzucili również narodowość). Na widowni też nie byli endecy ani ONR tylko osobniki w rodzju Tuwima śmiejący się z "hałaciarzy", jak nazywali tych Żydów, którzy nie wstydzili się swojej wiary i tradycji przodków. I ci sierżanci z armii kolonialnej i "żydzi" z II RP chcieli ukryć w ten sposób swoje kompleksy dotyczące pochodzenia. Pokazać, że nic już ich z tamtymi ludźmi nie łączy, oni są czymś lepszym. Endecy albo ONR nie potrzebowali tych kabaretów. Oni wiedzieli kim są i skąd pochodzą.
-
- Arcymod Tawerniany
Z przewagą IQ żółtych nad białymi to nie do końca prawda - dotyczy ona zaledwie paru państw (np. Japonii) i jest niewielka (i dosyć niepewna z powodu dziur w metodologii) - np. Chińczycy mają średnie IQ na dokładnie tym samym poziomie co biali, a mieszkańcy Indii na znacząco niższym ;p Reszta (co do IQ w każdym razie) się zgadza, czarni mają średnio IQ znacznie niższe od białych i to do tego stopnia, że przeciętnego mieszkańca Nigerii czy Zimbabwe uznalibyśmy za upośledzonego ;p
-
- Mat
Chcesz napisać że Nigeryjczycy mają IQ poniżej 70?! Bo o ile mnie pamięć nie myli klinicznie upośledzenie umysłowe rozpoznaje się w okolicach 70 punktów IQ.
BTW, z tego co pamiętam najwyższe średnie IQ nie mają żółci tylko żydzi wywodzący się z europy.
BTW, z tego co pamiętam najwyższe średnie IQ nie mają żółci tylko żydzi wywodzący się z europy.
-
- Arcymod Tawerniany
Owszem, są badania stawiające Nigeryjczyków gdzieś w 60tkach na skali SD15 ;p Nawet zaś jeśliby uznać ich metodologię za błędną to i tak w samym tylko USA różnica w IQ między białymi i czarnymi (i to nawet po wzięciu pod uwagę statusu ekonomicznego) wynosi 15-20 punktów na skali SD15 ;p
-
- Marynarz
- Numer GG: 7744917
Żydzi to narodowość czyli podkategoria podkategorii głównej kategorii (zrozumiałe?) jednej z głównych ras ludzi. Mi chodziło tylko o te główne 3 rasy. Widzę, że rozwinął się trochę temat o metodologii. Przypominam tylko, że nie ma to znaczenia. Te badania i tak nic nam nie mówią o konkretnym przypadku. Równie dobrze można przyjąć zupełne inne kategorie niż kolor skóry.Sir_herrbatka pisze:Chcesz napisać że Nigeryjczycy mają IQ poniżej 70?! Bo o ile mnie pamięć nie myli klinicznie upośledzenie umysłowe rozpoznaje się w okolicach 70 punktów IQ.