Jeżeli to dobry pomysł to coś w rodzaju konkursów

Ale nie takich typowych klasycznych kto widnieje na obrazku itp...
Hmm... konkursy czasem są, nawet - moim zdaniem - za proste. Szczegóły znajdziesz tutaj:
http://tawerna.rpg.pl/konkursy.php (oczywiście nigdy nie chce mi się aktualizować ostatniego zakończonego konkursu...)
Dokładne pomysłu nie mam,ale może być (pierwszy pomysł który mi wpadł pisząc to) "Stwórz wiedźmina w świecie Fable" itd.
To niestety zbyt duże ograniczenie dla potencjalnych uczestnikó konkursu, bo zawęża ich tylko do tych, którzy mają daną grę.
Bardzo podobała mi się ankieta (nieźle się przy niej naśmiałem),kiedy to w jednym z numerów były pytania dotyczące redaktorów

"Co trzymasz w lodówce? -Światło?" Tak...Tego typu rzeczy mogło by być więcej...Zapada to w pamięć

Podobnych ankiet było w TRPG więcej.
Ten pomysł jest zaczerpnięty z CD-Action...Gamewalker...przynajmniej coś w jego rodzaju tylko,że w waszym wykonaniu,a omawiane będą np. książki

Myślę,że troszkę zabawy by przy tym było

Byłoby, tylko my nie mamy wspólnej redakcji, więc gdy ktoś gra w grę, to inni nie moga zerkać mu przez ramię. Co więcej, przeczytanie ksiazki trochę zajmuje, a zwykle dostajemy do recenzji jeden egzemplarz. Wiesz ile by trwało, gdybyśmy czekali aż każdy przeczyta każdą książkę?
Jeżeli jest to dobre to jeszcze moglibyście,gdzieś upchnąć dział z dodatkami,gdzie pojawią się tapety na pulpit z motywami z książek itp. (nie wiem tylko czy na to nie trzeba praw autorskich
Tu akurat problemów z prawami raczej by nie było - wszystko to mozna podciągnąć pod promocję książki, ale... Rozejrzyj się po stronach wydawnictw - Fabryki Słów, czy Runy - one publikują takie tapety.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...