Te, SuperTechTawerniak - widzisz, żeby gość na moim avatarze był kobietą? Jeszcze raz napiszesz takie głupoty a zacznę się zastanawiać czy nie jesteś R2D2 (artuditu, wieeem, Ouzi, rozwaliło Nas to ) z sagi Lucasa <rotfl>borg pisze:Swojego avatara widziałeś? Przyganiał kociął garnkowi.Serge pisze: I zmień tego cipowatego avatara SuperTechTawerniaku <rotfl>
Czego brakuje w TRPG?
-
- Kok
- Numer GG: 9181340
Re: Czego brakuje w TRPG?
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...
- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
-
- SuperTechTawerniak
- Numer GG: 115125
- Kontakt:
Nie pozostaje mi nic innego, jak się z Tobą zgodzić i zmienić swojego awatara na tradycyjnego.
-
- Marynarz
Przecież TRPG zawsze była amatorskim zinem.A co do zinu, to aby był profesjonalny, potrzebni są profesjonaliści – począwszy od rednacza (czyt. redaktora naczelnego). I to nie frustracja, jak uważasz, bo ja naprawdę dobrze się bawię pisząc to, co czytasz – kiedyś zin był ciekawy i fajnie się go czytało...
Te, SuperTechTawerniak - widzisz, żeby gość na moim avatarze był kobietą? Jeszcze raz napiszesz takie głupoty a zacznę się zastanawiać czy nie jesteś R2D2 (artuditu, wieeem, Ouzi, rozwaliło Nas to ) z sagi Lucasa <rotfl>
....troll? ^^Dobrze gada! Polać jej!
I zmień tego cipowatego avatara SuperTechTawerniaku <rotfl>
Tak, odezwał się wierny żołnierz BAZYLa, któremu TRPG się podoba, co gorsza nadal ma zamiar ją czytac i o zgrozo newsowac na stronie zina!
[url=irc://quakenet/tawerna-rpg][/url]
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Mam to traktować jako Twoje zgłoszenie na tę funkcję?Serge pisze:A co do zinu, to aby był profesjonalny, potrzebni są profesjonaliści – począwszy od rednacza (czyt. redaktora naczelnego).
O co Ci chodzi z tym banem? Nie chcesz tu zaglądać, to nie zaglądaj. Mnie do swoich decyzji nie mieszaj.Serge pisze:Aha, i jeszcze jedno - jeśli chcesz, to zbanuj mnie, lub zrób cokolwiek innego, whateva... Nie jestem dzieciakiem, jak większość userów tego forum i nie patrzę ile postów nabiłem i czy mam już 'cocka', bosmana, czy kapitana
@borgu, pierwszy żołnierzu, odpuść mu. W gruncie rzeczy tydzień temu wywieszczyłem to, że ktoś taki się pojawi. Pisałem o tym na blogu. To klasyczny przykład osoby klasyfikującej się w rodzaj trzeci.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Marynarz
Nie sądzicie, że dobrze by było wydawać styczniowy numer na początku stycznia, lutowy na początku lutego i tak dalej? Bo jednak tak dziwnie wygląda - początek stycznia a tutaj numer na luty. Ponoć jest to spowodowane cyklem wydawniczym CD-Action, ale oni jakiś rok temu zmienili numerację.
I jeszcze: co powiecie na newsy w TRPG? Najważniejsze newsy miesiąca, brane ze strony Tawerny byłyby w osobnej rubryce w zinie. Taki ukłon w kierunku osób czytających TRPG z płytki w CDA, a dodatkowo nowa, zajmująca miejsce rubryka w nieco chudym ostatnio magazynie.
I jeszcze: co powiecie na newsy w TRPG? Najważniejsze newsy miesiąca, brane ze strony Tawerny byłyby w osobnej rubryce w zinie. Taki ukłon w kierunku osób czytających TRPG z płytki w CDA, a dodatkowo nowa, zajmująca miejsce rubryka w nieco chudym ostatnio magazynie.
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
Podaj mi proszę kryterium najważniejszości newsów
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Marynarz
Kurde, wpadłem w pułapkę. Powiedzmy, że możnaby wklejać tam wszystkie newsy.BAZYL pisze:Podaj mi proszę kryterium najważniejszości newsów
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
Powiedz mi proszę ile miesięcznie jest newsów na TRPG?
-
- Chorąży
Gdyby TRPG wychodziła częściej (powiedzmy co tydzień) to byłby sens dodawania nowości. Ale jak w takiej Tawernie, jaka obecnie jest, umieszczać newsy to będą one zajmowały 90% tego co znajduje isę w gazecie. Zwłaszcza, że ostatnio coś mało jest artów (przynajmniej w KGFie ale tam podesłałem niedawno artykuł ^^ ). W każdym razie niektóre newsy nie będą już nowe po miesiącu
.
-
- Pomywacz
- Numer GG: 1222286
Mi w TRPG najbardziej brakuje Polany Lorien :/ Już od tak długiego czasu jej nie ma (a głównie dla niej TRPG czytałem), że wydaje się jakby nigdy nie istniała... Brak tekstów? Czy Narmo już odszedł od ekipy?
-
- Chorąży
-
- Pomywacz
Czyli brak testów, ah. Kiedyś tu pisałem a i owszem, ale obecnie poziom miałbym pewnie za słaby ;/
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Kontakt:
Jest tylko jeden sposób aby się o tym przekonać...
-
- Chorąży
Ja kiedyś też wysłałem cała masę (chyba aż 3 ) tekstów, które uważałem za nijaki ale jeden nawet przeszedł Tylko, że to była tabelka, całkiem przydatna jak się okazalo na sesjiZguba pisze:Czyli brak testów, ah. Kiedyś tu pisałem a i owszem, ale obecnie poziom miałbym pewnie za słaby ;/
.
-
- Bosman
Niby post sprzed miesiąca ale co tam - dobry flejm robi dobrze na kości, a ja wcześniej niczego nie zauważyłem.
Dwa - kłopoty z własnym ego ma chyba Pani Dyplomowana Magister Dziennikarstwa, oburzająca się, że ktoś śmiał ją skrytykować. Przecież to kwiat polskiej inteligencji. Kwiat polskiej inteligencji, któremu licealista potrafi wytknąć błędy. :]
Trzy - teksty by były jakby i autorzy byli. Masz pomysł na ściągnięcie autorów, szefie? :>
Cztery - odpuść sobie. To, ze dla Ciebie admin na jakimśtam forum jest taki ważny, że przeżywasz dreszcze i klekot serducha nie oznacza, ze reszta też się tym tak podnieca.
Raz - BLACKs'a już nie ma od dawna na trpg wiec chyba się nieco spóźniłeś.Serge pisze:Czego brakuje w TRPG? Jeśli chodzi o zin to przede wszystkim profesjonalizmu... Naprawdę, patrząc na to, co robisz BAZYL, to zastanawiam się, czy aby gdzieś po drodze nie zatraciłeś konceptu, a może i autorów, którzy mieli pracować na fejm tego zinu... Z numeru na numer jest coraz gorzej i ten Twój zin stacza się ku mhrocznej otchłani . Pamiętam, jak swego czasu Megara, dyplomowana magister dziennikarstwa z UJ w Krk naśmiewała się z groteskowego stylu jaki jest reprezentowany na łamach zinu TRPG a przez wszystkich (lub większość) uważany za wspaniały.
I nie powołuj się na to, że wiele czasu musisz poświęcić (znaczy Ojciec Dyrektor BAZYL i jego giermkowie) na przygotowanie zinu, bo to żadna wymówka. Przecież każdy mógł zaistnieć na łamach Tawerny i nadal może, bo autorów brak, prawda? A tak zwani 'redaktorzy działów' to zwykle nieukształtowani uczniowie liceum (vide swego czasu BLACKs... a tak swoją drogą, jak mogłeś oceniać prace magister dziennikarstwa, chłopaku, skoro sam robiłeś błąd za błędem w swoich opisach i Megara ewidentnie mi to pokazywała? <rotfl>). Nie chce mi się bardziej rozpisywać, bo zarzutów mógłbym znaleźć dużo więcej, w każdym razie obecnie zin TRPG to groteska, której nie chce się czytać i nie będzie się chciało, dopóki ktoś z tym czegoś nie zrobi.
Dwa - kłopoty z własnym ego ma chyba Pani Dyplomowana Magister Dziennikarstwa, oburzająca się, że ktoś śmiał ją skrytykować. Przecież to kwiat polskiej inteligencji. Kwiat polskiej inteligencji, któremu licealista potrafi wytknąć błędy. :]
Trzy - teksty by były jakby i autorzy byli. Masz pomysł na ściągnięcie autorów, szefie? :>
Cztery - odpuść sobie. To, ze dla Ciebie admin na jakimśtam forum jest taki ważny, że przeżywasz dreszcze i klekot serducha nie oznacza, ze reszta też się tym tak podnieca.
To już inna sprawa - i niestety prawda. Patronat medialny to na naszym poziomie bardziej reklama dla nas niż dla książek które promujemy.I jeszcze jedno – to Wy jedziecie na fejmie patronatu książek, a nie książki na Waszym, bo jaki jest ten Wasz fejm? Pojawienie się na płycie w CDA?
Nie tam żeby coś ale wasze podpieranie się wzajemne z Ouzaru wygąda jak nadrabienie dziwactw z życia poprzez wyżywanie się na forum. To jest takie obrzydliwie nerdowskie. Normalnie bardziej niż automatyczna zamiana na duże literki. ;PPS. Jeszcze tak se zrobiłeś, żeby Twoja ksywa była zawsze z dużych liter - przerost ego nad małym ciałem? <rotfl> Jakieś kompleksy BAZ (celowo z dużych liter napisane, żeby ktoś się nie poczuł słabo)?
-
- Pomywacz
BAZYL pisze:Jest tylko jeden sposób aby się o tym przekonać...
Jak bardzo nie zjedziesz to może coś wstawię
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Fakt, faktem, nawet nie zdążyłem się pożegnać, co można odebrać jako mój brak wychowania.(nawet Tawerniany Cygan BLACKs Cię zostawił )
Ale dla informacji ogólnej pożegnałem się z grami fabularnymi i polskim fandomem. Dlatego nie odbierajcie mnie jako jakiegoś zdrajcy zinu, broń Boże.
Reszty komentarzy do mojej osoby nie będę komentować - szkoda mi czasu, więc proszę spojrzeć do odpowiedzi Phovena powyżej.
PS. Co to za dziennikarz, co dziennikarstwo musi studiować.