Puchar Mistrza Mistrzów

To forum przeznaczone na dyskusje dotyczące prowadzenia i przygotowywania rozgrywki. Tematy tylko dla Mistrzów Gry.
ODPOWIEDZ
Ailén
Szczur Lądowy
Kontakt:

Puchar Mistrza Mistrzów

Post autor: Ailén »

Serdecznie zapraszam na VIII edycję Pucharu Mistrza Mistrzów, która odbędzie się w Warszawie podczas konwentu Polcon 2007 (30.08-02.09.2007). [http://warszawa2007.polcon.pl/]

PMM jest najbardziej prestiżowym konkursem tego typu w Polsce. Jego ideą jest wyłonienie najlepszego MG RPG. Pozostaje nagrodą ogólnopolską bez stałej kapituły czy siedziby. W skład komisji oceniającej wchodzą przedstawiciele polskich klubów fantastyki, klubów miłośników gier fabularnych oraz portali internetowych związanych z fantastyką.

W tym roku tytułu Mistrza Mistrzów będzie bronił Tomasz "Kaduceusz" Pudło (Lublin/Kraków).

Więcej informacji nt. Pucharu: http://www.pmm.rpg.pl

Pozdr. :mrgreen:

Ailén
Ailén
Szczur Lądowy
Kontakt:

PMM - sędzowie

Puchar Mistrza Mistrzów już za 26 dni. :)

Swój akces do Komisji Oceniającej zgłosiły już następujące serwisy:
- Śląski Klub Fantastyki
- Polter
- Nowa Gildia
- Avangarda
- Trójmiejska Inicjatywa RPGowa
- Informator Konwentowy
- Wrota Wyobraźni
- Valkiria
- Tawerna RPG
- PolCon 2007 (przedstawiciel konwentu)

Kilka innych serwisów/klubów/portali rówiez zapowiedziało swój udział, ale jeszcze nie wytypowano konkretnych przedstawicieli...
:mrgreen:
Ailén
Szczur Lądowy
Kontakt:

PMM - sędzowie

W chwili obecnej spodziewamy sie 11 sędziów. Do powyższej listy dołączyli przedstawiciele:
- Paradoks
- S.M.E.R.F.
- Polskie Towarzystwo Badania Gier

Oczywiście pozwolę sobie na dalsze informowanie Was w sprawach PMM.
Pozdr.

Ailén
Ailén
Szczur Lądowy
Kontakt:

Re: Puchar Mistrza Mistrzów

Serdecznie zapraszam MG do wzięcia udziału w tegorocznym Pucharze. Czeka Was fejm i wieczna sława. ;) O nagrodzie nie mówiąc. Puchar Przechodni jest u Kadu i zostanie przez Niego przywieziony na Polcon, a tegoroczny stoi już od dawna przygotowany i czeka na zwycięzcę. Moim zdaniem - jest śliczny.

Ten PMM będzie absolutnie niezwykły z kilku powodów.

Primo: mamy do dyspozycji całe osobne skrzydło "Gromady". Koniec z sesjami na korytarzach. Koniec z gapiami. Koniec z zagubionymi sędziami pytającymi sie po tysiąc razy "cześć jestem z PMMa, czy mogę pooceniać Twoją sesję". Cisza. Spokój. Idealne warunki na dobre prowadzenie.

Secundo: Udało sie zaprosić 13 sędziów, czekamy jeszcze na potweirdzenie sie 14-tej osoby. To absolutny rekord. Na CQ 2004 było 11 sędziów, zazwyczaj liczba zamyka sie w 5-8 osobach.

Tertio: scenariusz półfinałowy układa 3 psychologów... /zapowiada sie niezła jazda.../

Zapraszam również i chętnych Graczy. Do Waszej dyspozycji będzie specjalna lista, na którą będzie można zgłaszać swój udział. Przypominam, że zgodnie z nowym regulaminem MG nie powinien prowadzić osobom, które dobrze zna.

Nasza rozpiska godzinowa wygląda tak:

Eliminacje:
Od czwartku, godz. 19.00 do piątku, godz. 24.00
Piątek 00.30 - ogłoszenie wyników eliminacji / rozdanie scenariuszy półfinałowych

Półfinał
Sobota 09.00 - 13.00
Sobota 14.00 - ogłoszenie wyników 1/2 finału

Finał
sobota 15.00 - 19.00

Ogłoszenie wyników PMM oraz wręczenie nagrody odbędzie się
podczas zakończenia konwentu, tj. w sobotę, około godz. 20.0

No to kto chętny ?

Pozdr.

Ailén
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Puchar zdobył Paweł "Skała" Jurgiel, wygrywając w finale z Wojtkiem Rzadkiem - w ten sposób wziął rewanż za rok 2004, kiedy to Wojtek wyszedł zwycięsko z finału. Ten wynik (stosunkiem głosów sędziów 6-4) jest tylko dowodem na to, że nad dwukrotnymi zdobywcami trofeum ciąży klątwa (przypomnę, że po trzykrotnym zwycięstwie puchar przechodzi na własność).
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Ailén
Szczur Lądowy
Kontakt:

Puchar Mistrza Mistrzów 2008

Hejka,

gdzieś się zagubił news o tegorocznym PMMie. Trudno, postaram się skompilować wszystkie dotychczasowe posty w jednym:

Serdecznie zapraszam wszystkich chętnych do wzięcia udziału w IX edycji Pucharu Mistrza Mistrzów. PMM jest jedyną tego typu nagrodą w polskim Fandomie. Od lat dostarcza emocji, a rywalizacja stoi za każdym razem na wysokim poziomie. Nie bez powodu mówi się, że jest to w zasadzie jedyna okazja, aby wziąć udział w sesjach prowadzonych przez najlepszych MG w Polsce.

W tym roku PMM po raz pierwszy w swojej 11-letniej historii będzie gościł w Poznaniu.

1. Pełna lista organizacji wystawiających sędziów tegorocznego PMM:

Bestiariusz.pl
Informator Konwentowy
Polter.pl
P.T.B.G.
Pyrkon 2008
S.M.E.R.F
Szczecińska Brać Fantastyczna
Trójmiejska Federacja Fantastyki
Trójmiejska Inicjatywa RPGowa
Valkiria

2. Graczem może zostać absolutnie każdy. Podczas PMMa będzie dostępna lista (na plakacie informacyjnym PMMa), na kt będziecie mogli wpisywać siebie i znajomych, ALE:
nie ma możliwości, aby startujący MG prowadził "swoim ludziom", drużyny najprawdopodobniej będą dobierane na zasadzie losowej. w zależności od zainteresowania i chętnych Graczy oczywiście.

3. Wprowadzimy rozgraniczenie na sesje pucharowe i inne. Pucharowe będą rozgrywały się na terenie przygotowanym przez Orgów konwentu i będą oceniane zgodnie z zasadami PMM. MG, kt chcą być oceniani - koniecznie powinni się zgłosić do mnie, z racji dużego terenu konwentu muszę wiedzieć gdzie kto i jak długo będzie prowadził.
Uważam, że nawet jeśli dla części MG PMM skończy się na eliminacjach - warto wziąć w nim udział. W 2006 roku wygrał MG, kt dopiero na Falkonie dowiedział się, że może być oceniany i szło to na zasadzie "jak chcecie to oceniajcie, ja i tak będę tu prowadził". W 2007 startowało kilku bardzo nastoletnich MG, z niewielkim doświadczeniem, a informacje zwrotne, jakie dostali po eliminacjach bardzo pomogły im w rozwoju swojego warsztatu (wiem, bo jeden z nich mieszka na tym samym osiedlu co ja...).

4. Rozpiska godzinowa mniej więcej wygląda tak: w piątek do nocy eliminacje, sobota półfinał, sobota wieczorem finał. Wręczenie - niedziela kiele południa. Wieczorem postaram się zamieścić coś bardziej szczegółowego.

W razie pytań bezpośrednio podczas konwentu - proponuje łapać mnie osobiście. Sędziowie będą mieć specjalne PMMowe identyfikatory, podobnie jak ja, zatem jeśli nie kojarzycie mojego wyglądu - wystarczy złapać któregokolwiek z sędziów i zapytać o mnie.

Z pozdrowieniami :mrgreen:

Jagoda "Ailén" Jackiewicz
organizator Pucharu Mistrza Mistrzów
pmm.rpg.pl
Ailén
Szczur Lądowy
Kontakt:

Obiecany terminarz (więcej informacji na plakatach PMM)

Eliminacje:

Piątek, 28.03, od godz. 19.00 do godz. ?

Ogłoszenie wyników eliminacji (w zależności od ilości sesji eliminacyjnych) albo w piątek po ostatniej sesji, tj około 24.00, albo w sobotę około 09.00.
O dokładne informacje proszę dowiadywać się u Ailén (organizatora PMM)

Półfinał:
Sobota, 29.03, 11.00 – 15.00

Sobota 16.00 - ogłoszenie wyników 1/2 finału

Finał:

sobota 20.00 – 24.00 - sesja finałowa

Ogłoszenie wyników PMM oraz wręczenie nagrody
odbędzie się w niedzielę, o 12.00
ODPOWIEDZ