Hejka,
gdzieś się zagubił news o tegorocznym PMMie. Trudno, postaram się skompilować wszystkie dotychczasowe posty w jednym:
Serdecznie zapraszam wszystkich chętnych do wzięcia udziału w IX edycji Pucharu Mistrza Mistrzów. PMM jest jedyną tego typu nagrodą w polskim Fandomie. Od lat dostarcza emocji, a rywalizacja stoi za każdym razem na wysokim poziomie. Nie bez powodu mówi się, że jest to w zasadzie jedyna okazja, aby wziąć udział w sesjach prowadzonych przez najlepszych MG w Polsce.
W tym roku PMM po raz pierwszy w swojej 11-letniej historii będzie gościł w Poznaniu.
1. Pełna lista organizacji wystawiających sędziów tegorocznego PMM:
Bestiariusz.pl
Informator Konwentowy
Polter.pl
P.T.B.G.
Pyrkon 2008
S.M.E.R.F
Szczecińska Brać Fantastyczna
Trójmiejska Federacja Fantastyki
Trójmiejska Inicjatywa RPGowa
Valkiria
2. Graczem może zostać absolutnie każdy. Podczas PMMa będzie dostępna lista (na plakacie informacyjnym PMMa), na kt będziecie mogli wpisywać siebie i znajomych, ALE:
nie ma możliwości, aby startujący MG prowadził "swoim ludziom", drużyny najprawdopodobniej będą dobierane na zasadzie losowej. w zależności od zainteresowania i chętnych Graczy oczywiście.
3. Wprowadzimy rozgraniczenie na sesje pucharowe i inne. Pucharowe będą rozgrywały się na terenie przygotowanym przez Orgów konwentu i będą oceniane zgodnie z zasadami PMM. MG, kt chcą być oceniani - koniecznie powinni się zgłosić do mnie, z racji dużego terenu konwentu muszę wiedzieć gdzie kto i jak długo będzie prowadził.
Uważam, że nawet jeśli dla części MG PMM skończy się na eliminacjach - warto wziąć w nim udział. W 2006 roku wygrał MG, kt dopiero na Falkonie dowiedział się, że może być oceniany i szło to na zasadzie "jak chcecie to oceniajcie, ja i tak będę tu prowadził". W 2007 startowało kilku bardzo nastoletnich MG, z niewielkim doświadczeniem, a informacje zwrotne, jakie dostali po eliminacjach bardzo pomogły im w rozwoju swojego warsztatu (wiem, bo jeden z nich mieszka na tym samym osiedlu co ja...).
4. Rozpiska godzinowa mniej więcej wygląda tak: w piątek do nocy eliminacje, sobota półfinał, sobota wieczorem finał. Wręczenie - niedziela kiele południa. Wieczorem postaram się zamieścić coś bardziej szczegółowego.
W razie pytań bezpośrednio podczas konwentu - proponuje łapać mnie osobiście. Sędziowie będą mieć specjalne PMMowe identyfikatory, podobnie jak ja, zatem jeśli nie kojarzycie mojego wyglądu - wystarczy złapać któregokolwiek z sędziów i zapytać o mnie.
Z pozdrowieniami
Jagoda "Ailén" Jackiewicz
organizator Pucharu Mistrza Mistrzów
pmm.rpg.pl