Przykładowe konsekwencje tego były w jednym z odcinków Buffy - pierwsza, albo druga seria.Force pisze:Życzenie: Chce żeby wszystkie kobiety mnie kochały!
To chyba najbardziej oczywiste z życzeńForce pisze:Życzenie: Chce mieć nieskończoną ilość życzeń!

I zgadzam się z tym, że życzenie o bieganiu nie powinno pociągać za sobą konsekwęcji utraty zmysłu.
O ile dobrze pamiętam Falsh podarł sobie całe ubranie i znalazł się na oddalonej o 30 mil plaży - a wcale nie chciał się tam znaleźć. A i oczywiście dużo spalał, więc musiał dużo jeść.
Uważam, że życzenie, w żadnym wypadku, nie powinno kończyć się śmiercią postaci (no, chyba że "chcę umrzeć"). Nie ważne jakie macie na to uzasadnienie - nie jest ono wystarczające.
Nawet jeśli postać będzie chciała porozmawiać z kimś kto już nie żyje (np. ojcem) - to dżin nie powinien zabijać postaci (choć tak najłatwiej). Może przywołać tego drugiego z martwych w postaci zombie - coś takiego było w jednym odcinku Archiwum X i pomysł jest bardzo dobry.
A to, że chciał coś dostać i spada mu to na głowę - trochę powagi proszę.
Na takie życzenie łatwo coś wymyślić.Inferntallus pisze:Ja chce SuperWymiatacza + 53
Konsekwencje: Dżin mówi: "Proszę bardzo, oto super-wymiatacz autorstwa J.K.Rowling, model +53" i wręcza samo-zamiatajacą miotłę.
A tak generalnie to chyba nie trzeba czepiać się szczegółów, ale można pominąć coś co jest oczywiste. Np:
Życzenie: Chciałbym piękną i mądrą kobietę, która będzie mnie kochała.
Konsekwencje1 (czepialskie szczegółów): Kobieta jest i BĘDZIE kochała BG - za kilkanaście/kilkadziesiąt lat.
Konsekwencje2 (niedomówienia): Kobieta jest, ale nie taka jaką chciał. No cóż nie mówił, że ma być człowiekiem - ale jest piękna, jakie wspaniałe rogi, a te skrzydła.
Konsekwencje3 (niedomówienia): Kobieta jest, ale postać nic nie powiedziała o jej charakterze - a ten łatwo można dobrać na przeciwny do BG, czy raczej na przeciwny do oczekiwanego przez BG.