Rosjanie gdyby mogli..Czarnobyl by zatuszowaliBAZYL pisze: Czarnobyla na Orchii nie było

Rosjanie gdyby mogli..Czarnobyl by zatuszowaliBAZYL pisze: Czarnobyla na Orchii nie było
Oburzasz sie BAZYLU, ale po prostu na stronie http://giraff.silesianet.pl/ jak i na http://www.krysztalyczasu.prv.pl. jest całe mnóstwo takich kwiatków, prawie w każdym dziale, przy czym działy Ułomności i Zdolności biją inne na głowęKubinwielki pisze:No i znów jakaś zasada z kosmosu...
Kubinwielki pisze:jest całe mnóstwo takich kwiatków, prawie w każdym dziale, przy czym działy Ułomności i Zdolności biją inne na głowę
Na stronie prawdopodobnie znajdowały się materiały oparte nie o MiM ale o oryginalne pierwopisy Szyndlera i rzeczywiście te wartości mogły być tak duże - widocznie kiedy ASz dawał swoje dzieło do druku w Magii i Mieczu to korygował niektóre ze zbyt przegiętych wartości, ale korekta nie została naniesiona na pliki tekstowe z "13 Zielonych Zeszytów", które krążą wciąż wśród fanów - i stąd te rozbieżności.Kubinwielki pisze:Wiesz, jest jeden mały problem, ja jeszcze nie grałem w KC póki co tylko czytałem, na stronkach było napisane, że +50%/-50% ;]
No bez przesady - przecież nieśmiertelność w KC jedyny bonus jaki dawała to ten, że postać nie mogła umrzeć ze starości i nie odczuwała ujemnych skutków starości - nigdy nie widziałem sensu w jeszcze większym tego ograniczaniu do tego stopnia żeby używać tego jak PP - bo wtedy to właśnie traci cały sens ta nieśmiertelność - bo bycie niesimiertelnym w KC nie oznacza że nie można zginąć od miecza, trucizny czy choroby - a przerabianie tego na modłę PP oznacza że mając nieśmiertelność bohater mógłby użyć jej jednorazowo do uniknięcia śmierci od upadku czy paskudnej rany - co normalnie przy KCtowej nieśmiertelności nie jest możliwe. KCtowy nieśmiertelny to nie lambertowski Highlander, którego można położyć tylko cięciem miecza w głowęBAZYL pisze:Z nieśmiertelnym jeszcze jest pół biedy, jeśli gracz nie wie, że to wylosował, a zdolność działa jak Punkt Przeznaczenia w Warhammerze. Jedno użycie i nie ma więcej nieśmiertelności. Z tym, że każdy kto czytał Króla Bezmiarów Feliksa W. Kresa, ten doskonale wie, że nieśmiertelny nie oznacza niezniszczalny. Moim zdaniem były dużo gorsze przegięcia w tej tabeli - godzące w całą mechanikę gry.
Ale najzabawniejsze było to, że jak mieli do dyspozycji bronie i zbroje z KC (a jest ich tam sporo)- to brali tylko: miecz, topór, laska, kolczuga, płytowa, skórznia.BAZYL pisze:Tak samo jak statystyki popularniejszych broni i zbroi