Gra w klimatach NS
![](./styles/WildWest/theme/images/bg-lastrow-2.jpg)
-
- Kok
- Numer GG: 0
Gra w klimatach NS
Chodzi mi dokładniej o tekstówkę...sam nie potrafię zrobić lecz gdyby znalazł się ktoś kto potrafi zrobić tekstówkę to mogę podrzucić pomysły itp.
Co Wy na to?
EDIT:
Jeśli Mod lub Admin zechce przenieść ten temat do cRPG Corner to prosze bardzo.Zastanawiałem się na cRPG Croner a nad KGF->Neuro...
Co Wy na to?
EDIT:
Jeśli Mod lub Admin zechce przenieść ten temat do cRPG Corner to prosze bardzo.Zastanawiałem się na cRPG Croner a nad KGF->Neuro...
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Re: Gra w klimatach NS
Widziałem kiedyś program do robienia tekstówek. Sam ważył dość sporo, ale sam plik, hm, 'z fabułą i wyborami' ważył dość mało. Dosyć łatwo się tam to 'programowało', wystarczył notatnik...
(sry za powalone słownictwo, ale jestem 'niewyspany')
(sry za powalone słownictwo, ale jestem 'niewyspany')
-
- Kok
Powiadasz iż wszystko(czy tam większość) w notatniku? Potrafił byś to zrobić...klimatu NS są mi bliskie wiec moge dawać Ci pomysły itp.
@Alucard
Moge liczyć na Twą pomoc co do pomysłów?![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
@Alucard
Moge liczyć na Twą pomoc co do pomysłów?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- Bosman
Słuchaj, ja bym to wykonać umiał... Ale szkoła się zbliża... Więc przykro mi
Gdybyś wpadł na ten pomysł miesiąc wcześniej, to by problemu nie było, z chęcią bym pomógł. Ale mogę obiecać, że pomogę przy np. korekcie projektu ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
PS. Ten temat to do Offtopica najbardziej...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
PS. Ten temat to do Offtopica najbardziej...
Ostatnio zmieniony piątek, 31 sierpnia 2007, 23:33 przez Sihamaah, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kok
Jeśli masz te pliki na dysku...przesłał byś mi je? Ja nie ide do szkoły...
Jeśli masz to na "mejla" [email protected]
Hmm...jeśli masz też jakiś kurs "co i jak?" to przy okazji tez wyślij...
Jeśli z jakiś powodów nie chcesz wysłać to spoko...
Jeśli masz to na "mejla" [email protected]
Hmm...jeśli masz też jakiś kurs "co i jak?" to przy okazji tez wyślij...
Jeśli z jakiś powodów nie chcesz wysłać to spoko...
-
- Bosman
Ważna sprawa. Ja kiedyś też miałem taki zapał do robienia czegoś takiego. Tylko że grę na 5min przygotowuje się jakieś 1h. Bo trzeba dużo tekstu opracować, dać do tego jakieś możliwości wyboru (im więcej tym lepiej) i do każdej tej odnogi kolejny opis z kolejnymi odnogami. Oczywiście, te 'drogi' mogą się przeplatać, łączyć w pewnym momencie (to raczej pewne) itd. Plus trzeba dorobić ekwipunek do znajdowania w poszczególnych lokacjach, zmienne... Masa roboty. Dla chcącego nic trudnego, ale potrzeba nieco chętnych. No i sam plik waży niewiele, tylko program do jego otworzenia najwięcej.
@Kajtek_raulin - jak chcesz to mogę teraz poszukać tego programu... (seeen......) Trochę to potrwa, ale do północy się chyba wyrobie
(spac...)
EDIT - No i już![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Teraz widzisz jak się to przedstawia.
Kto się zgłasza do projektu? Bo ja już dużo wniosłem - prawie 2MB![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
@Kajtek_raulin - jak chcesz to mogę teraz poszukać tego programu... (seeen......) Trochę to potrwa, ale do północy się chyba wyrobie
EDIT - No i już
Teraz widzisz jak się to przedstawia.
Kto się zgłasza do projektu? Bo ja już dużo wniosłem - prawie 2MB
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Ech... Kajtek, ty to zawsze mi dzien rozwalisz. Nienawidze Cie !
Czyli jasne, ze Ci pomoge.
Tzlko nie tak czesto jak bys chcial. Brak czasu
Czyli jasne, ze Ci pomoge.
Tzlko nie tak czesto jak bys chcial. Brak czasu
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
myśle że pomysł jest dobry, można pomóc przy robocie? ja chętnie.
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
-
- Kok
Hmmm...dzięki Sihamaah za plik ale to nie to o co mi chodzi...raczej o MMORPG...coś al'a to: http://www.diablo.phx.pl/imperium/
Czyli kto by mi teraz pomógł?![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Czyli kto by mi teraz pomógł?
-
- Mat
- Numer GG: 6781941
Jeśli chodzi ci o tekstówkę w sensie- gra paragrafowa, to żaden problem, wpisujesz na wiki czy w googlach i masz program. Zrobisz z tego single player, ale MMORPG? Tutaj to może jakiś MUD, bo z gry paragrafowej nie zrobisz czegoś z czego można korzystać w multi.
A d'yaebl aep arse!
-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
aaaa, jeśli chcesz zrobic tekstowca w stylu tego Imperium lub Redorana to na mnie nie licz, mam osobiście uraz do takich gier bo od użytkownika wymagają tylko myslenia w stylu "który miecz założyc?", a najgorsze że wg. mnie ten engine (Vallheru chyba) tylko do tego się nadaje, nie zrobie z Neuroshimy Hack & Slasha z ładnymi opisami, przykro mi.
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Dokładnie. Gra na podstawie NS, kiedy już się pojawi, powinna być epokowym wydarzeniem ostatecznie zmiatającym z powierzchni ziemi wszelakie Fallouty i inne postapokaliptyczne cRPG jednym atomowym uderzeniem. Nie durną tekstóweczką w tym stylu. Neuroshima jako system z ogromnym potencjałem zasługuje na wykonanie przez jakieś profesjonalne studio, a nie przez bandę małolatówObelix pisze:aaaa, jeśli chcesz zrobic tekstowca w stylu tego Imperium lub Redorana to na mnie nie licz, mam osobiście uraz do takich gier bo od użytkownika wymagają tylko myslenia w stylu "który miecz założyc?", a najgorsze że wg. mnie ten engine (Vallheru chyba) tylko do tego się nadaje, nie zrobie z Neuroshimy Hack & Slasha z ładnymi opisami, przykro mi.
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
-
- Bosman
Profesjonalne studio - mam dziwne wrazenie, że żadne 'poważne studio' nie jest zainteresowane produkcją gry w realiach NSTevery Best pisze:Dokładnie. Gra na podstawie NS, kiedy już się pojawi, powinna być epokowym wydarzeniem ostatecznie zmiatającym z powierzchni ziemi wszelakie Fallouty i inne postapokaliptyczne cRPG jednym atomowym uderzeniem. Nie durną tekstóweczką w tym stylu. Neuroshima jako system z ogromnym potencjałem zasługuje na wykonanie przez jakieś profesjonalne studio, a nie przez bandę małolatówObelix pisze:aaaa, jeśli chcesz zrobic tekstowca w stylu tego Imperium lub Redorana to na mnie nie licz, mam osobiście uraz do takich gier bo od użytkownika wymagają tylko myslenia w stylu "który miecz założyc?", a najgorsze że wg. mnie ten engine (Vallheru chyba) tylko do tego się nadaje, nie zrobie z Neuroshimy Hack & Slasha z ładnymi opisami, przykro mi.. Bez urazy, ale mnie ten projekt zniesmacza.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Banda Małolatów - Takk, bez obrazy chłopcy ale tu sie z Teverym zgodzę - żaden z was nie nadaje się do pisania klimathycznych (ewentualni zboczeńcy niech sobie to tłumaczą na: 'kolorythowych') opisów do takiego projektu, przynajmniej nie obecnie ;P
A jeśli kajtek chce koniecznie mieć taką przeglądarkową naparzanke - TU SĄ PLIKI całego silnika, przynajmniej tak mi sie wydaje.
Ps. Oczywiscie bez znajomosci php nie masz co tam zagladać :>
-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Heh, poczekaj, aż ja i moja partia dojdziemy do władzy nad światemPhoven pisze:Profesjonalne studio - mam dziwne wrazenie, że żadne 'poważne studio' nie jest zainteresowane produkcją gry w realiach NSI raczej w najblizszej dekadzie coś takiego sie nie zmieni.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
-
- Bombardier
- Numer GG: 9025892
- Kontakt:
Tavery, masz pełne poparcie rosyjskiej mafii w tej sprawie. Jak coś to daj mi znać, a ja dam znać moim ludziom, którzy dadzą zaznajomić się "Firmie C" z naszymi dobrymi przyjaciółmi, baseballami
Co by nie offtopować, powiem, że rzeczywiście taka gra to powinien być przełom i jedna wielka innowacja, czego w takiej tekstówce ciężko byłoby uświadczyć. Zresztą mi osobiście taka tekstówka zbyt klimatyczna się nie wydaje, a o uchwycenie tego Neuroshimowego klimatu przecież chodzi.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Co by nie offtopować, powiem, że rzeczywiście taka gra to powinien być przełom i jedna wielka innowacja, czego w takiej tekstówce ciężko byłoby uświadczyć. Zresztą mi osobiście taka tekstówka zbyt klimatyczna się nie wydaje, a o uchwycenie tego Neuroshimowego klimatu przecież chodzi.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Ej no... nie przesadzacie czasami? Dobrze, że chłopak ma jakies zajęcie a nie chleje browaru pod blokiem. Poza tym równie dobrze każda słaba sesja w Neuro to profanacja, więc nie frajmy... ech...
I tak odbiorcy na to nioe będzie, więc co sie pieklić? Inna sprawa, że w projekcie udziału nie wezmę. Jakby to była czysta tekstówa z klimatycznymi opisami, to czemu nie... ale MMORPG :/ Brzydzę sie MMORPG
I tak odbiorcy na to nioe będzie, więc co sie pieklić? Inna sprawa, że w projekcie udziału nie wezmę. Jakby to była czysta tekstówa z klimatycznymi opisami, to czemu nie... ale MMORPG :/ Brzydzę sie MMORPG
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
-
- Bosman
W przypadku tekstówki, chłopak otrzymał ode mnie odpowiednie pliki.
Osobiście jestem za tekstówką. Na pewno nie za MUDem!
Osobiście jestem za tekstówką. Na pewno nie za MUDem!